Hur man diskuterar de negativa aspekterna av religion

Religion definieras som "en uppsättning övertygelser om universums orsak, natur och syfte, särskilt när det anses vara skapandet av en superhuman byrå eller byråer, som vanligtvis involverar hängivenhet och rituella iakttagelser, och ofta innehåller en moralisk kod som reglerar mänskliga uppdrag." och "En specifik grundläggande uppsättning övertygelser och praxis överenskommits i allmänhet av ett antal personer eller sekter."

Denna artikel handlar inte om Guds existens eller gudar. Denna artikel kommer att ge vägledning för att diskutera de negativa aspekterna av den organiserade religionen.

Steg

Metod 1 av 2:
Förberedelse och personlig förståelse
  1. Bild med titeln diskutera de negativa aspekterna av religionssteg 1
1. Förstå vad religion är. Religion är ett system som etablerar symboler, berättelser och traditioner som relaterar mänskligheten till andlighet och moraliska värderingar. Ordet religion används ofta utbytbart med tro eller tro på Gud, men religion skiljer sig från personlig tro på att den har en allmän aspekt.
  • Grundläggande tro på Abrahams Gud skulle vara teism. Katolicismen skulle vara religionen.
  • Bilden med titeln diskutera de negativa aspekterna av religionssteget 2
    2. Öppna inte en diskussion om religion utan att säkerställa att du har en bra förståelse för hur organiserade religion fungerar. Åtminstone bör du förstå de viktigaste kristna religiösa ideologierna (katolicism, presbyterianism / protestantism, nedsänkning) och hålla en förståelse för islam och judendom eftersom det är de mest diskuterade religionerna.
  • Bild med titeln diskutera de negativa aspekterna av religion Steg 3
    3. Köpböcker och referensmaterial för forskningsböcker som Gud är inte bra av Christopher Hitchens, Det moraliska landskapet av sam harris, Bryta stavningen: Religion som ett naturfenomen av Daniel Dennett, och andra. Att ha en förståelse för historien om olika religioner och motargument att peka på moral är viktigt.
  • Bild med titeln diskutera de negativa aspekterna av religionssteget 4
    4. Förstå några av de grundläggande argumenten mot organiserad religion.
  • Allmän religion:
  • Brist på personlig tanke: När du prenumererar på en religion, ersätter du grupp - tänk på fokuserad, oberoende tanke. I stället för att lära sig att skilja sanning på egen hand och formulera dina egna övertygelser, får du veta vad du ska tro.
  • Fast perspektiv: Genom att säga "Jag är en katolik" eller "Jag är en buddhistisk" Du rånar dig själv av andlig djupuppfattning och bifogar blinds som inte tillåter dig att se alla realiteter.
  • Brist på makt: Religioner är auktoritära hierarkier där makt är tyngsta på toppen och lättast i botten där majoriteten av de troende är. Religioner är mycket bra att vända människor i får. De arbetar genom att erodera ditt förtroende i ditt eget intellekt och gradvis övertyga dig om att lita på någon extern enhet, till exempel en gud eller stor bok, övertyga dig om att utan dessa skulle du gå vilse.
  • Bortslösad tid: Religioner dikterar ofta att du måste be, gå i kyrka och läsa religiösa texter regelbundet. Vissa människor tar detta ännu mer med memorisering av religiösa texter eller andra tidskrävande aktiviteter.
  • Avstå intelligens eller bli hycklare: När du prenumererar på en organiserad religion har du bara två alternativ: du kan avstå med intelligens, eller du kan bli hycklare. Du antingen villigt tro att allt dekret av dig av religionen (till exempel, tro att jorden bara är 6000 år gammal) eller du kan känna igen att många delar av religion är nonsens men tror att det är ofrånkomligt.
  • Var du är född har mycket att göra med din religion: Född i Nordamerika? Chansen är att du följer en judo-kristen religion. Född i Indien? Kanske är du en hinduisk. Född i Tibet? Kan vara en buddhist. Om du föddes någon annanstans, till några olika uppsättning omständigheter tror du att du fortfarande skulle ha hittat din väg till din religion? Eller är dina nuvarande övertygelser verkligen bara en biprodukt av din miljö och inte ett medvetet val du gjorde.
  • Religion regler med rädsla: Rädsla för helvete, rädsla för excommunication, rädsla för att besvikna sina föräldrar, rädsla för att överge samhället, rädsla för att vara annorlunda. När du övar organiserad religion istället för medvetet beslutsfattande, bor du under en konstant rädsla. Så småningom glömmer du det är även där.
  • Kristna religioner:
  • Välj och välj din moral: Christian moral förändras över tiden och tolkas annorlunda av olika kristna sekter. Individuella kristna är oense bland varandra över vad de tycker är Guds moraliska lag. De flesta kristna religioner tar sin moral från Bibeln men som valet och väljer vad som är relevant och vad som kan ignoreras.
  • Homosexualitet? Fel, gays kommer till helvete eftersom Levitys bok säger det.
  • Poly-Cotton T-shirts? Levitys bok säger att det är dåliga, men det var en annan gång, det är inte relevant mer.
  • Intolerans är rampant: Alltför många kristna antar att ateister inte kan vara moraliska eller är moraliskt defekta. Efter en tidigare kristen avkonverter som långa kristna vänner eller familjemedlemmar bestämmer ibland utan anledning att den tidigare kristen inte eller inte kan vara moral.
  • Våld: Även om många skrämmande handlingar har utförts av enskilda troende, har våldet i kristendomen också sanktionerats av religioner som helhet. Från korstågen till inkvisitionen till häxjakt har många liv tagits i Guds och kristendomens namn.
  • Tvingad undervisning av religiösa idéer: Ingenstans är det här mer förekommande då i USA där debatter fortfarande är i USA om evolution bör läras in eller inte offentlig skolor.
  • Specifikt för katolicism:
  • Aids och oönskade graviditet är Guds vilja: I Parts Afrika där det finns ett allvarligt AIDS-problem (i vissa fall så många som tre av fyra personer) och många familjer inte kan ta hand om de barn som de redan har den katolska kyrkan fortsätter att behålla sin position som kondomer är dåliga sätter vidare i fara och ger mer fattiga barn i världen.
  • Sexuella övergreppsskandaler: Bland de moraliska tvivelaktiga aktiviteterna hos en del av den katolska prästerskapet har varit det fysiska och sexuella övergreppet för personer i sin vårdnad. I årtionden täckte kyrkan upp missbrukarna. Missbruksoffer fick höra att hålla tyst eller vara excommunicerade och missbrukarna var i de flesta fall flyttade till andra platser.
  • Islam:
  • Våld: Även om majoriteten av anhängt är fredliga, kommer de som väljer att begå våldshandlingar och terror i Allahs namn, hitta riklig motivering för sina handlingar i Koranen och ordstäv och exempel på profeten Muhammad.
  • Mänskliga frågor: Det största hindret för de mänskliga rättigheterna under politisk islam är dess starka efterlevnad av sharia lagen. Många aspekter av sharia är i strid med de idéer som fastställs i den allmänna förklaringen om de mänskliga rättigheterna. I ett islamistiskt tillstånd kan ingen individ eller grupp ha några rättigheter som inte överensstämmer med areas principer.
  • Död för Apostates: "Apostasy i islam (arabiska: ارتداد, Irtidād eller Ridda) är vanligtvis definierad i islam som avslag i ord eller handling av sin tidigare religion (apostasy) av en person som tidigare var en följare av islam." Trofrihet är emellertid i islamiska texter, men det är meningsskiljaktighet bland muslimska forskare om gränserna för den friheten. Till exempel mötte Afghanska Abdul Rahman, som omvandlade till kristendomen, dödsstraffet för sin apostasi och det var inte en isolerad händelse.
  • Kvinnors rättigheter: Muslimska förespråkare tröttnar aldrig på att berätta för alla som kommer att lyssna på att islam har givit fler rättigheter till kvinnor än någon annan religion. Säkert, om med "Islam" de menar "Qur`anic islam" de rättigheter som den har givit kvinnor är imponerande. Emellertid är islamisk lag inte härledd enbart från Koranen och många av Muhammads extra Koraniska ord (The Hadith) tycks begränsa kvinnors mänskliga rättigheter allvarligt. Till exempel, muslimer som övar kvinnlig genitalmusilering citerar äkta Ahadith för att stödja övningen (Muhammad uppmuntrade det som han trodde att det var "mer trevligt för mannen"). Vidare kommer en översyn av muslimsk historia att medföra många områden där - Koraniska undervisning åt sidan - kvinnor fortsätter att bli föremål för olika former av förtryck. Muslimska samhällen verkar i allmänhet vara mycket mer oroade över att försöka kontrollera kvinnors kroppar och sexualitet än med sina mänskliga rättigheter.
  • Bild med titeln diskutera de negativa aspekterna av religionssteget 5
    5. Var medveten om att det finns ett antal positiva bidrag till samhället av religion. Religion ökar lokala samhällen där mänskliga relationer kan blomstra, religiösa samhällen gör massiva bidrag genom vård av välgörenhet och social handling, och religion kan ge människor en känsla av samhälle och få folk att känna sig välkomna.
  • Metod 2 av 2:
    Öppnar en diskussion
    1. Bilden med titeln diskutera de negativa aspekterna av religionssteget 6
    1. Respektera andras synpunkter och åsikter. Före allt annat, ange diskussionen med respekt för alla berörda parter. Majoriteten av deisterna kommer att anta att en attack på religion är en attack på deras Gud eller Gudar. Klargöra att du bara vill diskutera aspekter av organiserad religion och ifrågasätter inte sin tro på en personlig Gud.
  • Bild med titeln diskutera de negativa aspekterna av religionssteget 7
    2. Fortsätt försiktigt in i diskussionen. Religion är ett snyggt ämne för många människor och anses i allmänhet inte "artig konversation." Se alltid till att alla är öppna för att diskutera religion.
  • Bild med titeln diskutera de negativa aspekterna av religionssteget 8
    3. Låt konversationen följa sin egen kurs, och lyssna på vad alla måste säga.
  • Bild med titeln diskutera de negativa aspekterna av religion Steg 9
    4. Var öppen för att motverka argument och olika åsikter. Det finns gott om positiva punkter till förmån för religion som är helt giltiga.
  • Bild med titeln diskutera de negativa aspekterna av religionssteget 10
    5. Ange inte konversationen att du ska konvertera någon. Ingen enkel diskussion kommer att dra någon bort från sin religion, syftet med diskussionen för att bredda allas horisonter, inklusive din egen.
  • Bild med titeln diskutera de negativa aspekterna av religionssteget 11
    6. Var respektfull hela tiden och gå bort om konversationen inte längre är konstruktiv. Även om debatten kan vara positiv om konversationen degenererar till ett argument är beredd att gå bort.
  • Tips

    Var medveten om din omgivning. Människor som inte är direkt involverade i din konversation som kan höra det kan bli förolämpade. Religion är aldrig en fråga om "artig konversation."
  • Alltid vara öppen och acceptera det när du har fel. Det finns inget rätt svar på frågan om religion.
  • Även om den här artikeln fokuserar på judokristen och islamisk religion buddhism, jainism, hinduism, och andra östliga religioner också är intressanta ämnen av forskning och diskussion.
  • Ju mer forskning du kan göra innan du går in i en diskussion om religion desto bättre. Religiösa anhängare borde göra detsamma som ateister tenderar att veta mer om religion då faktiska troende.
  • Varningar

    Kom ihåg, för dem som starkt tror på sin religion, kan de bli upprörd eller de kanske inte vill prata med dig längre.
  • Det kommer att vara svårt att övertyga så samla verkligt bevis.
  • Går runt och invaderar andras integritet genom att diskutera detta ofta är irriterande och kommer att få folk att undvika dig. Använd bara detta argument vid behov.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande