Hur man förbättrar din förståelse av olika religioner

Förståelse och anslutning med människor med olika religioner kan vara ett roligt och intressant sätt att lära sig om historia och världen runt dig. Att ha en grundläggande förståelse för vad andra människor tror på kommer att hjälpa dig att ha bättre och mer uppfyllande samtal med dem. Du vet aldrig när du kan lära dig något nytt!

Steg

Metod 1 av 2:
Läser om religioner
  1. Bild med titeln Förbättra din förståelse av olika religioner Steg 1
1. Sök online för varje tro att du är intresserad av att lära dig. Webbplatser som BBC, Förenta religionsinitiativet och andra organisationer kommer att ha den allmänna bakgrundsinformationen om en religion, inklusive grundningshistorien, kärntyg, senaste evenemang, helgdagar och geografisk koncentration.
  • Till exempel kan du vara intresserad av att lära dig om buddhism, judendom och islam. En snabb sökning om historien om dessa religioner kommer att ge massor av resultat.
  • Det kan vara till hjälp att bryta denna forskning i sektioner som historia, framträdande figurer eller kärnkomponenter. Alternativt, välj bara en av de ovan nämnda webbplatser för att göra all läsning du kan. Detta kommer att hålla din forskning fokuserad.
  • Bild med titeln Förbättra din förståelse av olika religioner Steg 2
    2. Sök efter och noggrant läsa religiösa publikationer sponsras av varje religion. Många religiösa organisationer har online publikationer direkt från sina ledare som diskuterar aktuella händelser i kyrkan och hänvisar tillbaka till sina huvudkärnor. Många religiösa ledare är aktiva online, särskilt på sociala medier, så kolla sociala medier för länkar till meningsfulla artiklar och kommande evenemang eller helgdagar.
  • Webbplatser som den katolska https: // VATikedanerWs.va kommer att ha information om aktuella händelser och lärdomar.
  • Om du vill lära dig mer om judendom, kolla in https: // jps.org /, som har ett stort resursbibliotek med judiska publikationer.
  • Bild med titeln Förbättra din förståelse av olika religioner Steg 3
    3. Läs den heliga boken av en religion som intresserar dig. De flesta religioner har en text eller uppsättning texter som har alla lärdomar och berättelser om religionen. Normalt är dessa böcker ganska långa och komplexa. Om du verkligen är intresserad av en religion, läs deras heliga bok (eller några delar av det som intresserar dig). Detta ger dig en bra uppfattning om hur religionen är upprättad.
  • Metod 2 av 2:
    Bli involverad
    1. Bild med titeln Förbättra din förståelse av olika religioner Steg 4
    1. Delta i en religiös tjänst. Om det finns en religion som du är särskilt intresserad av att lära dig, hitta en närliggande tillbedjan och delta i en av sina tjänster. Här kommer du att kunna se tron ​​i praktiken och delta i en dyrkningsakt. Det är också ett bra ställe att göra förbindelser och träffa nya människor.
  • Bild med titeln Förbättra din förståelse av olika religioner Steg 5
    2
    Ha en konversation med någon av en annan tro. För att fördjupa din förståelse av en religion, sitta ner och ha en konversation med någon av en annan religion. Fråga dem frågor om sin tro och hur de övar deras religion. Svara på eventuella frågor som de kan ha om din.
  • Till exempel kan du ställa frågor som "hur många gånger per vecka dyrkar du?"Eller" Vad är din favorit religiösa semester och varför?"Eller" Vad betyder din tro för dig?"
  • De kommer sannolikt att ha frågor om din tro också, och du borde svara på dem så gott som möjligt.
  • Bild med titeln Förbättra din förståelse av olika religioner Steg 6
    3. Träffa en religiös ledare. Om du har mer komplexa frågor om grunden eller historien om en religion, eller om du är förvirrad av sin praxis, skapa ett möte för att träffa en ledare för den religionen. De är välutbildade och borde ha svaren på de flesta av dina frågor.
  • De kan hänvisa till lite extra läsning eller forskning för att hjälpa till att svara på dina frågor. Var beredd att lämna med lite läxa.
  • Bild med titeln Förbättra din förståelse av olika religioner Steg 7
    4. Lyssna på musik från religionen. Kulturella aspekter av en religion är mycket viktiga, och många religioner har specifik musik som de införlivar i dyrkan. Lyssna kan ge dig en uppfattning om religionens humör när det gäller dyrkan, och orden (om det finns några) kan kommunicera historier från religionen.
  • Bild med titeln Förbättra din förståelse av olika religioner Steg 8
    5. Registrera dig för en online-kurs om religion. Att ta en online-kurs ger dig ett mer strukturerat sätt att lära sig om religion. Många högskolor erbjuder klasser online som kommer att fungera med ditt schema och som kan slutföras på fritiden. Du kan också hitta alternativ på webbplatser som Coursera.
  • Bild med titeln Förbättra din förståelse av olika religioner Steg 9
    6. Delta i en gemenskapsföreläsning. Vissa samhällen, särskilt de med en mångsidig befolkning, kommer att sponsra föreläsningar av olika religiösa ledare. Dessa samlar människor av olika övertygelser för att få en konversation om religion och samhälle. Kontrollera din lokala kyrka och community kalendrar för att se om det finns någon kommande att du kan delta.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Börja alltid med att studera religionens historia.
  • Kom ihåg att det finns en allvarlig grund för religioner som bara används som punchlines i väst - det finns mycket mer till Rastafarianism än Weed, till exempel.
  • Prata med forskare både från och utanför den religion du studerar. Det är viktigt att ha flera perspektiv.
  • Vet att ingen religion är en monolit. De flesta religioner har många olika valörer och sekter.
  • Varningar

    Visa alltid respekt och vara artig när du diskuterar religion. Detta är ett mycket personligt ämne och bör hanteras med omsorg.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande