Hur man utför forskning

Att lära sig att söka effektivt för källor till information online och på biblioteket behöver inte vara komplicerat. Genom att lära sig att bilda effektiva forskningsfrågor, planera ditt företag och utforska de tillgängliga alternativen, du kan komma igång med hjälp av bra källor för att utforska och stödja en position med forskning. Se steg 1 för mer information.

Steg

Del 1 av 5:
Bilda en forskningsfråga
  1. Bild med titeln Utför Research Steg 1
1. Lär dig om de olika typerna av forskning som du kan göra. Forskning sker när som helst du aktivt söker information om ett visst ämne. Du kan undersöka att utforska ett ämne som du inte är bekant med, såväl som att ge bevis för påståenden du gör i en presentation eller forskningsuppsats. Forskning kan samlas in genom att samla dina egna data, läsa online eller använda tidigare forskningsprojekt för att styra dina ansträngningar.
  • Exploratory Research görs när du läser online, får den snabbaste sammanfattningen av ämnet till hands. Säg att du forskade med det allmänna ämnet av "fetma" i USA. För att utforska ämnet kan du börja med en Google-sökning, läsa Wikipedia-sidan och hitta andra webbposter för att få dig bekant med ämnet. Vad är problemet med fetma i USA? Vilka argument görs om det? Vilka andra ämnen är relaterade till detta ämne? Hälsa och träning? Snabbmat? Vad är du intresserad av att undersöka vidare? I den här typen av forskning letar du efter fakta.Bild med titeln Utför Research Steg 1Bullet1
  • Stödjande forskning inträffar när du hittar dessa argument i akademiska källor. Vad är akademiska källor? Allt som har publicerats, var det tidskrifter, böcker eller online-databasversionen av akademiska forskningstidskrifter. I den här typen av forskning letar du efter mer än fakta. Du letar efter åsikter och argument av olika slag, relaterade till ditt ämne, som du kan använda för att bilda en åsikt och din egen argument.Bild med titeln Utför Research Steg 1Bullet2
  • Bild med titeln Utför Research Steg 2
    2. Skriv ner vad du inte vet. När du har utforskat ett ämne är det fortfarande mycket du kanske inte vet, och det här är det du kan använda för att styra din forskning genom att bilda en forskningsfråga. Börja ställa massor av frågor och skriva ner dem: När människor hänvisar till "Fetma-epidemi," Vad hänvisar de till exakt? När började det? Var? Vad är några möjliga orsaker att det kan existera?
  • Bild med titeln Utför Research Steg 3
    3. Hitta kontroversen och konversationen. Inom varje ämne finns det en "problem," på spel. Det är något diskutabelt, något kontroversiellt om ämnet, och det är vad du vill spendera tid på att undersöka. Den mindre, smalare och mer specifika ämnet, desto bättre.
  • Ämnet av fetma i USA kan vara för stor. Titta på ditt eget samhälle, stat eller region. Vad är statistiken? Hur jämför det med andra regioner? Vad kan ta hänsyn till detta? Varför? Om du frågar och svarar på dessa frågor är du väl på väg till ett solidt forskningsämne.
  • Faktum är inte bra forskningsämnen, för det finns inget att undersöka, det är bara ett faktum att titta upp. En bra forskningsfråga, till exempel, skulle inte vara "Hur många människor har dött av fetma?" men "Hur dödar fetma?"
  • Bild med titeln Utför Research Steg 4
    4. Fråga en probingfråga du hoppas kunna utforska med forskning. När du har utforskat ditt ämne online och eventuellt i tryck måste du komma med en solid forskningsfråga för att hjälpa till med att styra din stödjande forskning.
  • "Vilka policyer och attityder resulterade i den plötsliga ökningen av fetma i Indiana under mitten av 90-talet?" skulle vara ett utmärkt forskningsämne. Det är specifikt när det gäller plats, kontrovers och ämne. Det är något du kan bevisa.
  • Bild med titeln Utför Research Steg 5
    5. Låt forskningen styra ditt argument, inte tvärtom. Vi har alla starka åsikter om ämnen, särskilt kontroversiella. Det kan vara frestande att bara söka källor som kommer att validera din åsikt, eller som kommer att översimma ämnet, snarare än att komplicera det. När du gör din forskning, söker du ut en mängd olika åsikter, argument och positioner, och tillåter dig att montera den starkaste möjliga forskningen, inte bara de argument du vill höra.
  • Del 2 av 5:
    Utforska online
    1. Bild med titeln Utför Research Steg 6
    1. Använd Internet för Exploratory Research. Beroende på ditt ämne kan Internet vara en mängd information eller en swampy region med åsikter och kommentarströmmar. Det har den senaste informationen tillgänglig direkt, men det kan också vara svårt att skilja mellan goda källor och dåliga källor.
    • Statliga webbplatser (de som slutar i .Gov) är goda källor till data och definitioner. Centrum för sjukdomskontroll och förebyggande webbplats har till exempel massor av bra data om fetma i USA, hur sjukdomen påverkar specifika populationer och en uppdelning av fetma enligt region.
    • Icke-vinster (webbplatser som slutar i .org) kan också vara bra källor till åsikter. I allmänhet kommer organisationer att ha en "dagordning" och kommer att presentera en mängd information som stöder sin position. Detta kan vara bra för att hjälpa din forskning, men kan också innehålla en hel del snurrt på problemen.
    • Bloggar och meddelandekort kan vara bra för att få en känsla av människors åsikter och är bra för att komma med idéer för frågor du kan fråga dig själv, men de är inte bra supportkällor. De är inte bra för citat, med andra ord.
  • Bild med titeln Utför Research Steg 7
    2. Använd Internet för att definiera termer snabbt. Är fetma en sjukdom? Vad menar vi med att ringa det en "epidemi"? Det här är villkor du kan och ska se upp snabbt online. Genom att definiera dina villkor och bli mer bekanta med ämnet - blir en amatörexpert på den, kommer du faktiskt att bli mer informerad när du kommer till de mycket mer tekniska typerna av källor som du behöver använda för din stödjande forskning.
  • Bild med titeln Utför Research Steg 8
    3. Använd Wikipedia som en resurs, men inte som en källa. En av de stora sakerna om en wiki (som WikiHow!) Är att de källor som refereras i hela artikeln är tillgängliga längst ner på sidan för att du ska utforska dig själv. Dessa är ofta bättre informationskällor än Wiki själv, och organisationen av sidan möjliggör att du använder den som en sammanfattning av informationen i dessa källor, snarare än en källa till sig själv.
  • Bild med titeln Utför Research Steg 9
    4. Hitta betydande artiklar och åsikter. När du läser online, leta efter en blandning av statistik och data, såväl som åsikter. Det är inte nödvändigtvis till hjälp att ha en ranting blogg full av någons konspiration om tillväxthormoner i skol luncher som en konspiration för att hålla barnen fetma, men det kan finnas något där för att inspirera dig. Vad är affären med skolluncher? Vilken forskning har gjorts? Utforska och hitta en mer betydande sida med liknande information.
  • Del 3 av 5:
    Använda biblioteket
    1. Bild med titeln Utför Research Steg 10
    1. Prata med en bibliotekarie. Den mest användbara källan till information på bibliotek är inte böcker. Ofta sitter bibliotekarier idly av medan eleverna kämpar på datorer inte tjugo meter bort, gräver genom en svår träsk med dålig information och dåliga källor. Prata med dem! De är här för att hjälpa.
    • Ta med din forskningsfråga och eventuell forskning du har gjort till den här punkten, liksom några speciella uppdrag eller projektbeskrivningar som du har med dig. Om du gör forskning för ett papper, ta med uppdragsbladet.
    • Fråga vid receptionen för forskningsbibliotekarier som är på-call för studentkonsultationer, eller gör ett möte med en ämnesbibliotekare på ett visst fält. Dessa möten tenderar att vara mycket fördelaktiga. Du kommer inte att slösa tid på att försöka förhandla om de svåra biblioteksdatabaserna, och du kommer att vara säker på vilken typ av information du hittar kommer att vara till hjälp för ditt projekt.
  • Bild med titeln Utför Research Steg 11
    2. Forskningsböcker, tidskrifter och databaser av information. På biblioteket har du mer information som du vet vad du ska göra med. Försök hitta endast den mest direktrelaterade informationen. Om du kämpar för att hitta bra källor, försök att raffinera dina söktermer och titta igen.
  • Böcker gör självklart för goda översikter över ämnen. Om du undersöker fetma kan du hitta långsiktiga forskningsstudier, expertanalys och åsikter om böcker i ämnet.
  • Tidningar och forskningstidskrifter kommer att ge mer specialiserade och tekniska ämnen, vanligtvis i en något kortare längd. De är lättare på mening och tyngre på torr statistik.
  • De flesta universitetsbibliotek använder JSTOR eller någon variant av en akademisk databas som huser Forskningsartiklar efter ämne. Det kan vara en något svår databas för att förhandla, så prata med en bibliotekarie för hjälp om du är osäker.
  • Bild med titeln Utför Research Steg 12
    3. Prova en blandning av söktermer. Det kan vara frustrerande när du först kommer igång på biblioteket när du försöker hitta information direkt relaterad till dina sökningar. Att lära sig söka effektivt och vara flitig med dina ansträngningar kommer att betala i slutet. Variera dina sökningar, med citat kring specifika sökningar som du vill att motorn ska leta efter. Om du letade efter information om fetma, specifikt relaterad till skollunchprogrammet, kan du söka efter:
  • "fetma"
  • "fetma" "skollunch"
  • "skollunch"
  • "skräpmat i skolor"
  • "Indianska fetma"
  • "Indiana skol luncher"
  • "Viktepidemi"
  • "Fetma-epidemi"
  • Bild med titeln Utför Research Steg 13
    4. Läs inte varje ord. Att lära sig att läsa snabbt och skumma effektivt för viktigt och på ämnesinformation är ofta skillnaden mellan ett smidigt forskningsprojekt och en frustrerande. Om du blir djupt i ett riktigt komplicerat tekniskt ämne, kan mycket av forskningen vara torr och rätt att tråkig. Att lära sig att förhandla källorna snabbt kommer att göra ditt jobb mycket lättare.
  • Läs abstraktet, om källan har en, eller läs introduktionen till källan för att se till att ämnet är tillämpligt. Om det verkar perifert, sätt tillbaka det och glöm det. Du gör inte forskning för att padda din bibliografi, du gör det för att stödja ditt argument och utforska ämnet.
  • Om du hittar en bra källa, hoppa över till slutet och läs sammanfattningen. Mycket av "kött" av tekniska forskningsbaserade källor kommer att spenderas och presentera sin egen forskning, medan du mest är oroad över resultaten och själva argumentet. Ofta kan du komma undan med att bara läsa några punkter i en 15 eller 20 sidor forskningsrapport eller boka om du läser smart.
  • Om källan ger utmärkt stöd, läs artikeln närmare för att få en känsla av argumentet och bevisen. Använd författarens egen forskning för att leta efter fler källor.
  • Bild med titeln Utför Research Steg 14
    5. Ta bra anteckningar så att du kan hitta information senare. Det finns inget värre än att komma till skrivfasen av ett forskningsprojekt som inte kan hitta ett visst offert eller statistik i den hög med forskning som du har samlat in. Håll dig organiserad när du forskar och tar försiktiga anteckningar för att referera till senare.
  • Lägg märkearkorten till biblioteket och skriv ner specifika citat på ena sidan av kortet och den bibliografiska informationen (titel, författare, publikationsinformation och URL, om tillämpligt) på andra sidan kortet.
  • Bild med titeln Utför Research Steg 15
    6. Överväl dig inte med källor. En bra dag på biblioteket involverar inte nödvändigtvis stapla upp ett berg på 500-sidiga böcker som du aldrig kommer att läsa. Forskning Smart, tar anteckningar om de viktigaste delarna av informationen och använder ett hanterbart antal källor för att göra ditt argument och tjäna ditt argument.
  • Vissa studenter tror att fler källor gör ett forskningspapper bättre. Det gör det inte. Helst vill du ha en balans av "deras" Röst - vilket betyder forskningen - och din röst, ditt argument. Ett bra forskningsprojekt använder forskningen för att bilda och stödja ett argument, att inte agera som en ventriloquist dummy, upprepande information du läser längst.
  • Del 4 av 5:
    Genomförande av primärforskning
    1. Bild med titeln Utför Research Steg 16
    1. Utför primärforskning för lokala eller subjektiva ämnen, om projektet kräver det. Vissa ämnen och projekt kommer att kräva primärforskning, vilket innebär att du själv samlar in data. Om du har ett riktigt lokaliserat ämne - som fetmaproblemet vid ditt universitet, till exempel - kanske du vill överväga att skapa ett kort frågeformulär eller annat sätt att analysera data om oro för ditt projekt.
  • Bild med titeln Utför Research Steg 17
    2. Hitta en provstorlek som fungerar för dig. Inga undersökningar eller frågeformulär kommer till alla. Hur många skulle räcka för att få en bra känsla av problemet. Kommer det att betyda något att samla åsikter om fetma form 20 killar i omklädningsrummet? Alla på din sovsal? 300 personer på fotbollsmatchen?
  • Vara medveten om bias. Syfte för en något distribuerad blandning av män och kvinnor, av olika åldrar, socioekonomiska bakgrunder och födelseplatser.
  • Bild med titeln Utför Research Steg 18
    3. Bestäm hur du samlar in dina data. Om du är efter åsikter är ett frågeformulär det bästa och mest effektiva sättet att samla in data, men det kanske inte är särskilt tillämpligt på ditt ämne.
  • Om du är intresserad av matvanor och tillgången på skräpmat i cafeterias, överväga att skicka upp vid sidan av lunchlinjen några dagar i veckan och räkna antalet studenter som försvinner hela luncherna till förmån för öknar, läsk eller godis. Håll en körning tally.
  • Intervjuer kan vara bra om du har tillgång till experter eller andra parter som är inblandade i det ämne du undersöker. Om du vill lära dig om skolluncher, prata med luncharbetarna, din skolans huvudman eller andra personer som kan vara inblandade. Låt dem veta vad du forskar och förklarar projektet innan du pratar med dem.
  • Bild med titeln Utför Research Steg 19
    4. Samla din forskning. När du väl har valt en samlingsmetod, distribuera dina undersökningar, observera dina beteenden eller genomföra dina intervjuer och samla din forskning. Analysera forskningen och sammanfatta dina resultat på ett sätt som du kommer att kunna använda den för din forskning.
  • Om din hypotes om forskningen slutar vara fel, inte fret. Detta i sig kan vara en bra källa till information som finns i ett projekt, vilket visar ditt engagemang för att ta reda på det "sanningen" av ämnet till hands.
  • Del 5 av 5:
    Organisera din forskning
    1. Bild med titeln Utför Research Steg 20
    1. Utvärdera dina källor. När du har samlat in din forskning, identifiera de mest övertygande argumenten och källorna och använda dem som en hoppningsplats för ditt eget argument. Om du hittade att distrikt med skolor som har försäljningsmaskiner upplever en 30 procent högre fetmahastighet, hur kan du övergå det till ett argument för att stödja den forskningen? Vad säger forskningen?
  • Bild med titeln Utför Research Steg 21
    2
    Bilda en avhandling Från din forskning. En avhandling är det centrala du hoppas att bevisa genom att presentera din forskning. Det borde vara diskutabelt och specifikt, vilket ger dig en vägkarta för var forskningsuppsatsen eller projektet kan gå. Ett bra avhandlingsdeklaration hjälper författaren så mycket som läsaren, för det ger dig en konkret sak att bevisa med skrivandet.
  • Ett dåligt avhandlingsutlåtande kan vara "Skolor behöver göra mer för att undvika fetma." Detta är vagt och svårt att bevisa. Vilka skolor? Vad behöver de göra? "Adams High School kan avsevärt släppa fetmahastigheten i studentkåren och även regionen genom att ta bort automaten och erbjuda en mångfald av hälsosamma val" gör mycket mer att presentera ett argument och ge dig något att bevisa.
  • Bild med titeln Utför Research Steg 22
    3. Lär dig att parafrasera och citera effektivt. Hur presenterar du din forskning på ett läsbart sätt?
  • Parafras för att översätta en källa till dina egna ord. Dessa bör alltid tillskrivas, men inte citerade, och är mest effektiva när du måste kort sammanfatta en position eller argument. Du har fortfarande givit kredit till författaren, så vi vet att observationen är inte din egen. Med andra ord kan du skriva:
  • Enligt Adams upplever skolor som har automater i lunchrummen en ökning av fetma.
  • Citera alla språk som direkt kommer från artikeln. Detta används effektivt när det finns något i formuleringen av källan som du vill betona eller markera som en del av din forskning:
  • Enligt Adams, "Inkluderingen av automater ökar markant skräpmatens önskemål hos eleverna i dessa skolor, vilket resulterar i en kedjereaktion som belönar sina dåliga val."
  • Lär dig att känna igen och Undvik plagiering. Det kan hända oavsiktligt, så du måste lära dig att känna igen de sätt på vilka det uppstår och undvik det.
  • Bild med titeln Utför Research Steg 23
    4
    Citera dina källor. Om du skriver en forskningsuppsats, måste du lära dig att effektivt ge citatinformation för varje källa du referenserar, vare sig det omformas eller citat, under hela källan. Använd en parentesistisk eller fotnote i texten i ditt papper och inkludera en lista över referenser eller en bestridad sida i slutet av papperet, inklusive publiceringsinformationen för varje källa. Din lärare kanske vill att du ska använda en viss typ av citat, men de mest populära inkluderar:
  • Mla
  • Apa
  • Chicago stil
  • Turabisk
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande