Hur man justerar för att köra bil på höger sida av vägen

Ungefär en fjärdedel av världens befolkning bor i länder där människor kör på vänster sida av vägen (e.g. Australien, Jamaica, Japan, Pakistan, Indien, Irland, Malaysia, Nepal, Nya Zeeland, Singapore, Sydafrika och Storbritannien). Om du är från ett av dessa länder men flyttar till eller reser i en där körningen är på höger sida, har du lite arbete att göra före dig börja köra.

Steg

Del 1 av 2:
Vidta försiktighetsåtgärder
  1. Bild med titeln Justera för att köra en bil på höger sida av vägsteget 1
1. Forskning Körlagar för det land du reser till. Vissa länder har olika vägregler och vägskyltar, så det är viktigt att veta vad du gör innan du kommer på vägen. Studera på de områden du planerar att resa till, och bli väl bekant med deras regler på vägen innan du kör i det landet. Glöm inte att du kanske behöver borsta på ett annat språk beroende på det land du kommer att köra i som vissa vägskyltar kan vara skrivna instruktioner snarare än visuella tecken, så vet du innan du går.
  • Bild med titeln Justera för att köra bil på höger sida av vägsteget 2
    2. Forskning området på din karta. Innan du lämnar, studera det område du ska resa i. Lär känna de omgivande attraktionerna på varje väg du tar för att komma till din destination. Det blir svårare att gå vilse om du kan komma ihåg några viktiga intressanta platser som kan hålla dig på rätt riktning.
  • Bild med titeln Justera för att köra bil på höger sida av vägsteget 3
    3. Spara en karta i din bil. Se till att du alltid har din karta när du kör i ett annat land. En GPS är ett bekvämt sätt att komma runt, men kan ha dålig signal i vissa områden.
  • Bild med titeln Justera för att köra bil på höger sida av vägen Steg 4
    4. Justera dina strålkastare. Köp Headlamp-omvandlare för att säkerställa att dina strålkastare justeras för körning till höger. Se till att du köper de som har tydliga instruktioner och är lätta att ta bort. Följ anvisningarna på förpackningen när du lägger klistermärkena på strålkastarna.
  • Bild med titeln Justera för att köra bil på höger sida av vägsteget 5
    5. Sätt en påminnelse på ditt ratt eller instrumentbräda. Märk en klibbig anteckning med orden "kör till höger" så du kommer ihåg att stanna till höger när du kör. Förare blir så vana vid att köra på ena sidan av vägen som det är lätt att falla i rutinen att köra på den sidan. Du skulle inte vilja glömma enheten på höger sida, som det kan leda till olyckor.
  • Bild med titeln Justera för att köra bil på höger sida av vägsteg 6
    6. Gör en "uppdelning" plan. Håll en lista över pålitliga personer eller företag du kan ringa för att hjälpa dig om din bil bryter ner. På så sätt behöver du inte fråga människor du inte vet vem som kan tala ett annat språk för hjälp. Överväga att ansöka om försäkring som täcker din bil om den bryts ner i landet du är i.
  • Bild med titeln Justera för att köra bil på höger sida av vägsteg 7
    7. Hitta ratten och växellådan. I länder där man driver på höger sida av vägen, är bilarna byggda så att föraren sitter på vänster sida av bilen istället för höger. Även förändrade kugghjul görs med motsatt hand.
  • Oavsett vilket land du är i, kommer pedalerna alltid att vara i samma position från vänster till höger.
  • Bild med titeln Justera för att köra bil på höger sida av vägen Steg 8
    8
    Öva i en parkeringsplats. Innan du kör på en offentlig väg, träna körning på höger sida och parkering i en utsedd parkering så att du kan bygga upp lite förtroende innan du går på vägen. Du hittar att du är mer förberedd och mer van måste det här olika sättet att köra när du börjar köra på allmänna vägar. Utan övning är det möjligt att bli distraherad genom att försöka komma ihåg hur man kör till höger.
  • Del 2 av 2:
    Kör försiktigt
    1. Bild med titeln Justera för att köra en bil på höger sida av vägen Steg 9
    1. Ta i din omgivning. Om du blir förvirrad, ta en stund att titta på vägskyltarna runt dig. Om de står inför dig, går du i rätt riktning - det vill säga, om inte tecknen läses "Fel väg" eller "Gå inte in"!
    • Kommande trafik ses från vänster.
    • Vänster vändning Trafiken måste korsa kommande trafik.
    • Trafikskyltar mot bilister är mestadels på höger sida av vägen.
  • Bild med titeln Justera för att köra en bil på höger sida av vägsteget 10
    2. Kör i den längsta körfältet. Eftersom du är en ny elev, kom ihåg att "snabb" Lane är den vänstra körfältet och "långsam" Lane är den högra körfältet, vilket är motsatsen till vad du är van vid. (I båda fallen är det dock banan längst från den kommande trafiken.)Låt snabba förare passera till vänster om dig.
  • När du behöver passera andra drivrutiner, ge en vänstra svängsignal, flytta till vänster, passera, signal höger och flytta framför.
  • Bild med titeln Justera för att köra bil på höger sida av vägsteget 11
    3. Titta på fotgängare. Kontrollera dina speglar för fotgängare och vara medveten om din omgivning hela tiden. Normalt ska fotgängare gå på sin vänstra sida av vägen, mot trafik, men mänsklig natur gäller här, som i ditt hemland: de kan vara var som helst.
  • Bild med titeln Justera för att köra bil på höger sida av vägsteget 12
    4. Håll ett längre köravstånd framför dig. Se till att bilarna framför dig är längre före dig än du är van vid. På det här sättet får du mer tid att reagera på deras körning. Stanna fyra till fem sekunder bakom bilen framför dig, precis som du skulle göra när det regnar eller snöar.
  • Bild med titeln Justera för att köra en bil på höger sida av vägsteget 13
    5. Kom ihåg att rondellen går moturs. Bli van vid moturs rotation av rondeller på platser där du kör på höger sida av vägen. Kom ihåg att ge rätt väg till vänster. Kör genom rondeller långsammare än vad du är van vid.
  • Bild med titeln Justera för att köra bil på höger sida av vägsteget 14
    6. Göra varv med omsorg. Signal På gott om tid för att låta andra förare veta vad du gör, och gör nödvändiga justeringar. Var noga med att kontrollera alla speglar innan du vrider eller byter banor.
  • Gör vänster vändning genom att få så nära som möjligt till vänster-de flesta lane, närmaste medianremsan (i en uppdelad väg) eller centrum av vägen (när den kommande trafiken är omedelbart intill). När du fyller på din tur, kommer du att korsa trafik som går mittemot din ursprungliga riktning och Trafiken går mittemot din avsedda riktning. Var noga med att du hamnar i den högra halvan av någon tvåvägs väg, men i den vänstra körfältet (om det finns mer än en).
  • För att göra en högra sväng, håll dig nära kanten eller kanten på vägen och korsa inte någon trafik när du fyller på din tur.
  • Bild med titeln Justera för att köra en bil på höger sida av vägsteget 15
    7. Ta raster. Körning i okänt territorium kan vara ansträngande och stressande. Att ta regelbundna raster tillåter dig att ta en minut att koppla av innan du kommer på vägen igen.
  • Bild med titeln Justera för att köra en bil på höger sida av vägsteget 16
    8. Använd samma steg när du går hem. Du måste vänja dig att köra på vänster sida av vägen igen när du kommer hem. Dessa steg bör hjälpa till med justeringen tillbaka till din vanliga körrutin.
  • Tips

    På många ställen, Höger handvarv är tillåtna på röda signaler Efter att du slutat.
  • Adress trafik citat omedelbart, som skulden kan ses som kriminell i vissa länder.
  • Varningar

    Drick inte och kör oavsett vilken sida av vägen du kör på.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande