Hur man bestämmer varför en bilboder vid korsningar

Det kan finnas många anledningar till att bilbods vid korsningar, inklusive låga automatiska transmissionsvätskenivåer, fukt i gas, brutna sensorer eller problem med EGR-ventilen.

Steg

Metod 1 av 4:
Låg överföringsvätskenivå
Bild med titeln Bestäm varför en bilbods vid korsningar steg 1
Bild med titeln Bestäm varför en bilbods vid korsningar steg 1
1. Kontrollera oljestickan på automatisk överföring. Kontrollera användarhandboken för rätt procedur för ditt fordon - i allmänhet föredrar tillverkare testning med en varm motor.
  • Var noga med att kontrollera vätskan när den parkeras på en jämn yta.Gör ditt bästa för att inte tillåta någon ludd eller smuts att förorena doppstickan innan du sätter in.
Metod 2 av 4:
Clogged katalytisk omvandlare
Bild med titeln Bestäm varför en bilboder vid korsningar Steg 2
Bild med titeln Bestäm varför en bilboder vid korsningar Steg 2
1. Leta efter stall, ingen ström när du accelererar. Kontrollmotorns ljus kommer sannolikt att vara på.
  • Bilden med titeln Bestäm varför en bilboder vid korsningar Steg 3
    Bilden med titeln Bestäm varför en bilboder vid korsningar Steg 3
    2. Titta under bilen på natten efter att fordonet har kört ett tag. Om katalytisk omvandlare är glödande, är det förmodligen igensatt. Du måste ersätta omvandlaren om du tycker att det här är problemet.
  • Metod 3 av 4:
    Brutna O2-sensorer
    Bild med titeln Bestäm varför en bilboder vid korsningar Steg 4
    Bild med titeln Bestäm varför en bilboder vid korsningar Steg 4
    1. Leta efter initial tomgång ok efter en kall motorstart, men en varm motor tomgång kommer att surge och stall.
  • Bild med titeln Bestäm varför en bilbods vid korsningar Steg 5
    Bild med titeln Bestäm varför en bilbods vid korsningar Steg 5
    2. Ta din bil för att få en läsning. Efter några tusen mil av detta kommer de flesta bilar att slå på "kolla motorn" ljus. Du kan ta det till någon Autozone, Advance Auto Parts, Napa eller O`Reilly (men vissa platser får bara kolla bilar gjorda efter 1996, så ring och kolla först) och de kommer att läsa koderna gratis. Det kan finnas några orsaker till "kolla motorn" ljus att komma på, så det är bra att kolla. Koder som klagar på oväntad magert blandning är en bra indikation på O2-sensorfel. O2 sensorer kommer vanligtvis att vara 60-75k miles. Den goda nyheten är att du kan köpa en O2-sensor online för runt $ 50 och de är generellt ganska lätta att ersätta. En annan möjlig anledning är att motorn är tomgång för låg (tomgång är justerbar) eller kontrollmodulen går ut, vilket är relativt billigt och enkelt att komma åt och fixa.
  • Metod 4 av 4:
    Clogged / fast EGR-ventil
    Bild med titeln Bestäm varför en bilboder vid korsningar Steg 6
    Bild med titeln Bestäm varför en bilboder vid korsningar Steg 6
    1. Leta efter motorkodfelet (EGE) P1406.Om EGR-ventilen är fast öppen, Bilen kommer att springa trög på lägre rpms. Om ventilen är fast stängd, kommer bilen inte att springa bra på högre rpms (på motorvägen).
  • Bild med titeln Bestäm varför en bilboder vid korsningar Steg 7
    Bild med titeln Bestäm varför en bilboder vid korsningar Steg 7
    2. Prova att rengöra överskottet av koldioxid från EGR-ventilen först. Det kan bara behöva rengöras och inte behöva byta ut. Om rengöring av EGR-ventilen inte fungerar och du fortfarande får kod P1406, måste EGR-ventilen bytas ut.
  • Tips

    I fordon med automatiska överföringar som ibland har problem med att stalla på ljus eller stoppskyltar, är det dagligen en skillnad i tryck på vardera sidan av tryckplattan. En förlust av tryck på ena sidan eller en annan kommer att orsaka en stall. När du har låg överföringsvätska och kommer till ett stopp, reser de flesta av vätskan till framsidan av överföringen och du får en skillnad i tryck som får din bil att sticka. Kontrollera din överföringsvätska.
  • Om du måste kontrollera vätskan med bilen, se till att du ställer in parkeringsbromsen.De flesta bilar kommer att be dig att sätta bilen i parken eller neutral.Se till att du inte har bilen i redskap.
  • Bilen kan bara vara tomgång för låg som kan justeras mycket enkelt med en skruvmejsel om du kör en äldre bil. Det finns en liten skruv på gasreglaget där gasspjällskabeln ansluter till den du kan justera skruven för att göra bilen tomgång.
  • Varningar

    Använd rätt typ för ditt fordon. Överfyll inte.
  • Kontrollera EGR-ventilen under utomhus, eller i ett välventilerat område, för att minska exponeringen för rök från förgasaren eller avgasen.
  • Ofta måste du nå in i trånga, varma utrymmen för att kontrollera din vätska.Kontrollera din manual för rätt plats.Var försiktig så att du inte bränns av motordelar. Använd långärmade skjortor eller handskar efter behov.Vidare, när man lägger till vätska är det också en bra idé att använda en tratt med en lämplig längd av nacke.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande