Hur man citerar i turabisk stil

Om du skriver en uppsats, forskningspapper, avhandling eller annan typ av papper krävs det vanligtvis att du sammanställer dina referenser i en bibliografi eller en referensavdelning i slutet av ditt papper. Turabian stil är en vanlig citatstil som används för att göra detta. Den består av två olika stilar: Notes-Bibliography-stilen och författarens stil. Studenter av historia, litteratur och konst använder typiskt anteckningsbibliografiska stilen för att citera deras material. Å andra sidan använder studenterna i de fysiska, naturliga och samhällsvetenskapen typiskt den författande stilen för att citera deras material. Stilarna är mycket lika, men de har mindre skillnader.

Steg

Metod 1 av 2:
Med hjälp av anteckningarna-bibliografi stilenStöd WikiHow och gå till annonsen
  1. Bild med titeln Cite i Turabian Style Steg 1
1. Citera en bok. Starta din citat genom att vända författarens namn, jag.e., Sist, först och stäng den med en period. Följ författarens namn med titeln på boken kursiviserad. Följ det med en period också. Skriv sedan utgivarens plats, ett kolon, utgivaren, ett kommatecken och publiceringsåret. Avsluta citatet med en period. Prova det själv!
  • Till exempel: Eckhardt, Daisy. Helande växter. New York: University Press, 2002.
  • Om din bok har två eller flera författare, ändrar du bara namnet på den första författaren. Resten av författarnas namn ska vara i vanligt format. Till exempel: Eckhardt, Daisy, John Glass och Michael Briggs. Läkande växter och medicin. New York: University Press, 2005.
  • Bild med titeln Cite i turabisk stil Steg 2
    2. Citera en journalartikel. Börja din citat genom att vända författarens namn, jag.e., Sist, först och följ detta med en period. Skriv och citera titeln på tidskriftsartikeln och följ titeln med en period. Skriv sedan och kursera namnet på journalen med sitt volymnummer. Följ volymnumret med ett kommatecken och problemummeret. Placera året för publicering i parentes följt av ett kolon och inkluderande sidnummer. Avsluta citatet med en period.
  • Till exempel: Richard, Anna. "Race och kön i klassrummet." Race och könsstudier 30, nej. 2 (2010): 65-81.
  • Om tidskriftsartikeln har mer än en författare, omvänd bara namnet på den första författaren. Skriv resten av författarens namn i vanligt format.
  • Om du hämtade tidskriftsartikeln från online, följ sedan de inkluderande sidnummer med åtkomstdatum och en URL (om det är en webbplats), eller namnet på databasen om den hämtades från en online-databas. Till exempel: Tillkomma 15 mars 2015. https: // loc.gov /. Eller, åtkomst till 15 mars 2015. Academic OneSearch.
  • Bild med titeln Cite i turabisk stil Steg 3
    3. Citera en tidskriftsartikel. Starta citatet genom att vända författarens namn, jag.e., Först, sist och stäng den med en period. Skriv och citera namnet på tidningsartikeln och stäng den med en period. Skriv och kursivera tidskriftens namn följt av ett komma och det datum det publicerades. Det är så enkelt!
  • Till exempel: Doe, James. "Hur man antar en katt." Katter som husdjur, 15 augusti 2009.
  • Om artikeln har mer än en författare, omvänd bara den första författarens namn.
  • Bild med titeln Cite i turabisk stil Steg 4
    4. Citera en tidningsartikel. Att citera tidningsartiklar är enkelt! Börja citatet genom att vända författarens namn följt av en period. Skriv och citera titeln på artikeln och stäng titeln med en period. Skriv och kursera namnet på tidningen följt av ett komma och det datum det publicerades. Skriv sedan det datum du öppnade artikeln, en period och webbadressen (om den nås online). Avsluta citatet med en period.
  • Till exempel: Moore, Katherine. "Kvinnor i strid." Houston Times, 16 januari 2007. Åtkomst till 11 juni 2009.
  • Om artikeln har mer än en författare, omvänd bara den första författarens namn.
  • Bild med titeln Cite i turabisk stil Steg 5
    5. Citera en webbplats. Börja citatet genom att vända den första författarens namn följt av en period. Skriv och citera artikelns titel och stäng den med en period. Skriv namnet på webbplatsen och stäng det med en period. Skriv sedan datumet för publicering, en period, det datum du har åtkomst till artikeln, en period och URL-adressen. Avsluta citatet med en period.
  • Till exempel: Davis, Ashley. "Tio platser du borde besöka den här sommaren." Resa. 21 maj 2016. Åtkomst till den 5 juni 2016. http: // resa.KOM / 2016/98/02 / Ten-platser-du-bör-besök-denna-sommar-555849578.
  • Metod 2 av 2:
    Använda författarens stilStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln Cite i turabisk stil Steg 6
    1. Citera en bok. Starta citatet genom att vända den första författarens namn följt av en period. Skriv ut året för publicering och stäng det med en period. Skriv och kursera bokens titel och stäng den med en period. Skriv sedan utgivarens plats, ett kolon och utgivaren. Avsluta citatet med en period. Nu är det din tur att försöka!
    • Till exempel: Beal, Kristin. 2008. Det mongoliska riket. Chicago: University Press.
    • Om boken har mer än en författare, omvänd bara den första författarens namn. Resten av författarnas namn ska vara i vanligt format. Till exempel: Beal, Kratin, Kathy Davis och Brent Flowers. Det mongoliska riket. Chicago: University Press.
  • Bild med titeln Cite i turabisk stil Steg 7
    2. Citera en journalartikel. Att citera tidskriftsartiklar är enkelt! Börja citatet genom att vända författarens namn och stänga det med en period. Skriv år för publicering. Skriv och citera artikelns titel och stäng den med en period. Skriv och kursera namnet på journalen med sitt volymnummer. Följ volymnumret med ett komma, problemalternativet, publikationsmånaden / säsongen i parentes, ett kolon och inkluderande sidnummer. Avsluta citatet med en period.
  • Till exempel: Grant, Allen. 2007. "Kindergarteners och kön." Journal of Gender Studies 35, nej. 10 (juni): 30-45.
  • Kom ihåg att bara vända den första författarens namn om det finns mer än en författare.
  • Om du hämtade artikeln från online eller en databas, följ sedan de inkluderande sidnummer med åtkomstdatum och URL eller namnet på databasen. Till exempel: 30-45. Åtkomst till den 15 december 2011. https: // loc.gov /, eller Academic OneSearch.
  • Bild med titeln Cite i turabisk stil Steg 8
    3. Citera en tidskriftsartikel. Starta citatet genom att vända författarens namn och stänga det med en period. Skriv publikens datum och stäng det med en period. Skriv och citera artikelns titel följt av en period. Skriv och kursivera namnet på tidningen. Följ namnet med ett komma och månad och dag för publicering. Prova det själv!
  • Till exempel: Rodgers, Will. 2005. "Fortsätt simma bara." San Diego Times, 18 juli.
  • Bara omvänd den första författarens namn om artikeln har mer än en författare.
  • Om du har nått artikeln online eller via en databas, följ sedan den månad och dagen för publikationen med webbadressen och det datum som är tillgängligt i parentes. Till exempel: Rodgers, Will. 2005. "Fortsätt simma bara."San Diego Times, juli 18. http: // web.lexis-nexis.com / universE / dokument?_z = mlfjkcunum = 4 & 68dfd = kjljlkjl (åtkomst 29 maj 2005).
  • Bild med titeln Cite i turabisk stil Steg 9
    4. Citera en tidningsartikel. Börja med att vända författarens namn. Stäng det med en period. Skriv publikens datum och en period. Skriv och citera artikelns titel och stäng den med en period. Skriv och kursivera tidningen. Följ namnet med ett komma, publikationsmånad och dag och en period. Skriv sedan det datum du öppnade artikeln. Följ detta med en URL om du har nått artikeln online. Avsluta alltid citatet med en period. Ge det ett försök!
  • Till exempel: Collins, Brigette. 2004. "Stoppa och lukta rosen." Los Angeles Times, 29 oktober. November 4, 2004.
  • Bild med titeln Cite i turabisk stil steg 10
    5. Citera en webbplats. Starta citatet genom att vända författarens namn. Stäng det med en period. Skriv år för publicering och en period. Skriv och citera artikelns titel och stäng den med en period. Skriv namnet på webbplatsen och en period. Skriv publikens månad, dag och en period. Följ detta med det datum du har åtkomst till artikeln, en period och URL-adressen. Avsluta citatet med en period. Det är verkligen så lätt!
  • Till exempel: Tidwell, Charles. 2006. "Sommarmusikfestivaler i Chicago."Chicago-händelser. 15 maj. Åtkomst den 20 juli 2006. http: // Chicagoevents.KOM / 2006 / Summer-Music-Festivals-In-Chicago.html
  • Bild med titeln Cite i turabisk stil Steg 11
    6. Parentesis för författarens efternamn och datum. Gör det här om du gör en in-text-citat. Om du citerar någon direkt, lägg sedan sidnumret i parentesen också. Placera citatet före perioden i slutet av meningen.
  • Till exempel: Det tar 365 dagar för jorden att resa runt solen (Davis 2007).
  • Om det är ett direkt citat: "Det tar 365 dagar för jorden att resa runt solen," (Davis 2007, 65).
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande