Hur man bekämpar brott

Du behöver inte gå med i polisen för att bekämpa brottslighet. Brott framträder på alla slags sätt i den moderna världen, och du har en roll att spela för att hjälpa till att stoppa det. Brott kan slå ditt hem, ditt grannskap, och även via din dator, och det finns många steg du kan ta för att göra dig säker.

Steg

Metod 1 av 3:
Skydda dig själv
  1. Bild med titeln Fight Crime Steg 1
1. Bo i säkra situationer. Undvik att gå själv på natten, särskilt men dåligt upplysta områden. Var uppmärksam på din omgivning, och var uppmärksam på människor som kan titta på eller följa dig.
  • Bild med titeln Fight Crime Steg 2
    2. Titta på misstänkt läkemedelsaktivitet. Drughus, där olagliga droger köps och säljs, kan visas i någon form av grannskap, speciellt där människor i allmänhet är isolerade. Om du märker tecknen på läkemedelsaktivitet som omger ett hus i ditt grannskap, notera och kontakta polisen. Dessa kan innefatta:
  • Överdriven eller ovanlig fottrafik runt ett hus. Detta kan innebära många människor som kommer och går, människor loiterar runt, eller frekventa besökare går snabbt in och lämnar.
  • Frekventa trafikstopp, speciellt om någon från huset kommer ut för att prata med dessa bilar.
  • Hotande aktivitet, inklusive uppenbar intimidering och våld, eller en plötslig ökning av kriminell verksamhet runt huset.
  • Den direkta utbytet av droger och pengar.
  • Bild med titeln Fight Crime Steg 3
    3. Titta på misstänkt terroristaktivitet. Håll ett öga ut för konstiga eller ovanliga situationer som kan indikera ett brott eller potentiell brottslighet som involverar terrorism. Dessa kan innefatta:
  • Oövervakade portföljer, resväskor, ryggsäckar eller andra paket.
  • Ovanliga luktar eller rök.
  • Strangers ställer frågor om säkerhetsprocedurer, eller tar bilder eller videoklipp av en byggnads säkerhetsfunktioner.
  • Bild med titeln Fight Crime Steg 4
    4. Få detaljer om något brott du bevittnar. För att hjälpa, behöver polisen så mycket detaljer som möjligt. Få så mycket information som du kan dela med brottsbekämpning. Om möjligt, var noga med att inkludera:
  • Brottet är begått.
  • Brottets plats. En fysisk adress är bra, men du kan också notera viktiga landmärken i närheten. Om du är i ett urbaniserat område är de närmaste korsgatorna bra att veta.
  • En beskrivning av den misstänkte. Leta efter någon form av att skilja fysisk egenskap, inklusive höjd, vikt, bygg, hud och hårfärg och fysiska markeringar (som ärr eller tatueringar). Du behöver inte alla dessa saker, men ju mer detaljer du kan få, desto bättre blir det.
  • Eventuella föremål som används. Är de brottslingar som är beväpnade? Har de verktyg för att utföra det specifika brott som de beaktar?
  • En beskrivning av offret. Detta kan vara den person som utsätts för eller byggnaden, när det gäller vandalism, bryta och komma in och andra typer av egendomsbrottslighet.
  • Bild med titeln Fight Crime Steg 5
    5. Kontakta Lokal brottsbekämpning. Om en nödsituation är överhängande, Ring 9-1-1. Om inte, kontakta din lokala polisavdelning. När du rapporterar ett brott, var noga med att ha alla detaljer redo.
  • Om du har information om ett federalt brott, som våldsam brottslighet, barnpornografi, människohandel, terrorism, narkotikahandel och bedrägeri, kontakta FBI eller Justice Department.
  • Metod 2 av 3:
    Säkra ditt hem och grannskap
    1. Bild med titeln Fight Crime Steg 6
    1. Lås dina dörrar och fönster. Det är inte nödvändigt att göra det enkelt för inbrottstjuvar och andra att bryta sig in. Få vana att låsa upp när du lämnar eller skriv in ditt hem, och innan du lägger dig. Se till att alla potentiella ingångar till ditt hem kan säkras.
    • Om du har en extra nyckel, lämna den inte dold någonstans utanför ditt hem. Det är bäst att lämna det med en vän eller betrodd granne.
  • Bild med titeln Fight Crime Steg 7
    2. Skydda dina värdesaker. Håll värdefulla föremål, som elektronik, konstverk och smycken bort från fönster. Tillåt inte potentiella tjuvar till "fönster affär," Genom att se vad du har. Du kan överväga att investera i ett säkert att lagra värdesaker inuti ditt hem. I åtminstone sätta hus och bilnycklar någonstans ute av sikte, som i en låda.
  • Bild med titeln Fight Crime Steg 8
    3. Bli av med gömställen. Håll träd och buskar borta från dörrar och fönster och installera lampor runt ditt hem. Du vill inte ge potentiella tjuvar ett tillfälle att gömma sig när du bryter in i ditt hem.
  • Bild med titeln Fight Crime Steg 9
    4. Få ett hemlarmsystem. Det finns en mängd olika hemvarningssystem där ute, utformade för många olika hem och levande situationer. Se till att du valde en som bäst passar dina behov. Saker att överväga Inkludera hur larmet kommer att ansluta till ett övervakningssystem, hur du vill det installeras, och eventuella extra hemautomatiseringsfunktioner du kanske vill ha.
  • Bild med titeln Fight Crime Steg 10
    5. Skydda ditt hem när du inte är runt. Om du ska vara borta ett tag, ta steg för att få det att se ut som om du fortfarande är hemma. Ordna ditt mail eller tidningar för att bli upptagen. Överväg att köpa en timer för lampor eller elektroniska enheter så att de inte alltid är borta.
  • Bild med titeln Fight Crime Steg 11
    6. Lär känna dina grannar. Presentera dig själv för de människor som bor runt dig och lär dig lite om dem.
  • Lär dig om någon av dina grannar har övervakning eller säkerhetskameror. Denna typ av information kan vara till hjälp för polisen som behöver videokontakt att ett brott har begåtts i ditt område.
  • Bild med titeln Fight Crime Steg 12
    7. Hålla gemenskapsmöten. Om du är orolig för en ökning av brott, få människor i ditt grannskap tillsammans för att diskutera sina problem och sätt du kan arbeta för att lösa dem. Det kommer troligen att vara bäst att identifiera några problem som du kan hantera först, men som du pratar kan du upptäcka att många grannar kommer att ha liknande brottslighetsfrågor.
  • Existerande grupper som kyrkaorganisationer eller sociala klubbar (Rotary eller Lions, till exempel) kan ligga till grund för en anti-brottsorganisation.
  • Bjud in polisen till dina möten också. De kan hjälpa till att ge ytterligare information som du behöver för att bekämpa brottslighet i ditt grannskap och ställa in specifika sätt för människor att anmäla brott som anonymt.
  • Bild med titeln Fight Crime Steg 13
    8
    Håll ett brott mot brottslighet eller mars. Om du har en gemenskapsgrupp tillsammans kan du ta offentliga steg för att protestera. Välj en plats där ett stort antal människor kan samla, och är på ett synligt offentligt ställe. Eftersom du protesterar på uppdrag av din gemenskaps säkerhet kan ett anmärkningsvärt medborgarmärke vara ett bra läge. Ordna lokala siffror, som polis, politiker, brottsoffer eller prästerskap, att tala om problemen med lokal brottslighet och hur du kan stoppa det.
  • Bild med titeln Fight Crime Steg 14
    9
    Formulera en stadsdel. Du och dina grannar kan arbeta tillsammans för att hjälpa polisen att hålla ditt grannskap säkert. Rekrytera andra i ditt område för att diskutera samhällsfrågor och titta på brott. Skapa planer för att titta på ditt grannskap och kommunicera problem. Var noga med att involvera lokal brottsbekämpning, eftersom din klockgrupp kommer att arbeta nära dem.
  • Metod 3 av 3:
    Kämpar cyberbrott
    1. Bild med titeln Fight Crime Steg 15
    1. Installera säkerhetsprogram. Det finns ett antal bra produkter där ute som kommer att hålla din dator säkra. Se till att din dator alltid har ett aktuellt säkerhetssystem. Om det ger dig möjlighet att uppdatera automatiskt, ta det.
    • Köp inte ny programvara på grund av en popup eller annan annons som hävdar att du har funnit virus eller skadlig kod på din dator. Detta är bara en annan bluff för att tillåta hackare tillgång till din dator.
  • Bild med titeln Fight Crime Steg 16
    2
    Skapa starka lösenord. Det traditionella rådet är att göra ditt lösenord en kombination av stora och små bokstäver, siffror och symboler. Håll dina lösenord på ett säkert ställe, och skriv bara in dem på säkra webbplatser.
  • Ett annat sätt kan du skapa ett starkt lösenord för att ta första bokstaven i varje ord, plus nummer och symboler, i två enkla meningar. Till exempel, frasen "Mitt första husdjur var en hund som heter Fido. Fick honom 1993." skulle bli lösenordet "Mfpwadnf.Ghi1993." Det är länge, och har en blandning av stora bokstäver, siffror och symboler. Eftersom det inte läser som något ord som skulle visas i en ordlista, är det svårare för någon att räkna ut. Plus, eftersom det bara kan hänvisa till en mening du vet, det borde vara lättare för dig att komma ihåg.
  • Bild med titeln Fight Crime Steg 17
    3. Svara inte på phishing eller spamming e-post. Ge aldrig personlig eller ekonomisk information via e-post eller osäkra webbplatser. Legitima företag kommer inte att begära din personliga information via e-post eller text.
  • Många av dessa e-postmeddelanden kommer att verka legitima, eller hotar att vidta åtgärder mot dig om du inte svarar. Inte panik, och svara inte på dessa meddelanden.
  • Bild med titeln Fight Crime Steg 18
    4. Kontakta lämpliga myndigheter. Federal Trade Commission`s (FTC) ComplaMassist webbplats, https: // ftccomplaintassistant.gov / # crnt & panel1-1, låter dig rapportera phishing eller andra spammningssystem. Du kan också vidarebefordra phishing-e-postmeddelandena till det företag som är efterliknande, och den anti-phishing-arbetsgruppen vid ReportPhishing @ antiphishing.org.
  • Bild med titeln Fight Crime Steg 19
    5. Granska dina kontoutdrag. Mest cyberbrottslighet är utformad för att stjäla din identitet för att stjäla pengar. Håll ögonen på några ovanliga inköp. Om du märker något vanligt, kontakta din bank eller kreditförening så snart som möjligt.
  • Varningar

    Din första prioritet för att bekämpa brottslighet bör vara att hålla dig säker. Du bör bara ingripa om det finns ett allvarligt hot om fysisk skada för dig eller någon annan. Även om brottet verkar vara icke-våldsam, är det bättre att ringa till polisen och låta dem hantera det.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande