Hur man gör ett a + -projekt

Acing ett skolprojekt är inte så svårt som det låter. Du behöver bara göra en liten planering, undersöka ditt ämne, sätt hårt arbete i det och dra allt ihop. Naturligtvis måste du också se till att du följer alla dina lärares krav och gör det färdiga projektet som polerat som möjligt. Du kan inte garantera en betyg på ett projekt, men med planering och lite ansträngning kan du definitivt presentera ditt bästa arbete.

Steg

Del 1 av 5:
Gör en tidslinje
  1. Bild med titeln Gör ett A + -projekt steg 1
1. Börja med vad läraren tilldelar. Din lärare ska lägga ut grunderna i vad du behöver göra för att skapa projektet. Titta på beskrivningen, och räkna ut exakt hur många saker du behöver för att slutföra det.
  • Till exempel, kanske ditt tilldelade projekt är "Välj ett visst land för att göra en presentation på. Du måste representera projektet visuellt. Du måste ge information om geografi, folket, kulturen (inklusive mat), språket och regeringen, åtminstone. Som en del av projektet, ge en mat för den klass som representerar landet."
  • För det här projektet måste du fokusera på dessa komponenter: 1) Välj ett land. 2) Forskning landet. 3) Ta reda på en visuell representation. 4) Ge text för informationsändamål. 5) Koka eller köpa mat.
  • Bild med titeln Gör ett A + -projekt Steg 2
    2. Börja så snart som möjligt. Om du förhalnar, kommer du att sluta göra projektet bråttom, och du kommer inte att kunna göra ditt bästa arbete. Du kommer sannolikt att behöva mer tid än du tror att du sätter ditt projekt tillsammans.
  • I huvudsak finns det inget sätt att göra ett A + -projekt i sista minuten. Om du råkar få en bra betyg på ett projekt som du procrastinerat på, överväga det.
  • Titta på hur mycket tid du har. För att göra dig en tidslinje, se framåt när projektet är förfallet. Du behöver veta exakt hur mycket tid du måste dela upp tiden ordentligt.
  • Bild med titeln Gör ett A + -projekt steg 3
    3. Planera din tid. På ett pappersark eller kalender, etikett varje vecka som du måste göra projektet. Därefter, tänk på hur mycket tid du behöver göra varje del.
  • Till exempel kan den första veckan vara "Gör tidig forskning och beslutar om ett projekt" och "Samla material." Nästa vecka kan vara "Gör forskning för projektet," följd av "Skriva texten till projektet." Den fjärde veckan kan vara "Sätta ihop den visuella aspekten," medan den sista veckan kunde vara "Förpacka projektet och arbeta med mat."
  • Del 2 av 5:
    Plocka ut ett projekt
    1. Bild med titeln Gör ett A + -projekt steg 4
    1. Välj ett projekt. Oavsett vad din lärare tilldelar dig, kommer du sannolikt att behöva bestämma från projektet. Det vill säga du måste begränsa det mer allmänna projektet till något mer specifikt. Till exempel, i exempelprojektet, måste du bestämma vilket land du vill rapportera om.
    • Om du inte är säker på om du har valt något lämpligt, är du välkommen att fråga din lärare. Hon kommer att berätta om du är på rätt spår.
    • En annan fördel att börja tidigt är att om din första idé inte är rätt, har du tid att prova en annan.
  • Bild med titeln Gör ett A + -projekt steg 5
    2. Gör någon preliminär forskning. Om du inte kan bestämma vad du vill göra, försök att göra lite förforskning. I grund och botten väljer du en bra webbplats eller bok på det allmänna ämnet. Till exempel är en bra webbplats för information om länder CIA: s världsfaktabok.
  • De bästa platserna är statliga webbplatser eller pedagogiska webbplatser. Leta efter ".edu" förlängning eller ".gov" förlängning.
  • Om du inte är säker på var du ska titta, prata med din skolbibliotekarie. Hon kommer att kunna styra din forskning och ge dig några utmärkta källor att använda.
  • Bild med titeln Gör ett A + -projekt steg 6
    3. Ta lite tid att brainstorma. Du måste tänka på den riktning du vill att ditt projekt ska gå. Brainstorming är ett bra sätt att utveckla idéer. Brainstorming är i huvudsak bara att ta lite tyst tid för att låta dina kreativa juicer flöda.
  • Prova blind eller gratis skrivning. I grund och botten börjar du bara skriva med ditt projekt i åtanke. Försök att inte döma dig själv medan du skriver - bara låt idéerna flöda. När du är klar markerar du några idéer som verkar värt att utveckla.
  • Du kanske föredrar en sinne karta om du är en mer visuell person. Börja med en stor bit papper. Skriv ner ord eller idéer som kommer i åtanke. När du skriver mer kan du börja ansluta dem med linjer för att visa hur dessa idéer passar ihop.
  • Försök att beskriva dina frågor med ett diagram. Du kan göra din egen genom att dividera en bit papper i fyra delar. Märk dessa delar enligt följande: "jag vill veta", "Jag tror kanske", "jag vet redan", och "Jag vet inte." Detta hjälper dig att samla in dina idéer.
  • Bild med titeln Gör ett A + -projekt Steg 7
    4. Välj din media. Innan du fortsätter, bör du bestämma, i grundläggande termer, hur du ska presentera din information. Om du har tilldelats ett visst medel, till exempel en affisch eller ett papper, följ alltid lärarens krav.
  • Om din lärare ger dig fri regering, använd din fantasi. Du kan göra allt från att använda lera till en tri-fold affischbräda till en popup-bok. Du måste bestämma nu så att du kan tänka på material, och du kan tänka på hur du kommer att presentera varje bit av information.
  • Gå inte bara till "lättast" alternativ. Om ditt projekt är en kreativ, kan en del av din betyg vara baserad på hur kreativ du får med din presentation av information. Det enklaste, enklaste sättet kan också vara det snabbaste sättet till en annan grad än den eftertraktade a+.
  • Tänk på dina styrkor när du gör det här valet. Om du inte är mycket konstnärlig, men du är väldigt organiserad, kan en Powerpoint-presentation vara ett bättre alternativ än ett handritat porträtt. Om du är mer kreativ kan du ta bilder för att illustrera dina idéer.
  • Del 3 av 5:
    Gör en plan
    1. Bild med titeln Gör ett A + -projekt steg 8
    1. Gör en karta över ditt projekt. Du vill ha en grundläggande idé om hur du vill att ditt projekt ska gå. Skissera en uppfattning om vad du vill att ditt projekt ska se ut, liksom där du vill att dina huvudtexter ska gå. Denna skiss ger dig också en uppfattning om vad du behöver för att undersöka.
  • Bild med titeln Gör ett A + -projekt Steg 9
    2. Besluta om vilka material du behöver. Skapa en lista med vad du behöver för ditt projekt. Du kan till exempel behöva lera, affischbräda eller markörer. Titta runt ditt hus först för att se om du har några av vad du behöver, och gör sedan en lista med precis vad du behöver köpa eller låna.
  • Bild med titeln Gör ett A + -projekt steg 10
    3. Skapa ett projektutrymme eller låda. För ett stort projekt är det bäst att ha ett utrymme där allt går. På det sättet, du kommer inte att spendera tid på att leta efter saker varje gång du sätter dig ner för att arbeta på det. Plus, du vet exakt vad du måste jobba med.
  • Bild med titeln Gör ett A + -projekt steg 11
    4. Dra ihop dina material. Sätt de material du hittade runt huset i det valda utrymmet. Gå köpa vad du behöver. Om du behöver, be dina föräldrar att ta dig till affären.
  • Gör en lista så att du inte glömmer någonting. Du vill inte förlora värdefull tid att behöva göra en andra resa till affären.
  • Del 4 av 5:
    Gör forskningen
    1. Bild med titeln Gör ett A + -projekt steg 12
    1. Välj rätt källor. Olika projekt kräver olika typer av källor. Till exempel, om du skriver om en persons liv, behöver du allt från bokstäver som personen skrev till biografier på personen. För ett projekt i ett visst land kan du använda encyklopedi och väletablerade webbplatser, inklusive landets regeringens webbplats.
    • Det är frestande att använda det första du hittar på en Google-sökning, men det kommer inte att få dig att en + betyg. Använd trovärdiga, auktoritativa källor för ditt projekt.
    • För webbplatser kan det vara svårt att bestämma om något är trovärdigt. I allmänhet, pinne med statliga källor, peer-reviewed forskning och stora nyhetsställen som New York Times eller BBC.
    • Om du inte är säker på om en källa är trovärdig, fråga din lärare eller din bibliotekarie.
  • Bild med titeln Gör ett A + -projekt steg 13
    2. Hitta dina källor. Naturligtvis är en av de bästa platserna att hitta källor ditt lokala eller skolbibliotek. Förutom att ha många av de resurser du behöver, kan din bibliotekarie vägleda dig till de typer av resurser som är lämpliga för ditt projekt. Du kommer definitivt att kunna hitta böcker. Du kan också hitta primära resurser och artiklar via en artikeldatabas.
  • Använd katalogen för att hitta böcker. Ditt bibliotek kommer sannolikt att ha en online-katalog. Du kan använda ett nyckelord för att hitta böcker på ditt ämne.
  • För att använda en artikeldatabas väljer du de databaser som är relevanta för ditt ämne. Om du till exempel vill hitta tidningsartiklar begränsar du det till en tidningsdatabas. Om du vill hitta artiklar om biografier kanske du vill ha en historia databas.
  • Bild med titeln Gör ett A + -projekt steg 14
    3. Välj de mest relevanta materialen. Du måste först bestämma hur många källor du behöver. Din lärare ska ge dig en uppfattning om hur många du behöver använda. Om hon inte gör det, måste du bestämma. Du kan använda ett par för ett mellanskoleprojekt, medan för ett högskoleprojekt, kan du behöva så många som 20 eller mer.
  • När du har bestämt dig, hur många du behöver, titta på dina resurser för att bestämma vilken bästa informationen för ditt projekt. Du kommer att kunna avvisa några på biblioteket, men du behöver förmodligen ta ett urval för att titta på dem mer djupgående.
  • Bild med titeln Gör ett A + -projekt steg 15
    4. Skriv anteckningar när du går med. Se till att du ägnar en anteckningsbok, bindemedel eller mapp till projektet. När du läser om ditt projekt, lägg ner anteckningar om det. Jot ner viktiga idéer. Om du skriver ord-för-ord, se till att du anger det genom att sätta citatmärken runt den.
  • Du kan dela upp dina anteckningar hur du gillar, men du borde ha någon organisation. Kanske vill du organisera efter ämne när du går, eller kanske du vill behålla alla anteckningar från varje källa i ett område och omorganisera efter ämne senare. Det är upp till dig.
  • Bild med titeln Gör ett A + -projekt steg 16
    5. Citera dina källor. Se till att du sätter citatinformationen ner när du tar anteckningar. Det måste vara tydligt där du hittade varje information, eftersom du inte vill stjäla någon annans idéer, som fuskar.
  • För en artikel behöver du saker som författarens fullständiga namn och titeln på tidningen och artikeln. Du behöver också volymen och probleminformationen, såväl som sidnummer, både sortimentet av sidnummer i artikeln i tidskriften och sidnumret du hittade din information om. Slutligen behöver du den digitala online-identifieraren (DOI), ett unikt nummer som du vanligtvis kan hitta på artikeln eller i katalogen.
  • För en bok behöver du i allmänhet författarens fullständiga namn eller redaktörens fullständiga namn, plus titeln på boken. Du behöver också publikationsinformation, till exempel där den publicerades, utgivarens namn och bokens utgåva. Skriv ner sidnummerinformation, till exempel var du hittade den informationen och ett sidområde om det är en uppsats inom en antologi. Om det är en uppsats, vill du ge författarens namn och titeln på uppsatsen.
  • Del 5 av 5:
    Sätta ditt projekt tillsammans
    1. Bild med titeln Gör ett A + -projekt Steg 17
    1. Organisera dina anteckningar efter ämne. Om du inte redan har tid att organisera dina anteckningar efter ämne. Var noga med att du inte förlorar citatinformationen för varje bit av information.
    • Till exempel, för vårt exempelprojekt, kan du organisera dina anteckningar av "människor," "kultur," och "kök" För ditt valda land.
  • Bild med titeln Gör ett A + -projekt steg 18
    2. Sätt ihop din text. Bestäm hur mycket text du behöver för varje avsnitt. Skriv din text, med hjälp av dina anteckningar för att ge informationen. Se till att du skriver i dina egna ord, om du inte gör ett direkt citat med citatmärken runt den och citerar författaren. Du måste citera där du hittade varje bit av information, ändå, som du måste ge kredit där kredit beror.
  • Använd Purdue`s Online Writing Lab för att lära dig hur du citerar information. Din lärare ska berätta vilken stil riktlinje hon vill att du ska använda.
  • Bild med titeln Gör ett A + -projekt Steg 19
    3. Korrekturläsa din text. Läs igenom din text för att se till att du får några misstag. Du vill att ditt projekt ska skina, och typsnitt gör det dåligt.
  • Skriv ut din text. Det är lättare att fånga misstag i tryck.
  • Försök läsa det högt. Det tvingar dig att sakta ner, vilket hjälper dig att fånga misstag.
  • Be någon annan att titta över den. Det är lättare för någon med färska ögon att fånga misstag.
  • Glöm inte att använda stavningskontroll på din dator. Det fångar inte allt, men det hjälper dig att fånga några misstag.
  • Bild med titeln Gör ett A + -projekt steg 20
    4. Sätt ihop den visuella aspekten. Nu är det dags att få dina händer smutsiga. Eftersom du redan har en plan av vad du vill att ditt projekt ska se ut, är allt du behöver göra det. Om du inte är särskilt artsy kan du använda en dator för att hjälpa dig att skapa din grafik och bokstäver.
  • För ett projekt som en PowerPoint gör du allt på din dator. Det är fortfarande en bra idé att ha en plan på plats så att du kan räkna ut hur dina bilder kommer att organiseras och vad varje bild ska se ut.
  • Bild med titeln Gör ett A + -projekt Steg 21
    5. Lägg till texten. Därefter måste du lägga till din text i ditt visuella projekt. Du kan skriva ut din text, eller skriv den för hand, beroende på hur du vill ställa ditt projekt. Se till att du organiserar din text ordentligt - det vill säga, se till att du sätter som idéer tillsammans.
  • Bild med titeln Gör ett A + -projekt Steg 22
    6. Styr din tittare. Se till att ditt projekt guidar betraktaren genom idéer. Label sektioner tydligt, så att din lärare vet exakt var du hittar varje information. Lämna också lite utrymme eller negativt utrymme, så att brädet inte är så trångt och upptagen att det är svårt att skilja ett ämne från en annan.
  • Bild med titeln Gör ett A + -projekt steg 23
    7. Dra ihop ytbehandlingen. När du tror att du är klar, gå tillbaka över ditt projekt för att se till att du har inkluderat allt som din lärare bad om. Om du inte har det behöver du hitta ett sätt att lägga till det. Glöm inte din lista med referenser, som du också kan lära dig hur du gör på Purdue`s Online Writing Lab.
  • Se till att du har deltagit i alla detaljer noggrant. Även saker som raka linjer och noggrann snitt och klistra in jobb för bilder visar att du lägger ditt bästa arbete i ditt projekt. Det kan inte landa dig A + av dina drömmar, men den här uppmärksamheten på detaljer kommer att visa att du gav det ditt bästa försök.
  • Tips

    Gör det där lilla extra. Gör inte tillräckligt för att ge mer information än din lärare ber om att du essar projektet.
  • Se till att ditt arbete är snyggt, attraktivt och färgstarkt.
  • Speciellt i gymnasiet är välformaterade citatlistor nödvändiga. Lär dig hur du formaterar citat i den specifika stilen för projektet, till exempel hur man trycker och vilken skiljetecken som ska användas.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande