Hur man blir en finansiell investeringsrådgivare

Finansiella rådgivare ger vägledning till sina kunder om investeringar och finansiella strategier, och ibland kan också investera pengar för dem. Många rådgivare väljer att bli registrerade investeringsrådgivare (RIA) som ett sätt att legitimera sin praxis. Men denna certifiering kommer inte till frihetsbehov, erfarenhet, erfarenhet och demonstrerade färdigheter innan de kan börja träna. Om du är i skolan eller med tanke på att du gör en karriärbyte, använd stegen nedan för att ange det givande området för finansiell rådgivning.

Steg

Del 1 av 3:
Bli utbildad
  1. Bild med titeln Tala om din bästa vän Du är deprimerad Steg 3
1. Bestäm om finansiell rådgivning passar dig. Att arbeta som finansiell rådgivare kan vara givande, men det är också utmanande på grund av hur mycket kompetens som krävs och de långa timmarna du måste arbeta för. Tänk på det intresse du har i finans och investering. Ju mer intresse du har i ekonomiska frågor, desto effektivare är du sannolikt som en finansiell investeringsrådgivare.
  • Att vara en framgångsrik finansiell rådgivare beror också mycket på din förmåga att arbeta med människor. De bästa rådgivarna kommer att vara delförsäljare och del finansiella marknader specialist.
  • Bild med titeln Lös ett problem Steg 2
    2. Känn dina alternativ. Finansiella rådgivare tar vanligtvis en av två rutter: antingen blir en börsmäklare som är licensierad av den finansiella industrikmyndigheten (FINRA) eller registreras hos Securities and Exchange Commission (SEC) som en investeringsrådgivare. Investeringsrådgivare kan undvika mycket av den strikta reglering som kommer med att vara en börsmäklare.
  • Resten av denna artikel kommer att diskutera att bli en investeringsrådgivare. För mer att bli en börsmäklare, se Hur man är en aktie mäklare.
  • Bild med titeln Bli medlem av Delta Sigma Theta Steg 2
    3. Få en högskoleexamen. Medan inte tekniskt krävs, kommer de flesta banker och värdepappersföretag inte att anställa finansiella rådgivare utan kandidatexamen. Men det fält där du får din examen är mycket mindre än viktigt än det faktum att du har en. Du kan komma in i fältet med någon typ av major, men de flesta finansiella rådgivare får examen i ekonomi, företag, finans eller redovisning. Om du inte förföljer en av dessa majors, var noga med att åtminstone ta flera relevanta klasser i redovisning eller ekonomi så att du har en grundläggande förståelse för industrin.
  • Överväg att ta några kurser i psykologi, liksom. Du måste vara bron mellan vilken typ av investeringar som ska fungera, och hur man övertygar en investerare att hålla sig till den strategin.
  • Bild med titeln vara en nationell delegat (USA) Steg 6
    4. Överväga forskarskolan. På en tuff arbetsmarknad kan vissa kandidater upptäcka att landning ett bra jobb som en investeringsrådgivare är lättare med examen. Men många banker eller värdepappersföretag skickar emellertid sin anställd tillbaka för en magisterexamen efter några av arbetet för att stärka sina färdigheter. Tänk på denna möjlighet innan du hoppar direkt från college till Graduate School.
  • Arbeta i några år efter college kan också ge dig mer av en uppfattning om vad du kanske vill specialisera dig när du går till grundskolan.
  • Del 2 av 3:
    Få erfarenhet
    1. Bild med titeln Kör för president i Förenta staterna Steg 4
    1. Sök ut finansiella rådgivare praktikplatser. En praktik är ett värdefullt sätt att tjäna erfarenhet, och det är hur många finansiella rådgivare får sin start. Även om många av dessa praktikplatser inte betalas, kan den erfarenhet som de tillhandahåller göra bekostnad väl värt det. Om du för närvarande arbetar någon annanstans kan du få en praktikarbete på natten.
    • Det kan vara lättare för dig att få en praktik om ditt högskola eller universitet har länkar till befintliga banker eller företag. Prata med ditt karriärutvecklingskontor för att hitta dessa praktikplatser.
    • Att arbeta som praktikant är ett bra sätt att få erfarenhet på fältet. Men om du letar efter ett annat sätt att bryta sig in i fältet, kan du överväga att fungera som en förälderplanerare eller en analytiker.
  • Bild med titeln Hitta en erfaren kriminell försvar advokat Steg 12
    2. Leta efter chanser att arbeta med kunder. Vid sökning efter praktik eller första jobb, undvik att arbeta för ett mäklarfirma eller försäkringsbolag. I många fall kommer du att krävas av dessa företag för att begära din familj och vänner för försäljningsledningar. Efter detta, om du inte kan producera en stadig ström av affärer snabbt, kommer du att bli avfyrade. Vissa nybörjare kan trivas i denna atmosfär, men om det inte låter som du, överväga att arbeta för ett bank- eller investeringsrådgivande företag. På dessa företag har du en mentor att visa dig repen och presentera dig för kunderna.
  • Att ha erfarenhet av att arbeta med människor är en viktig del av att vara en finansiell rådgivare, för att du måste kunna förstå investerarbeteende.
  • Bild med titeln Bli en mjukvaruingenjör Steg 5
    3. Sök efter ett träningsprogram. Det finns ett antal stora värdepappersföretag som erbjuder detaljerade utbildningsprogram för finansiella investeringsrådgivare. Sådana företag kan hjälpa dig att samla den nödvändiga arbetslivserfarenheten och förbereda dig för licensieringsundersökningar. Även om programmen är konkurrenskraftiga är de värda uppgiften att erbjuda ekonomiska investeringsrådgivning om du kommer in i dem. De erbjuder också dig möjlighet att visa att du har en passion för ekonomiskt investeringsarbete.
  • Alternativt kan du arbeta med mindre företag som garanterar en-mot-en-mentorskap och erbjuder möjlighet för dig att bredda din kunskap genom att genomföra olika uppgifter för kunder med olika behov.
  • En majoritet av praktikanter går in i träningsprogram från andra arbetslinjer.
  • Bild med titeln Passa slutprov Steg 23
    4. Lägg till i din kunskap. Djup kunskap krävs också för finansiell planering, särskilt med avseende på investeringar i utbildning, hypotekslån, pensionsplaner och så vidare. Om möjligt, ta klasser eller arbeta inom relaterade områden som fastigheter eller skatteberedning för att få unik erfarenhet som kan låta dig specialisera. Att ha ytterligare kunskaper kommer också att skilja dig från dina kamrater och göra dig till en mer värdefull hyra.
  • Del 3 av 3:
    Bli licensierad och certifierad
    1. Bildbeteckningen är en nationell delegat (USA) Steg 11
    1. Passera serien 65 examen. För att bli licensierad RIA måste du ta serie 65-examen, som administreras av FINA. För denna tentamen behöver du inte sponsras av arbetsgivare, så du kan tekniskt ta den här tentamen medan du fortfarande är i skolan eller innan du får ett jobb (förutsatt att du är knowledgable nog att passera det, det vill säga). I jämförelse med andra professionella certifieringsprov är serien 65 relativt lätt, vid tre timmar och 140 frågor.
    • Frågor täcker federala finansiella lagar och investeringsrådgivningsrelaterade ämnen.
    • Du måste göra åtminstone en poäng på 72 procent att passera. 10 av de 140 frågorna är testfrågor och räknas inte för eller mot din poäng.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Texas Steg 20
    2. Registrera dig med regeringen. För att arbeta som RIA måste du vara registrerad med ditt tillstånd eller eller SEC. Dessa rådgivare med mer än 100 miljoner dollar under ledning måste registrera sig med SEC och de nedanför detta tröskelvärde måste bara registrera sig med sin stat. Dessutom måste rådgivare till företag alltid registrera sig med SEC, oavsett företagsstorlek.
  • Registrering sker genom Investeringsrådgivarens registrering (IARD). RIA måste öppna ett konto med det här systemet och sedan filformulär ADV och U4 med lämplig kropp (sek eller stat).
  • Godkännande med i allmänhet tar 30-45 dagar. När du är godkänd är du nu en registrerad RIA.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Texas Steg 19
    3. Överväg att lägga till ytterligare certifieringar. Medan du bara måste skicka serien 65 för att träna som en RIA, kräver de flesta företag och kunder att du har en annan, högre certifiering. Dessa involverar i allmänhet specialiserade eller olika aspekter av investeringsrådgivande. Specifikt är de:
  • Certified Financial Planner (CFP), som fokuserar på finansiell planering för investeringar, skatter, försäkringar och fastigheter.
  • Chartered Financial Analyst (CFA), som involverar djupare och mer komplicerad ekonomisk analys av marknader och värdepapper.
  • Personlig finansiell specialist (PFS), som liknar en CFP men kräver också certifierad revisor (CPA) certifiering.
  • Chartered Financial Consultant (CHFC), som kräver tre års branscherfarenhet och kvalificerar individer för att ge investeringsrådgivning.
  • Chartered Investment Counselor (CIC), som bygger av CFA-certifieringen och kvalificerar rådgivare för att hantera större konton som fonder.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Hawaii Steg 12
    4. Tjäna dina certifieringar. För att tjäna dessa specialiseringar måste du kvalificera dig först. Några av dem kräver att du har andra certifieringar. Till exempel kräver CIC att du har ett CFA-certifikat. Andra kräver att du har ett visst antal års branscherfarenhet, vanligtvis tre till fem år. För alla certifieringar måste du skicka en tillhörande tentamen som blir mycket mer involverad än serien 65.
  • CFP-testet är till exempel ett massivt företag. Det är en två dagars, 10-timmars examen, som täcker alla aspekter av finansiell planering. På grund av detta misslyckas mer än 40 procent av testtagarna första gången och måste ta det igen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande