Hur man ska raffineras

Raffinerade människor är kända för sin elegans, subtilitet och social takt. Om du vill bli raffinerad, det handlar inte om att agera som aristokrati, men om att göra en punkt att behandla andra personer med respekt samtidigt som man behåller en sofistikerad bild. Människor som är raffinerade tenderar att undvika dåliga vanor, som tala för högt, skvaller eller belching i allmänhet. Om du vill bli raffinerad måste du helt enkelt fokusera på att projicera förtroende, poise och nåd i dina ord och handlingar.

Steg

Del 1 av 3:
Pratar prat
  1. Bild med titeln 401161 1
1. Håll det enkelt. Du behöver inte tippa av en lista med fakta eller citera hela söndagspapperet för att imponera på människor med hur förfinat dig är. Faktum är att när det gäller att bli raffinerad är mindre mer. Du borde säga vad som är i ditt sinne i ett kortfattat och tydligt sätt som lämnar lite upp för att tvivla. Bog inte dina kamrater eller främlingar i fakta eller i ett försök att visa upp - istället, ange dina åsikter kort och säkert, och du kommer att visa att du är en raffinerad person som inte behöver vandra på göra en poäng.
  • Du behöver inte tala i långa, utarbetade meningar för att försöka imponera på människor. Korta, korta meningar med tydliga ord är bäst.
  • Du behöver inte heller använda miljon-dollar ord för att göra dina poäng, antingen. Det är bättre om alla kan förstå dig.
  • Bild med titeln 401161 2
    2. Sakta ner. Raffinerade människor är aldrig i en rush eftersom de är sofistikerade nog att ge sig tid att göra allt de vill göra. De rusar inte till middag, de talar inte för fort, och de gevär inte runt sina plånböcker med högsta hastighet för att hitta något eftersom de redan vet att allt är på plats. Om du vill bli förfinad, ska du arbeta med att flytta på ett säkert, exakt sätt istället för att flytta snabbt och pratar snabbt och agerar snabbt.
  • I stället för att tala snabbt och ordstäv "um" och "som" varannan sekund för att fylla pauserna, öva att prata långsammare och verkligen tänka innan du talar så att du kan undvika att använda dessa konversationsfyllmedel.
  • Bild med titeln 401161 3
    3. Undvik förbannelse. Även om raffinerade människor får sina fjädrar ruffade ibland, tenderar de att hålla sig coola offentligt. Därför undviker de förbannar när de blir upprörd eller säger någonting otåligt i ögonblicket. Faktum är att de i allmänhet undviker att vara vulgära genom att nämna kön, gå på toaletten, eller andra ämnen som sannolikt kommer att vara obehagliga för vissa människor. Det betyder inte att raffinerade människor är tråkiga, men att de bara är snygga. Förbannelse är ett tecken på dålig avel och raffinerade människor undviker det till varje pris.
  • Om du förlorar din coola och förbannelse, ber om ursäkt bara.
  • Bild med titeln 401161 4
    4. Ursäkta dig om du belch eller passera gas. Ingen kan raffineras hela tiden, och ibland förråda våra kroppar oss och gör ljud som gör andra människor fnissar. Det är okej om du befinner dig belching efter en måltid eller passerar gas, men det bästa att göra, om du vill bli raffinerad, är det möjligt att förstå att det inte hänt något som ingenting hände. Svälja din stolthet och gör det och du kommer att projicera förfining på nolltid.
  • Bara en enkel "förlåt mig" innan du går på är helt bra.
  • Bild med titeln 401161 5
    5. Undvik slang. Även om du inte behöver prata som prins William, bör du undvika att använda för mycket slang i din konversation om du vill låta raffineras. Undvik colloquialisms som "Ya`ll" "You Guys", eller "Hella", om du vill låta som en raffinerad person som är odlad och välanställd. Var medveten om de regionala fraserna du använder, eller vilka villkor kommer från popkultur och försök att hitta ett sätt runt dem när du kan. Raffinerade människor talar på ett sätt som är tidlöst, inte baserat på populära termer, till exempel "BFF" eller "selfie."
  • Självklart, om alla runt du använder massor av slang, vill du inte sticka ut helt genom att använda rätt språk, men du bör undvika slang så mycket som möjligt att låta raffineras.
  • Bild med titeln 401161 6
    6. Undvik vulgära konversationsämnen. Om du vill bli raffinerad, bör du undvika att prata om allt som kan ses som offensivt, speciellt om du befinner dig i blandat företag. Kom ihåg att något som kan gå bra med din bästa vän kanske inte fungerar bra i en folkmassa - undvika att prata om sex, kroppsdelar, med badrummet eller några uttalanden som kan ses som offensiv eller off-color som relaterar till politik. Det är bättre att anta att folket runt dig lätt kan förolämpas än att göra det du tycker är ett oskyldigt skämt som hamnar verkligen skadar en persons känslor. För att vara raffinerad kan du fortfarande diskutera intressanta ämnen samtidigt som du ser till att du inte skandaliserar någon.
  • Om någon annan ger upp ett vulgärt ämne som du inte är bekväm med, kan du också göra ditt bästa för att styra konversationen i en riktning som gör att du känner dig mer bekväm.
  • Bild med titeln 401161 7
    7. Tänka innan du talar. Raffinerade människor sällan säger något som är tanklöst eller offensivt och inte ofta tycker om ursäkt för att de har tänkt på allt. De blurt inte det första som kommer till sina huvuden och sluta fråga sig hur kommentaren skulle bli mottagen och om deras intentioner skulle vara tydliga innan de sa någonting. Raffinerade människor tar bokstavligen tid att "förfina" sina ord innan de säger dem, så att de är sagt med elegans och nåd.
  • Innan du säger något, titta på den person du pratar med och tänker på om uttalandet skulle göra personen upprörd, eller om du är i en stor grupp om uttalandet skulle bli bättre gjort privat.
  • Bild med titeln 401161 8
    8. Ge komplimanger. Du behöver inte ge falska komplimanger du inte tror på bara för att låta raffineras, men du borde arbeta för att få folk att känna sig speciella när de förtjänar det. Konsten att ge en komplimang är en svår att behärska, och när du lär dig att komplimangera en persons viktiga egenskaper utan att övergå dina gränser, kommer du att vara på väg att låta ännu mer raffineras än någonsin. Raffinerade människor har också ett öga för detaljer och är snabbt att märka en ny smycken eller skor som verkligen är värt att komplimangera.
  • För att låta riktigt raffineras kan du säga något som, "det är den mest utsökta halsduken jag någonsin sett" istället för, "Åh min Gud, vilken fantastisk halsduk!"
  • Bild med titeln 401161 9
    9. Tala inte för högt. Raffinerade människor är övertygade om att det de säger kommer att höras eftersom de har valt sina ord noggrant. Talar så högt att personen över restaurangen kan höra varje ord du säger är ett tecken på dålig avel, liksom en brist på respekt mot andra. Se till att du modulerar din röst när du pratar med människor och väntar på att fånga sin uppmärksamhet istället för att tala så högt att de är tvungna att lyssna.
  • Avbryta inte högt folk för att försöka få din poäng över, antingen. Vänta din tur om du vill bli raffinerad.
  • Del 2 av 3:
    Agerande raffinerad
    1. Bild med titeln 401161 10
    1. Undvik skvaller. Människor som är raffinerade har åsikter, men de tenderar att hålla dem själva när de involverar andra människor i ett negativt ljus. Om du vill bli förfinad, bör du vara över skvaller om andra människor, starta rykten, eller fråga om dina två medarbetare eller klasskamrater är anslutna. Om du har rykte att vara en skvaller, kommer folk inte att tänka på dig som raffinerad alls - i stället, de kommer att se dig som en osofistikerad, omogen person. För att vara verkligt raffinerad bör du vara positiv om du planerar att prata om en person som inte är i rummet.
    • Istället, öva att säga trevliga saker om människor "bakom ryggen."Säg trevliga saker om människor som inte är i rummet och det kommer tillbaka till dem.
  • Bild med titeln 401161 11
    2. Vara behaglig. Raffinerade människor väljer inte slagsmål med människor och gör inte en stor sak om det är oense med något. De är fortfarande bekväma med sina åsikter, men de gör inte det för att göra andra människor att känna sig dåliga eller att se överlägsen. Om du hittar någon utmanar dina idéer när du har en konversation, bör du vara artig om oense, och inte tillgripa namnet som ringer. Raffinerade människor borde vara lätta att komma överens med, och är lättillgängliga och tenderar att gå med flödet istället för att vara prickigt eller konfronterande.
  • Om du blir ombedd att lösa ett argument och känna till svaret - kan vi säga att folk debatterar om ett citat hänför sig till Bibeln eller Shakespeare - då är det bäst att säga att du inte är säker på svaret även om du gör det. Det finns inget behov av att orsaka konflikter.
  • Om någon försöker berätta för dina åsikter är värdelösa, engagera dig inte. Ta den höga vägen och lämna konversationen istället för att vara fast besluten att bevisa den person som är fel.
  • Bild med titeln 401161 12
    3. Skryta inte. Raffinerade människor är kunniga och intressanta, men de behöver inte skryta för att göra det känt. Även om du har memorerat varje scen i varje Goddard-film eller talar åtta främmande språk, borde du inte säga att alla du vet. I stället vänta på dina intresseområden att komma upp i konversation så att människor kan imponeras av hur mycket du vet istället för att tro att du är motbjudande för att visa sig. När du delar vad du vet, agera inte som en auktoritet men bara casually nämna informationen på ett vänligt sätt istället.
  • Du borde berömma människor på sina prestationer så ofta du kan istället för att ha på egen hand.
  • Om du verkligen har fullgjort mycket, kommer folk att höra om det. Om de nämner det, var blygsam istället för att agera som Ja, vet du att du är ganska bra.
  • Bild med titeln 401161 13
    4. Håll raffinerat företag. Om du verkligen vill bli raffinerad är det viktigt för dig att spendera tid med likasinnade människor. Raffinerade människor spenderar tid med andra människor som de kan prata med om politik, vin, resa, andra kulturer, utländska filmer, kulturella evenemang i sina områden och andra ämnen av intresse. De spenderar inte tid med för många människor som inte kan bidra mycket till en konversation eller som inte lyssnar på något annat än topp 40 och titta på domare Judy för en kulturell god tid. De tenderar att vara vänner med människor som kan stimulera dem och uppmuntra dem att vara ännu bättre än de är.
  • Även om det inte är raffinerat att helt dika någon i din cirkel eftersom du tror att personen får dig att se illa, bör du tänka på det företag du behåller. Om du tror att du spenderar för mycket tid med människor som är vulgär, saknar klassen och som tar dig ner, då är det dags att ompröva dessa relationer.
  • Bild med titeln 401161 14
    5. Undvik dominerande samtal. Människor som är raffinerade har intressanta åsikter om politik, sport, mat, vin och andra ämnen, men de försöker undvika att vara en borrning och prata om dem hela natten. De tenderar också att undvika att vara självabsorberade och prata om sig själv oavbrutet. De skulle föredra att prata om andra människor eller om intressanta världsfrågor istället. Det är inte raffinerat att göra 90% av pratningen i en konversation, oavsett hur intressant du kanske tror att du är.
  • Om du har märkt att du dominerar en konversation, byt växlar och fråga de människor du är med lätta frågor, från vad de gör i helgen till vad deras favoritsportlag är.
  • Bild med titeln 401161 15
    6. Ha bra manners. Goda sätt är ett tecken på förfining. För att ha bra sätt, måste du äta med din mun, undvik förbannning, vänta på din tur, hålla dörrarna och dra ut stolar för människor, och generellt utföra dig själv på ett beundransvärt sätt. Människor med bra manners är känsliga för andras behov och se till att andra människor, oavsett om de är gäster eller serverar dig kaffe, är bekväma. Fråga folk hur de är, respektera sitt utrymme och undvik att göra en röra om du vill ha bra sätt.
  • Vara artig. Hälsar alltid människor på ett vänligt sätt, presentera dig själv för människor du inte vet om de går med i en konversation och undviker att vara onödigt oförskämd mot människor, även om du tror att de förtjänar det.
  • Bild med titeln 401161 16
    7. Bli odlad. Du behöver inte tala sjutton språk som ska odlas, men det hjälper till att veta något om andra kulturer, oavsett om det är att veta hur man korrekt uttalar utländska ord, eller du vet att det i vissa kulturer är artig att ta bort dina skor när du går in i en persons hus. Det finns inget sätt att plötsligt bli odlade, men du kan göra ett försök att lära känna hur människor bor i andra delar av världen, att titta på utländska filmer, prova köket i andra länder, och viktigast, undviker att ha den attityd som Allt är gjort det "rätt sätt" i ditt land.
  • Gör en punkt att delta i kulturella evenemang i ditt område, oavsett om det finns lokala teatrar eller museumsöppningar.
  • Läs Läs Läs. Bli kunnig på allt från gammal filosofi till modern poesi. Raffinerade människor tenderar att vara mycket välläsande.
  • Bild med titeln 401161 17
    8
    Vara taktfull. Raffinerade människor talar med extremt takt och förstår att de måste välja sina ord och timing försiktigt när det gäller att säga något. De överstiger inte sina gränser och blir för vänliga med människor som de inte vet så väl, de avböjer negativa kommentarer från andra, och de kan vara diskreta när det är nödvändigt. De är mästare på att vara nådig och inte få folk att känna sig generad offentligt.
  • Ha en känsla av en persons humoristisk känsla innan du försöker göra ett skämt.
  • Undvik att nämna hur mycket pengar du gör eller frågar om en persons lön. Som ses som rå och inte taktfull alls.
  • Om någon har något i sina tänder, till exempel, skulle en taktfull person försöka berätta för honom privat.
  • Taktfulla människor vet också att timing är viktigt. Du kan vara upphetsad att meddela att du är gravid, men du bör se att du bör undvika att göra det när din vän gushing om sitt engagemang.
  • Del 3 av 3:
    Ser den del
    1. Bild med titeln 401161 18
    1. Använd eleganta, välskötta kläder. Raffinerade människor tar stor omsorg med sin klänning eftersom de förstår att ett utseende av förfining är avgörande för att bilda sin raffinerade persona. De väljer kläder som är smickrande, som matchar säsongen, det är inte alltför avslöjande, och det ser bra ut tillsammans. Deras kläder är undangömda, fria från fläckar och lämpliga för säsongen. De tenderar att bära kläder med subtila färger, som grå, bruna och blues, och ring inte för mycket uppmärksamhet åt sig med sin klänning.
    • Raffinerade människor tenderar också att klä sig mer elegant än de flesta män som ofta bär kostymer eller affärer casual slitage även om ibland inte kräver det, och raffinerade kvinnor tenderar att ha klänningar och klackar tillsammans med smakfulla smycken.
    • Dina kläder behöver inte vara dyra för dig att se raffinerad. Du måste bara se till att de passar bra, matchar och är fria från rynkor.
    • Överdrivna glänsande smycken eller tillbehör kommer inte att få dig att se mer raffinerad. Faktum är att bara en subtil klocka eller par silverörhängen gör tricket och kommer att vara mycket bättre än att titta på prickigt.
    • Raffinerade människor tenderar att undvika grafiska tee shirts eller något annat som skulle få folk att skratta.
  • Bild med titeln 401161 19
    2. Brudgummen själv. Människor som är raffinerade tar sig tid att kamma sitt hår och se till att de aldrig ser unkempt. Raffinerade män tenderar att raka sina ansikten eller för att upprätthålla ett mycket välskött skägg. Raffinerade människor ser också i allmänhet snyggt, rent och gillar att de lägger tid och ansträngning i deras utseende. Om du vill bli raffinerad måste du göra en punkt att grooming själv så att du är presentabel när du går ut.
  • Göra en vana att bära en kam och använda den privat vid behov.
  • Kvinnor kan bära subtil smink, men de bör undvika att gå över-the-top eller de kommer inte att se väldigt raffinerade. Bara en subtil läppstift, lite mascara, och lite lätt ögonskugga kommer att göra tricket.
  • Bild med titeln 401161 20
    3. Upprätthålla rätt hygien. Om du vill bli raffinerad, då bör du duscha dagligen, tvätta håret varje dag eller åtminstone varannan dag, bära deodorant (om du tror på det) och lägg till lite Köln eller en lätt parfym i blandningen om du gillar effekt. Du bör också borsta tänderna minst två gånger om dagen och se till att du luktar snyggt och rent och ser fräsch någonstans du går. Det är svårt att se raffinerat om du har oljigt hår och luktar som b.O. Tillsammans med grooming själv, upprätthåller rätt hygien en viktig aspekt av att raffineras.
  • Bild med titeln 401161 21
    4. Har raffinerat kroppsspråk. Raffinerade människor vet hur man bär sig. De står upp rakt och underhåller bra hållning även när de sitter. De håller sina händer respektabelt vikta över benen när de sitter och undviker att sätta sina armbågar på ett bord när de äter. De slår inte, fidget, eller väljer sina näsor i allmänhet. I allmänhet agerar de respektfulla mot sina egna kroppar såväl som folket runt dem. Förfina, ha kroppsspråk som visar att du har självrespekt utan att göra dig för mycket hemma var som helst du går.
  • Undvik att sitta med benen spridas breda, eftersom det här kan ses som lite vulgärt.
  • Undvik att skrapa dig själv i allmänhet. Om du har en klåda måste du verkligen skrapa, kommer du att bli bättre att skrapa den i badrummet.
  • När du pratar med människor, står på ett respektabelt avstånd från dem. Stängtalare tenderar att inte raffineras.
  • Bild med titeln 401161 22
    5. Le och göra ögonkontakt. Du kan ha en bild av en raffinerad person som en snobb som skulle vända näsan på en ny person än att le eller göra ögonkontakt, men människor som verkligen är raffinerade vet att andra människor förtjänar att behandlas med respekt. Att göra ögonkontakt med människor och ler när du möter dem eller närmar dem är en vanlig artighet och visar dem att du tittar på dem som individer som är värdig för din tid. Ögonkontakt visar också människor som du har uppmärksamhet, vilket är mycket respektfullt och raffinerat.
  • Undvik att kontrollera din telefon eller textning när du pratar med människor och fokuserar på ögonkontakten istället. Att inte uppmärksamma människor är inte särskilt raffinerade.
  • Bild med titeln 401161 23
    6. Hälsar människor på ett raffinerat sätt. Om du vill bli förfinad, ska du behandla människor med respekt när de kommer upp till dig. Var inte för lat för att stå upp för att skaka handen av en ny bekant eller att presentera dig själv med namn. Om en person du redan vet närmar sig är det fortfarande artigt att stå för att hälsa den personen om du vill bli raffinerad. Om du bara lyfter en hand och säg, "Hej," då kan du ses som lite socialt lat, vilket är ett tecken på brist på förfining.
  • Det är också artigt att upprepa personens namn om du träffar honom eller henne för första gången. Du kan säga något som, "det är kul att äntligen träffa dig, Jason."
  • Tips

    Se inte Moody, se trevlig.
  • Denna "raffinerade" personlighet är orealistiskt för 24/7 användning eller med nära familj och vänner. Du kan vara så här regelbundet - men med de nära dig är mer öppen (fortfarande artig men). På så sätt kommer din "raffinerade" persona inte att verka falskt men som en vägg lägger du ut på ditt yttre framför dem du inte vet för bra. Inte bara kommer det att göra att du inte verkar som ett bedrägeri - men gör människor mer fascinerad med "unguarded" du och mer ivriga att lära dig mer av dig
  • Varningar

    Det kan bli ensam om du inte kan få personen korrekt. Denna personlighet får mycket beundran men inte alltid en flank av vänner.
  • Vissa kan kalla dig arrogant, men det beror helt enkelt på det faktum att de är avundsjuk.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande