Hur man dekorerar en lägenhet billigt (och stilfullt!)

Du behöver inte massor av pengar för att dekorera din lägenhet i stil! Det finns många kreativa sätt att du kan spara på ny inredning och några enkla tweaks du kan göra dig själv för att återuppta bitar du redan äger för lite utan kostnad. Drastiskt omvandla ditt utrymme utan att bryta banken är helt genomförbart. Bäst av allt är det roligt!

Steg

Metod 1 av 4:
Väggar och fönster
  1. Bild med titeln Dekorera en lägenhet för billigt steg 1
1. Använd avtagbar tapeter eller dekaler för att lägga till stil på tomma väggar. De flesta hyresvärdar vill inte ha hyresgäster att måla väggar eller installera tapeter, men det behöver inte krama din stil. Avtagbar tapeter och dekaler är överkomliga, lätta att applicera, och kommer inte att skada väggarna när du tar bort dem. Kolla in lokala stora lådor eller varuhus för coola alternativ.
  • För ett grafiskt element, leta efter konstnärliga dekaler som blommor, fåglar, graffiti konst, symboler och till och med text.
  • Täck en av väggarna med avtagbar tapeter i ett roligt tryck eller ett färgstarkt mönster för att omvandla ett rum.
  • Bild med titeln Dekorera en lägenhet för billigt steg 2
    2. Häng eller stoppa en sparsam spegel för att få ditt utrymme att känna sig större. Speglar hjälper ljusstopp runt rummet, vilket skapar ett större visuellt utrymme. Ju större spegeln, desto större påverkan! Om du inte kan sätta naglar i dina väggar, kommer lutande spegeln mot en vägg att skapa samma effekt.
  • Om du inte redan har en spegel du kan använda, kolla återförsäljning och vintagebutiker för ett billigt alternativ. Leta efter något med en cool ram för att lägga till ännu mer stil.
  • Enkla speglar är ofta mycket billiga hos återförsäljare också.
  • Försök att placera spegeln över ett möbel, som en inmatningskonsol, bufféskåp eller till och med en byrå. En överdimensionerad golvspegel är också ett bra tillägg till ett rum om du har plats.
  • Bild med titeln Dekorera en lägenhet för billigt steg 3
    3. Uppgradera fönster genom att ersätta tråkiga persienner med något snyggt. De flesta nya lägenheter kommer med vanliga, vita plastgardiner. Att byta ut fönsterbehandlingarna behöver inte vara dyrt och skillnaden det kan göra är enormt. Försök till exempel att byta blinds med randiga romerska nyanser eller flytande uttalande gardiner.
  • Hängande dina gardiner högre upp gör att dina tak ser högre ut. Montera gardinstängerna närmare taket och lägg till flytande draperier som når golvet för ett posh-utseende.
  • Om din lägenhet är på den mindre sidan, använd mestadels lätta färger för dina väggar, gardiner och möbler. På det sättet kommer ditt utrymme att känna sig mer öppet och luftigt.
  • Bild med titeln Dekorera en lägenhet för billigt steg 4
    4. Färgkod dina bokhyllor för ett prisvärt sätt att återuppliva väggutrymme. Om du är en ivrig läsare, tar bokhyllor förmodligen mycket av ditt väggutrymme. Använd det till din fördel genom att vrida dina bokhyllor till konst! Gruppering och hyllor dina böcker med färgen på deras spines är ett coolt sätt att skapa stil utan att spendera en dime.
  • Prova till exempel ett regnbågens färgschema, skapa ett mönster eller betona dina favoritfärger genom att sätta dem fram och centrum.
  • Bild med titeln Dekorera en lägenhet för billigt steg 5
    5. Skapa en uttalande vägg genom att hänga storskaliga butiksaffärs konstverk. Kolla in sparsamhetsbutiker, loppmarknader och återförsäljningsbutiker för färgglada abstrakta målningar som vibe med ditt nuvarande färgschema. Om utskrifter är mer din stil, leta efter något storskaligt och lägg till en cool ram för att ta stycket till nästa nivå.
  • Om du har konstnärvänner, överväga att gå den rutten istället. På det sättet kan du representera dina vänners arbete och få svala konstverk för billigt (eller till och med gratis).
  • # Uttrycka dina foton och ramma dem. Stora fotografier gör stor rumsinredning. Utskrifter erhålls enkelt via webbplatser och även i butiker. Vad tenderar att vara dyrt är ramar, och stora ramar kostar ofta mycket. Du kan skriva ut många mindre bilder och hitta billiga ramar (t.ex. vid en dollarbutik) och gruppera dem för ett bra utseende. Eller, hitta konstverk på en sparsamhetsbutik "bara för ramen" och kassera den gamla konsten och ersätta din egen.

    Metod 2 av 4:
    Möbler och golv
    1. Bild med titeln Dekorera en lägenhet för billigt steg 6
    1. Lägg till några färgglada mattor för att göra ett uttalande utan att spendera ett ton. Några nya mattor kommer inte att ställa dig tillbaka mycket och de kan lägga till mycket färg och energi till ditt utrymme. Om du arbetar med befintlig inredning, välj mattor med färger och mönster som kompletterar det. Om ditt utrymme och inredning är ganska neutral, kan en livlig matta vara ett fantastiskt uttalande.
    • Område mattor tenderar att vara den dyraste sorten, så kolla in sparsamhetsbutiker och återförsäljningsaffärer för dem.
    • Mindre mattor är vanligtvis mycket billigare - kolla vad din lokala stora låda och varuhus har på lager. Du kanske hittar några bra erbjudanden online också.
  • Bild med titeln Dekorera en lägenhet för billigt steg 7
    2. Andas nytt liv i befintliga möbler genom att ommåla det. Lägger till en ny färgfärg eller finish till en gammal byrå, soffbord, skrivbord eller bokhylla drastiskt hur de ser ut. Ta bort all maskinvara, sandsticka ner och torka av dammet. Då borsta på den nya färgen eller sprayen den som helst som du vill ha. Lägg till en slutlig kappa av polyuretan för att göra den nya färgen senast.
  • Till exempel, måla din tråkiga gamla skrivbord En livlig nyans av blågrön som matchar inredningen i ditt sovrum.
  • En ny kappa av fläck är också ett bra alternativ för träbitar. Applicera en mörk trä fläck för att göra en gammal bit se dyrare.
  • Försök använda multifunktionsmöbler för att få ut det mesta av ditt utrymme. Till exempel kan du ha ett soffbord som fördubblas som förvaring.
  • Bild med titeln Dekorera en lägenhet för billigt steg 8
    3. Byt ut dörrknappen och möbelvaran för att grista upp saker. Nya dörrknoppar och möbelhårdvara kan ge en seriös stiluppgradering. Du kan hämta attraktiva knopp- och hårdvaruutbyten för ganska billigt på hemförbättring eller stora lådbutiker. Det finns massor av alternativ och stilar, så handla runt tills du hittar de perfekta ersättningarna.
  • Ta bort och byt ut befintlig hårdvara med en enkel skruvmejsel eller elektrisk borr.
  • Bild med titeln Dekorera en lägenhet för billigt steg 9
    4. Plocka upp ett accentstycke på en sparsamhet för att lägga till en unik twist till ett rum. Sparsamhetsbutiker och loppmarknader kan vara skatteflöpar om du vill ha några unika och prisvärda möbler. Handla runt vid dina lokala begagnade butiker för funky soffbord, nattduksbord, stolar, avföring och vad som helst du behöver.
  • Tänk på att du kan repaint en bit och byta ut armaturerna för att göra det till och med kallare för mycket lite pengar. Försök att se förbi den tråkiga finishen eller konstig färg och föreställa sig dess potential!
  • Metod 3 av 4:
    Belysning och armaturer
    1. Bild med titeln Dekorera en lägenhet för billigt steg 10
    1. Uppdatera lampans nyanser för att uppdatera ditt utrymme på billigt. Lampans nyanser tenderar att samla damm och smuts, och äldre stilar kan göra ett utrymme att känna sig daterad. Lampbasen är den del som kostar mest, så håll baserna du har, kasta de gamla nyanserna och ersätta dem med nya nyanser. Detta är ett enkelt sätt att lägga till en pop av färg till vilket rum som helst.
    • Nya lampskärmar är ganska överkomliga, men sparsamhetsbutiker och vintagebutiker kan ha några ganska unika alternativ.
  • Bild med titeln Dekorera en lägenhet för billigt steg 11
    2. Byt ut de aktuella belysningsarmaturerna med snyggare. De överliggande belysningsarmaturerna i lägenheter kan vara ganska black eller till och med ganska ful. Du kan hämta trevligare i de flesta hemförbättringsbutiker utan att spendera massor av pengar och de är vanligtvis lätta att byta ut på egen hand. Det finns massor av stilar tillgängliga, så tänk på vilken atmosfär du försöker skapa innan du träffar butikerna.
  • Till exempel, ersätter det tråkiga överliggande ljuset i din ingång med en hängande kristallfixtur på allvar uppgraderar utrymmet.
  • Håll de gamla armaturerna någonstans säker så att du kan lägga tillbaka dem när du flyttar ut. Ta dina coola armaturer med dig när du går!
  • Bild med titeln Dekorera en lägenhet för billigt steg 12
    3. Uppdatera dina daterade takfläktar med moderna ersättningar. De flesta lägenheter har gamla takfläktar eller helt nya som ser super billigt. Byt ut de ögonsår för mer moderna alternativ för att snabbt och enkelt ge ditt utrymme lite pizzazz. Kom bara ihåg att hålla den ursprungliga fanen så att du kan installera om den innan du flyttar ut.
  • Nya takarmaturer kan bli dyr, men du kan hitta prisvärda alternativ online och hemma förbättring, stor låda och rabattbutiker.
  • Metod 4 av 4:
    Var ska man handla
    1. Bild med titeln Dekorera en lägenhet för billigt steg 13
    1. Gå till vintagebutiker för att hitta prisvärd dekor med personlighet. Lokala antikaffärer och online källor som handlar i vintage kan vara guldgruvor för unika föremål med låga prislappar. Väl slitna bitar gel snyggt om du går för en mysig, rustik vibe, men du kan alltid repaint eller refinishera en bit för att matcha din inredning eller ge den en mer modern känsla.
    • Handla för intressant väggkonst, unika soffbord, eller coola bokhyllor vid vintagebutiker.
    • Om du gillar att dekorera med Knick-Knacks, erbjuder vintagebutiker vanligtvis ett fantastiskt urval.
  • Bild med titeln Dekorera en lägenhet för billigt steg 14
    2. Titta igenom lokala sparsamhetsbutiker för snygga saker på rock-botten priser. Vissa vintagebutiker och objekt kan vara dyr, men du kan alltid räkna med sparsamhetsbutiker för fantastiska erbjudanden. Du kan behöva göra lite gräva för att hitta dolda pärlor, så gör en dag av det och ha kul att söka igenom en mängd odds och slutar.
  • Vara på utkik efter quirky objekt och roliga tillbehör!
  • Om du funderar på att köpa något med elektriska komponenter, be en butikskonsulent att styra dig till ett vägguttag så att du kan se till att den fungerar ordentligt.
  • Bild med titeln Dekorera en lägenhet för billigt steg 15
    3. Vänta på varuhusförsäljningen för att fånga dyra bitar på det billiga. De flesta varuhus, stora återförsäljare och stora lådbutiker har minst en årlig försäljning, så fråga en butikskonsulent eller kolla butikens hemsida för att se när deras nästa stora försäljning är. Under tiden, kolla in sina clearance rack för coola saker du kan ta hem idag.
  • Objekt brukar gå på clearance när butikens nya säsong av inredning kommer in. Du kan hitta bra saker som människor betalat fullt pris för bara några månader sedan.
  • Bild med titeln Dekorera en lägenhet för billigt steg 16
    4. Kolla in rabatt och överstocksbutiker för billiga designer. Titta online och lokalt för rabattbutiker som bär överdrivna föremål till super låga priser. Du måste göra lite gräva och jakt, men du kan bara hitta en high-end eller designerbit för en bråkdel av det ursprungliga priset.
  • Handla för multi-use bitar för att få ännu mer bang för din buck! Till exempel, en elegant ottoman med lagringsutrymme på insidan för tidningar och böcker.
  • Bild med titeln Dekorera en lägenhet för billigt steg 17
    5. Utforska barnens avdelning på stora återförsäljare för lägre priser. Större varumärken och återförsäljare har ofta en sektion med inredning för barns rum och du kan hitta några ganska coola saker där! Stilen och kvaliteten kommer inte att vara ett stort steg ner från "vuxen" versioner, men priserna är vanligtvis mycket lägre.
  • Leta efter objekt som lampor, kasta kuddar och area mattor som passar din lägenhets estetiska.
  • Tips

    Glöm inte hand-me-downs! Om en familjemedlem erbjuder dig en fri möbel eller inredning, överväga att ta det. Försök att föreställa dig hur stycket skulle se ut med en ny färgfärg och lite snygg ny maskinvara.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande