Hur man blir en ateist

Ateism, i sin bredaste bemärkelse, är en frånvaro av tro på förekomsten av gudar. Denna definition omfattar både de som hävdar att det inte finns några gudar och de som inte gör något påstående om Guds existerar eller inte. Enkelt sagt, alla som gör det inte tro på en gud (er), per definition, är en ateist. Smalare och vanligare definitioner kvalificerar sig inte bara de som hävdar att det inte finns några gudar som ateister, märker de andra som agnostiker eller helt enkelt non-theists.

Det finns ingen enstaka ideologi som alla ateister delar inte heller någon institutionaliserade ritualer eller beteenden. Det finns vissa individer vars religiösa eller andliga övertygelser som vissa kan beskriva som ateistiska, även om de som innehar sådana övertygelser normalt inte beskriver sig som ateister.

På grund av någon motsatt tro, främst i starkt religiösa länder, innebär en ateist inte medvetet "Disobeying GUD". Ateismen är inte en tro men är bara den frånvaro därav. Atheister är också ibland anklagade för "Hatar Gud", vilket är omöjligt eftersom du inte kan hata något du inte tror existerar. Ateism är inte direkt kopplad till Evolution, inte heller Big Bang teorin. Men många ateister, främst de som vill studera ateism och religion längre, vänder sig till vetenskap, vilket ger ett intresse för sådana teorier.

I länder som Förenta staterna och kontinenter som Asien, är religion blomstrande. Även om det kan tyckas svartvitt, tenderar länder med högsta fattigdoms- och mordpriser, lägsta utbildningsgrader och mänskliga utvecklingsräntor (HDI) att vara den mest religiösa, i motsats till de mest ateistiska länderna, som Norge och Sverige. Detta kan också observeras i USA av staten.

Steg

  1. Bild med titeln Bli en ateist Steg 1
1. Undersök din nuvarande övertygelse. Oavsett vad du tidigare trodde, om nu djupt ner hittar du ingen tro på Gud, är din omvandling redan klar. Det finns ingen process eller initiering för att bli en ateist (förutom eventuellt a "kommer ut" till andra). Om du ärligt kan tänka, "Jag tror inte att det finns en gud / gudar," Du är redan en ateist.
  • Bild med titeln Bli en ateist Steg 2
    2. Förstå skillnaden mellan tro och sanning.

    Tänk på följande exempel:
  • En främling kommer till din dörr och berättar att ditt barn har dödats i en bilolycka utanför skolan.
  • Du skulle känna en pang av känslor, men det här är en främling. Tror du på dem? Vet de vem ditt barn är? Är det här något slags grymt skämt? Tror du verkligen att ditt barn har blivit dödat? Du kommer att vara benägen att haka några starka tvivel.
  • Två poliser kommer till din dörr, squad bil i uppfarten. De säger att ditt barn har blivit dödat. De behöver dig att komma med dem för att identifiera kroppen.
  • Du kommer sannolikt att tro på dem, de är poliser. Du kommer att känna känslan som om du vet för ett faktum att ditt barn är dött. Det kommer att vara verkligt för dig.
  • Du bör märka att skillnaden mellan dessa två exempel är myndigheten hos budbäraren, inte meddelandet själv. Dessa exempel är också utvalda för deras känslomässiga innehåll eftersom det känslomässiga innehållet är en stor del av Vad gör en situation riktig till oss.
  • Poängen är, om vi tror på något baserat på auktoritet, eller känslor, eller båda, kan vi inte känna till det är Sann tills vi ser med våra egna ögon. Den högsta auktoritet du kan tänka dig kan berätta det enklaste, och du kan tro på dem, och de kan tro på sig, men det gör inte på något sätt det sant.
  • Bild med titeln Bli en ateist Steg 3
    3. Förstå skillnaden mellan vetenskaplig tro och religiös tro.

    Skillnaden mellan tro på en vetenskaplig teori i motsats till tro på en religiös dogma kokar ner till skillnaden mellan vetenskapens institution och institutionerna för olika religioner.

    Det underliggande konceptet i religiösa institutioner är att verklighetens karaktär är känd. Naturen av verkligheten är skriven i en bok eller bläddra. Detta skrivande var ursprungligen gjort, eller dikterat eller inspirerat av en gud. Religiösa institutioner är främst oroade för att sprida information om "känd" verklighetens karaktär, för, i sin förståelse av verkligheten, det är vad de är skyldiga att göra. Religiös "fakta" är inte föremål för testning, och i de flesta fall kan inte testas. Religiös "fakta" stöds av bevis som är öppen för tolkning, eller inga bevis alls. Religiös "fakta" är inte granskade av alla religioner för att nå enighet.

    Det underliggande konceptet i vetenskapens institution är att verklighetens karaktär är okänd. Vetenskapens institution är främst oroad över att man upptäcker verklighetens karaktär utan att göra antaganden. Vetenskapliga teorier måste per definition vara testbar (förfalskad). Teorier måste publiceras för granskning av andra forskare med avsikt att nå enighet. Accepterade teorier stöds av bevis som inte är öppen för tolkning, eller konsekvent tolkas av kvalificerade forskare. Om det finns bevis som motsäger en teori, kommer teorin att överges.

    Man tror på en vetenskaplig myndighet, eftersom de härleder sin auktoritet från granskningsprocessen, och för att de har intresse av att upptäcka sanningen. Man tror på en religiös myndighet eftersom de har fått myndighet av sina överordnade, som i sin tur får sin auktoritet från sina underordnade. Religion har inget intresse av att upptäcka sanningen eftersom "fakta" är redan kända.
  • Bilden med titeln Bli en ateist Steg 4
    4. Kom ihåg att du inte är den enda personen som har funnit fel med sin religion. Människor genom historien har tittat kritiskt på sina religiösa övertygelser och hittade fel. Om du har problem och problem, titta på dem ärligt, med tanken att du inte kommer att straffas för att försöka hitta det du verkligen tror.Om din tro är giltiga, kommer de att stå upp till granskning. De flesta religionerna som någonsin varit, har blivit utdöda. Du skulle vara hårt pressad för att hitta personer som dyrkar Thor eller Quetzalcoatl. Ta en hård titt på varför du inte tror på Thor, eller Rah, eller Zeus. Skulle du vara islamisk, kristen eller judisk om du var uppvuxen i Iran, Mississippi eller Israel?
  • Bild med titeln Bli en ateist Steg 5
    5. Tänk på din etik och försök att förstå var de kommer ifrån.Du inte behöver en gud / gudar att vara moraliska.Ateister är inte oetiska. Liksom många teister donerar många ateister till välgörenhet och levande liv som är moraliskt liknar de av deisterna.Ateister kan bara ha olika motivationer för att göra det.

    Med eller utan religion kan människor vara bra eller dåliga. - Steven Weinberg.
  • Bild med titeln Bli en ateist Steg 6
    6. Förstå vad ateismen inte är. Många människor conflate ateism med saker som antingen är orelaterade eller sanna för de flesta men inte alla ateister.
  • agnosticism | en agnostiker är någon som är osäker på huruvida en gud existerar eller inte. Du kan vara både en ateist och agnostiker. Många ateister är också agnostiska (även om de bara identifierar som agnostic). En gnostisk ateist är någon som är någon som är säker på Guds icke-exxistens.
  • Ateister gör det inte "hata gud". Eftersom ateister inte tror på en gud (er) kan de inte hata något de inte kan hata det. (De kan dock hata begreppet en Guds) eller idén om Guds uppfattning om samhället, även om många ateister inte hatar Guds uppfattning.)
  • Atheister är inte alltid icke-religiösa. Även om de flesta som identifierar som ateister är icke-religiösa, är några organiserade religioner ateistiska.
  • Observera att vara en ateist betyder inte att någon inte tror på efterlivet. Även om många ateister inte gör, är ateismen brist på tro på gud (er) inte efterlivet.
  • Du behöver inte vara anti-religion. Vissa ateister gör emellertid inte godkänd av organiserad religion och trostrin som en dygd. Det finns andra som fortfarande deltar i religiösa tjänster, till exempel ett avtal med några av de moraliska principerna, medlemskapet i ett samhälle, eller till och med bara en förtäring för musiken.
  • Du behöver inte skriva av möjlighet av obehandlade eller oföränderliga fenomen.Du kan erkänna att de är möjliga utan att insistera eller agera som om de är sanna, eller försöker övertyga andra om att de är sanna.
  • Du behöver inte prenumerera på någon uppsättning övertygelser. Ateism är inte en religion. Atheister har ett brett utbud av övertygelser och utsikter, den enda likheten är brist på tro på en gud eller gud.
  • Bild med titeln Bli en ateist Steg 7
    7. Förstå att du inte behöver ge upp din kultur.Kultur, tradition och tribal lojalitet är viktiga för många människor, inklusive ateister.Genom att förneka tro på en gud / gudar behöver man inte helt dissociate sig med kulturen i samband med hans eller hennes tidigare religion.Nästan varje nordlig halvklotisk kultur firar en vinter solstice semester.En möjlig förklaring till detta är bristen på jordbruksarbete som ska utföras och överflöd av livsmedelsbutiker för de skadade vintermånaderna framåt.En sådan firande kan vara, och är i många fall fortfarande viktiga för en ateist för sina inneboende värderingar - bland annat av delning och samhälle. Många ateister som var tidigare religiösa eller till och med en som aldrig var religiösa firar religiösa helgdagar som jul eller Hanukkah med sina religiösa och icke-religiösa vänner och familjemedlemmar.
  • Bild med titeln Bli en ateist Steg 8
    8. Lär dig att se och komma till slutsatser om världen genom en logisk lins, snarare än genom tro.De Vetenskaplig metod är allmänt accepterat som det bästa sättet att förstå världen.
  • Bild med titeln Bli en ateist Steg 9
    9. Diskutera världen i detta sammanhang med andra ateister och med religiösa människor.Detta hjälper dig att förstå varför människor tror vad de gör och hjälper dig att förstå din ateism i det sammanhanget.
  • Om det inte finns många ateister i ditt område (eller du inte kan prata med dem) försök leta efter ett online-samhälle.
  • Bild med titeln Bli en ateist Steg 10
    10. Studera olika former av teism.Medan de flesta ateister hävdar att teisterna gör en positiv påstående (och därmed bära bevisbörden) är det viktigt att förstå din tidigare tro och dess principer och de av andra tron.Ju mer versed du är i andra religioner och ju mer du förstår varför folk tror vad de gör, desto bättre, du har för din världsutsikt.Det hjälper också dig att avvärja dem som kommer att försöka omvandla dig till sin religion, när de lär sig om din ateism.
  • Bild med titeln Bli en ateist Steg 11
    11. Kommunicera ditt perspektiv till dem som är nyfikna. Do inte vara blyg, Men var inte nedlåtande. Försök att hjälpa dem att förstå din syn på ett icke-konfronterande sätt. Men du kan välja att dölja ditt perspektiv om det är klart att du kommer att springa i trubbel.I vissa länder eller regioner kan priset på ateism vara mycket högt.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Fråga frågor

    Ateism har alltid varit om ställa frågor. Frågan om huruvida en högsta existerad eller inte är en av de viktigaste frågorna i mänsklig historia, och för att inte tala om ditt eget liv. Ta dig tid och fråga dig själv följande frågor. Det kan förstärka din tro på en gudom, och det kan leda dig till ateismen.

    Här är några frågor att komma igång:

    1. Varför tror jag på en Gud? Detta är den viktigaste frågan om alla. Har du någon anledning att tro? Om så är fallet, vad är din anledning?
    2. Hur kom jag att tro på en Gud i första hand? Om du är ateist, är du mest sannolikt att ha blivit uppvuxen i ett religiöst hem. Som barn är vi extremt mottagliga och benägna att lära, vilket innebär att det vi lär oss kan vara svårt att skaka. En annan viktig sak att notera är det faktum att om du föddes i Förenta staterna (eller någon annan majoritets kristen nation), är du mest sannolikt att bli kristen. Om du föddes i Saudiarabien är du mest sannolikt att bli en muslim. Om du hade blivit född i Norge i Viking Ages, skulle du ha trott i Thor och Odin. Om du inte höjdes i ett religiöst hem, ta lite tid att analysera vad som hände i din personliga omvandlingsprocess.
    3. Finns det några bevis för en gud? Hittills är det inte alls bevis för någon högsta varelse. Om du tror att du har bevis för en gud, gör lite forskning. Du kan bli förvånad.
    4. Varför tror jag I min specifika gud?/Vad händer om jag är fel? Det finns tusentals olika gudar att välja mellan. Om du är kristen, då vad om de romerska gudarna är de sanna gudarna? Och naturligtvis, tvärtom. Eftersom det inte finns några bevis för någon Gud, tar du en risk baserad på blind tro, att din Gud är den rätta. De flesta monotheistiska religioner, som kristendom, islam, judendom, stöder konceptet i ett helvete, där nonbelievers kommer att fördömas för all evighet. Vad händer om de andra religionerna är rätt och din är fel?
    5. Fokusera på kristendomen, vad gör "Jesus är Guds son" faktiskt menar (eller innebär)? Var fick Jesus de 23 kromosomerna som behövs för att bli en människa?Är Gud den biologiska fadern till Jesus? Är Gud den andliga fadern till Jesus? Är gud någon annan slags far?
    6. Är gud verkligen "allvetande"?Vad är "kunnig"? (e.g., "Numret hår på huvudet på alla levande människor" är "kunnig".) Ser Gud verkligen eller känner till alla saker?Vi tar in "kunskap" genom vår "känner" - syn, hörsel, etc, och spara "kunskap" I våra hjärnor.Vilken typ av "känner" har Gud?Hur får Gud information? Göra "menande" kräva en fysisk grund i en levande sak?
    7. Är gud verkligen "allsmäktig" och / eller "omnibenvolent"? Mycket riktigt "dålig" saker (jordbävningar, mord, våldtäkt, bilolyckor, etc.) hända i världen hela tiden.Gjorde Gud orsaka någon av dem? Har Gud någonsin gjort någonting för att stoppa någonting "dålig" från att hända?Finns det några bevis för att Gud någonsin har använt sin makt? Finns det någon förväntan att han någonsin kommer att använda sin makt?
    8. Är gud verkligen "allestädes närvarande"?En definition / förklaring är:"[T] Han tillskriver Gud, genom vilken han fyller universum i alla dess delar och är närvarande överallt på en gång. Inte ifrån varandra, men hela Gud är närvarande i varje ställe."Vi vet att Gud inte är det "fysisk" (Han består inte av atomer). Hur vet vi om Gud alltid är närvarande om han inte kan ses eller mätas?
    9. Vad betyder det "att existera?"Vi vet att Gud inte är det "fysisk" (Han består inte av atomer).Ingen har mätt Gud som en "kraft" (som tyngdkraft).Så vad betyder det för Gud "att existera"?Man kan inte bevisa en negativ (det kan inte bevisas att Gud inte existerar).Men om ingen verkligen har kunnat bevisa (av vetenskapliga metoder) att Gud existerar, förväntar någon att verkligt bevis kommer att bli kommande under de närmaste 100 åren?
    10. Kan det verkligen vara "livet efter döden"?Vi vet att våra själar inte är "fysisk".Så efter döden, hur tror vi, se, hör, prata, kommunicera, etc.?
    11. Gör mirakel verkligen? Svarar Guds böner? Är Gud en "aktiv" Gud?Låt oss definiera ett mirakel som "en händelse som inte kan förklaras av någon av de naturliga krafterna eller naturlagarna - något som måste ha varit en övernaturlig handling av en gudomlig agent."Till exempel, hitta en sten som är avstängd i mitten av luften, eller bevittna ett element / förening omvandlas till en annan - koppar i guld, vatten i vin, etc.(Observera att bevis på ett mirakel inte skulle bevisa att Gud existerar, det skulle helt enkelt bevisa att det finns en kraft i universum som vi inte kan förstå.Det kan vara Gud eller någon annan gudom, eller utomjordingar, någonting.) Eftersom det inte har skett några dokumenterade mirakel under det senaste förflutet, tror någon på allvar att det kommer att bli ett mirakel i hans / hennes livstid?Men om det inte finns några mirakel, är Gud inte en "aktiv" Gud-jag.e., Gud ingriper inte på något sätt på vår planet - allt som händer inträffar inom gränserna för de "naturliga krafterna och naturlagarna".Därför har Gud inte svarat böner och är osannolikt att någonsin svara på böner.Är det självcentrerat att be Gud att avbryta den naturliga ordningen för oss? Många objektivt dåliga saker händer (jordbävningar, flygkrascher, mord, våldtäkt, etc.) till människor, med till synes ingen hänsyn till religiösa övertygelser. Skulle undantag göras bara i vårt fall?Om du inte tror att Gud ingriper, är det logiskt att be till honom? Att dyrka honom?
    12. Hur bra förstår du din "mänskliga natur"? Låt oss definiera tre "tronivåer", som alla kräver ett "större språng" än föregående: (1) en tro på att Gud existerar- (2) en tro på att Jesus är Guds son - och (3) en tro på att Bibeln är "inerrant" (helt sant).Observera att varje nivå kräver en tro på något som inte kan bevisas - övertygelse som måste tas "om tro".En rimlig person, som undersöker de fysiska bevis som finns i vårt universum, skulle komma till slutsatsen att jorden är betydligt äldre än 10 000 år.Men de som tror att Bibeln är inerrant tror att Gud skapade jorden (och universum) för cirka 10 000 år sedan.På grund av det mänskliga sinnets natur behandlas denna tro inte bara som ett faktum utan behandlas som ett faktum som har företräde framför något annat att sinnet kan observera och tänka på. Enligt deras uppfattning måste eventuell observation som motsätter sig detta faktiskt ha observerats (eller rapporterats) felaktigt: E.g., "Eftersom det finns fossila dinosaurbonen, då var dinosaurier vid 10.000 år sedan och några okända process fossiliserade och begravde sina ben.Även om vi inte kan räkna ut processen och även det är bortom mänsklig förståelse, vet Gud ".Så människor som inte är på "nivå 3 tro", när man tänker på människor på "nivå 3 tro", måste dra slutsatsen att det finns något om mänsklig natur som tillåter övertygelse att "blinda" människor till verkligheten runt dem.(Det kan vara varför "tro" kallas ofta "blind tro".) Människor på "Tro nivå 1 och 2" bör då titta på sig själva och fråga om deras tro också blinds dem till verkligheten runt dem (himmel och helvete inte existerar, det kan inte vara liv efter döden, mirakel händer inte , etc.).Alltför ofta, när människor ifrågasätter sin tro, ser de sig ut i sig av skäl till varför de ifrågasätter sin tro och inte ifrågasätter varför deras trosartiklar inte staplar upp mot verkligheten.

    Tips

    Du kanske vill läsa böcker av Richard Dawkins, Daniel Dennett, Christopher Hitchens, Sam Harris och Carl Sagan, eller lyssna på rutiner av komiker George Carlin och Tim Minchin.De är alla associerade med ateismen.
  • Oroa dig inte för att se religiösa / dela religiösa värderingar, eller om alltid "motsatt" religion. Så länge du känner att du är ateist, är du.
  • Behandla alla människor, inklusive religiösa människor, med respekt, för det är den förnuftiga saken att göra. Att vara obehagligt för tros folk kommer troligen bara att validera sina negativa antaganden om att de kan ha om andra värde- och trossystem.
  • Kom ihåg, det är okej att vara en ateist!
  • Titta på YouTube-videor från användare som Thunderf00t, Ffrreethinker, Thethinkingatheist och Onision. Det finns också många andra videor på YouTube-främjande, förklarar och försvarar ateismen. Dessa kan vara av god hjälp.
  • Om du fortfarande är i skolan, och religion är ett ämne, fråga din huvudmän eller lärare för att låta dig ta av religion. Du kan ha extra klasser, eller läsa, rita etc, medan religionsklassen är på. Ibland kan andra studenter i din klass vill göra samma sak.
  • Varningar

    Du kan upptäcka att vissa vänner inte längre vill associera med dig. Dessa var inte riktiga vänner i första hand. Om de var, så skulle de fortfarande vara vänner med dig.
  • Var beredd att bli sjuk-mottagen av några religiösa människor.Många teister finner din brist på övertygelse både offensiv och skrämmande.Många ateister befinner sig socialt avskräckta eller till och med hotade med våld.Det är viktigt att prata om dina idéer, men var noga med att göra det i ett lämpligt sammanhang.
  • Troende kan försöka, ibland obevekligt, att konvertera dig. De kan helt misslyckas med att förstå din nya position. Förstå sig.
  • Om du går av religion i klassen, kan de andra studenterna i din klass börja hata / avunda dig.
  • Gå inte offentligt om du är i ett land där ateismen är olaglig. Som ateism betyder ingen Gud, det finns ingen gud som kommer att skydda dig för att vara en ateist. Kom bara ut när det är säkert.
  • Vissa föräldrar kommer att reagera hårt för att du kommer ut som ateist. Om du är orolig att komma ut till dina föräldrar kan vara osäkra (potentiellt dödas, förlorar högskolefonden, blir sparkad ut, etc. etc.) Det kan vara bäst att inte komma ut (speciellt om du är liten eller beroende av dem).
  • Studera dina övertygelser. Inte bara bli en ateist för att du vill. Studera och tänka på om en Guds befintlig är riktigt rimlig eller.I slutändan gör du det inte besluta att bli en ateist eftersom du inte riktigt väljer att vara övertygad.Så småningom inser du bara att du är övertygad.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande