Hur man är ärlig med din läkare

Under 2009 fann en studie att 28% av människorna ljög till sina läkare. Att ljuga för din läkare kan orsaka många komplikationer och problem, såsom feldiagnos och felaktig behandling.För att säkerställa fullständig och noggrann vård av din hälsa är det viktigt att vara ärlig och öppen med din leverantör. Kom ihåg att dina hälsovårdsförhållanden är bundna av patientleverantörens konfidentialitet, vilket innebär att din läkare inte kan delas utan din auktorisation. Lär dig hur du pratar med din läkare så att du kan vara ärlig när du går till ditt nästa besök.

Steg

Metod 1 av 4:
Ger ärlig medicinsk information till din läkare
  1. Bild med titeln Var ärlig med din läkare Steg 1
1. Diskutera eventuella symtom du har. Att berätta för din läkare om dina symtom är en viktig del av ditt kontorsbesök. Symtom hjälper din läkare att göra en korrekt och mer informerad diagnos. Du bör förbereda dig för att berätta för din läkare om alla och alla dina symtom.
  • Vara så specifik som möjligt när du ger din läkare dina symtom. Vara sanningsenlig och överdriv inte eller sänka symptomen. Att göra symptomen värre eller bättre än vad de faktiskt är kan påverka din diagnos.
  • Försök att berätta för din läkare när symtomen startade. Inkludera även alla triggers som orsakade symtomen eller något som tycks lindra symtomen.
  • Inkludera all information om hur symptomen fick dig att känna. Inkludera livsstilsförändringar du gjorde på grund av symptomen.
  • Var noga med att inkludera några symtom du kanske känner är inte viktig.
  • Till exempel kan du säga, "Jag känner mig trött mycket, även efter en hel natts sömn," eller "Jag har smärta i mina ben efter att ha gått i några minuter."
  • Bild med titeln Var ärlig med din läkare Steg 2
    2. Var noga med att berätta för din läkare om din mentala hälsa. Läkare behöver inte veta bara om din fysiska hälsa. De behöver också känna symptom i samband med ditt mentala tillstånd. Var inte generad om dina känslor eller trivialisera dem. Dela i stället dem med din läkare.
  • Låt din läkare veta om du har blivit deprimerad, ängslig eller stressad. Depression är ett symptom för många medicinska tillstånd, och din läkare behöver veta om du känner dig eller annorlunda.
  • Mental hälsa är lika viktig som fysisk hälsa, och majoriteten av människor med psykiska problem får inte rätt behandling. Se till att du diskuterar med din läkare några problem du har.
  • Det finns en stigma kopplad till psykiska problem, och du kan vara rädd för att prata om symptom du kan ha. Du kan vara rädd för att se galen, eller svag, eller känna att du borde kunna bara hantera dina problem på egen hand.Låt inte dessa tankar stoppa dig från att få rätt behandling. Mental hälsa är viktigt för övergripande hälsa, och du kan även finna att fysiska symptom, som trötthet eller oförklarliga smärtor, är faktiskt relaterade till ett psykiskt hälsotillstånd, som depression.
  • Bild med titeln Var ärlig med din läkare Steg 3
    3. Var öppen om din familjehistoria. Vissa villkor är genetiska och du kan ha en högre risk för vissa villkor om någon i din familj har en historia med liknande förhållanden. Att dela den här informationen med din läkare kan låta henne veta om specifika sjukdomar och förhållanden som hon ska titta på och skärpa dig för. Ta reda på din familjs hälsohistoria så att du kan dela med din läkare.
  • Titta på dina föräldrar, morföräldrar, bra morföräldrar och syskon. Du kanske också vill titta på blodrelaterade moster och farbröder.
  • Familjer delar mer än bara genetik - miljö, livsstilsval, vanor och kost är ofta identiska eller liknande bland familjemedlemmar. Det här är viktiga faktorer för att bestämma din risk för vissa sjukdomar också.
  • Var uppmärksam på historia av cancer, hjärtsjukdom, stroke, diabetes, högt blodtryck, högt kolesterol och depression. Om din familj har andra genetiska sjukdomar, se till att notera dem att dela med din läkare.
  • Om du antogs kan byrån ha medicinsk information om dina födelseledar.
  • Bild med titeln Var ärlig med din läkare Steg 4
    4. Avstå från att vara generad med din läkare. Många människor ljuger för sina läkare eftersom de är generad. De är också rädda för att de kommer att dömas. Du borde inte känna dig generad eller oro för dom med din läkare. Numret ett mål för dig och din läkare är att noggrant diagnostisera dig så att du kan få rätt behandling. Att vara ärlig med leverantör om vanor kan livsstilsval och riskfaktorer endast leda till lämplig och tidig diagnos och behandling. Att ligga till din vårdgivare kan försena aktuell och lämplig vård.
  • Kom ihåg att läkare är professionella. Inget av dina problem är saker de inte har sett tidigare eller inte har studerat. Var inte rädd för att dela symptom som tarmproblem, sexuella problem eller till och med mentala problem, även om de känner sig pinsamt för dig.
  • Kom ihåg att allt du delar med din läkare är privat. Läkare kommer inte att skvaller om dig och ditt tillstånd till andra läkare eller medicinsk personal. Sjukförsäkringsportabilitet och ansvarsskyldighet, eller Hipaa, är en lag som säkerställer varje patient integritet och skydd av hennes individuella hälsoinformation.
  • Bild med titeln Var ärlig med din läkare Steg 5
    5. Meddela din läkare om eventuella ovanliga tillväxter. Läkare kan sakna saker när de dämpar, speciellt om de inte letar efter något. Om du hittar en plats, tillväxt, klump eller annat nytt märke på din kropp, låt din läkare veta även om det inte ser seriöst ut.
  • Hudcancer, cystor och andra sjukdomar kan detekteras från nyformade eller onormala tillväxter. Identifiera förändrade klumpar, fläckar, tillväxter kan hjälpa till att varna leverantörer att utveckla potentiella problem.
  • Glöm inte att kontrollera dina könsorgan för tillväxter, mol, klumpar eller andra nya fläckar som inte var där förut.
  • Bild med titeln Var ärlig med din läkare Steg 6
    6. Fråga dina läkarfrågor. När du kommer till doktors kontor, förbered du en lista med frågor. Detta hjälper dig att förstå vilka hälsoproblem du kan ha. Vara ärlig när du inte förstår något är viktigt.
  • Din läkare ska ge dig tydliga förklaringar av din hälsa, dina förhållanden och dina testresultat. Om du inte förstår vad din läkare säger, fråga frågor. Säg inte bara att du förstår. Som kan orsaka problem.
  • Till exempel kan du fråga, "Jag förstår inte vad det testresultatet betyder" eller, "Jag är inte säker på varför det är behandlingen för mitt tillstånd."
  • Metod 2 av 4:
    Vara ärlig om mediciner och kosttillskott
    1. Bild med titeln Var ärlig med din läkare Steg 7
    1. Informera din läkare i alla mediciner du tar. Din läkare behöver veta Allt mediciner du tar. Detta inkluderar medicinering du har ordinerats från andra läkare. Du bör också dela alla receptfria läkemedel som du tar, till exempel smärtstillande medel, kosttillskott eller antacida.
    • Vissa läkemedel kan interagera med varandra. Din läkare behöver en fullständig bild för att kunna ordinera något för dig.
    • Din läkare kan rekommendera att du slutar ta vissa receptfria läkemedel om de stör dina mediciner eller orsakar negativa biverkningar. Din läkare kan också hitta alternativa mediciner baserade på andra recept som du tar.
    • Kom ihåg att vitaminer och kosttillskott kan också ha negativa interaktioner med andra läkemedel. Glöm inte att berätta för din läkare om dessa också.
  • Bild med titeln Var ärlig med din läkare Steg 8
    2. Tala om för din läkare om du hoppar med medicinering. Din läkare behöver alla fakta. Din läkare kan inte noggrant diagnostisera dig, behandla ditt tillstånd eller veta om medicinen fungerar utan alla fakta. Se till att du svarar på din läkare när du frågar om du tar ditt läkemedel enligt anvisningarna.
  • Din läkare behöver veta om du glömmer att ta medication, om du tar mer än det föreskrivna beloppet, om du hoppar över det ibland, eller om du har slutat ta det ihop.
  • Du bör berätta för din läkare om du inte tar medicinen enligt anvisningarna. Till exempel, om du ska ta det på morgonen men du tar det på natten, berätta för doktorn. Om du ska ta medicinen med mat men gör det inte, se till att nämna det.
  • Bild med titeln Var ärlig med din läkare Steg 9
    3. Lista alla växtbaserade och alternativa mediciner. Förutom att berätta för din läkare all medicin du tar, bör du lista alla alternativa och växtbaserade läkemedel du tar. Detta ger din läkare en bättre övergripande idé om din hälsa. Dessutom kan vissa växtbaserade läkemedel ha biverkningar.
  • Tala om för din läkare om du tar växtbaserade läkemedel för någonting. Precis som du kan berätta för din läkare att du tar över-the-the-counter smärtstillande medel eller antacida, berätta för din läkare om du tar växtbaserade eller alternativa läkemedel för något tillstånd.
  • Tala om för din läkare om alla vitaminer du tar. Till exempel, om din läkare tycker att du har en vitamin D-brist, men du tar D-vitamin dagligen kan det vara ett annat villkor.
  • Metod 3 av 4:
    Vara ärlig om din livsstil
    1. Bild med titeln Var ärlig med din läkare Steg 10
    1. Tala om för din läkare dina rökvanor. Du borde vara ärlig med din läkare om dina rökvanor. Rökning kan orsaka vissa förhållanden och störa mediciner.
    • Läkemedel som måste metaboliseras av levern kan påverkas negativt av rökning. Detta inkluderar kolesterolmedicin, hormoner, acetaminofenbaserade läkemedel och vissa astmamedicin.
    • Att ljuga om dina rökvanor gör det också svårare att få din läkare att hjälpa dig att sluta med att erbjuda dig mediciner eller andra metoder.
  • Bild med titeln Var ärlig med din läkare Steg 11
    2. Var ärlig om hur mycket du dricker. När din läkare frågar bör du vara ärlig om hur mycket du dricker. Alkohol kan störa vissa läkemedel, leda till förhållanden som högt blodtryck, eller vara en orsak till viktökning.
  • Din läkare behöver ett korrekt redogör för dina dricksvanor. Det betyder att du behöver berätta för din läkare om du dricker ett glas vin varje natt, några öl om dagen, eller bara dricker alkohol när du går till barer på helgen.
  • Bild med titeln Var ärlig med din läkare Steg 12
    3. Dela din faktiska kost och motion rutin. Din läkare kan vara oroad över din kost och motion för diabetes, kolesterol, hjärtsjukdom eller ett annat tillstånd. Din läkare kan föreslå livsstilsförändringar i ditt diet och träningsprogram för att behandla ett tillstånd. Du borde vara ärlig med din läkare om din kost och motion under både ditt första besök och under några uppföljningar.
  • Om din läkare säger att du ska sluta äta snabbmat, mycket bearbetade livsmedel med socker eller feta kött, säg inte att du har slutat äta de livsmedel om du fortsätter att äta dem. Om din läkare föreslår att du får 30 minuters kardioövning fem dagar i veckan, låtsas inte att du gör det när du bara får en eller två dagar.
  • Om din läkare föreslår att du äter olika livsmedel, ljuga inte och säg att du har gjort ändringarna. Detta kan negativt påverka din behandling och framsteg.
  • Om du ljuger om kost och motion, kan din läkare tro att du gör rätt livsstilsförändringar men din kropp svarar inte. Detta kan leda till onödiga test och medicinering.
  • Bild med titeln Var ärlig med din läkare Steg 13
    4. Var öppen om din sexuella historia. Du kan möta frestelsen att ljuga om din sexuella historia till din läkare. Detta kan leda till en felaktig diagnos eller din läkare inte kan fånga ett problem.
  • Din läkare kan fråga om hur många olika partners du har haft under det senaste året - var ärlig om numret.
  • Informera din läkare om något oskyddat sex du hade.
  • Kom ihåg att all information du delar med din läkare är konfidentiell. Du bör inte hålla viktig sexuell information från din läkare som kan påverka diagnos eller behandling.
  • Bild med titeln Var ärlig med din läkare Steg 14
    5. Informera din läkare om någon fritidsdrogbruk. Även om du kan känna dig obekväm att kontrollera rutan på den medicinska historikformuläret du ges på doktors kontor, bör du vara ärlig i undersökningsrummet när du frågade om fritidsdrogbruk. Du kan be din läkare att diskutera det av rekord om du är orolig.
  • Rekreationsarmedrivning kan ge din läkare en bredare bild av dina livsstilsval. Det kan också hjälpa din läkare att diagnostisera förhållanden och besluta om behandlingsalternativ.
  • Bild med titeln Var ärlig med din läkare Steg 15
    6. Diskutera ditt schema med din läkare. Ibland beror behandlingsplaner på patientens tillgänglighet. Det finns behandlingar där du måste vara på doktorns kontor en gång i veckan som ska behandlas. Vissa människor kan inte genomgå behandlingar som detta på grund av arbete, barnomsorg eller andra schemaläggningskonflikter. Var noga med att prata med din läkare om ditt schema och tidsåtaganden.
  • Vissa läkemedel kan också kräva vissa schemaläggning eller livsstilskrav. Prata med din läkare om du tror att du kan ha problem med att hantera de schemaläggande kraven på behandling eller medicinering.
  • Metod 4 av 4:
    Bygga förtroende med din läkare
    1. Bild med titeln Var ärlig med din läkare Steg 16
    1. Välj en läkare du litar på. Att känna sig bekväm med en läkare är ett viktigt steg för att vara öppen och ärlig om ditt liv, symtom och förhållanden. Om du inte känner dig bekväm att prata med din läkare, kan du känna uppmaningen att ljuga.
    • Fråga vänner, familjemedlemmar och medarbetare för rekommendationer. De kan ge dig namn på läkare i ditt område de gillar och har haft goda erfarenheter med.
    • Om du flyttar eller behöver en specialist, fråga din nuvarande läkare för ett hänskjutande.
    • När du besöker din nya läkare, bör du känna att doktorn behandlar dig med respekt. Läkaren bör uppmuntra dig att ställa frågor och lyssna på dem. Din läkare ska också lyssna på vad du måste säga på ett uppmärksamt sätt som gör att du känner dig bekväm.
    • Du borde hitta en läkare som förklarar saker så att du kan förstå vad som händer och är öppet för dig att ställa frågor.
    • Tänk på din läkare efter ditt första besök. Bestäm om din läkare gjorde att du känner dig bekväm, tillbringade tillräcklig tid med dig och låter dig ställa frågor.
  • Bild med titeln Var ärlig med din läkare Steg 17
    2. Ta med en nära vän eller familjemedlem. Du kanske vill få en nära vän eller familjemedlem till doktorns besök med dig. Detta kan vara till hjälp om det finns ett språkbarriär mellan patienten och läkaren, eller en kulturell barriär som kan presentera problem.
  • För patienter med demens kan en nära vän eller familjemedlem vara till hjälp för att diskutera symtom, medicinering och andra bekymmer förutom att läkaren blir ärlig, komplett uppdateringar.
  • Familjemedlemmar eller nära vänner kan också kunna ge information om patientens personlighet, drag och symtom.
  • Bild med titeln Var ärlig med din läkare Steg 18
    3. Diskutera eventuella kulturella eller religiösa bekymmer med din läkare. När du går till doktorn bör du diskutera kulturella och religiösa problem som kan påverka behandlingsalternativen. Var inte rädd för att tala upp och arbeta med din läkare för att hitta en lösning som anpassar sig till dina värderingar och övertygelser.
  • Om du misstänker att ditt trossystem kan göra några behandlingsalternativ omöjliga, se till att du diskuterar detta med din läkare.
  • Till exempel skulle vissa religioner och kulturer vara emot att ha djursköldkörtelhormoner eftersom de är gjorda av grisprodukter.
  • Bild med titeln Var ärlig med din läkare Steg 19
    4. Informera din läkare om några senaste traumor och livshändelser. Ibland behöver din läkare veta viktiga saker som har hänt i ditt liv. Detta inkluderar traumor och stora livshändelser. Om din läkare frågar hur ditt liv går, se till att du svarar ärligt om någonting som kan påverka dig.
  • Du bör diskutera stora stressorer, som skilsmässor och dödsfall av kära. Du kanske också vill berätta för din läkare om du har förlorat ditt jobb eller nyligen gjort ett stort drag.
  • Din läkare kan leta efter tecken på depression, skäl för hjärtans nöd eller skäl för vissa brister, som vitamin D.
  • Bild med titeln Var ärlig med din läkare Steg 20
    5. Berätta för din läkare om du känner att besöket inte går bra. Ofta är patienterna tveksamma att tala upp till läkare. Läkare är människor som har dåliga dagar, blir stressade och kan vara överväldigad av upptagen och full patientbelastning. Om du känner att ditt besök inte går bra eller din läkare rusar dig för mycket, tala upp och berätta för din läkare.
  • Läkarens första prioritet är du och din hälsa. Läkare vill göra ett bra jobb för sina patienter och ge bästa vård. Att låta en läkare veta att du är obekväm eller känner mig orolig om besöket kan hjälpa dig att få bättre vård.
  • Bild med titeln Var ärlig med din läkare Steg 21
    6. Byt läkare om du känner dig obekväma. Bara för att du åker en läkare betyder inte att du måste gå och se samma läkare för resten av ditt liv. Du har befogenhet att byta läkare, få en andra åsikt, eller hitta en annan övning.
  • Efter ditt besök bör du utvärdera ditt besök ärligt. Tror du att du fick rätt vård och uppmärksamhet? Har doktorn rusade igenom ditt besök? Lyssnade doktorn på dig? Ledde doktorn dig med respekt?
  • Om du kände dig obekväma med din läkare och befann dig inte att vara ärlig, bör du byta läkare så att du kan hitta någon du känner dig bekväm med.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande