Hur man hittar någon

I informationsåldern lämnar alla ett digitalt spår. Och om personen inte har en, låt oss vara svårare. Med Google, Facebook, Tumblr, LinkedIn och otaliga andra sociala medier, är den som du letar efter att ha några av deras personliga information online. Även om det ibland är obehagligt, det är lätt att följa detta spår hela vägen tillbaka till den person du letat efter.

Steg

Metod 1 av 3:
Hitta någon online
  1. Bild med titeln Hitta någon Steg 1
1. Skriv ner all den vitala informationen du vet om den här personen. Att försöka hitta någon som använder sitt namn ensam kommer förmodligen att kasta för breda ett nät. Gör din jakt mer målinriktad genom att inkludera information som:
  • Fullständigt namn och smeknamn
  • Ålder och födelsedatum
  • Skolor deltog i
  • Hobbyer, gillar och ogillar, lagsporter (särskilt på skolor)
  • Arbetsplatser
  • Gamla adresser och telefonnummer
  • Vänner, familjemedlemmar och grannar
  • Bild med titeln Hitta någon Steg 2
    2. Sök efter variationer på personens namn och / eller smeknamn. Varje gång du hittar en sida eller ledtråd som föreslår andra delar av profilen, skriv den ner i profilen. Till exempel kan du hitta "Bea Harrington" nämns i en tidning i Albany, NY och en "Beatrice R. Harrington "i en broschyr i Dallas, TX. Skriv ner båda dessa platser i profilen med frågetecken. Om du hittar en annan indikation på att personen med det namnet är i en av dessa platser, sätt ett fält bredvid den platsen varje gång.
  • För att bara dra upp exakta matcher, sätt citera märken runt varje version av deras namn. (Om du är osäker på stavning, använd inte citattecken.) Anslut den till stora sökmotorer (Google, Yahoo, etc.) - Ju fler variationer och motorer du försöker, desto mer info du kommer att hitta.
  • Om du misstänker att personen har gått till ett annat land, speciellt en där ett annat språk talas, prova en utländsk sökmotor. Många större sökmotorer har olika versioner för olika länder (Australien, Kina, etc.). Prova dem.
  • När du letar efter en kvinna som kan ha blivit gift och ändrat sitt namn, försök lägga till "né" I sökrutan med varje variation (née är ett ord som används för att indikera att personen använder sitt flicknamn).
  • Bild med titeln Hitta någon Steg 3
    3. Variera dina online-sökningar genom att inkludera andra detaljer om personen. När du har gjort ett fullt svep på personens namn och smeknamn, gör en sekund med en liten ändring som deras hemstad, ålder, gymnasium, tidigare arbetsplats etc. Upprepa efter behov.
  • Om du känner till en viss webbplats kan den här personen vara associerad med, du kan söka inom webbplatsen på Google med något liknande"Webbplats: Stanford.edu beatrice harrington" Att fokusera på dessa resultat.
  • Bild med titeln Hitta någon Steg 4
    4. Använd en sökmotor som är utformad speciellt för att hitta personer. Dessa tillåter någon att utföra människor sökningar. Prova Zabasearch.com eller pipl.com, till exempel. Använd filter för att begränsa dina resultat när det är tillämpligt.
  • Förlorade Trekkers är en annan plats att hitta förlorade människor. Välj land, transportsätt eller annat alternativ, och lämna detaljerna i det aktuella forumet. Du måste registrera dig för att placera en annons. Du kan söka igenom befintliga inlägg för att se vem som kan leta efter dig eller samma person du letar efter.
  • Bild med titeln Hitta någon Steg 5
    5. Sök efter personens sista kända mobilnummer. Eftersom cellerna är mobila och deras nummer kan överföras till nya telefoner eller leverantörer, är människors cellnummer mycket mindre benägna att ändra dem sina hemnummer. Även om omvänd spårning ett mobilnummer kostar vanligtvis pengar, kan du få tur genom att bara söka efter numret på olika sökmotorer. Om personen har listat eller annonserat sitt telefonnummer var som helst på Internet, är det troligt att det kommer att dyka upp. Sätt hela telefonnumret i citat och experiment med bindestreck, perioder och parenteser för att separera siffrorna.
  • I USA kan en telefons tresiffriga områdeskod spåras tillbaka den plats där en mobiltelefon utfärdades, vilket kan hjälpa dig att hitta ett annat område där personen har bott eller arbetat. De närmaste tre siffrorna i numret är utbytesområdet - de flesta utbytesområden täcker en liten stad eller en sektion i en stad, säger ett 10 x 10 blockområde.Du kan kontakta telefonbolagen i det området, eller få en telefonbok från området och göra en karta över utbytesområdet, baserat på som utbyte i boken. Om du har ett telefonnummer och postnummer kan du korsa över kartorna och få ett ännu mindre område att söka.
  • Bild med titeln Hitta någon Steg 6
    6. Sök på de online vita sidorna. Skriv in personens namn och andra detaljer du finner relevant. Om du inte anger plats får du dock resultat från hela landet, vilket är användbart om personen har flyttat.
  • Ibland kommer sökning efter efternamn bara att dra upp en familjemedlem som du känner igen. Om de vita sidorna visar en lista över associerade personer kan du hitta personens namn som anges där. Detta kan vara användbart i de fall den person du letar efter har ändrat sitt efternamn efter att ha gifter sig, till exempel.
  • Sök personens postnummer om det är känt. Om du har en 9-siffrig postnummer kan den spåras till det exakta blocket i en stad eller stad. Nu kan du söka i kataloger i det området för den här personen.Om de inte är i den katalogen, ring kataloghjälp för det området.Många gånger kommer människor att ha ett onoterat nummer, vilket, medan det inte finns i boken, är ofta i kataloghjälp.
  • Bild med titeln Hitta någon Steg 7
    7. Sök sociala nätverk. Vissa människor anger att de inte vill att deras offentliga profiler ska visas i sökmotorresultat, i vilket fall du behöver gå direkt till källan. Försök att söka saker som Myspace, Facebook, LinkedIn och Google Profiles. Om du får alternativet, var noga med att begränsa resultaten genom att ange en hemstad eller skola, etc. För att söka alla stora sociala nätverkswebbplatser samtidigt, använd en sökmotor som blink.com.
  • Bild med titeln Hitta någon Steg 8
    8. Tänk på mer icke-traditionella sökningar. Ibland ger Facebook och Google inte den information du letar efter. Om det finns...Särskilda scenarier Den här personen kan ha gått in, du kan fokusera på dem istället för den allmänna informationen varje webbplats kommer att garantera.
  • De flesta stater har domstolssökningswebbplatser där allt du behöver göra är (efter att ha erkänt villkoren och avtalen) anger givetvis en persons namn och alla sina inspelningar visas i en fin lista. Om inget annat är det saftigt och kan ge dig plats (om de är i staten).
  • Om det har varit ett tag sedan du har sett dölja eller hår på den här personen, överväga att söka SSDI - Social Security Death Index.
  • Medan det inte finns någon nationell webbplats har de flesta stater register över sina fångar. En snabb Internet-fråga kommer att dyka upp vad din statens webbplats är (se till att det är .gov).
  • National Personal Records Center är en ganska omfattande lista över militära poster.
  • Bild med titeln Hitta någon Steg 9
    9. Lägg in en annons. Om du vet var personen är placerad, skriv en annons i den lokala onlinebulletinbrädet (e.g. Craigslist). Förklara vem du letar efter och varför. Lämna en form av kontaktinformation som du inte har något emot att ha spammat (ex. En e-postadress du ställt in specifikt för detta ändamål).
  • Om du vill ha en långsiktig annons, Bygg en enkel webbplats som använder sitt namn som ett sökord. Om de någonsin söker sitt eget namn kan din webbplats dyka upp.
  • Om du inte känner till personens plats, men du vet vilka skolor de gick till, vad deras karriär är eller vad hobbyer / intressen de bedriver, försöker posta på forum och e-postlistor ("listservs"). Håll personens integritet i åtanke - avslöja inte någon inkriminerande information som du vet om dem.
  • Bild med titeln Hitta någon Steg 10
    10. Försiktigt överväga att posta i ett vän-finderforum. Friend-Finder Forums är tillgängliga och modereras av "sök änglar" eller volontärer som använder speciella sökverktyg. Det är emellertid osannolikt att den person du söker efter kommer att uppskatta att de har relevanta uppgifter distribuerade till främlingar online - särskilt den typ av person som har lyckats inte lämna ett pappersspår hittills.
  • Metod 2 av 3:
    Hitta någon genom alternativa medel
    1. Bild med titeln Hitta någon Steg 11
    1. Fråga runt. Kom i kontakt med andra personer som visste den specifika personen du söker efter (eller kan ta kontakt med någon som gör). Fråga dem frågor om när de senast sett dem, pratade med dem, eller någon personlig information som de senaste kända e-postadresserna eller telefonnummer.
    • Var noga med att förklara varför du letar efter den här personen. De kanske inte säger något för att skydda personens integritet, men de kommer nog att berätta för den person du letar efter dem, och personen kanske vill komma i kontakt med dig. Lämna ditt namn och telefonnummer bakom för det ändamålet.
  • Bild med titeln Hitta någon Steg 12
    2. Titta på organisationer som personen kan ha gått med eller varit associerad med. Det kan vara en hobby, kyrka, ideell eller professionell organisation. Be om en kopia av deras medlemskapskatalog, om det är tillgängligt och kontrollera efter personens namn där.
  • Det här är också ett bra ställe att hitta personer som kanske vet något. Om de inte kan berätta exakt var personen är, kanske de kan få dig ett steg närmare.
  • Bild med titeln Hitta någon Steg 13
    3. Tänk på att gaffla över lite deg. Om du är väldigt svårt för att hitta den här personen, kan du få lite förändring få dig den information du letar efter. Webbplatser som intellius.com (som faktiskt används av zabasearch.com) har ofta mer omfattande filer men debiterar för sina data.Om du är villig kan det lösa dina problem.
  • Om Internet inte eller inte kommer att göra det, överväga att anställa en privat utredare. Om du inte har någon tur, eller du inte har tillräckligt med tid för att spåra den här personen, kan det vara bättre att betala en professionell för att göra det här.
  • Bild med titeln Hitta någon Steg 14
    4. Gör några telefonsamtal. Även om det kan vara lite besvärligt, är det bästa sättet att komma till personen genom deras nätverk. Vad du än vet om dem varar, få folket i dessa cirklar på telefonen. Oavsett om det är en chef, en gammal flickvän eller en granne, gör samtalet. Det slår säkert att köra överallt.
  • Var noga med att vara vänlig och förefyllda sanna. Världen är så full av negativa medier nuförtiden att en främling frågar oss om en vän av oss kommer av som riktigt skuggig. Du kan få några otäcka svar, men du kan också slå guld.
  • Bild med titeln Hitta någon Steg 15
    5. Besök tingshuset. Även om en online-sökning bör motivera liknande resultat, kan ibland en bra resa till fots till din lokala tingshus (eller vad som helst i människans närhet) churn upp ny information. Hitta det offentliga rekordkontoret och gör gott med clerk. Vem vet? Kanske det finns något tillbaka där som kan få dig på rätt spår.
  • Rättvis varning, det kan vara en avgift. Det borde vara ganska obetydligt. Var bara glad att de inte delar ut dina offentliga register, som godis.
  • Metod 3 av 3:
    Hitta en saknad person
    1. Bild med titeln Hitta någon Steg 16
    1. Ring polisen. När du är helt säker på att den här personen verkligen saknas, varna din lokala brottsbekämpning. Tyvärr försvinner folk varje dag och det finns en rutinmässig till den här händelsen.
    • Var noga med att ge dem all persons information: ålder, höjd, vikt, hårfärg, ögonfärg, hudfärg, urskiljbara egenskaper, vad de hade på sig när de försvann, etc. Ge dem ett aktuellt foto och deras fingeravtryck (om du har dem) också.
  • Bild med titeln Hitta någon Steg 17
    2. Filera ett meddelande online. NMAUPS (National Missing och Oidentified Persons System) är det största systemet i Amerika för saknade personer.Gör ett meddelande online så att alla, brottsbekämpning ingår, kommer att ha tillgång till informationen. Du kan uppdatera det i enlighet med detta och se om någon annan har skrivit ytterligare information.
  • Det finns också det nationella centrumet för saknade och utnyttjade barn, den nationella alliansen om psykisk sjukdom och den nationella hälsovården för det hemlösa rådet - om din person passar in i någon av dessa kategorier, överväga att lämna in något på sina respektive platser.
  • Bild med titeln Hitta någon Steg 18
    3. Sök noggrant sina sociala profiler. Oavsett om det är ett barn, en tonåring eller en fullfjädrad vuxen, söker sina sociala profiler (Facebook, Twitter, etc.) för ledtrådar om vad som kan hända. De kan ha skrivit något som leder till något du inte var medveten om.
  • Titta också på sina vänners profiler - informationen kan vara där istället. Om du är så benägen, kanske du vill kontakta dessa vänner för att fråga om de har hört någonting. Ibland söker människor tillflykt i andra de behöver inte se ansikte mot ansikte.
  • Bild med titeln Hitta någon Steg 19
    4. Posta bilder runt staden. Förhoppningsvis är den här personen fortfarande inom området - och om de är, är att skicka bilder runt staden det enda sättet du kommer att kunna varna dem i din närhet. Andra kommer att kunna hålla koll på och kontakta dig om de ser någonting.
  • Inkludera all den vitala informationen (som vad du gav polisen) och var noga med att inkludera flera kontaktnummer. Ge åtminstone ditt förnamn och stress som du kan kallas dag eller natt.
  • Bild med titeln Hitta någon Steg 20
    5. Sök ditt hem, omgivningen och lokala sjukhus. I sådana fall är det omöjligt att sitta hemma och hoppas att någon annan kommer att hantera allt. När du har uttömt alla nooks och crannies i ditt hem (eller deras), expandera den till grannskapet, då staden, och så småningom kontakta sjukhus. Det är inte den lyckligaste händelserna, men det är nödvändigt.
  • När du kontaktar sjukhus, var noga med att beskriva den person du letar efter. De kanske inte är i sitt riktiga namn. Ta med ett aktuellt foto för att göra processen snabbare.
  • Bild med titeln Hitta någon Steg 21
    6. Varna vänner, familj och grannar. Ju fler människor som kan vara på utkik, desto bättre. Inte bara ska du avta ditt sociala nätverk, utan avgas deras. Oavsett om det är barista på Starbucks som de ser varje måndag till fredag ​​morgon eller eftermiddagsövervakning, låt dem veta.
  • Om möjligt, kontakta dessa personer med informationen och en bild också. De som är bekanta kan behöva bilden att jogga minnet.
  • Bild med titeln Hitta någon Steg 22
    7. Varna media. När du har gjort hela grunden för ditt område, varna media. Det bästa sättet att nå en stor mängd människor är via lokala TV-stationer, tidningar och andra publikationer. Förhoppningsvis har någon sett något någonstans.
  • Kom ihåg att alla är på din sida. Det är inte nödvändigt att vara generad, skäms eller skyldig till denna situation. Du gör vad du kan för att se till att den här personen återvänder hem.
  • Tips

    Gå till en pålitlig person för hjälp om du känner att det är viktigt att få andra involverade. Var också försiktig med fördelarna och nackdelarna med att göra denna uppgift ensam.
  • Var ärlig Om du hittar personen. Om du lyckas spåra någon, låtsas inte att du bara råkade vara i stan. Var uppifrån om dina sökinsatser. Det kan vara pinsamt, men personen kan vara smickrad. Om det gör dem obekväma, förstå och kontakta dem inte igen. Det värsta kommer att vara om du återupptar dina interaktioner med den här personen och senare upptäcker de att du sökte efter dem höga och låga. Som kan vara mycket alarmerande och störande, särskilt eftersom du gömde något från dem.
  • Ändra ditt tänkande. Detta kan inte längre vara den person du en gång visste. Deras utseende, preferenser, livsstil och vanor kan ha förändrats dramatiskt, även inom kort tid. All information du har kan vara föråldrad. Utesluter inte ny information eftersom "Hon skulle aldrig ha flyttat där" eller "Han skulle aldrig ha gjort det." Du måste också acceptera möjligheten att personen har dött eller gått till fängelse.
  • Varningar

    Om du inte vill hittas, lägg inte din personliga information online, oftast behöver du inte ange en hemadress, så gör det inte.
  • Kom alltid ihåg att den här personen kanske inte vill se / träffa dig.
  • Ljuga inte för människor för att få dem att ge dig information. Det är inte bara oetiskt, men den person du letar efter kan ta reda på vad du gör och blir misstänkt för dig, vilket resulterar i rättsliga åtgärder.
  • Att göra detta med avsikt att stalka någon (som inkluderar även att titta på dem) kan få dig en begränsningsorder och så småningom arresteras.
  • Dessa samma steg kan också användas för att någon ska hitta dig.
  • Var beredd att betala för onlinetjänster som annonserar att hjälpa dig att hitta någon.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande