Hur glömmer du den kill du gillar

Du gillar honom, men du vill glömma honom. Kanske har han gjort det klart att han inte gillar dig tillbaka - kanske du inte kan driva honom för familj eller religiösa skäl. Kanske är han med någon annan, eller på annat sätt inte tillgänglig, Men du kan bara inte få honom ut ur ditt huvud. Om du vill glömma honom måste du gå vidare. Spendera mer tid med dina vänner, prova något nytt och försök att släppa. Du kan till och med träffa någon annan som är bättre passform!

Steg

Del 1 av 3:
Adressera dina känslor
  1. Bild med titeln Glöm den killen du gillar steg 1
1. Omfamna dina känslor för honom, låt dem gå. Acceptera sorg, sorg, ensamhet, ånger, ångest, skuld, osäkerhet eller andra negativa känslor i den ordning de kommer till dig. Låt dig vara ledsen, och låt dig läka. I slutändan är den säkraste vägen att komma över någon vara ärlig mot dig själv.
  • Bild med titeln Glöm den killen du gillar steg 2
    2. Prata om dina känslor med en vän, en släkting eller en rådgivare. Flaska inte upp dina känslor. Fråga ditt supportsystem för råd och försök att förstå vad som gick fel. Om du inte är säker på vad du ska göra nästa, kan dessa människor ha visdom och insikt att vägleda dig.
  • Prata med föräldrar, äldre syskon, moster, farbröder, morföräldrar - den som du känner dig bekväm frågar efter insikt. Du kan till och med känna dig bekväm att fråga en favoritlärare eller en ledare i ditt samhälle.
  • Var försiktig med vem du litar på. Om du spolar din tarm till någon för vilken din förälskelse är en gemensam vän, se till att den här personen inte kommer att passera med vad du säger. Det kan vara svårare att komma över killen om det är skvaller som flyter runt.
  • Bild med titeln Glöm den killen du gillar steg 3
    3. Påminn dig om att denna förälskelse bara är en annan fisk i havet. Tänk på att det finns hundratusentals-ännu miljontals-av personer med vilka du kan bli kär. Han kan verka som den, men det betyder inte att han är den enda. Det betyder inte heller att du aldrig hittar någon som han igen.
  • Bild med titeln Glöm den killen du gillar steg 4
    4. Lär dig av upplevelsen. Tänk på varför den här förälskelsen inte fungerade. Kanske var du in i honom, men han var inte i dig - kanske var han i ett förhållande redan, eller han hade ögon för någon annan - kanske sa du något att göra honom av, eller han gjorde något som fick dig att bestämma att han var dåliga nyheter. Oavsett omständigheterna kan du inte ta tillbaka det som har hänt. Du kan bara absorbera detta, lära av det och växa.
  • Tänk på vad du skulle ha gjort annorlunda. Du kan lyckas navigera en crush situation i framtiden genom att analysera vad som gick fel med den här killen.
  • Tänk på den typ av person du vill driva. Kanske var den här killen inte rätt för dig, även om du befann dig att locka till honom. Tänk på vilka egenskaper som ska styra dina framtida krossar, och vilka personlighetsdrag du vill undvika.
  • Del 2 av 3:
    Släppa taget
    1. Bild med titeln Glöm den killen du gillar steg 5
    1. Undvik honom ett tag. Om du vet var han hänger i lunch, undvik det området helt och hållet. Hitta ett nytt sätt. Du kan sluta tänka på honom ännu mer om du går nära honom eller ser honom att prata med någon annan. Om du kommer att glömma honom, kan du inte hålla hängande.
    • Om du har gemensamma vänner, överväga att spendera mindre tid med den speciella gruppen tills du är säker på att du är över honom. Om du inte vill ge upp din sociala cirkel, försök med att fokusera din uppmärksamhet på andra medlemmar i gruppen istället.
    • Det kan vara svårt att undvika den här killen om du har klasser tillsammans, arbetar du tillsammans, eller du är ofta dras ihop av andra åtaganden (klubbar, lag, etc.). Igen, försök att fokusera din uppmärksamhet på andra medlemmar i den gruppen, eller försök att interagera med killen på ett platoniskt sätt.
  • Bild med titeln Glöm den killen du gillar steg 6
    2. Håll konversationer till ett minimum, ett tag. Om han försöker prata med dig, låt inte dig falla under hans stavning. Försök att inte helt engagera sig i konversationen - ge honom korta svar och glida bort så fort du kan. Du behöver inte vara oförskämd - du kanske bara har en lättare tid att glömma honom om du inte alltid pratar med honom. Tänk på att om du har gemensamma vänner eller ömsesidiga förpliktelser kan du så småningom lära sig att interagera med honom på ett platoniskt sätt.
  • Bild med titeln Glöm den killen du gillar Steg 7
    3. Sluta kontrollera hans sociala medier profiler för uppdateringar. Det är svårt att glömma någon om de ständigt dyker upp i din perifera medvetenhet. "Facebook stalking" Den här killen kommer att hålla dig emotionellt kopplad till honom, men det kommer inte att få honom att känna sig på samma sätt - och det är inte friskt att fixera på något ouppnåeligt. Detta kommer att ta disciplin, men det kommer att hålla dig jordad på lång sikt.
  • Om du är vänner med honom på Facebook, men du vill inte överträffa honom, överväga Stoppa meddelanden på sina inlägg. På det här sättet kommer ingen av hans bilder eller statuser att dyka upp i din newsfeed.
  • Träna dig själv för att inte undra på honom. När du tar dig själv att läsa en av hans uppdateringar, stoppa dig själv och fortsätt rulla. Släpp av honom och fokusera på nästa sak. Så småningom kan du helt koppla ur ditt intresse.
  • Bild med titeln Glöm den killen du gillar steg 8
    4. Bli av med saker som påminner dig om honom. Detta kan innehålla bilder av dina två tillsammans, eller en CD som han gav dig, eller en penna som du lät honom låna - allt som håller dig att tänka på honom. Om sakerna hör till honom, ge dem tillbaka. Om sakerna hör till dig, ge dem bort till en vän eller ett donationscenter. Låt dessa påminnelser glida från ditt liv, och du kan hitta det mycket lättare att inte tänka på din förälskelse.
  • Del 3 av 3:
    Gå vidare
    1. Bild med titeln Glöm den killen du gillar Steg 9
    1. Fokusera på vad som är viktigt i ditt liv. Om du ständigt fixerar vad din förälskelse gör, kommer du att finna det mycket svårare att glömma honom. Tänk på vad som kräver ditt fokus just nu: Kanske har du ett stort test som kommer upp, eller en spännande resa, eller ett stort spel i helgen. Försök att avleda din uppmärksamhet bort från din förälskelse så att du kan gå vidare. Kasta dig i dina hobbyer, dina lustar och dina skyldigheter och försök att hålla ditt sinne engagerad i nutiden.
    • Om du inte kan tänka på något stort som kommer upp, försök att fokusera på saker som du kan se fram emot varje dag. Tänk på hur lycklig du ska kunna äta lunch med dina vänner dagligen. Tänk på den tillfredsställelse som du får från att öva musik, eller öva en sport, och känner dig själv att förbättra.
  • Bild med titeln Glöm den killen du gillar steg 10
    2. Ta lite tid att centrera dig innan du jobbar med en annan kille. Om du har en särskilt grov tid att komma över den här killen, kanske du vill ta minst några veckor för att få dina känslor tillbaka till balans. Fokusera på skolan, på sport, vänner, hobbyer - fokusera på allt du älskar. Försök att ta dig tillbaka i linje med dina icke-relationsmål.
  • När du befinner dig ritad till en ny kille, fråga dig själv om du är redo. Det kan vara en underbar upplevelse att låta dig falla för någon, men se till att du är beredd på den emotionella ritten.
  • Var försiktig så att du inte helt enkelt ersätter din förälskelse med en annan kille. Fråga dig själv, och var ärlig: Skiftar du dina känslor på den här nya killen utan att ge dig tid att komma över den första killen? Om så är fallet, överväga att ta det långsamt.
  • Vissa människor förespråkar "studs" Strategi: Hitta en kille för vilken du har en rent fysisk attraktion, och låt det inte bli för allvarligt. Du måste bestämma vad som är bäst för dig - men var försiktig så att du inte spelar med någon annans känslor som ett sätt att avböja din egen smärta.
  • Bild med titeln Glöm den killen du gillar steg 11
    3. Lär dig hur du ska interagera med killen på en platonisk nivå. Du kommer att veta att du har flyttat på när du kan hålla en normal, icke-självmedveten konversation med den här killen. Försök att ändra din känslomässiga förening med honom från "krossa" till "vän". Du kanske inte fungerar bra som romantiska partners, men du kan finna att du blir bra vänner! Om du redan är vänner med killen, och du vill inte kasta den vänskapen, måste du lära dig hur du är platonisk.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande