Hur man verkställer en förvaringsordning

En förvaringsorder är en bestämning av en domstol som ger reglerna om hur föräldrar som har skildats eller separerats kan utöva juridisk och fysisk vårdnad om sina barn och utöva rätten att besöka barnen. Juridisk vårdnad ger en eller båda föräldrarna rätten att fatta beslut om barnets välfärd, utbildning, sjukvård, religiös instruktion och andra långsiktiga beslut om att höja barnet. Fysisk vårdnad ger en eller båda föräldrarna rätt och ansvar att tillhandahålla fysisk vård och övervakning till barnet. För föräldern som inte har fysisk vårdnad, ger förvaringsordern rätt att besöka barnen genom visitationsrättigheter. Om din tidigare make bryter mot villkoren i förvaringsordern som utfärdats av en domstol med avseende på dina barn, har du ett antal alternativ att genomföra ordern. Vanliga överträdelser av vårdnadsordningar inkluderar att inte respektera visitationsrättigheter, som tar barnet utan att informera den andra föräldern, försöker alienera barnet från den andra föräldern och inte hålla sig av uttryckliga villkor för förvaringsordern.

Steg

Metod 1 av 2:
Verkställer en förvaringsordning i ditt hemland
  1. Bild med titeln Få en begränsningsorder Steg 12
1. Håll en kopia av domstolsbeslutet på ett säkert ställe. Det här är väldigt viktigt. Detta bör vara en certifierad kopia utfärdad av domstolen. I någon tvist om barnomsorg är det mycket viktigt att få bevis på dina juridiska rättigheter och ansvar för barnomsorg, och domstolens order ger det bästa och rättsligt auktoritativa beviset på dessa rättigheter och ansvarsområden.
  • Bild med titeln Få en fasthållningsorder Steg 14
    2. Granska beställningen. Om du är i de tidiga stadierna av en barnomsorgstörning, granska detaljerna i ordern för att se vad dina rättigheter och ansvar är enligt den ordningen. Detta är viktigt eftersom du kanske tror att din tidigare partner bryter mot barns vårdnadsavtal, men det kanske inte nödvändigtvis är fallet. Granska noggrant detaljerna i ordern om att avgöra om den andra parten är i strid med ordern.
  • Bild med titeln Få en fasthållningsorder Steg 19
    3. Börja med att skicka ett brev till din tidigare make. Det kan vara en bra idé att börja med mjuka metoder för verkställighet snarare än att gå direkt till myndigheterna. På så sätt kan din tvist om förvaringsordern lösas med hjälp av och med lite känslomässig störning för dina barn. Ett exempel på en mjuk metod för verkställighet är att skicka ett skriftligt meddelande till föräldern i strid med den ordning som begär honom att följa ordern. Du kan använda hjälp av en familjerätt att hjälpa dig med brevet. Använd formellt språk när du skriver brevet och inkludera i brevet följande information:
  • Som du planerar att utöva dina rättigheter enligt ordern (E.g. Genom att besöka barnen på en viss tid och plats).
  • Att du planerar att utöva ditt ansvar enligt beställningen (e.g. Genom att återvända barnen vid en viss tid som krävs enligt beställningen).
  • Den fortsatta överträdelsen av ordern kunde leda till att ett förakt för att domstolsåtgärder lämnas in mot den icke-uppfyllande föräldern (I.e. Föräldern i strid med beställningen).
  • Bild med titeln Ring 911 Steg 4
    4. Kontakta polisen för att hjälpa dig att tillämpa ordern. Du kan känna att arten av överträdelsen är sådan att du behöver hjälp av brottsbekämpning för att hjälpa dig att tillämpa ordern. I det här fallet är att ringa polisen ett alternativ.
  • Observera att även om polisens verkställighet av en vårdnadsorder är en möjlighet i teorin, kan i praktiken din lokala brottsbekämpning vara ovillig att bli involverad i en familjebevis, såvida inte beställningen av ordern innebär kriminella överträdelser (E.g. missbruk eller kidnappning).
  • Polisen kan vara villig att engagera sig i sådana fall som kräver att den inte uppfyller föräldern eller eskortera dig till det icke-uppfyllande föräldrars hus för att hämta dina barn.
  • Alternativt kan polisen vara ovillig att bli involverad om överträdelsen inte är kriminell i naturen och kan be dig att ta upp frågan med en domstol.
  • Bildbeteckningen är en framgångsrik advokat Steg 20
    5. File en åtgärd för förakt. Om du skriver ett brev eller att den berörda polisen inte fungerar kan du överväga att fråga domstolarna att genomdriva ordern genom en åtgärd för förakt. I en förakt handling, frågar du en domstol att genomdriva ordern. Domstolen kan avgöra om den andra föräldern medveten bryter mot ordern. En sådan bestämning kan ha allvarliga konsekvenser för den icke-uppfyllande föräldern.
  • Bevisbördan ligger hos dig. Med andra ord är det upp till dig att bevisa med solida bevis för att den icke-uppfyllande föräldern medveten bryter mot förvaringsordern. "Medvetande" bryter mot beställningen betyder att den icke-uppfyllande föräldern visste om förekomsten av ordern, kunde följa ordern men medvetet bryter mot ordern, och har inte en bara orsak eller ursäkt för att bryta mot ordern.
  • En handling för förakt kräver att man lämnar in en rörelse i samma domstol som utfärdade förvaringsordern. Att lämna in en rörelse kommer att leda till att domstolen utfärdar ett hörapparat. Om du använder hjälp av en advokat kan hon hjälpa dig att filera rörelsen. Om du representerar dig själv, kontakta Court Clerk för information om arkivering av dokument och rutiner.
  • Den icke-uppfyllande föräldern har rätt att vara officiellt informerad om de rörliga och väntande avgifterna mot honom. Därför, efter att domstolen utfärdar en utfrågning, måste du betjäna pappersarbetet till den icke-uppfyllande föräldern. Din advokat kan hjälpa dig med den här processen.
  • Vid förhandlingen kommer domaren att höra bevis från dig (den part som hävdar att ordern har kränkt) och den icke-uppfyllande föräldern. Efter att ha hört bevis kommer domaren att avgöra huruvida den icke-överensstämmande föräldern medveten bryter mot ordern och därför, huruvida den icke-överensstämmande föräldern är i förakt. Om domaren finner det nödvändiga beviset, kommer domstolen att utfärda en order som beskriver hur den icke-uppfyllande föräldern måste uppfylla och hur emissionen kan lösas.
  • Märka att syftet med en föraktsåtgärd inte är att "straffa" den icke-uppfyllande föräldern utan att pressa honom i överensstämmelse med förvaringsordern. Undvik att försöka använda den här metoden för att lösa mindre tvister, eftersom det kan leda till allvarliga konsekvenser för den icke-överensstämmande föräldern. Dessa konsekvenser inkluderar civila och kriminella avgifter, till exempel böter, betala dina advokatavgifter, kompensationsförmågan, eller till och med en konsekvens som allvarlig som fängelsetid.
  • Metod 2 av 2:
    Verkställande av en statlig förvaringsordning
    1. Bild med titeln Do Qualitative Research Steg 1
    1. Känn dina rättigheter om verkställighet över statliga linjer. Om du eller din tidigare make har flyttat till ett annat tillstånd, eftersom din vårdnadsorder gjordes, är det nödvändigt att känna till reglerna om verkställighet av förvaringsorder över statliga linjer.
    • För närvarande reglerar den enhetliga lagen om vårdnads- och verkställighetslagen (UCCJEA) verkställigheten av "utländska" (I.e. out-of-state) vårdnadsbeställningar.
    • UCCJEA är en "enhetlig handling", vilket innebär att det är en modellslag som föreslagits av kommissionens nationella konferens om enhetlig statlig lagstiftning, en icke-statlig organisation som publicerar modellhandlingar som främjar rättslig enhetlighet över de olika jurisdiktionerna i Förenta staterna. En modellhandling måste antas av staterna för att den ska bli verkställbar i den staten.
    • Från och med februari 2015 har UCCJEA antagits i 49 U.S. Stater, distriktet Columbia, U.S. Jungfruöarna, och Guam. Puerto Rico avvisade ett förslag om att anta lagen, medan Massachusetts är 1 av de 50 stater som inte har antagit lagen ännu, även om en proposition har införts i Massachusetts för att anta lagen.
  • Bild med titeln Få en begränsningsorder Steg 7
    2. Överväg att registrera din Out-of-State-förvaringsbeställning. Om du har en out-of-state-förvaringsorder, överväg att registrera beställningen i ditt nuvarande bostadsort. UCCJEA etablerar ett förfarande för att registrera din beställning av staten. Registrering av din beställning är inte nödvändig men det kan vara till nytta av ett antal skäl, vilket inkluderar följande:
  • Genom att registrera lägger du domstolarna i ditt nuvarande bostadsort på uppsägning av din vårdnadsordning.
  • Genom att registrera, testar du om din beställning är verkställbar i framtiden. Registrering ger dig försäkran om att ordern kommer att bli verkställbar i framtiden om det behövs.
  • Genom att registrera begränsar du det eventuella försvaret till verkställighet som kan existera. Det innebär att om du behöver verkställa ordern lite tid i framtiden, kan du göra det utan förseningar.
  • Genom att registrera beställningen kan du minska eller eliminera behovet av en advokat, som kan spara pengar.
  • Genom att registrera beställningen gör du ordern (från och med registreringsdagen) som om det var en in-state-vårdnadsordning.
  • Bild med titeln Sue någon för överträdelse av kontraktet Steg 13
    3. Registrera beställningen. Om du bestämmer dig för att registrera din förvaringsordning i ditt nya bostad, måste du skicka en begäran om registrering i en domstol i den nya staten. Du kommer att tillhandahålla, som dokumentation för den begäran, förvaringsordern och annan nödvändig information. Den domstolen kommer då att lämna ordningen och kommer att "tjäna meddelande" (i.e. formellt informera) på den andra föräldern om registreringen. Den andra föräldern har 20 dagar att begära en utfrågning för att bestrida orderets giltighet, och om den andra förälder inte bestrider, blir ordern verkställbar som om den var lokal (i.e. in-state) vårdnadsordning.
  • Bild med titeln Sue någon för överträdelse av kontrakt Steg 12
    4. Sök snabbare verkställighet om det behövs. UCCJEA skapar en snabbspårningsmekanism i de fall där ditt mål är att omedelbart återfå fysisk vårdnad om ditt barn. Om den andra föräldern presenterar en risk för ditt barn av fysisk skada eller bortförande, kan den här fördjupade botemedel användas. En teckningsoption kommer att utfärdas för att du ska kunna ta fysisk vårdnad om barnet. Detta kommer att inträffa efter en utfrågning som kommer att äga rum så snart som möjligt (i.e. samma dag eller nästa dag) och teckningsagen kommer att utfärdas om inte den andra föräldern har ett giltigt försvar.
  • Bild med titeln Få en begränsningsorder Steg 2
    5. Informera polisen om ditt barn riskerar att kidnappas. UCCJEA inkluderar verkställighetsbestämmelser som syftar till att förhindra att en av föräldrarna kidnappar barnet. Om du oroar dig för att ditt barn är oförmögligt att drabbas av allvarlig fysisk skada eller att vara fysiskt taget bort från staten av den andra föräldern, kan du lämna in en framställan för det som är känt som en "pickup" -ordning.
  • Domstolen tar vittnesbörd (via telefon eller personligen av dig eller ett annat vittne). Om domstolen konstaterar att barnet är oförmögligt att drabbas av allvarlig skada eller avlägsnas från staten, kommer domstolen att utfärda en garanti som styr brottsbekämpande personal för att ta fysisk vårdnad om barnet.
  • Den andra föräldern kommer att serveras med framställningen, motiveringen och beställningen när polisen hämtar barnet, och det kommer att finnas en möjlighet för en utfrågning att äga rum så tidigt som nästa dag om möjligt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande