Hur man täcker långa kakor

Den högre kakan, desto mer imponerande presentationen. Men tornande konfektioner kommer med sin egen unika uppsättning utmaningar när det gäller dekoration och lagring. Rädsla aldrig - nyckeln till att arbeta med Sky-High Cakes är att stänga dem ordentligt och ta itu med dem en sektion i taget. Det bidrar också till att ha en rymlig lagringslösning på vänteläge så att du inte kramar din kakans stil när du har applicerat efterbehandlingen.

Steg

Metod 1 av 3:
Toppar din tårta med fondant
  1. Bild med titeln täcker långa kakor Steg 1
1. Storlek upp din fondant keps baserat på dina kakans dimensioner. Du brukar hitta dimensionerna av en given tårta som skrivs ut någonstans på undersidan. Kvadratisk och rektangulära pannor visar tre separata mätningar-en för längd, en för bredd och en annan för djup. Runda pannor kommer bara att lista diametern eller avståndet från en kant till den andra och djupet.
  • Om du inte ser några dimensioner som är listade på din tårta kan du behöva mäta din tårta för hand. För kvadratiska eller rektangulära kakor, sträck bara en linjal eller måttband längs de vertikala och horisontella kanterna. För att mäta en rund tårta behöver du bara hitta dess diameter.
  • 2
    Rulla ut din fondant tills det är ungefär /4 i (0.64 cm) tjock. Innan du börjar, dammar du din bänkskiva med pulveriserat socker eller majsstärkelse för att avskräcka. Därefter ta en handfull fondant, plop det ner och gå över den med en rullande stift tills den börjar ta form. Efter varje få passerar, lyft och rotera fondanten för att se till att det inte klamrar sig på din arbetsyta.
  • Storleken på den fondantboll du börjar med beror på storleken på kakan du dekorerar. Det är bättre att använda för mycket än för lite, eftersom du alltid kan trimma överskottet senare.
  • Om du inte äger en rullande stift, kommer en vinflaska, drickglas eller stor vattenflaska eller termos också att göra tricket.
  • Det är också möjligt att rulla fondant mellan två ark vax- eller pergamentpapper om du är orolig för att hålla fast.
  • 3. Borsta toppen av kakan med ätbart lim. Doppa en oanvänd färgborste i limet och svepa den fram och tillbaka över din tårta med ljus, vätskestreck. Syfte att täcka hela ytan med en tunn, jämn kappa.
  • Du kan hämta en flaska ätlig lim i någon hantverk eller hobbybutik, liksom specialaffärer som bär tårta dekorera tillbehör.
  • Ätbara lim är vanligtvis gjorda med klibbiga växtstärkelser. De är helt säkra att använda på matvaror, och kommer inte att förändra smaken eller texturen i din tårta i det minsta.
  • Dricks: Om du inte vill göra en extra resa till affären, försök att göra ditt eget ätbara bindemedel genom att kombinera marängpulver, tylospulver eller tapioka dextrin med varmt vatten och så att det kan tjockna i kylskåpet.

  • 4. Drape den fondant kepsen över toppen av kakan. Sänk den rullade isen på kakans övre ansikte, Var försiktig så att du inte skapar några rynkor, veck eller andra inkonsekvenser. När du har fått den övre delen på plats, kör handflatan över den försiktigt för att släta ner den.
  • Gör ditt bästa för att centrera fondanten på kakan. Detta kommer att förhindra att det glider, drar eller lämnar någon del av kakan utsatt.
  • När du applicerar fondant till speciellt höga kakor är det ofta lättare att täcka toppen först och sätt sedan in sidorna med en separat bit. Denna metod tenderar att producera en renare silhuett än vad du skulle få genom att försöka släta på ett enda jätte ark.
  • 5. Använd en skarp kniv för att trimma överskottet fondant. Klipp en slits i en av de lösa kanterna hela vägen till kakans sida. Sedan, hålla en av flikarna med din fria hand, vrid bladet så att det vilar platt mot tårtan. Glider kniven långsamt runt kakans yttre omkrets för att skjuta bort det onödiga materialet.
  • För bästa resultat, stanna så nära tårtens sidovägg som möjligt utan att skada den.
  • Om du känner att fondanten börjar böja eller riva, dra din kniv utåt genom kanten av det avsnitt du håller för att klippa den gratis innan du återställer bladet i början av den närliggande sektionen.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 2 av 3:
    Förpackning av din tårta med fondantpaneler
    1. Bild med titeln täcker långa kakor Steg 6
    1. Mät dina kakans sidor för att räkna ut hur mycket fondant du behöver. För kvadratiska och rektangulära kakor är detta lika enkelt som att lägga ihop bredden på alla fyra sidor. För att räkna ut dimensionerna för en rund tårta, mäta först höjden, och multiplicera dess diameter (detta ska vara tydligt tryckt på din tårta) med pi, eller 3.14.
    • För att panelera en fyrkantig tårta som är 10 tum (25 cm) lång och 14 tum (36 cm) bred, till exempel, skulle du behöva en 10 i (25 cm) x 56 i (140 cm) stycke fondant.
    • En rund, dubbel-barreled tårta 12 tum (30 cm) lång och 16 tum (41 cm) i diameter skulle kräva en 12 tum (30 cm) x 50 i (130 cm) remsa av isbildning.
  • 2. Rulla ut ett ark med fondant tillräckligt stor för att gå runt utsidan av din tårta. I stället för att rulla utåt från centrum som du gjorde för toppstycket, använd linjära slag för att arbeta fondanten ut i en avlång remsa. Du kommer att använda den här remsan för att panelera utsidan av din tårta, så det måste vara lite längre och bred än din tårta för att passa över det hela i ett stycke.
  • Det är självklart att du måste använda en mycket större klump av fondant den här gången.
  • Dricks: Om du upptäcker att du inte har tillräckligt med fondant, eller om det börjar tunna ut när du rullar, dra av små klumpar av färsk isbildning och lägg dem till arket varhelst det behöver byggas upp.

  • Bild med titeln täcker långa kakor Steg 8
    3. Klipp din fondant till storlek med hjälp av en linjal eller måttband. Nu när du vet hur stor din sidodie behöver vara, lägg din mätanordning bredvid din överdimensionerade remsa, först vertikalt, då horisontellt. På det sättet kan du enkelt mäta den nödvändiga höjden och bredden medan du fokuserar på att manövrera din kniv eller fondantskärare.
  • För att få linjerna för toppen och botten fina och raka, kör din kniv direkt längs kanten av din linjal.
  • Du kommer noga behöva omplacera din linjal minst en gång när du skär längs bredden på din siddel.
  • 4. Rulla fondanten runt en tunn plast eller träskål. Lägg din dowel längs en av de kortare kanterna av den remsa du bara klippt, se till att den är ordentligt centrerad. Samla försiktigt upp slutet av remsan och kurva den runt skivans axel och börja sedan trycka dowelen längs långsamt för att bunt hela remsan upp i en snyggrulle.
  • Var noga med att damma både din dowel och din fondant för att hålla fondanten att klibba.
  • 5. Tryck på den långa kanten av fondanten i sidan av din tårta. Ta tag i fondanten och stå upp på en av dess längre kanter försiktigt. Med en hand, tryck på mitten av arket mot sidan av kakan och gnid det försiktigt från topp till botten tills det sticks. Använd din andra hand för att städa arkets övre kant och se till att den inte faller över.
  • Att placera din tårta på en piedestal eller liknande upphöjd skål kan göra det enklare att justera botten av remsan med kakans botten.
  • För att undvika att lämna ojämn fördjupningar, släta fondanten med den platta i handen istället för dina fingrar.
  • 6. Unravel fondanten för att överföra den till kakan med minimal ansträngning. Vrid dowel långsamt med en hand medan du flyttar din andra hand längs den rullade fondanten för att hjälpa till att styra den på plats. När du återvänder till din ursprungliga utgångspunkt, släpper du isen hela vägen med dina palmer för att säkra den.
  • Använd en känslig touch här. Om du rinner fondanten kan du inte ha något annat val än att rulla det och börja om.
  • 7. Trimma eventuellt överskott av fondant från toppen av kakan. Skjut spetsen av en skarp kniv genom glasyren strax ovanför kakans övre yta och kör bladet smidigt runt utsidan och dra in fondanten med din fria hand samtidigt. Efteråt, gå över sömmarna på toppen och sidan av kakan med din fondant mjukare eller kudden på ett finger tills de gradvis försvinner.
  • För att säkerställa att dina skär är så rena som möjligt, kan det hjälpa till att pausa och rotera kakan, så ofta, eller flytta dig själv, om utrymme tillåter.
  • Om stycket också visade sig lite för bred, kan du behöva raka av det överskottsmaterial där de två ändarna överlappar också.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension
    Metod 3 av 3:
    Täcker höga kakor för förvaring
    1. Bild med titeln täcker långa kakor Steg 13
    1. Investera i en extra lång tårtahållare för enklare, bekvämare lagring. Cake Keepers kommer i en mängd olika storlekar, varav några sträcker sig från 10-12 tum (25-30 cm) i höjd. En av dessa praktiska lagringstillbehör bör ge tillräcklig clearance för alla utom de mest kolossala kakorna. Bara se till att kakhållaren du använder är rymlig nog för att bekvämt innehålla din tårta utan att gnugga upp mot sidorna.
    • De flesta kulinariska försörjningsbutiker erbjuder ett bra urval av tårtare och serverar kupoler. Om du inte hittar den storlek du behöver, kolla online.

    Dricks: Om du planerar att ta med din tårta till en fest eller annan händelse, leta efter en tårtahåll med ett låslock och inbyggt handtag för enkel transport.

  • Bild med titeln täcker långa kakor steg 14
    2. Placera en stor behållare över din tårta för att skapa en skyddande kupol. En uppförd blandningsskål, hink, tvätttub eller plastförvaringsbehållare kan potentiellt dubbla som en provisorisk kakesköld i en nypa. En robust behållare kommer inte bara att hålla falt kakor utanför gränserna för damm, husdjurshår och andra drivande skräp, men också skydda dem från att vara squashed om något råkar falla på dem medan de sitter ute.
  • Om du bestämmer dig för att gå på den sparande vägen och återge en annan typ av behållare, var noga med att rengöra det noga innan du sätter den till den nya användningen.
  • Det är också en bra idé att märka din behållare så att andra människor kommer att veta att inte flytta det eller på annat sätt röra med det.
  • Bild som titled Tall Tall Cakes Steg 15
    3
    Wrap skivad kakor med aluminiumfolie eller plastfolie. Sträck ut ett ark av folie eller plast tills det är lite mer än dubbelt så mycket kakans höjd. Stick ena änden till den nedre kanten av maträtten som din tårta vilar på. Försiktigt drapa det återstående materialet över kakan och säkra det motsatta änden på den bortre sidan av maträtten. Upprepa denna process med så många bitar som det tar att täcka kakan helt.
  • Sticka några tandpetare i toppen av din tårta innan du förpackar den. Detta kommer att leda till att folien eller plasten bildar ett "tält", minimerar klibbning och smutsning.
  • En liten plast eller folie kommer att vara din bästa satsning om du redan har skivat din tårta eller behöver lagra det tillfälligt men inte ha en lämpligt storlek behållare till hands.
  • Bild med titeln täcker långa kakor Steg 16
    4. Kyl din tårta om du behöver det för att hålla längre än 3-4 dagar. Försegla din tårta med några ark plastfolie och gör lite utrymme för det på kylskåpets bottenhylla, där den kan sitta ostörd tills du är redo att tjäna det. När de är korrekt kylda, kommer de flesta sorters kakor att behålla sin ursprungliga smak och textur i upp till en vecka-ungefär dubbelt så länge som de som är lagrade vid rumstemperatur.
  • Hitta rum för multi-tiered kakor kan vara utmanande. Om du tror att du kanske behöver frigöra en tårta som du ännu inte har frostat, kan det vara lättast att sätta ihop och lägga bort de odecorerade lagren separat och montera dem precis före din middag eller evenemang.
  • Det kommer att vara särskilt viktigt att hålla kakan cool om det antingen eller dess omgivande lager av frostning innehåller förgängliga ingredienser som ägg, mjölk, grädde eller gräddeost.
  • Gjorde du det här receptet?

    Lämna en recension

    Tips

    De metoder som beskrivs här kommer att fungera bra för dubbla fatkakor, skiktkakor, djupt skinnbund eller pundkakor, och eventuellt även små tiered bröllopskakor.

    Saker du behöver

    Capping din tårta med fondant

    • Linjal eller mätband
    • Fondant
    • Rullpinne
    • Pulveriserat socker eller majsstärkelse
    • Ätbar lim
    • Vass kniv
    • Vinflaska, dricksglas eller stor vattenflaska eller termos (tillval)
    • Vaxpapper eller pergamentpapper (tillval)

    Panelar sidorna av en lång tårta

    • Linjal eller mätband
    • Fondant
    • Rullpinne
    • Fondant cutter eller skarp kniv
    • Plast eller träskål
    • Vinflaska, dricksglas eller stor vattenflaska eller termos (tillval)
    • Fondant mjukare (valfritt)

    Täcker höga kakor för förvaring

    • Extra lång tårtahållare
    • Stor blandning eller serveringskål
    • Aluminiumfolie eller plastfolie
    • Tandpetare (tillval)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande