Hur man ringer någon som du inte har pratat med på länge

Att förlora beröring med människor är en olycklig del av livet. Speciellt som du blir äldre och träffa fler människor är det svårt att behålla alla dina relationer. Om du förlorar kontakten med någon, oavsett om det är en gammal vän, en tidigare kollega eller en ex, kan du besluta att nå ut till dem och se hur de är. Att göra detta kan vara skrämmande, men det är ofta lättare än du förväntar dig. Om du har tänkt på den här personen är det en bra chans att du fortfarande är i sitt sinne, och att de kommer gärna att höra från dig!

Steg

Metod 1 av 4:
Starta samtalet
  1. Bild med titeln ringa någon du tillflyktsort
1. Hitta sitt nummer. Om du inte har pratat med den här personen på ett tag kan du ha förlorat sitt nummer. Kontrollera om du har ett nummer i din telefon eller adressbok. Om du inte har det har du flera alternativ.
  • Fråga en ömsesidig bekantskap. Överväg att fråga en ömsesidig vän eller kollega för den här personens nummer.
  • Kontakta den här personen genom sociala medier. Om du är vänner på Facebook eller ansluten via en annan social media, meddela dem. Säg något som "Hej Lucy! Jag tänkte bara på dig den andra dagen, jag hoppas att du fortfarande går bra i Chicago. Mitt nummer är 111-111-1111 om du någonsin vill komma ikapp!"
  • Gör en Google-sökning. Om du inte har några ömsesidiga bekanta och inte är kopplade till dem på något sätt, Google dem. Det finns en bra chans att du hittar lite information du kan använda för att komma i kontakt.
  • Bild med titeln ringa någon du tillflyktsort
    2. Ringa på en bra tid. Om du vet när personen är fri, ge dem ett samtal just nu. Om du inte är säker, ring inte dem extremt tidigt på morgonen, eller klockan 21.00. Undvik också att ringa dem under de timmar som de flesta är i allmänhet på jobbet eller skolan, mellan timmarna 9-5. Den bästa tiden att ringa dem är i helgen på eftermiddagen eller mellan timmarna på 6 och 9 på vardagar.
  • Bild med titeln ring någon du tillflyktsort
    3. Berätta för dem vem det är. När personen svarar på telefonen, hälsar dem och berätta för dem vem det är. Om du inte har pratat på ett tag, förväntar de dig inte att du ringer, speciellt om de inte har uppringnings-ID. Säg något, "Hej Greg, hur mår du? Det är Nicole från Dartmouth!"
  • Det är en bra idé att nämna var du vet den här personen från. Om det har varit länge sedan du har varit i kontakt kan de ha träffat andra personer med ditt namn och inte sätta två och två tillsammans. Om du ger dem ett sammanhang, blir det mycket lättare för dem.
  • Bild med titeln ringa någon du tillflyktsort
    4. Berätta för dem varför du har tänkt på dem. Något måste ha gjort att du hämtar telefonen och ger den här personen ett samtal. Även om det inte finns någon särskild anledning, nämna det som körde dig för att ringa dem. Säger något som det här kommer att ringa att ditt samtal verkar mindre ut ur det blåa.
  • Du kan säga något som, "Jag läser bara boken som du gav mig förra året, det fick mig att tänka på dig!"
  • Du kan till och med bara säga, "Jag tänkte på dig den andra dagen."
  • Bild med titeln ringa någon du tillflyktsort
    5. Ber om ursäkt för att koppla loss om det behövs. Ibland driver människor ut ur beröring. Men om du känner att du kunde ha varit bättre att hålla kontakten eller att det var delvis ditt fel att du förlorade kontakten med varandra, äger upp till det.
  • Säg något, "Jag är ledsen att jag gjorde ett så dåligt jobb att hålla kontakten efter bröllopet!"
  • Bara en ursäkt är nog, om du fortsätter att få dem att känna sig obekväma.
  • Metod 2 av 4:
    Gör konversation
    1. Bild med titeln ringa någon du tillflyktsort
    1. Fråga dem hur de har varit. Fråga dem helt enkelt, "Hur har du varit?"Detta ger personen tid att berätta hur de är och vad de har varit upp till sedan du senast pratade. I stället för att oroa sig för vad du ska säga nästa, lyssna noga på vad de säger.
  • Bild med titeln ringa någon du tillflyktsort
    2. Fråga en uppföljning. Du är förmodligen nyfiken på något som de berättade om och vill veta mer. Frågar dem om detta är ett bra sätt att hålla samtalet att gå.
  • Till exempel, om de nämnde att de nu undervisar på ett college, fråga dem vilket ämne de undervisar.
  • Om du inte kan tänka på någonting för att fråga dem, fråga dem något som är relaterat till det sätt på vilket du känner till varandra. Till exempel, om du var vänner i gymnasiet, fråga dem om de håller kontakten med någon annan av dina gamla vänner.
  • Bild med titeln ringa någon du tillflyktsort
    3. Berätta för dem vad du har varit upp till. Efter att de berättade om vad de har gjort sedan den tid du senast pratade, prata om vad du har gjort. Berätta för dem om arbete eller skola, liksom någon större utveckling i ditt liv. Du kan nämna saker som nya husdjur eller hobbyer som du har.
  • Till exempel, säg något som "Jag har faktiskt bara flyttat till Austin, Texas och jag jobbar med en ideell."
  • Bild med titeln ringa någon du tillflyktsort
    4. Nämna någon anledning att du kontaktar dem. Du kan ha en anledning till varför du ringer upp den här personen just nu. Du kan till exempel uppmana att begära donationer för en fundraiser, eller att be om att låna något av deras. Om du ringer till ett visst syfte, ange det vid denna tidpunkt i samtalet. Om du bara ringer för att komma tillbaka i kontakt, håll konversationen att gå.
  • Bild med titeln ringa någon du tillflyktsort
    5. Ta upp gamla minnen. Ett bra sätt att återanvända en konversation med en gammal bekant är att påminna om det förflutna. Prata om de minnen som du delar tillsammans, eller den plats eller de som du träffade.
  • Till exempel, om du är barndomsvänner, säg något som, "kommer jag ihåg när vi brukade göra chokladkaka pannkakor tillsammans."
  • Även om det är säkrare att hålla sig till glada minnen, kan du också berätta för dem hur deras vänskap har hjälpt dig. Du kan säga något som, "det menade mycket för mig att du var där för mig efter att min mamma dog."
  • Bild med titeln ringa någon du tillflyktsort
    6. Kom ihåg att le. När du pratar, kom ihåg att le. Många människor glömmer att le när du är i telefon, men bara leende kan göra din ton ljudljud vänliga och inbjudande. Eftersom de inte kan se ditt ansikte är tonen i din röst extremt viktig för att kommunicera att du är upphetsad att prata med dem.
  • Bild med titeln ringa någon du tillflyktsort
    7. Undvik obekväma ämnen. Du vill inte göra konversationen besvärlig genom att fråga dem obekväma frågor eller nämna ämnen som du bör undvika. Detta är särskilt sant för exes som du kommer tillbaka i kontakt med.
  • Säger något som "så hur är den där killen du dumpade mig för?"Kommer att göra konversationen obekväma för er båda.
  • Bild med titeln ringa någon du tillflyktsort
    8. Håll dem inte i telefon för länge. Du är noga upphetsad att återansluta, men se till att du inte har konversationen på för länge. Du vet inte vad den här personens schema är som idag eller hur upptagen de kan vara. Kom ihåg att du inte behöver fylla dem på varje enda sak som har hänt sedan du senast pratade, och att du alltid kan prata igen snart.
  • Femton minuter är en bra tidsram för att få reacquainted. Men om den andra personen verkar ivrig efter att hålla fast, fortsätt att prata med!
  • Metod 3 av 4:
    Slutar konversationen
    1. Bild med titeln ringa någon du tillflyktsort
    1. Berätta för dem att du tyckte om att prata. När du känner att konversationen har nått sitt slut eller en av er måste gå, säg något som, "det har varit så trevligt att prata med dig" eller "Jag är så glad att vi kom tillbaka i kontakt."Detta visar dem hur mycket du har haft att prata med dem.
  • Bild med titeln ringa någon du tillflyktsort
    2. Planera. Efter att ha pratat kan du bestämma att du vill träffa den här personen. Om du känner dig som att träffas personligen, säg något, "vi borde komma ihop någon gång."Du kan ta det ett steg längre om du vill och be dem att göra något specifikt, som att få lunch eller kaffe.
  • Bild med titeln ringa någon du tillflyktsort
    3. Berätta för dem att du borde hålla kontakten. Om du inte känner för att träffa den här personen eller du bor på olika ställen, men du vill fortfarande prata då och då, säg något som ", låt oss försöka hålla kontakten."Du kan också vara mer specifik genom att säga," Jag ska ringa dig nästa vecka, "eller" Jag ska ringa efter min resa till Puerto Rico och berätta hur det gick!".
  • Bild med titeln ringa någon du tillflyktsort
    4. Säg hejdå. När du har slutat berätta för dem hur mycket du har haft att komma tillbaka, är det dags att säga adjö. Eftersom du redan har satt upp ditt farväl, kan du säga något enkelt. Även säger något som, "okej, vi pratar snart. Var försiktig, "är ett bra farväl.
  • Metod 4 av 4:
    Lämnar ett meddelande
    1. Bild med titeln ringa någon du tillflyktsort
    1. Hälsar dem och säg ditt namn. Det är möjligt att den här personen inte hämtade ditt samtal alls, och nu är du kvar med meddelandemaskinen. När du lämnar ditt meddelande, börja på samma sätt som om de hade plockat upp telefonen, genom att säga hej och berätta för dem som ringer.
    • Säg något som, "Hej Marco, det är Deborah från lagskolan!"
  • Bild med titeln ringa någon du tillflyktsort
    2. Berätta för dem att du hoppas att de är bra. Efter att ha sagt ditt namn, berätta för dem något, "Jag hoppas att du mår bra" eller "Jag hoppas att du och Claire är bra."Det här är ett bra sätt att visa dem du bryr dig om deras välbefinnande och fungerar som ett stativ för att fråga dem om sig själva, vilket du inte kan göra när du lämnar ett meddelande.
  • Bild med titeln ringa någon du tillflyktsort
    3. Berätta för dem vad som fick dig att ringa. Om du har ett visst syfte att ringa, till exempel om du behöver en tjänst eller en fråga, ange det i meddelandet. Om du bara ringer till att komma tillbaka i kontakt, säg något som, "Jag tänkte bara på dig den andra dagen och trodde att jag skulle ringa ett samtal."Det behöver inte vara en utarbetad anledning eller historia - bara säger att de var i ditt sinne är tillräckligt.
  • Bild med titeln ringa någon du tillflyktsort
    4. Nämna något om dig själv. Säg några meningar om hur du är och hur du har varit. Säg några grundläggande saker som relaterar till hur du har spenderat din tid. Håll det kort och gå inte på och på, annars verkar det som om du är mer intresserad av dig själv än du är i dem.
  • Till exempel säga: "Jag har gått bra. Jag har precis fått ett nytt jobb som en social mediekoordinator och jag har tagit upp tennis igen."
  • Bild med titeln ringa någon du tillflyktsort
    5. Berätta för dem att ge dig ett samtal tillbaka. Säg att du är ledsen att du saknade dem, och säg att de borde ge dig ett samtal tillbaka. Var noga med att ge dem ett återkallningsnummer och den bästa tiden att nå dig.
  • Säg något som, "ring mig tillbaka när du är ledig och vi kan komma ikapp! Jag är vanligtvis gratis på kvällarna om det är en bra tid för dig."
  • Bild med titeln ringa någon du tillflyktsort
    6. Säg hejdå. Säg ett snabbt farväl efter att du har gjort din kontaktinformation. Något som, "Okej, jag hoppas att prata med dig snart, hejdå," är ett helt bra sätt att säga adjö.
  • Tips

    Det viktigaste är att vara äkta och ärlig. Undvik att låta som du kallade dem ur skulden.
  • Ta några djupa andetag innan du ringer upp deras nummer. Detta kommer att få dig att känna sig mindre nervös.
  • Tala alltid högt och tydligt, speciellt om du lämnar ett meddelande.
  • Om personen inte verkar vara glada att prata med dig, ta det inte personligen. Människor förändras, och vissa människor ser inte punkten för att upprätthålla vänskap om du bor i olika städer.
  • Om du och den här personen hade ett komplicerat förhållande, kan du känna dig lite besvärlig. Vet att detta är normalt, särskilt för konversationer med exes.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande