Hur man argumenterar för att gud existerar (kristendomen)

Debatter över Guds existens kan vara knepig, särskilt eftersom bevisbörden ofta faller på den troende. Medan du inte är skyldig någon en förklaring till din tro, vet hur man försvarar det ur ett bevisbaserat perspektiv kan hjälpa dig att övertyga andra om ditt arguments giltighet och eventuellt för att de ska ompröva sina egna övertygelser. Vindicating dina andliga vyer gångjärn på att presentera starka motpunkter till populära ateistiska teorier som Big Bang och Evolution och utmanar din lyssnare att förklara sådana mysterier som källa till mänskligt medvetande och moral.

Steg

Metod 1 av 2:
Övertyga en skeptisk lyssnare
  1. Bilden med titeln hävdar att Gud existerar (kristendomen) Steg 1
1. Insistera på att Guds ord är kompatibelt med modern vetenskap. Påminn din ideologiska motståndare att det inte finns några vetenskapliga teorier som slutgiltigt motbevisar de händelser som nämns i Bibeln. Det är möjligt att gamla mirakel och samtida vetenskapliga prestationer bara verkar inkonsekventa med varandra eftersom det språk som används för att förklara fenomen har förändrats.
  • Den stora bangteorin, till exempel, är ofta upp för att visa att kristen kreationisms läror är missgynnade. Det finns dock inget sätt att bevisa att explosionen som resulterade i det kända universum var inte en avsiktlig skapande handling.
  • Medan det kan tyckas kontakta, stärker din lyssnare på vanlig mark faktiskt din position genom att bekräfta att dina argument är baserade på samma observationer.

Dricks: Erkänna legitimiteten av beprövad vetenskap visar din lyssnare att du bara är intresserad av att hitta sanningen.

  • Bilden med titeln hävdar att Gud existerar (kristendomen) Steg 2
    2. Informera din lyssnare om noggrannheten i Bibelns skildring av Jesus. Många historiska källor och arkeologiska upptäckter föreslår starkt att Jesus av Nasaret bodde och dog som Skriften berättar. Det här kanske inte verkar som en seger i sig, men det har enorma konsekvenser. Om Bibelns centrala figur var verklig, vilken anledning är det att tvivla på resten av vad som skrivs på sina sidor?
  • Snarare än att tilltala Bibeln, som din lyssnare inte överväger en trovärdig källa, peka dem mot hård vetenskaplig forskning, till exempel de senaste arkeologiska gräveret Arovergalilee och Jerusalem som har upptäckt bevis på scener som beskrivs i Nya testamentet.
  • För mer hänvisningar till den historiska Jesus, citera skrifterna från gamla filosofer och historiker som Tacitus, Lucian och Plinius den yngre.
  • Bildbeteckningen hävdar att Gud existerar (kristendomen) Steg 3
    3. Hävdar att Gud är den enda tillfredsställande källan till moral. Om din lyssnare fortfarande är övertygad, fråga dem den här viktiga frågan: Var kommer mänsklighetens idé om "godhet" från? Evolution kan stå för vissa beteenden som är fördelaktiga för arten, men det misslyckas med att hantera många moraliska bedömningar som verkar vara universella. Dessa kan vara en bra utgångspunkt för en diskussion om vad det innebär att vara ett moraliskt väsen.
  • Om dina lyssnarobjekt, fråga dem, "varför är det viktigt för arten att fortsätta?"" Överlevnaden av den fittest "förklaringen kan inte erbjuda ett tillfredsställande svar på den här frågan.
  • Även de gamla grekerna och romarna, som värderade anledning mer än någonting annat, strävat efter att inse ett ideal som de kallade "det goda."Sådana idealer antyder en förståelse för ett djupare syfte i livet, kanske en skänkt av Gud.
  • Bildbeteckningen hävdar att Gud existerar (kristendomen) Steg 4
    4. Utmana din lyssnare för att förklara var mänskligt medvetande kom ifrån. Bibeln gör det klart att Gud skapade människan i sin bild, vilket förklarar den mänskliga sinnets oöverträffade kraft. Detsamma är inte sant från en vetenskaplig synvinkel. Om alla organismer ständigt utvecklas, varför har inga andra varelser nått en medvetenhetsnivå någonstans nära de hos människor?
  • Betona att den enda anledningen till att du ens kan diskutera ämnet till hands är att människor har förmåga att uppfinna komplexa språk, liksom intelligensen som krävs för att förstå dem.
  • Bildbeteckningen hävdar att Gud existerar (kristendomen) Steg 5
    5. Erbjudande citat från inflytelserika tänkare som stöder ditt argument. Din lyssnare kan vara ovillig att acceptera dina åsikter eftersom de har märkt dig som förspänd eller kortsiktig. De har dock inget val, men för att känna igen visdom av respekterade figurer som Albert Einstein, som är berömd som sagt, "När lösningen är enkel, svarar Gud."
  • Andra anmärkningsvärda personligheter som har hänvisat till en tro på Gud inkluderar Walt Whitman, som skrev: "I ansikten av män och kvinnor ser jag Gud, och i mitt eget ansikte i glaset," och Paul Tillich, som sade: "Den som vet om djupet vet om Gud.
  • Noteringar utgör inte bevis i sig, men de kan låna upp trovärdighet till ett redan starkt argument.
  • Metod 2 av 2:
    Övervinna gemensamma motargument
    1. Bildbeteckningen hävdar att Gud existerar (kristendomen) Steg 6
    1. Fråga logiken i Big Bang Theory. En punkt som troende och ateister ofta kolliderar är världens ursprung. Nästa gång någon försöker berätta att universum skapades genom den slumpmässiga aktiviteten av subatomiska partiklar, tryck tillbaka genom att kräva att veta hur dessa partiklar kom till. I slutändan kan du anleda, det var en källa, och den källan var skaparen.
    • Lag om bevarande av materia och energi i sig säger att materia och energi inte kan skapas eller förstöras, men kan bara ändra formulär. Med andra ord kunde de saker som utgör den fysiska världen inte ha kommit från ingenting.
    • Om du behöver ytterligare stöd, dra från bibelpassager som Hebreerbrevet 11:13, som säger "genom tro förstår vi att universum skapades av Guds ord, så det som inte ses gjordes inte av saker som är synliga."
  • Bildbeteckningen hävdar att Gud existerar (kristendomen) Steg 7
    2. Notera de förändrade attityderna på evolutionen i det vetenskapliga samfundet. Dessa dagar är evolutionsteorin ofta tagit för givet som konkret faktum. Men det är fortfarande bara en teori, en som ses med mer osäkerhet varje dag. Även kända evolutionära biologer har börjat uttrycka tvivel om Darwinian Evolutions sanningsenlighet. Detta pekar ett stort hål i många ateisters favorit go-to-argument.
  • Tanken att evolutionen drivs av en osynlig "känslig" kraft och inte slumpmässigt naturligt urval som en gång tänkt är övertygande bevis för närvaron av Guds vilja.
  • Bildbeteckningen hävdar att Gud existerar (kristendomen) Steg 8
    3. Påminna tvekännes att Gud inte är föremål för naturens lagar. Borsta åt sidan ateisternas klagomål av en brist på bevis på Gud i den fysiska världen genom att försäkra dem om att Guds natur trotsar observation eller testning. Bara för att han var ansvarig för att forma måtten i rymden och tiden betyder inte att han är bunden av dem. Gud kan inte sättas under ett mikroskop - han kan bara kännas.
  • Förklara för din lyssnare att de fem sinnena endast kan få stimuli från den naturliga miljön, som Gud både tränger igenom och sitter utanför. Något argument som försöker motbevisa Guds existens av fysiska medel är en svag.
  • Bildbeteckningen hävdar att Gud existerar (kristendomen) Steg 9
    4. Skifta bevisbörden till nonbeliever. Vanligtvis i religiösa debatter, är det kvar upp till den hängivna parten för att motivera sin tro på Gud. Vänd tabellerna på din lyssnare genom att utmana dem att ge bevis på att det de tror är sant. Svara på sina sekulära teorier med frågor som, "Hur vet du det?"Och" Kan du bevisa att det är fallet?"Fråga dem att säkerhetskopiera vad de säger kommer att stoppa dem i sina spår.
  • Om din lyssnare är ärlig, kommer de sannolikt att erkänna att deras åsikter inte är så oskadliga som de ursprungligen trodde. Åtminstone kommer de att få en känsla av hur frustrerande det är att ifrågasättas aggressivt.
  • Var försiktig så att du inte kommer att komma över som om du bara är omtvistad.
  • Dricks: Tänk på att målet med din debatt i sista hand bör vara ömsesidig upplysning, inte bara att "vinna."

  • Bilden med titeln hävdar att Gud existerar (kristendomen) Steg 10
    5. Föreslå att blind vidhäftning mot vetenskap är en slags religion i sig. Atheister lita ofta på tanken att vetenskapen är oreösbar för att säkerhetskopiera sin position. Vad de inte inser är att religiös skepticism också kräver ett slags hopp av tro. När din lyssnare ger upp en vetenskaplig teori, be dem att förklara det i detalj. Chansen är, de kan inte. Observera att detta visar en viss grad av ovetande acceptans från deras sida.
  • Utarbeta din kritik av vetenskap som alternativt tro genom att påpeka att din lyssnare bara har observerat en mycket liten andel av vad de tror på, och att resten har dikterats av dem av institutioner med egna dagordningar.
  • Det är också värt att nämna så mycket av det som vanligtvis anses vara vetenskapligt faktum är i huvudsak bara en fungerande hypotes. Av den anledningen har din lyssnare inte längre anspråk på giltigheten av deras övertygelse än vad du gör.
  • Tips

    Det är viktigt att respektera andras övertygelser om du vill att de ska respektera din, liksom.
  • Vara villig att erkänna att Gud kan existera i en form som är bortom din eller någon annans förståelse. Lägg till att detta inte är en antagning av okunnighet, men helt enkelt en kunskap som Gud och hans vilja kommer att överskrida den mänskliga förståelsen.
  • Låt inte någon annans frånvaro av tro på dig från att uttrycka din egen. Oavsett hur övertygande ditt argument är, kommer inte alla att vara villiga att se saker på dig, och det är okej.
  • Varningar

    Undvik att förolämpa eller belittla den person du pratar med. Det är inte bara otrevligt, det kommer också att göra dem mindre benägna att ta det som du säger på allvar.
  • Religion är ett snyggt ämne för många.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande