Hur man undviker iphone eller ipad illamående

iPhones och iPads har mycket högupplösta skärmar som är välkända för att orsaka huvudvärk eller liten illamående till en betydande del av sina användare. Vissa har rapporterat illamående efter några sekunder av användningen - andra har inga problem även efter timmars användning. Människor som inte har några problem med illamående i andra sammanhang (som båtar, rörliga fordon, Android-system och datorskärmar) kan lida med de nya Apple-enheterna. Vad är grunden till problemet och hur man förhindrar? Vad skiljer en person som kan påverkas av en person som kanske inte påverkas?

Steg

Metod 1 av 2:
Med hjälp av den reducera rörelsesfunktionen
  1. Bild med titeln Undvik iPhone eller iPad Illamea Steg 1
1. Öppna Inställningar.
  • Bild med titeln Undvik iPhone eller iPad Illamea Steg 2
    2. Välj fliken Allmänt.
  • Bild med titeln Undvik iPhone eller iPad Illamea Steg 3
    3. Välj tillgänglighet.
  • Bild med titeln Undvik iPhone eller iPad Illamea Steg 4
    4. Klicka på fliken Minska rörelse.
  • Bild med titeln Undvik iPhone eller iPad Illamea Steg 5
    5. Slå på strömbrytaren.
  • Metod 2 av 2:
    Visuella metoder
    1. Bild med titeln Öppna en iPhone Steg 1
    1. Titta bort från skärmen när ikonen animationen körs (när du trycker på "Hem" -knappen). Lägre upplösningsanordningar som Android-systemen inte orsakar illamående (eller är mindre benägna att orsaka).
    • Du kan ha visionsproblem men det är osannolikt om du får illamående med samma animationer eller i en stor skärm (dator eller iPad) sett från ett rimligt avstånd.
  • Bild med titeln Anslut en iPad till ett Windows PC Steg 2
    2. Titta bort, eller titta på ett hörn av enheten när du rullar e-post och liknande.
  • Får du illamående från 3D-filmer? Några personer gör. Även människor som inte får illamående från 3D-filmer kan få illamående från Apples högupplösta skärmar + animationer. Problemet är att Apple-ikonerna är orealistiskt skarpa vilket ger intrycket av att vara "flytande" av glaset. Ingenting i det verkliga livet ser så skarpt ut. Huvudvärk kan vara resultatet av hjärnan omedvetet försöka förstå vad som är den fysiska verkligheten hos dessa ikoner. Att minska ljusstyrkan kan minska obehaget eftersom det gör ikonerna och texten att verka mindre realistiska. Installera en skyddsfilm som minskar skärmens skärpa gör också bilderna på skärmen mindre "paradoxal" till hjärnan.
  • Bild med titeln Hack en iPhone
    3. Vet varför du är obekväma. Illamående kan komma från det faktum att din hjärna tycker att bilderna på skärmen kommer från riktiga föremål (3-dimensionella). Bilderna är så skarpa som lurar hjärnan hos vissa människor att tänka på att det är ett riktigt objekt. Men när ögonen försöker fokusera på att se de rörliga bilderna i olika plan kommer ljuset från samma plan (skärm). Ögonen fortsätter att omfokusera att försöka förutsäga objektets rörelse på skärmen och denna inkonsekvens för obehag. Försök att titta på skärmen med ett öga för att se om obehaget minskar (svårt att berätta för att det är så subtilt). I vilket fall som helst, om det här är problemet, löses det genom att titta på skärmen på armlängden. Vid armlängd är skillnaden mellan de bilder som ses av varje öga för ett 3D-objekt mycket mindre och stänger "ingen skillnad" observerad i Apples plattskärm.
  • Bild med titeln Använd en Gophone-plan med ett iPhone steg 1
    4. Låt dina ögon och hjärna leva med paradoxen tills de använder sig av det. För vissa människor betyder det dagar - för andra kan det betyda veckor eller mer.
  • Bild med titeln Lock iPhone utan strömknapp Steg 2
    5. Om du använder en enhet med kontrastkontroll, minskar kontrasten på skärmen och upplevelsen blir trevligare - Tyvärr har iPhone inget sådant alternativ.
  • Bild med titeln Stäng av vibrera på iPhone Steg 20
    6. Försök använda Apple-enheten när du vetter mot en vägg eller annan neutral, låg informationsinnehålls bild. För vissa människor ser ögonen fortfarande vad som händer när man tittar på den lilla skärmen. Ju mindre information utanför skärmen, desto mindre belastning mot hjärnan.
  • Bild med titeln Practice Cell Phone Etiquette Steg 1
    7. Undvik att använda enheten när du går. Detta tips motsvarar den föregående.
  • Bild med titeln Undvik iPhone eller iPad Illamea Steg 13
    8. Ändra färgen på "hemskärmen" till alla vita eller alla svarta, enligt vad som fungerar bäst för dig.Svart verkar fungera bättre på startskärmen eftersom det maskerar "skuggande" effekten av ikonerna, vilket minskar 3D-illusionen. Det här tricket hjälper inte till alla andra skärmar (Safari, Inställningar, Email, etc).
  • Tips

    Vänligen förbättra den här artikeln och rapportera din erfarenhet i kommentarerna. Detta är ett ämne som inte är väl förstådd på det breda internet.
  • Illamående orsakas inte av elektromagnetisk störning enligt något. För att bevisa att den använder telefonen i flygplatsen. Eller använd en annan smartphone med skärm med lägre upplösning eller glänsande skärm.
  • Varningar

    Minst en bilolycka eller nära Fröken har rapporterats på grund av den illamående som orsakas av iPhone och iPad-enheter. Var försiktig.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande