Hur man hanterar ett däck som exploderar under körning

Att ha din däck blowout medan körning kan vara en av de skarpaste stunderna på vägen. Medan du alltid ska försöka förhindra däckblowouts, är det också bra att veta vad du ska göra i ögonblicket. Om du befinner dig inför ett däck blåser, kom ihåg att aldrig rycka ditt ratt eller slam på bromsarna, eftersom det kan leda till enorm fara. Istället, håll dig lugn, låt din bil naturligtvis sakta ner och komma till ett säkert ställe!

Steg

Del 1 av 4:
Erkänna när ditt däck har blåst ut
  1. Bild med titeln Deal med ett däck exploderande medan du kör steg 1
1. Lyssna på Telltale Signs. Det finns tre ljud i samband med däckutblåsningar, och de händer i snabb följd. Först hörs en hög boom, kort följt av ett whooshing ljud när luften rusar ut ur ditt däck. När luften har lämnat hör du ett flappingljud, vilket är ljudet av ditt däck som slår på vägen.
  • Bild med titeln Deal med ett däck som exploderar under körsteg 2
    2. Erkänna ändringar i ditt ratt. Efter en däck blowout kommer din bil förmodligen svår att styra. Detta kan indikera en långsammare utblåsning, vilket kanske inte har orsakat lika mycket ljud som utblåsningsexplosion.
  • Bild med titeln Deal med ett däck som exploderar under körsteg 3
    3. Observera om bilen börjar dra i en riktning. I händelse av blowout kommer din bil att börja dra kraftigt mot riktningen för det blåst däcket, oavsett om fram- eller hjuldäcket blåste ut. Detta, mer än något annat tecken, är en indikation på att ditt däck blåses ut.
  • Del 2 av 4:
    Håll din bil på vägen
    1. Bild med titeln Deal med ett däck som exploderar under körsteg 4
    1. Rycka inte på ratten. Håll din bilkörning i en rak linje för att minimera eventuella potentiella svängnings-, fishtailing eller flipping. Undvik att svimma i annan trafik på vägen. Upprätthålla ett fast grepp på ratt med händerna på 10 och 2 positionen.
  • Bild med titeln Deal med ett däck som exploderar under körsteg 5
    2. Slam inte på bromsarna. Din Knee-Jerk-reaktion kommer nästan alltid att vara att slamma på bromsarna, men det här är det farligaste i en däckblowout. Slammning på bromsarna kommer att få din bil att svänga och potentiellt fishtail ur kontroll.
  • Bild med titeln Deal med ett däck som exploderar under körsteg 6
    3. Håll din fot att trycka ner på gasen. Som motintuitivt som det kan tyckas, kommer du att öka din hastighet ge dig tid att bedöma situationen och reagera ordentligt. På grund av ditt blåst däck, kommer inte att trycka ner på gasen kommer inte att öka bilens hastighet, men den här åtgärden hindrar dig från att slammar på bromsarna och eventuellt äventyra dig själv och de andra passagerarna.
  • Bild med titeln Deal med ett däck exploderande under körsteg 7
    4. Låt däcket dra långsamt din bil. När ditt däck exploderar börjar bilen omedelbart dra en enorm mängd vikt. Denna vikt hjälper till att sakta ner din bil på ett säkert och rakt sätt bättre än några bromsar.
  • Även med din fot på gasen, kommer din bil att sakta ner i tiden.
  • Del 3 av 4:
    Komma till ett säkert ställe
    1. Bild med titeln Deal med ett däck exploderande under körsteg 8
    1. Ange till andra förare som något är fel. Använd dina nödljus för att meddela bilarna runt dig att något är fel. De kan ha hört eller sett däckens blowout, men om de inte har, kommer dina nödljus att varna dem för att du kör långsammare och behöver extra försiktighet.
  • Bild med titeln Deal med ett däck som exploderar under körsteg 9
    2. Flytta till sidan av vägen när din bil har saktat ner. När bilen naturligtvis har saktat ner till 30 mph (48 km / h) eller långsammare, kan du långsamt vrida ratten för att komma till sidan av vägen.Använd din blinker för att signalera till bilarna runt dig som du byter banor.
  • Bild med titeln Deal med ett däck exploderande medan du kör steg 10
    3. Ta med dig bilen till ett säkert och kontrollerat stopp. Lätt din fot av acceleratorn och låt dragningen av den blåst ut Direce ta dig till ett komplett stopp. När din bil har slutat, se till att du är säkert på sidan av vägen innan du lämnar fordonet.
  • Bild med titeln Deal med ett däck som exploderar under körsteg 11
    4. Ring för vägbistånd. Om du har bilförsäkring som ger väghjälp, ring din försäkring och begära hjälp. Om inte, ring en vän eller ändra däcket själv. Kör inte försök att köra tills det blöta ut däcket har fixats.
  • Bild med titeln Deal med ett däck som exploderar under körsteg 12
    5. Var försiktig när du hanterar det blåsta däcket. Beroende på hur ditt däck blåste ut, kan det finnas farliga bitar av metall som sticker ut. Var försiktig när du hanterar något slags utblåst däck och, om möjligt, bära handskar för att förhindra skada.
  • Del 4 av 4:
    Förhindra framtida utblåsningar
    1. Bild med titeln Deal med ett däck som exploderar under körsteg 13
    1
    Kontrollera ditt däcktryck varje vecka. Fyll dina bildäck till det lämpliga däcktrycket och bibehålla det korrekta däcktrycket hela tiden. Om dina däck är över- eller underuppblåsta, är din bil till en mycket högre risk att ha en däckutblåsning.
  • Bild med titeln Deal med ett däck som exploderar under körsteg 14
    2. Kontrollera ditt däcktryck före långa resor eller under värmeböljor. Långa resor där dina däck kan få mer slitage, eller värmevågor som ändrar lufttrycket i dina däck är de två farligaste situationerna för däckblowouts. Förhindra däckutblåsningar genom att kontrollera dina däck dagligen under långa resor och värmevågor.
  • Bild med titeln Deal med ett däck exploderande medan du kör steg 15
    3. Bibehålla två händer på hjulet hela tiden. Du kommer inte att vara ordentligt beredd att reagera på en däckutblåsning om du inte har två händer på hjulet. Undvik att äta eller dricka i din bil och behålla ditt fokus på vägen hela tiden.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande