Hur man byter ett komma till dot i excel

Den här artikeln lär dig hur du byter ett komma till en punkt i Excel. Manuellt ersätter kommatecken med prickar i Excel kan vara en tidskrävande uppgift. Du kan stoppa den här situationen på grund av europeiska länder med hjälp av kommatecken som en decimalseparator istället för en period. Lyckligtvis kan denna fråga lösas ganska lätt.

Steg

Metod 1 av 2:
Använda verktyget Sök och välj
  1. Bild med titeln Ändra ett komma till dot i Excel Steg 1
1. Öppna Excel-kalkylbladet du behöver uppdatera. Oavsett om det är på skrivbordet eller i en mapp, hitta kalkylbladet och dubbelklicka på det för att öppna den.
  • Bild med titeln Ändra ett komma till dot i Excel Steg 2
    2. Klicka på Hitta och välj knapp. Den här knappen finns längst upp till höger på skärmen. Det kommer att säga "Sök och välj" och det kommer att representeras av ett förstoringsglas eller kikare, beroende på vilken version av Excel du använder.
  • Bild med titeln Ändra ett komma till dot i Excel Steg 3
    3. Klick Byta ut från menyn. En meny visas och Byta ut kommer att vara det andra alternativet ner, bara till vänster om en ikon som har en pil mellan bokstäverna "b" och "c."
  • Bild med titeln Ändra ett komma till dot i Excel Steg 4
    4. Fyll i fälten. Ett fönster öppnas med två fält: "Hitta vad" och "byt ut med."I fältet" Hitta vad "skriver du in ett komma. I fältet "Byt ut med" skriver du in en period / punkt.
  • Bild med titeln Ändra ett komma till dot i Excel Steg 5
    5. Klick Ersätt alla. Om du klickar på det här alternativet kommer att ersätta varje kommatecken i dokumentet med en period / punkt.
  • Metod 2 av 2:
    Ändra nummer separatorer
    1. Bild med titeln Ändra ett komma till dot i Excel Steg 6
    1. Öppna Excel-kalkylbladet du behöver uppdatera. Oavsett om det är på skrivbordet eller i en mapp, hitta kalkylbladet och dubbelklicka på det för att öppna den.
  • Bild med titeln Ändra ett komma till dot i Excel Steg 7
    2. Klick Fil I det övre vänstra hörnet. De Fil Knappen är alltid det första alternativet i toppmenyn i ett Microsoft Office-dokument. Du kan hitta den i det övre vänstra hörnet av fönstret.
  • Bild med titeln Ändra ett komma till dot i Excel Steg 8
    3. Klick alternativ I nedre vänstra hörnet. Menyn längs den vänstra sidan av skärmen blir grön. Längst ner på den här menyn, i det nedre vänstra hörnet av menyn, kommer du att se alternativ.
  • Bild med titeln Ändra ett komma till dot i Excel Steg 9
    4. Klick Avancerad i menyn till vänster. Ett fönster av Excel-alternativ kommer att dyka upp som har en annan meny längs vänster sida. Du kan hitta Avancerad alternativ precis under Enkel åtkomst.
  • Bild med titeln Ändra ett komma till dot i Excel steg 10
    5. Avmarkera Använd systemavskiljare låda. Du kan hitta det här alternativet nära botten av Redigering av alternativ sektion. Lådan ska kontrolleras som standard. Klicka på markeringen så att det försvinner, och lådan är okontrollerad.
  • Bild med titeln Ändra ett komma till dot i Excel Steg 11
    6. Uppdatera Decimalavskiljare och tusentals separatorfält som behövs. Beroende på vad dina standard är, bör ett av dessa fält ha ett komma i det. Byt ut den med en period / punkt och klicka på "OK" längst ner i fönstret för att slutföra ändringen.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande