Hur man är en tonårsrollmodell

Medan många människor tänker på förebilder som kända siffror eller historiska personligheter, har var och en av oss möjlighet att vara en förebild i vardagen. Även som en tonåring har du möjlighet att inspirera dina kamrater och de yngre än du. Här är några steg för att bli en tonårsrollmodell.

Steg

  1. Bild med titeln vara en tonårsrollmodell Steg 1
1. Välj en förebild för dig själv. Om du vill vara en inspirerande person, tänk på de personer som inspirerar dig. Gör lite brainstorming. Varför beundrar du dem så mycket? Vad är det budskap de skickar igenom sina handlingar? Hur kan du ha en liknande påverkan på andra?
  • Bild med titeln vara en tonårsrollmodell Steg 2
    2. Bygga ditt självförtroende. När du börjar överväga hur du kan vara en förebild, försök att utveckla tro på dig själv som en person. Vad är dina styrkor? Vad gör du bra? Kom ihåg att även enkla attribut i dig själv kan ha en drastisk inverkan på andra. Pondera dina styrkor och utveckla en bild av vem du är och vem du vill vara.
  • Bildbeteckningen är mer populär under skolåren Steg 6
    3. Utveckla din egen stil. När du får förtroende för dig själv som en person, utveckla en attityd att matcha. Försök inte passa in i "subkulturer." Medan det inte är något fel med att ha en grupp vänner som delar dina intressen, försök att vara din egen unika person.Försök inte "tvinga" något. Du behöver inte oroa dig för vad andra människor tror, ​​du behöver helt enkelt oroa dig för dig själv. Andra människor kommer att acceptera dig som en förebild eller inte, du kan inte tvinga detta.Vara själv. Kom ihåg att inget av detta borde komma på bekostnad av dig. Försök inte ändra för någon, utveckla förtroende inom dig varje dag!
  • Var bara dig själv och känner dig säker på vad du gör. Kopiera inte vad andra gör, sticka ut. Om folk kopierar det visar sig bara att de är osäkra och inte original, till skillnad från dig!
  • Bild med titeln Stopp Gangbanging Steg 9
    4. Du kommer att inspirera andra om du är en trailblazer snarare än en följare. Folk beundrar någon som fattar beslut för sig själv, snarare än under peer-tryck. Tänk alltid på hur du vill vara. Försök alltid att förbättra dig själv, för dig, inte för någon annan. Det finns alltid utrymme för förbättring.
  • Bild med titeln vara en tonårsrollmodell Steg 5
    5. Vara ödmjuk. Rollmodeller skrämmer inte om sina prestationer.Förvänta dig inte att se resultaten av dina handlingar i andra genast, om någonsin. Du kan inte tvinga någon att anta dig som en förebild, ofta de som mest beundrar dig kommer att vara blyg och saknar sitt eget förtroende. En förebild söker inte "fans" eller popularitet, de söker helt enkelt att vara en trevlig person. Placera inte andra människor eller skrapa andra med ditt nya förtroende. Människor som denna skada andra, istället för att inspirera dem.Bli inte arrogant. Din "stil" och personlighet bör utvidgas av din respekt för andra. Tänk inte att vara en förebild betyder att placera dig själv på en piedestal.
  • Bild med titeln vara en tonårsrollmodell Steg 6
    6. Spela den roll du skapar för dig själv. När du har en bra positiv bild av dig själv och ditt förhållande med andra, håll dig till det! Kom ihåg att det inte borde vara en handling, det är ett sätt att leva. Låt din önskan vara en förebild som guidar dig i allt du gör, från de beslut du fattar om droger och alkohol, till den ansträngning du lägger i sport. Det finns ingen aspekt av ditt liv som inte kan vara inspirerande!
  • Tips

    Bli inte arrogant. Din "stil" och personlighet bör utvidgas av din respekt för andra. Tänk inte att vara en förebild betyder att placera dig själv på en piedestal.
  • Vara själv. Kom ihåg att inget av detta borde komma på bekostnad av dig. Försök inte ändra för någon, utveckla förtroende inom själv.
  • Var bara dig själv och känner dig säker på vad du gör. Kopiera inte vad andra gör, sticka ut. Om folk kopierar det visar sig bara att de är osäkra och inte original, till skillnad från dig! =)
  • Försök inte "tvinga" något. Du behöver inte oroa dig för vad andra människor tror, ​​du behöver helt enkelt oroa dig för dig själv. Andra människor kommer att acceptera dig som en förebild eller inte, du kan inte tvinga detta.
  • Varningar

    Låt aldrig någon tvinga dig till något till "bli en förebild". Oberoende inspirerar andra mer än överensstämmelse.
  • Låt inte folk berätta för vem som ska följa! Kämpa peer press! Välj din egen förebild!
  • Tvinga inte andra att följa i dina steg!
  • Ibland inspirerar rollmodeller avundsjuka och avundsjuka. Andra människor kommer att avundas den vård du tar i ditt eget liv. Låt inte detta avskräcka dig.
  • Lyssna på ditt sinne, men följ ditt hjärta!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande