Hur man kör i australien

Körning i Australien, som de flesta andra västerländska nationer, är relativt lätt och okomplicerad. Trafikreglerna är enhetliga från stat till stat (med undantag för Melbournes pittoreska - men avgörande för att observera - "krokvarv" och de acceptabla alkoholnivåerna - varierar från .05 till .08 bac). En fälla för många turister är det Australien, som Nya Zeeland och Storbritannien, kör till vänster om vägen. Krokvarv kommer att behandlas i spetsdelen.

Steg

  1. Bild med titeln Drive i Australien Steg 1
1. Körning på LHS innebär att ditt ratt kommer att vara till höger om bilen med växlarna till vänster.
  • Den grundläggande utmaningen för en okänd förare blir att det inte är väntade vänder som är problematiska. Helt enkelt vara i vänstra körfältet, lyda några trafiksignaler och en vänstra sväng är lätt.
  • Bild med titeln Drive i Australien Steg 2
    2. Förstå hastighetsgränserna i Australien. Hastighetsgränser varierar mellan olika typer av vägar och de områden som du är i.
  • Bild med titeln Drive i Australien Steg 3
    3. Var medveten om att rött betyder rött på trafiksignaler. Du kan aldrig svänga till vänster på en röd.
  • Bild med titeln Drive i Australien Steg 4
    4. Använd rondeller korrekt. Australien har många "rondeller" - kända som "trafikcirklar" i några andra nationer. Regeln här är enkel. Tillvägagångssätt, sakta ner och se till höger. Om du ser en bil, sluta innan du går in i rondellen - den bilen kommer sannolikt att passera dig (det är 2 av de 3 alternativen). När du blir mer van vid LHS-körning lär du dig att leta efter den andra bilens indikator. Om det blinkar en höger hand, kommer det inte att vara i din väg och du är bra att fortsätta. Men alltid sakta ner och kom ihåg att även lokalbefolkningen blir mycket konservativa på flera banor rondeller.
  • Bild med titeln Drive i Australien Steg 5
    5. När du svänger höger måste du alltid ge plats för allkommande trafik. Vid stora korsningar kan en "höger vändpil" visas vilket ger dig rätt väg. Vid korsningar utan pil är det tillåtet att krypa in i mitten (så länge du inte hindrar någon ... bara långsamt flytta in i en "redo att vända" positionen). Det är inte ovanligt att bara "sitta" i upp till en minut på denna plats. En paus i trafik kommer, men du får också "slå på den röda" om du redan är i korsningen. Det vill säga, som den kommande trafiken (och genomflödet bakom dig) stannar för att observera det nya röda ljuset, kan du skynda dig igenom med din högra sväng innan den skärande trafiken börjar flytta.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Polisen i Australien överbelastar inte böter så, om du kan betala på plats. Om de visas bakom dig, dra över och lyssna. Det finns inget behov av att överdrivet grova. Verkligen ringer dem "herr" kommer sannolikt att göra dem borst vid uppfattad falsk artighet. Var öppen och ärlig. Om du har ett fall, ber om det snabbt och utan ilska. De brukar prata med dig på ett kort men artigt sätt. Betrakta inte andningsprov som en personlig attack. Du kommer att hälsas med en standard "G`day, bara ett slumpmässigt andningsstest" hälsningstil. Det är det vanligen australiska sättet att visa ömsesidig jämlikhet / respekt genom att inte slösa bort din tid med "herr"/"fröken" eller någon speciell standardiserad rant. De kommer att vara angelägna om att låta dig gå på väg och kommer därför att prata med korthet. Det är inte elakhet i australiensisk mening - det är respekt. Rudeness skulle vara att prata för mycket och för formellt och slösa bort din tid.
  • Observera att hastighetsgränsen är i KPH. Staterna tillämpar olika gränser, men vägarna är tydligt markerade. Hastighetsgränser är strängt verkställda av omärkta bilar med hastighetskameror (se blinkning av ljus senare).
  • Australierna använder sitt horn av tre skäl, och förmodligen i den här ordningen: (1) en genuint vänlig påminnelse (som i "Ljuset blir grönt, du kan gå nu!"). Denna pip kommer att vara en kort liten dubbel-toot i de flesta fall (2) frustration vid din impolites. Det kan bero på att du ändrade banor för snabbt eller har just varit väldigt inkompetenta. Du får en mässa dos av hornet och, i bakspegeln, ser du händerna som vinkar om. Vanligtvis inser du att du just gjort något så dumt (som inte på grönt) att föraren bakom dig känner sig tvungen att peka ut det (3) mest sällan, om du byter banor och hör ett långt horn, Kom tillbaka i körfältet du är i. Någon bakom dig är faktiskt rädd för sitt liv om konsekvenserna av att du går igenom med flytten.
  • Amerikaner kan hitta denna överraskande, men blinkningen av ljus i Australien är centralt för körupplevelsen. Hur som helst, var inte upprörd. De berättar något artigt. Här är varför:
  • (1) Om en kommande bil (mer vanligtvis bilar) flash lyser, varnar de dig att polisen har en hastighetskamera i området och de har upptäckt det. Det är upp till dig om du återvänder till favören när du har gått och prickat den parkerade bilen med kameran.
  • (2) Om en bil bakom dig blinkar sina lampor, betyder det förvirring. Antingen kör du lite löst och de är "vakna upp", eller de tror att du är så långsam att du verkligen borde komma ur vägen. Vanligtvis den senare. Men hur säger de bara "Hej, det finns andra människor på vägen här. Hålla på jobbet!"
  • Varningar

    Det finns många röda ljuskameror i Australien så var noga med att stanna vid ett rött ljus.
  • Körning i östra kusten är lätt när det gäller att hitta bränsle. Om du kör i väst, när du är ute av suburbia bör du köpa bensin när du ser det. Håll den tanken toppad.
  • Var också försiktig med hastigheter i Australien. Hastighetsgränserna är strängt verkställda, så var noga med att hålla fast vid hastighetsgränsen i alla förortsområden och städer.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande