Hur man hittar förlorade familjemedlemmar

Att ha en förlorad familjemedlem kan känna att du har ett hål i ditt liv. Kanske har du en ursäktad förälder som du aldrig träffat. Eller kanske du bara lärde dig att du har en syster som du aldrig visste om. Oavsett fallet kanske du vill hitta din släkting och upprätta en anslutning med dem. Detta kan ta tid och vara en mycket känslomässig process. Ibland är det inte framgångsrikt. Men det finns flera steg du kan ta för att göra processen att gå mer smidigt.

Steg

Metod 1 av 3:
Hitta en saknad släkting
  1. Bild med titeln Hitta förlorade familjemedlemmar Steg 1
1. Hitta en flykting. De metoder du använder för att hitta en förlorad familjemedlem kommer i stor utsträckning att bero på orsaken till att du har separerats från den personen. Ditt första steg är att se till att du tänker på den saknade människans status. Till exempel, kanske din släkting är en flykting. Om du har separerats på grund av en händelse som krig eller en naturkatastrof finns det speciella byråer som kan hjälpa dig att återförenas.
  • Kontakta Röda Korset. Röda Korset är en internationell organisation - en av dess funktioner är att hjälpa till att hitta saknade familjemedlemmar. Försök att kontakta det röda korset i det land där du är, och även kontoret i det land där din familjemedlem senast var.
  • Var beredd att ge så mycket information som möjligt. Den som tilldelas ditt ärende kommer att bättre kunna hjälpa dig om du kan ge många detaljer om din relativa sista plats, beskrivning, etc. Gör anteckningar av dessa detaljer för att hjälpa dig att komma ihåg nyckelpunkter.
  • Använd den röda korsdelen. Denna organisation har ett speciellt system för att hjälpa till att få personliga meddelanden till flyktingar som är långt ifrån sina familjemedlemmar.
  • Röda Korset arbetar inte bara med att lokalisera nyligen fördrivna person. 7% av deras belastning innebär fortfarande att hitta personer som förlorats under andra världskriget. Kontakta ditt lokala kontor för att starta sökprocessen.
  • Bild med titeln Hitta förlorade familjemedlemmar Steg 2
    2. Lokalisera en saknad vuxen. Det finns många andra skäl att din familjemedlem kan gå vilse. Det finns många vuxna som har blivit separerade från sina familjer. Ibland är detta ett medvetet val, och ibland beror det på komplikationer som orsakas av en psykisk sjukdom. Det finns några specifika saker du kan göra för att hitta en förlorad vuxen relativ.
  • Kontakta Namus. Du.S. Justitieavdelningen övervakar de nationella saknade och oidentifierade personerna. Denna databas används av brottsbekämpande organ, sjukvårdspersonal, och allmänheten att lokalisera och rapportera saknade personer.
  • Namus ger många resurser, till exempel att ge saknade affischer för att skriva ut och tillgång till medicinsk examinator och koronerrapporter.
  • Namus kan hjälpa dig att avgöra om någon faktiskt är din saknade släkting. Byrån tillhandahåller gratis DNA-test och andra identifieringsresurser.
  • Bild med titeln Hitta förlorade familjemedlemmar Steg 3
    3. Leta efter ett saknat barn. Om din saknade familjemedlem är ett barn, är det utsedda resurser för att hjälpa dig att hitta dem. Du vill definitivt lämna in en saknad personrapport med dina lokala myndigheter. De kan hjälpa dig att börja processen att föra barnet säkert hem.
  • Kontakta National Center för saknade och utnyttjade barn. NCMEC är en av de största databaserna av saknade barn i USA. De arbetar med många andra byråer för att hjälpa till att hitta saknade barn.
  • Om du letar efter en tonåring kan du också försöka kontakta den nationella räddningsfria. Denna organisation kan hjälpa dig att hitta lokala resurser som kommer att vara användbara för att få en runaway hemma.
  • Bild med titeln Hitta förlorade familjemedlemmar Steg 4
    4. Använd sociala medier. Sociala medier är inte bara för skojs skull. Det kan vara otroligt användbart för att lokalisera en saknad familjemedlem. Rapporter visar att brottsbekämpande organ använder sociala medier för att sprida ordet om saknade personer. Du kan också använda dessa verktyg för att försöka spåra din släkting.
  • Post på Facebook. Facebook används av människor i alla åldrar runt om i världen. Gör ett inlägg om din saknade familjemedlem och be folk att dela. Ju mer "gillar" Du får, desto bättre är dina odds att nå någon som har sett din släkting.
  • Prova twitter. Twitter är också ett bra sätt att ansluta till ett stort antal människor. Tweet Om din saknade familjemedlem, och se till att inkludera en bild och senast känd plats.
  • Bild med titeln Hitta förlorade familjemedlemmar Steg 5
    5. Gör nya kontakter. När du leder en sökning efter en förlorad familjemedlem kan du behöva rekrytera mycket hjälp. Förutom att fråga dina vänner och familj för hjälp, vill du nå ut till flera organisationer. Försök att göra kontakter i din stad, staden där din relativa senast bodde, och alla städer där hon kan vara. Frälsningsarmén är en ideell organisation som har många grenar. De borde vara på din lista med kontakter att göra.
  • Din kontaktperson vid frälsningsarmén kan hjälpa dig att nå ut till brottsbekämpande organ, sociala byråer och myndigheter. Nå ut till din lokala gren för att starta sökprocessen.
  • Försök att kontakta ett brett utbud av människor på byråer som frälsningsarmén i olika städer. Ju fler människor du kontaktar, desto större är sannolikheten att hitta din släkting.
  • Metod 2 av 3:
    Utöka ditt släktträd
    1. Bild med titeln Hitta förlorade familjemedlemmar Steg 6
    1. Sök efter en familjemedlem som du inte vet. Kanske du nyligen lärt dig om en släkting du inte visste att du hade. Eller kanske du letar efter dina biologiska föräldrar, eller ett barn som du lagt upp för adoption. Det finns organisationer du kan kontakta som specialiserar sig på att hjälpa till att ansluta familjer som inte tidigare varit tillsammans.
    • Till exempel, om du antas, kanske du har bestämt att du skulle vilja hitta dina biologiska föräldrar. Du kan försöka kontakta det oberoende adoptioncentret, vilket är en ideell byrå som har många resurser.
    • Det finns många juridiska problem med antagandet. Det är en bra idé att kontakta en juridisk expert för att hjälpa dig genom att få tillgång till rekord och hitta din familjemedlem.
  • Bild med titeln Hitta förlorade familjemedlemmar Steg 7
    2. Prova ett DNA-test. DIN DNA är en kraftfull resurs som kan användas för att hjälpa dig att ta reda på mer om dig själv och dina släktingar. Många företag tillhandahåller DNA-test som du kan använda för att hitta familjemedlemmar. Dina DNA kan avslöja vem du är relaterad till. Du kan hitta flera kusiner som du aldrig visste att du hade.
  • Några av dessa företag kan också hjälpa till att ansluta dig till matcherna som dyker upp från dina resultat. Du kommer att få hjälp från experter på Lineage.
  • Bild med titeln Hitta förlorade familjemedlemmar Steg 8
    3. Hitta en långvarig släkting. Kanske du bara fick reda på att du har en familjemedlem som du aldrig visste att du existerade. Detta kan vara mycket spännande nyheter, och det är meningsfullt att du vill vidta åtgärder för att lokalisera den här personen. Oavsett om det är en långvarig moster eller en tredje kusin, det finns saker du kan göra för att hjälpa till att hitta din släkting.
  • Börja med att gå tillbaka en generation. Dödscertifikat är ofta det mest användbara pappersarbetet du kan ha i din sökning, så lokalisera en från en känd släkting som gick bort. Du kan använda informationen från det dokumentet för att hjälpa till med din sökning.
  • Försök använda en släktforskningsplats. Dessa webbplatser har flera resurser som kan hjälpa dig att hitta släktingar du kanske inte ens har känt existerat.
  • Bild med titeln Hitta förlorade familjemedlemmar Steg 9
    4. Fråga familjemedlemmar för minnen. Förutom att kontakta byråer kan du också använda många personliga resurser för att hjälpa din sökning. När du försöker hitta en saknad släkting, kan en av dina största resurser vara dina andra familjemedlemmar. Du kan fråga dina släktingar att dela minnen, berättelser och information om den person du söker. Ju mer information du har, desto bättre förberedd kommer du att vara att utföra en effektiv sökning.
  • Be dina familjemedlemmar att ge grundläggande biografiska information om den person du letar efter. Tänk på detaljer som födelseort, utbildning, äktenskap, etc.
  • Få dem dela personliga historier. Till exempel, kanske kommer din mormor att komma ihåg att din farbror alltid ville bo i Kalifornien. Ditt nästa steg skulle vara att kontakta saknade personbyråer i Kalifornien och fråga om någon som möter din farbrors beskrivning är i sin databas.
  • Överväga att spela in dessa intervjuer. På det sättet kommer du att kunna komma åt dessa minnen senare och använda dem under hela din sökning.
  • Metod 3 av 3:
    Förbereder dig emotionellt
    1. Bild med titeln Hitta förlorade familjemedlemmar Steg 10
    1. Få ett supportsystem. När du har en familjemedlem som saknas är det en mycket skrämmande och känslomässig upplevelse. Se till att du tar hand om dig själv och får det emotionella stöd som du behöver. Du kan behöva förklara för vänner som du går igenom en tuff tid och du behöver lite extra stöd.
    • Överväga rådgivning. Du kommer att hantera många känslor, som ångest och rädsla. Du kanske tycker det är bra att prata med en mentalvårdspersonal om din situation.
  • Bild med titeln Hitta förlorade familjemedlemmar Steg 11
    2. Var medveten om alla möjliga resultat. Självklart vill du hitta din förlorade familjemedlem. Men det är viktigt att förbereda dig för möjligheten att din släkting kanske inte vill återförenas. Du bör också vara medveten om att många saknade personer är aldrig löst. Försök att hålla en positiv attityd, men förbered dig emotionellt för någon händelse.
  • Många saknade vuxna finns som att leva ett hemlöst liv. Ofta är detta resultatet av en obehandlad psykisk sjukdom eller missbruk. Medan många återföreningar är glada, var medveten om att din saknade familjemedlem kan ha förändrats sedan du senast såg henne. Försök att ha realistiska förväntningar på dina återföreningar.
  • Du behöver ditt supportsystem runt dig, även efter att du återförenas med din familjemedlem.
  • Bild med titeln Hitta förlorade familjemedlemmar Steg 12
    3. Ha tålamod. Det kan ta ett tag att hitta din saknade älskade. Försök att komma ihåg att du tar handling och gör allt du kan. Denna process sker vanligtvis inte över natten. Var tålamod och fortsätt använda alla resurser som är tillgängliga för dig.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande