Hur man hittar din stulna telefon

Att ha din telefon stulen är en frustrerande och svår upplevelse. Oavsett om du är hemma eller reser utomlands någonstans är det viktigt att du försöker så snart som möjligt att återställa den stulna telefonen. Nuvarande mobiltelefoner och smartphones kan återställas genom användning av en spårningsapp eller med ett förinstallerat spårningsprogram. Dessa appar och program har olika nivåer av praktiska egenskaper, och vissa kräver att telefonen är på och ansluten till Internet. Du kan också hitta en saknad telefon manuellt, genom att ringa eller texta numret och återkalla dina steg.

Steg

Metod 1 av 3:
Återkalla din saknade telefon
  1. Bild med titeln Hitta ditt stulna telefonsteg 1
1. Ring din telefon. Om du har förlorat en traditionell (icke-smart) telefon som inte har internetanslutning, kommer du inte att kunna spåra telefonen online och måste använda andra metoder. Börja med att ringa telefonen. Om du har tur, kan den person som stal din telefon svara. Alternativt, om telefonen helt enkelt har blivit felplacerad (e.g. På ett taxisäte eller en tunnelbana bil) kan någon svara vem som kan träffa dig på en plats för att byta telefonen.
  • Om du ringer till din telefon och någon svarar, säg "Hej, det här är [ditt namn], och du håller min mobiltelefon. Telefonen är viktig för mig och jag måste få tillbaka det - finns det en plats där vi kunde träffas och byta telefonen?"
  • Bild med titeln Hitta din stulna telefon Steg 2
    2. Text telefonen. Även om ingen svarade när du ringde din telefon, är det fortfarande värt att texta det. Tjuven kan så småningom ändra sig och bestämma sig för att återställa telefonen till dig, dess ägare. Skicka en kort text som ger din kontaktinformation och ber om att telefonen ska returneras. Om du tror att det skulle hjälpa, kan du också lova en belöning till individen om de återvänder din telefon.
  • För att göra detta behöver du tillgång till en annan mobiltelefon. Be en vän att låna sina. Om du inte är nära en vän, kan en slags främling låta dig låna sin mobiltelefon för att skriva din.
  • Bild med titeln Rapportera bluffnummer Steg 12
    3. Ta säkerhetsåtgärder om du träffas för att byta telefonen. Om någon - huruvida det är den tjuv som ursprungligen tog telefonen, accepterar att träffa dig för att ge din telefon tillbaka till dig, ta säkerhetsåtgärder. Ordna att träffas med individen på ett offentligt ställe - som en torg eller transitstation - under dagsljusstimmar. Om möjligt, gå inte ensam - ta med en vän med dig för kamratskap och säkerhet. Be din vän att ta med sin telefon, så att de kan ringa polisen om något olagligt händer.
  • Även om den person som återvänder telefonen låter vänlig över telefonen (eller över text), bör du fortfarande planera att vidta försiktighetsåtgärder.
  • Metod 2 av 3:
    Meddelande myndigheter och din tjänsteleverantör
    1. Bild med titeln Hitta ditt stulna telefon steg 4
    1. Kontakta myndigheterna. Om du informerar polisen som telefonen har gått saknas kan de kunna erbjuda begränsat stöd som lokaliserar det. Ring 911, eller det icke-nödpolisenummer, för att kontakta ditt lokala polisbyrå. Lokal brottsbekämpning kommer sannolikt att fråga dig om serienummeret för din telefon. Android-ID-numret fungerar som serienummer-Du kan hitta ditt Android-ID genom att ta bort batteriet från datorns baksida och titta under. Android-ID kommer att vara en serie siffror föregås av identifieraren "IMEI" (International Mobile Equipment Identity).
    • När du når ut till polisen, säg något som, "hej, jag tror att min mobiltelefon har blivit stulen. Det gick ungefär för 10 minuter sedan, och jag insåg först att telefonen var borta när jag var utanför det offentliga biblioteket på Main St."
  • Bild med titeln Rapportera bluffnummer Steg 8
    2. Varning din tjänsteleverantör. Om du har ringt din telefon och letade efter det utan resultat måste du ringa din telefonleverantör och informera dem om att telefonen har blivit stulen. Tjänsteleverantören kan kunna köra en GPS-sökning för att hitta din saknade telefon.
  • Om en GPS-sökning inte är ett alternativ - eller om resultaten är fruktlösa, fråga din tjänsteleverantör för att avbryta tjänsten till din telefon. Detta kommer att förhindra att tjuven ringer och spelar potentiellt upp en dyr telefonräkning.
  • Bild med titeln Hitta ditt stulna telefon Steg 6
    3. Leta efter telefonen personligen. Tänk tillbaka till var du kanske har varit när telefonen blev stulen och sedan återkommer dina steg i det området. Tjuven kan snabbt byta sina tankar efter att ha tagit din telefon och, om du har tur, kan ha tappat telefonen inom några hundra meter av var de stal det.
  • Gå igenom platser där du spenderade tid innan telefonen blev stulen och fortsätter att ringa din telefon medan du letar efter det.
  • Metod 3 av 3:
    Spåra din stulna telefon
    1. Bild med titeln Hitta ditt stulna telefonsteg 7
    1. Aktivera din smartphone s spårningsapp. På iPhone kommer det att märkas "Hitta min telefon", medan Android-enheter kallas "Android Device Manager."Det här programmet kommer att spåra telefonens plats och relä den här informationen till molnet. Det är viktigt att du ställer in den här funktionen när du fortfarande har telefonen med dig, eftersom det inte finns något sätt att aktivera hitta min telefon om telefonen redan har blivit stulen.
    • Hitta min telefon är en del av Apples molnbaserade server, iCloud, som säkerhetskopierar och lagrar telefonens data. Om du ännu inte har konfigurerat ett iCloud-konto kan du inte använda Hitta min telefonapp. Ställ in ett iCloud-konto via telefonens "Inställningar" -meny, och sätt sedan på "iCloud" och tryck på "Konto" för att logga in.
    • För att enhetschefen ska kunna hitta din stulna telefon måste du ha den GPS-spårning "plats" -inställningen påslagen.
  • Bild med titeln Hitta ditt stulna telefon Steg 8
    2. Aktivera förlorat läge. Du kan vända förlorat läge på distans: Du måste logga in på ditt iCloud eller ditt Android Device Manager-konto, och kan slå på förlorat läge därifrån. Med förlorat läge aktiveras den som stal telefonen inte kan logga in och inte ha tillgång till någon av telefonens data eller appar.
  • När du har återställt din saknade telefon kan du stänga av förlorat läge genom att ange ditt lösenord på telefonens startsida.
  • Även om din iPhone eller Android är offline (ej ansluten till Internet), kan du fortfarande fjärrsticka telefonen. Du gör det genom att logga in på ditt online-konto. Alla inställningar som du ändrar på din enhet träder i kraft nästa gång telefonen är online.
  • Bild med titeln Hitta ditt stulna telefon Steg 9
    3. Spåra din telefon online. Om din iPhone har blivit stulen kan du spåra sin fysiska plats online på icloud.com / hitta. Detta kommer att ta upp en karta som visar den aktuella platsen för din telefon. Kartan visar realtidsrörelser, så om telefonen är på en buss eller tunnelbana, kommer du att kunna följa den längs kartan.
  • Om din Android-telefon har blivit stulen-eller du föredrar att konfigurera ditt konto på en dator istället för på din telefon kan du komma åt enhetshanteraren online på: Google.com / android / deviceManager. Logga in på den här webbplatsen visar dig din saknade telefonens plats.
  • När du har hittat din saknade telefon kan du få enheten att spela ett ljud för att dra uppmärksamhet. Även om det inte kommer att hjälpa om någon avsiktligt har tagit din telefon, kan det vara användbart om telefonen är nära dig och har helt enkelt blivit felplacerad.
  • Bild med titeln Hitta ditt stulna telefon steg 10
    4. Lås din telefon. Från webbplatsen iCloud eller Android Device Manager kan du klicka på en knapp för att låsa din telefon. Detta kommer att inaktivera inloggningsmekanismen och göra det så att den person som stal telefonen inte kommer att få tillgång till någon av dina personuppgifter eller kontaktuppgifter.
  • Enhetshanteraren kommer att be dig att mata in ett nytt lösenord för din telefon. När du har återställt din förlorade eller stulna telefon kan du stänga av låsläge genom att skriva i det här lösenordet.
  • Bild med titeln Hitta ditt stulna telefonsteg 11
    5. "Ring" din telefon. Från menyn på online-telefonspårningssidan kan du välja att "ringa" din telefon. Detta kommer att få telefonen att ringa till sin maximala volym i 5 minuter, om du inte väljer att stänga av ringsignalen innan den. Ringfunktionen är användbar om du misstänker att någon kan ha tagit din telefon av misstag eller att den höga ringen hjälper dig eller en annan person att hitta din telefon i närheten.
  • Bild med titeln Hitta ditt stulna telefonsteg 12
    6. Ladda ner en spårningsapp från Google Play eller Apple Store. Om du föredrar att inte använda funktionen Android Device Manager för att spåra telefonen om den saknas kan du också ladda ner en av många tillgängliga spårningsprogram från Google Play Store. Dessa appar låter dig ansluta till en webbplats där, om telefonen har stulits, kan du hitta telefonens plats på distans.
  • En app som utkik - bland många andra tillgängliga på både Apple Store och Google Play-butiken-kommer att låta dig låta ett larm, låsa telefonen och fjärrsticka telefonens data.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Tabletter som iPad eller Amazon-brand kan också spåras med användning av metoder som liknar de som beskrivits ovan. Ladda ner en spårningsapp på din surfplatta, och om du förlorar det kan du spåra tabletten precis som du skulle spåra en saknad telefon.
  • Ställ alltid in en säkerhetskod (eller låsmönster) för telefonens startskärm, så att en tjuv inte kan få omedelbar tillgång till alla dina data.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande