Hur man firar en födelsedag online

Låt inte sociala distanser förstöra din förmåga att kasta en mördare födelsedagsfest! Medan du kanske inte kan kasta den jättepartiet i ditt hem som du normalt gör det, finns det fortfarande gott om sätt att kasta en fantastisk födelsedag online. Faktum är att du har ett underbart tillfälle att bjuda in väldigt fler personer än vad du normalt skulle eftersom människor inte behöver resa någonstans för att delta i festen! Medan det kan känna sig lite konstigt att fira just nu, känner mig inte dåligt om att njuta av en födelsedag under pandemin. Kasta en fest under dessa svåra tider kommer att ge människor något kul att se fram emot medan de fastnar hemma och väntar på den här saken.

Steg

Metod 1 av 3:
Planerar partiet
  1. Bild med titeln Fira en födelsedag online steg 1
1. Välj ett roligt tema om du vill ge festen en specifik atmosfär. Plocka ett tema är ett bra sätt att få festen att känna sig officiell. Du kan göra en snygg black-tie-händelse och uppmuntra människor att klä sig hemma, eller gå till en Oktoberfest-firande och uppmuntra alla att hämta sin favoritfancy öl. Du kan också göra ett filmnatt tema och be folk att klä upp som deras favoritfilmskaraktär och spela ett gissningsspel för att starta festen.
  • För en barnparti, välj ett tema som får ditt barn pumpat. Om de är ett enormt fan av superhero-filmer, kommer en avengers-tema-komisk bokfest vara kul. Om de är yngre kan en dinosauri-jamboree eller prinsessans fest vara ett ton roligt.
  • Du behöver inte välja ett tema om du inte vill. Det är helt okej att gå för en mer avslappnad händelse.
  • Om du inte har något emot det extra arbetet, kan du maila ut någon form av temabaserad festfavör för alla att bära före tiden. Matchande solglasögon, goofy födelsedagshattar, eller en billig flaska vin är alla fantastiska sätt att uppmuntra människor att komma in i partiets ande.
  • Bild med titeln Fira en födelsedag online steg 2
    2. Välj en tid och datum för ett digitalt konferenssamtal. Vänner och familj kommer sannolikt att dyka upp om du är värd för festen på en helg, även om din födelsedag är under veckan. Du kan välja vilken dag du vill ha. Fråga dina vänner och familj när de är lediga och försöker välja en tid som fungerar för alla.
  • Det kan vara lite svårt för människor att sitta framför sin dator i 3 timmar. Om alla har ett ton roligt kan de dock hänga i 2 timmar eller mer. Du kan säga på inbjudan, "kommer vi att festa från 7 till 8:00 eller så" att säkra dina satsningar.
  • Om du kastar ett barns parti och deras födelsedag är under veckan, överväga att göra något som en familj på deras födelsedag och sedan kasta festen på helgen när fler föräldrar kommer att vara fria.
  • Bild med titeln Fira en födelsedag online steg 3
    3. Välj ett videoklippsprogram för den part som dina deltagare kan komma åt enkelt. De mest populära digitala konferenssamtalsprogrammen för fester som dessa inkluderar zoom, Google Hangouts, Skype och Discord. Ladda ner en nu och bli bekant med det om du inte är van vid att använda en. Allt du behöver är en dator med en webbkamera eller en telefon.
  • Houseparty och Microsoft Teams är två solida alternativ, men dina gäster kanske inte är bekanta med dem.
  • Om du organiserar en fest för ett äldre barn och de känner till deras väg runt datorn, känner du dig fri att låta dem skicka länken till sina vänner. Detta kommer att låta dem ställa upp strömmen men de skulle vilja.
  • Bild med titeln Fira en födelsedag online steg 4
    4. Skicka ut pappersinbjudningar eller e-dites på samma sätt som du normalt skulle. En digital fest är fortfarande en fest! Göra det officiellt genom att skicka ut en formell inbjudan. Du kan maila ut pappersinbjudningar om du känner dig festlig, eller skicka ut e-dites för att bara låta alla veta när din fest är. Inkludera tema, tid och videokonferenser som du ska använda. Detta kommer att låta folk veta att det är en verklig fest och inte bara några slumpmässiga sammankomster.
  • Inkludera länken till din videokonferens på inbjudan om du kan. Det är okej att skicka ut det via e-post eller sociala medier några dagar innan du vill se vilken plattform som föredrar att använda först.
  • Om det finns ett tema för din fest, inkludera det i inbjudan. För ett "stranddag" -tema kan du använda inbjudningar med solglasögon och en ljus strandboll på locket, till exempel.
  • Bild med titeln Fira en födelsedag online steg 5
    5. Förklara vad partiet kommer att medföra så att folk vet vad som förväntas. Många av dina vänner och familj är osannolikt att ha deltagit i en digital födelsedagsfest förut. Inkludera en anteckning i din inbjudan om vad du gör här. Förklara vilken typ av digital programvara de behöver för att ladda ner före tid och förklara vad du gör för festen.
  • Om du organiserar en barns födelsedagsfest och du planerar att göra en tårta, låt föräldrar veta i inbjudan så att de kan hämta något sött för sina barn. Det kommer att känna lite udda om ditt barn snackar bort på en skiva av tårta framför alla och de har inte något sött att äta.
  • Till exempel kan du säga, "Jag vet tider är tuffa, men det här blir ett roligt sätt för oss att komma ihop. Du måste ladda ner zooma på telefonen eller datorn i förväg om du inte redan har det. Låt mig veta om du behöver hjälp med detta. Vi ska spela spel, umgås och ta en drink tillsammans för min födelsedag, så hämta en sex-pack av din favorit IPA innan vi träffas!"
  • Bild med titeln Fira en födelsedag online steg 6
    6. Klä upp för tillfället att pumpas för evenemanget. Tema eller inget tema, det är en bra idé att klä sig upp för festen. Kasta på en fin tröja eller klänning, gör din smink om du bär någon och håller de sweatpantsna i din byrå. Du kommer att få mycket mer upphetsad för evenemanget om du känner att du förbereder dig för en vanlig fest!
  • Om du vill hålla det comfy, överväga att göra "Pajama Party" ditt tema. Detta är ett roligt sätt för alla att hålla sakerna avslappnade.
  • Bild med titeln Fira en födelsedag online steg 7
    7. Starta videosamtalet tidigt och välkomna människor som de dyker upp. Om din fest börjar kl 19.00, dyka upp klockan 6:50 så att de punktliga folket inte går in i ett tomt chattrum. När människor börjar visa upp till samtalet, välkomna dem till festen på samma sätt som du skulle om de visade upp i ditt hem. Gör små samtal och uppmuntra dem att bli bekväm medan de bosätter sig i.
  • Om människor inte känner varandra, presentera dem. Med ett digitalt samtal är det möjligt att du bjuder in människor från hela vem som kanske inte känner varandra, så sätter folk till lätthet genom att introducera alla som de dyker upp.
  • Metod 2 av 3:
    Aktiviteter för vuxna
    1. Bild med titeln Fira en födelsedag online steg 8
    1. Kasta en digital cocktailtid för att dela drycker med vänner. Ett av de enklaste sätten att ha kul tillsammans är att spricka öppna en drink tillsammans och bara chatta. Detta är ett bra alternativ om du skjuter för en avslappnad vibe där alla bara har kul och går med flödet. Du kan även ha en födelsedag toast, eller spela ett drickspel, som aldrig har jag någonsin.
    • Du kan knyta dryckerna till ditt tema om du vill. Du kan göra ett vinprovande tema där alla försöker en ny flaska vin och recensioner det, eller värd en "fancy beer night" där människor tar med sig sin favorit hantverk brygga och förklarar vad de tycker om det.
  • Bild med titeln Fira en födelsedag online steg 9
    2. Värd en snygg middagsfest så att alla kan sitta ner och äta tillsammans. Uppmuntra alla att laga mat eller beställa så att deras mat är redo när parten börjar. Har alla satt sin telefon eller bärbar dator ner vid middagsbordet och njuter av ett digitalt middagsfest med varandra. Inte bara är det här en bra ursäkt för dina gäster att ta lite bra mat, men det är ett roligt sätt att efterlikna något du och dina vänner kan saknas medan du fastnar i karantän.
  • Om du går med det här alternativet, gå ut allt! Kasta på en snygg kostym eller klänning, ljus ett ljus och spricka öppnar en trevlig flaska vin.
  • Bild med titeln Fira en födelsedag online steg 10
    3. Delta i en live-streamad händelse tillsammans för att dela lite skratt. Virtuella händelser har blivit ganska populära nyligen av uppenbara skäl. Titta online för en stand-up komedi eller improv händelse som strömmar online. Titta på evenemanget tillsammans och chatt medan du skrattar natten bort.
  • Det finns gratis komediströmmar och visar att du kan hitta online. Du behöver inte spendera pengar för de flesta av dessa levande händelser.
  • Många intressanta levande händelser streamas på Twitch, där människor värd Talk Shows, levande musik och andra evenemang.
  • Bild med titeln Fira en födelsedag online steg 11
    4. Spela ett digitalt partispel för att ha kul tillsammans. Det finns digitala versioner av de flesta brädspel där ute. Du kan också ladda ner Tabletop Simulator för att få ett 3D-brädspel. Det finns också många trivia och festspel från Jackbox, som människor använder sina telefoner för att spela. Detta är ett bra sätt att njuta av din tid tillsammans!
  • Digitala kortspel är ett lätt att lära och roligt alternativ om du har några gäster som inte är en stor fan av komplexa spel.
  • Om du kastar en liten sammanträde med en massa spelare, kan du alla spendera några timmar att spela din favorit multiplayer shooter eller något.
  • Metod 3 av 3:
    Idéer för ett barns parti
    1. Bild med titeln Fira en födelsedag online steg 12
    1. Dekorera ditt hem och gård natten innan för att få det att känna sig legit. Natten före festen, dekorera ditt hem som galen. Sätt ballonger överallt, häng en banner i vardagsrummet och kasta band eller streamers överallt. Att dekorera ditt hjärta ut kommer att gå långt för att göra ditt barn upphetsad. De kommer också att känna sig mycket bättre om sin digitala födelsedag om det känns som den riktiga saken.
    • Bjud in ditt barns vänner att svänga av ditt hus på egen hand och lämna ett födelsedagsmeddelande med krita utanför! Detta är en av de stora handen som verkligen kommer att få ditt barn att känna sig speciellt på sin stora dag.
  • Bild med titeln Fira en födelsedag online steg 13
    2. Anslut en TV eller projektor till din dator för att göra videon lätt att se. Om ditt barn är yngre kan en liten datorskärm inte vara mycket roligt för dem. Använd en HDMI-kabel för att ansluta din bärbara dator eller dator till en TV eller en projektor så att de kan få en bra titt på alla människor som visar sig att önska dem en grattis på födelsedagen.
  • Det kommer också att känna sig roligare att umgås på soffan och äta lite pizza eller kaka än vad det kommer att ställa in alla framför familjen dator.
  • Bild med titeln Fira en födelsedag online steg 14
    3. Välj en värd för att berätta aktiviteter och leda festen. Du kan vara värd för festen själv, eller utse en annan familjemedlem eller förälder att ta tygarna. När alla har loggat, välkomnar dem, tacka dem för att komma och önskar ditt barn en stor grattis på födelsedagen. Under hela evenemanget, låt folk veta när du gör dig redo att blåsa ljusen på kakan, starta underhållningen, eller spela ett spel tillsammans.
  • Du kanske säger, "Hej alla! Det ser ut som de flesta av oss är här. Det är synd att vi inte kunde göra det personligen, men vi kommer fortfarande att ha en fantastisk tid idag! Tack för att du kom. Låt oss sparka det här genom att önska Jason en stor grattis på födelsedagen!"
  • Om du är värd för en tonårsparti, låt dem bara ta ledningen om de vill ha det. En 15-årig kan vara lite generad av sina föräldrar som försöker mc deras parti.
  • Bild med titeln Fira en födelsedag online steg 15
    4. Har alla sjunger "grattis på födelsedagen" till ditt barn. Du kan göra det i början av festen, eller precis innan ditt barn blåser ut ljusen på sin tårta om du får en. Det kan vara lätt att glömma en enkel detalj så här med en digital fest, men att ha alla sjunger "grattis på födelsedagen" är en av de små sakerna som verkligen kommer att få ditt barn att känna sig speciell på sin stora dag.
  • Om du kan, vrid volymen på datorn eller TV-högtalarna så låten är snäll och högljudd.
  • Bild med titeln Fira en födelsedag online steg 16
    5. Hyra underhållning och strömma det för att göra partiet extra speciell. Om du vill göra något lite traditionellt, anställa en trollkarl eller clown för att dyka upp och utföra. Ta din bärbara dator eller webbkamera ut till verandaen eller en lokal park och njut av underhållningen från ett ansvarsfullt avstånd. Det här är ett roligt sätt att ge ditt barn något minnesvärt för deras födelsedag.
  • Att kombinera ett digitalt konferenssamtal med en vanlig aktivitet är ett bra sätt att få det att känna sig som en vanlig fest.
  • Bild med titeln Fira en födelsedag online steg 17
    6. Enlist en favorit karaktär att gå med i samtalet om födelsedagsbarnet är yngre. Om ditt barn fortfarande är i åldern där deras ögon lyser när de ser sin favorit Disney-karaktär eller superhjälte i kostym, hyra en artist för att dyka in i konferenssamtalet och underhålla barnen. Detta är ett bra alternativ om du inte vill strömma något utanför. Det kan också vara ett bra sätt att överraska ditt barn och göra videosamtalet spännande!
  • Många av de företag och frilansskådespelare som specialiserar sig på barnpartier kommer att kunna tillgodose ett digitalt besök.
  • Du kan ha karaktären upp i person, men en liten bit av magiken kommer att gå vilse om ditt barn är den enda som kan interagera med dem.
  • Bild med titeln Fira en födelsedag online steg 18
    7. Värd en klockfest för barnen om du vill ha en mer avslappnad atmosfär. De flesta föräldrar har förmodligen tillgång till en streaming service, som Netflix. Låt ditt barn välja en ålders lämplig film eller visa och vara värd för en klockfest. Ställ in den bärbara datorn eller webbkamera bredvid ditt barn och låt dem titta på filmen på en TV med sina vänner. Tiden början på filmen så att alla börjar samtidigt och låta ditt barn och vänner njuta av sig själva.
  • Det här är ett bra alternativ om du inte kan få alla på samma sida så långt som starttiden för festen. En film kan ta 2 timmar att avsluta, vilket bör ge många människor tid att dyka in på någon gång och önskar ditt barn en grattis på födelsedagen.
  • Bild med titeln Fira en födelsedag online steg 19
    8. Inkorporera en rolig aktivitet om du vill ge barnen något att göra.Du kommer inte att kunna spela Pin the Tail på åsnan online, det finns gott om spel du kan ställa upp för ditt barn och deras vänner. De kunde spela uno, scrabble, eller någon annan typ av festspel om de är gamla nog för det. Du kan också få barnen att spela ett spel där de agerar något ut, eller värd en rolig danskonkurrens.
  • Du kan hämta en kopia av aldrig har jag någonsin familjeutgåva, eller spela charader över det digitala samtalet.
  • Barnen kan njuta av en skämt-berättande tävling eller en skrämmande historia konkurrens om de är gamla nog att hantera det.
  • Eller, ha varje gäst säga några vänliga ord om ditt barn. Det här är ett enkelt sätt att verkligen få ditt barn att känna sig älskad och uppskattad.
  • Bild med titeln Fira en födelsedag online steg 20
    9. Håll festen att gå hemma för att få ditt barn att känna sig speciell. Om festen är över så snart konferenssamtalet är över, kan de bli lite bummed ut. Håll festen att flytta genom att göra något som en familj så snart den viktigaste händelsen är över. Du kan titta på en film tillsammans, engagera sig i speltid med ditt barn, eller ha en scavenger jakt hemma.
  • Tips

    Medan det inte är tekniskt en online-fest, är födelsedagsparader ett populärt alternativ för barnens födelsedagsfester. Bjud in alla dina barns vänner och familj att köra av, ropa grattis på födelsedagen och släpp en present av.
  • Om du kastar ett barns parti och du känner andra föräldrar som kastade digitala partier för sitt barn, nå ut till dem. Fråga dem vad som fungerade och vad gjorde det inte. Det här är ett bra sätt att ta reda på vad du kan göra beroende på ditt barns personlighet och vängrupp om du är lite förlorad.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande