Hur man är ett bra husgäst

När du besöker någons hem, oavsett om de är en nära familjemedlem, en vän eller en kollega, är det viktigt att vara en nådig gäst. Dina manners kan göra hela skillnaden mellan en trevlig vistelse eller en katastrofal. Var artig för att säkerställa att din vistelse är rolig både för dig själv och dina värdar.

Steg

Del 1 av 4:
Kommunicera med din värd
  1. Bild med titeln vara ett bra hus gäst Steg 1
1. Var specifik med ankomstdatum och avgång. Håll inte ditt besök open-ended. Också, boka inte en flygbolagsbokning innan du först diskuterar det med din värd. Om din värd har kommit överens om vissa datum, försök inte lägga till på dessa datum utan att diskutera det, och respektera att din värd kanske måste diskutera din vistelse med sin make eller housemate.
  • Undvik överstiga ditt besök. Även om du har blivit nådigt inbjuden till sitt hem, kan dina värdar ha omorganiserat sina normala rutiner för dina räkning. Deras gästfrihet kräver också sin investering av tid, energi och pengar.
  • Om du bor i en period längre än tre dagar, överväga att lägga arrangemanget på ett affärsplats eller hitta sätt att lämna och stanna någon annanstans för några dagar för att ge dina värdar någon privat tid.
  • Bild med titeln vara ett bra hus gäst Steg 2
    2. Var respektfull för värdens tid. Visas inte tidigare än den tid du hade kommit överens om. Din värd kanske inte är redo för dig och en tidig ankomst kan inte besvära dem. Om du för någon oförutsedd anledning fick en tidigare anslutning eller du hade en extra dags semester och vill anlända tidigare, ring upp dem först.
  • Undvik att dyka upp senare som du lovade. Detta kan störa många värdar som oroar sig för vad som kan ha hänt med dig. Om du är försenad av någon anledning, ring dem och förklara.
  • Bild med titeln vara ett bra hus gäst Steg 3
    3. Kommunicera tydligt om comings och goings. Om du inte kommer att vara med dina värdar hela tiden, diskutera dina planer i förväg för att se till att du inte oavsiktligt stör dem. Lämna inte sitt hem, även för en kort utflykt, utan att berätta för dem. Din värd bör inte gissa om du gick ut eller inte.
  • Var tyst när du kommer tillbaka sent, och, om den ges en nyckel, använd den. Slå ut lamporna och kontrollera att dörren är låst bakom dig.
  • Del 2 av 4:
    Visar din värd respekt
    1. Bild med titeln vara ett bra hus gäst Steg 4
    1. Var flexibel med din tid. Det levande utrymmet som är utformat för att tillgodose dig på kort sikt, temporärt bas är heltidshuset för din värd. Göra ett medvetet försök att anpassa sig till sina preferenser och mönster. För att vara tydlig, fråga om deras förväntningar på dig under din vistelse.
    • Fråga om du förväntas dela måltider med dem eller då de föredrar att du slår ut lamporna. Det är särskilt viktigt att acceptera att andra måste bo i huset också.
  • Bild med titeln vara ett bra hus gäst Steg 5
    2. Dela hushållet badrummet respektfullt. Om huset bara har ett badrum, fråga när det är bekvämt för dig att använda det. Övervägande förväntas också om du sover i ett vardagsrum nära det enda badrummet - kom ihåg, andra kan behöva använda det efter att du går och lägger dig.
  • Kom ihåg att spola toaletten och låsa locket. Lämna inte en droppkran och stäng av ljuset när du är klar.
  • Rummera inte i sina skåp som letar efter en tandborste eller andra väsentliga, fråga din värd om de har några reservdelar.
  • Bild med titeln vara ett bra hus gäst Steg 6
    3. Fråga innan du hjälper dig till mat. Undvik att ta det sista av någonting, speciellt de sista av rester som inte lätt kan reproduceras eller dyra föremål. Om du måste äta värdens mat medan de inte är tillgängliga, är en bra idé att hämta lite mer för att ersätta vad du åt.
  • Bild med titeln vara ett bra hus gäst Steg 7
    4. Respektera kulturella och familjära skillnader. Till exempel kan du vara en omnivore som bor med en vegansk familj, men det är artigt att åtminstone försöka vad de tjänar dig. Kritisera inte dina värdar "preferenser. Om du äter en viss typ av mat är ett brott mot dina kulturella eller religiösa övertygelser, låt dina värdar veta innan du anländer.
  • Anpassa till din värdens livsstil. Det kan finnas barn, husdjur, äldre föräldrar, eller andra i hemmet med vilka du kan vara oacceptabelt att leva med. Gå med flödet och försök att lära dig något av erfarenheten.
  • Del 3 av 4:
    Vistas självförtroende
    1. Bild med titeln vara ett bra hus gäst Steg 8
    1. Erbjuda att göra bidrag. Även om du inte äter på din värd hem, erbjuda att köpa matvaror. Kom ihåg att dina värdar förmodligen redan har handlat för extra matvaror och tillbringade en betydande tid och pengar för att göra sig redo för ditt besök. Du kan antingen bankroll deras nästa snabbköpsresa, eller erbjuda att gå ut och köpa saker för både dig själv och för dem (fråga dem för en lista).
  • Bild med titeln vara ett bra hus gäst Steg 9
    2. Gör din egen tvätt. Var inte generad om att fråga om det är okej att göra din tvätt på din värds plats. De förstår att efter några dagar har du smutsiga underkläder.
  • Fråga din värd när den trevligaste tiden för dig att göra din tvätt skulle vara, betonar att du inte vill skära in i hushållets normala rutin.
  • Bild med titeln vara ett bra hus gäst steg 10
    3. Erbjuda att hjälpa till med måltider. Det betyder inte att trotsar värden ut ur köket, men istället betyder det att samla tallrikar, utföra rätter, erbjuda att tvätta eller stapla diskmaskinen, rengöring av räknarna och ta ut soporna. Du kan till och med erbjuda att laga mat eller två.
  • Del 4 av 4:
    Visar tacksamhet
    1. Bild med titeln vara ett bra hus gäst Steg 11
    1. Ta med en gåva för att visa tacksamhet. Att erbjuda något som ett sätt att tacka dina värdar i förväg är en tankeväckande och omtänksam gest. Det visar din uppskattning av deras viktiga ansträngningar att göra din vistelse en bra. Betydande, billiga gåvor inkluderar en flaska vin, en låda med choklad, en korg med frukt eller en bukett blommor.
  • Bild med titeln vara ett bra hus gäst Steg 12
    2. Vara uppskattande. Express att du är nöjd med den lokala maten, sightseeing och andra attraktioner. Om dina värdar har gett dig en hemlagad måltid, visa din uppskattning genom komplimanger och genom att erbjuda att ta hand om nästa måltid.
  • Bild med titeln vara ett bra hus gäst Steg 13
    3. Tack dina värdar för vistelsen. Hjälp dem att städa upp allt du kanske har flyttat under ditt besök. Rusa inte ut ur huset när du lämnar, eftersom värdarna kan anta att du inte uppskattade din vistelse.
  • Lämna ett tackmeddelande om din avresa. Det är artigt att lämna ett litet token för att visa att du är tacksam för deras gästfrihet. Ett handskriven kort gör en tankeväckande token av uppskattning.
  • Tips

    Med vissa skillnader mellan din livsstil och dina värdar, kan du känna att du trivs på tiptoes, men kom ihåg att kompromissa och vara öppen, ärlig och omtänksam.
  • Var uppmärksam på säkerhetsanvisningarna i din värdens hem - var noga med att du låser upp ordentligt. Ta hand om några nycklar som de lånar dig. Erbjuda att ersätta det du har använt.
  • Om du har speciella kostbehov, ta med din egen mat. Erbjuda att ta hand om dina egna kostbehov och vara tydlig om vad det här betyder genom matberedning.
  • Erbjud alltid att hjälpa till i köket. Vara lateral att tänka på sätt att hjälpa. Respektera sina tullar och val, precis som du vill ha din respekterade i ditt hem.
  • Om din värd erbjuder att ge din transport åtminstone betala för sin gas. Kom ihåg att det är en rundresa för dina värdar när de hämtar dig eller tar dig till en flygplats eller busstation och det borde inte vara på din värdkostnad.
  • Varningar

    Ta inte med ett husdjur, även ett utanför husdjur, utan att fråga. Om din värd verkar tveksamt när du frågar om att ta med ditt husdjur, ta inte det. Om du är tillåten att ta med ditt husdjur, städa upp efter det regelbundet.
  • Byt ut allt som du skadar. Även om det var en olycka, är du ansvarig, och borde göra det rätt för din värd genom att fixa objektet, ersätta objektet eller lämna en monetär bosättning. Gör det visar att du respekterar andras ägodelar. Inte adressera det kan lämna långa minnen av problemet, och det kommer säkert att komma runt i familj eller vänskapscirklar.
  • Om du inte känner till dig runt staden, be om att din värd ska följa med dig på dina utflykter, så att du inte går vilse.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande