Hur man tror på jesus

Hela grunden för kristendomen tror på Jesus, men vad betyder det verkligen? Religion och andlighet kan verka ganska komplicerat, men det kommer verkligen till om du litar på vad Bibeln säger om Jesus. Därifrån arbetar du med att ha ett nära förhållande till honom - och vi kommer att vara här för att svara på några av de frågor du kan ha under hela processen!

Steg

Fråga 1 av 6:
Hur hittar jag tro på Jesus?
1. Börja med att erkänna att alla har syndat. Det kan ibland vara svårt att erkänna att du är en syndare - trots allt, försöker du förmodligen vara en bra person mest av tiden. Men vi har alla gjort fel vid någon tidpunkt, som att berätta en lögn, vara avundsjuk, eller ta något som inte var vårt. Bibeln säger att synden håller dig åtskild från Gud, så att du har syndat är det första steget mot att tro på Jesus.
  • 2. Lita på att Jesus är Guds son och att han dog för oss. Eftersom synden håller oss åtskilda från Gud, kan vi inte nå honom på egen hand. Bibeln säger det är därför Gud skickade Jesus till oss - han var syndlös, så han kunde fungera som ett offer eller en betalning, för våra felaktigheter. På det sättet kan vi njuta av ett liv med Gud, både här på jorden och efter att våra andar går till himlen.
  • Det betyder inte att Jesus aldrig var frestad att synda som vi är faktiskt, han var frestad, och fortfarande var ren. Bibeln beskriver denna frestelse i Lukas 4: 1-13, när Satan kommer till Jesus och frestar honom med mat medan han fastar, ger honom makt över hela mänskligheten och uppmuntrar honom att testa Guds makt genom att kasta sig av toppen av tempel.
  • Fråga 2 av 6:
    Vad betyder det att ha tro på Jesus?
    1. Att ha tro på Jesus betyder att han kommer att rädda dig. Det finns en populär analogi i den kristna kyrkan som säger, "Tro är att lita på att en stol håller dig, men tron ​​sitter faktiskt i stolen." När det gäller Jesus, bara tro att han var Guds son inte tillräckligt - att ha tro och räddas i honom, måste du lägga hela ditt förtroende för att du kommer att spendera evigheten i himlen med Gud.Detta är känt i den kristna kyrkan som "frälsning.`
    • Det är normalt att ha några frågor om din tro - trots allt är det inte riktigt något som du fysiskt kan röra eller känna för att du vet att du har blivit rädd. Var bara ärlig med dig själv och Gud om du litar på vad Bibeln säger om Jesus, och om du har vända dig till honom.
    • Du behöver inte plötsligt bli perfekt eftersom du tror på Jesus, så oroa dig inte för att din tro är ifråga eftersom du syndade. Men när du har ett förhållande med Jesus, kommer du vanligtvis att hitta att du har ett tungt hjärta efter att du syndar, det är den Helige Ande som arbetar i ditt liv.
    Fråga 3 av 6:
    Vad händer om jag har försökt att tro på Jesus men jag kan inte?
    1. Bild med titeln Tro på Jesus Steg 7
    1. Försök att be att Gud kommer att ge dig tro. Några bibliska forskare tror att tron ​​inte är något vi kan skapa på egen hand - det är en gåva från Gud. Om du vill ha tro på Jesus men du kan inte tyckas hantera det, prova en bön som, "Kära Gud, snälla hjälp mig att ha säkerhet att Jesus är din son så jag kan få fred av att jag ska spendera evigheten i himlen."
    • Oroa dig inte om din tro inte ser ut som någon annans tro är verkligen individuell, och om du har för många förväntningar om vad erfarenheten kommer att vara, kan det vara svårt att känna igen den tro som du har. Ibland betyder tro bara att leva enligt Guds ord även om du inte har samma känslomässiga upplevelse som någon annan.
  • 2. Utforska din tro. Tro behöver inte vara blind, så gärna gräva djupare om din tro hålls tillbaka av allvarliga frågor om gudliknande "Varför låter Gud dåliga saker hända med bra människor?" eller "Kan en kärleksfull Gud verkligen skicka folk till helvetet för att följa fel religion?" De troende har brottas med dessa begrepp i flera år, och du behöver inte ignorera dessa frågor för att få tro. Du kan också spendera tid att studera Skriften eller prata med religiösa forskare om sina tankar om dessa problem.
  • 3. Släpp av någon synd som håller dig tillbaka. Om du känner att Gud kallar dig att ge upp en synd som du tycker om, kan det vara svårt att vända ditt liv till Jesus. Men många kristna finner att ett liv i Gud är mer djupt uppfyllande än vad som är tillfälligt som synd, så ber att Gud hjälper dig att övervinna den frestelsen att ha ett förhållande med honom.
  • Du kan fortfarande kämpa med den speciella synden - bara fortsätta att be att Gud hjälper dig att övervinna det.
  • Fråga 4 av 6:
    Varför är tro på Jesus viktig?
    1. Bibeln säger att det är det enda sättet att komma till himlen. Även om Jesus kom till jorden för att rädda alla, betyder det inte att alla kommer automatiskt att gå till himlen. Faktum är att Jesus verkligen var klart på det i Johannes 14: 6, sa han, "Jag är vägen, sanningen, och livet - ingen kommer till Fadern utom genom mig."
    Fråga 5 av 6:
    Vad gör kristendomen annorlunda än andra religioner?
    1. Kristendomen är den enda troen där offret gjordes för oss. Det kan ibland vara svårt att veta vad man ska tro när det finns så många olika trossystem i världen. Det finns dock något som sätter kristendomen ifrån varandra. Andra religioner och tron ​​kräver i allmänhet att du betalar för din synd på egen hand. I kristendomen betalade Jesus redan det priset, och allt du behöver göra är att lita på honom.
    • Till exempel kräver vissa religioner att du ska utföra mer bra handlingar än dåliga för att vara med Gud i efterlivet, medan vissa ber om någon typ av straff eller offra att sona.
    Fråga 6 av 6:
    Kan du tro på Jesus men inte religion?
    1. Det är upp för debatt, men många människor känner sig så här. Medan Bibeln uppmuntrar oss att vara en del av en kyrka för att stärka vår tro kan det ibland vara svårt att hitta en plats som du känner dig passar dina övertygelser. Eller du kan känna att den organiserade religionen som helhet har förvrängt Guds ord. Oavsett orsaken är du inte bekväm i kyrkan är det din tro på Jesus som sparar dig - inte ditt deltagande i religion.
    • Om du inte är en del av en kyrka, försök att hitta en grupp av troende som känner på samma sätt som du gör och starta din egen bibelstudie eller bönegrupp. Du kan till och med träffas online om det är svårt att möta personligen. På det sättet får du fortfarande fördelarna med kristen stipendium.
    • Om du går med i en kyrka, kom ihåg att ingen gemenskap kommer att bli perfekt. Det kan dock vara väldigt kraftfullt att vara en del av en grupp där du alla försöker bli så nära Kristus som möjligt.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande