Hur man är en aktie mäklare

Har du precis slutat titta på Vägggata? Tja, att vara en börsmäklare involverar inte så mycket glitz och glam, men det är ganska fantastiskt. En börsmäklare är en finansiell rådgivare som rådgör kunder (företag eller individer) på lämpliga investeringar för att passa sina förmågor och mål.Att vara en börsmäklare måste man arbeta för ett mäklarhus - köp och försäljning av aktier på aktiemarknaden är begränsad till börsen. En mäklare är också känd som värdepappersförsäljare eller värdepapper och råvaruförsäljare. Här är allt du behöver veta!

Steg

Del 1 av 4:
Komma igång
  1. Bild med titeln vara en lagermäklare Steg 1
1. Gå till en bra högskola. Det brukade vara att alla med en knack för siffror och många vänner kunde bli en framgångsrik börsmäklare. Inte så längre! Om du vill vara konkurrenskraftig måste du få din examen. Ekonomi, finans, matematik, redovisning eller företagsledning är alla bra fält för att få din undergrad examen i. Och det bättre college du går till de mer utsikter du har senare i spelet!
  • Speciellt om du ska gå till grundskolan, behåll dina betyg upp. Ju bättre dina betyg, desto mer - och bättre - skolor öppnas upp till dig. För att inte tala om att veta vad du gör när du träffar utbytesgolvet!
  • Bild med titeln vara en lagermäklare Steg 2
    2. Titta på praktikplatser. Några mäklare hyra praktikanter under sitt sista år av college. Slå upp din campus " "Investeringsklubb" -- eller starta en om den inte finns! Att få den dröm praktik kan göra din väg att vara en miljardär a massa lättare.
  • Det här är din bästa satsning om du inte letar efter att få din MBA och vill gå så fort som möjligt. Men vet att avkoppling är helt ett lönsamt alternativ. Massor av människor tar ett par år, gå tillbaka för att få sin MBA och få i spelet lite senare. Också: människor är mer benägna att lita på en 28-årig med sina pengar än en 22-årig, så var god att behålla den röda solkoppen och paketet av ramen i handen för en sekund eller två mer.
  • Bild med titeln vara en lagermäklare Steg 3
    3. Överväg att få din MBA. Okej, så att ha en MBA är inte nödvändigt i sig, Men om du vill stiga till grädde av grödan, kommer en MBA att lägga dig på toppen av den potentiella medarbetarstacken du är tvungen att hitta dig själv i så småningom. Fler och fler människor får dem, vilket gör dem för kursen. Detta steg kan hjälpa till i arbetsförbättring, större signeringsbonus och högre ersättning.
  • Igen, gärna ta några år mellan undergrad och din MBA. Få en viss livskraftig arbetslivserfarenhet (även om det är menialarbete på en bank eller ett företag) kommer att göra dina alternativ att växa tiofaldigt också. Visar att du redan har grepp om vad du gör eller vill göra, kommer att få program för att ta dig mer allvarligt.
  • Bild med titeln vara en lagermäklare Steg 4
    4. Lär dig själv. Läsa. Kolla på. Avslöja dig själv. Lära sig. Detta är ett fält där du mycket kan göra dig bättre på din egen tid. Så läs böcker! Titta på finansiella nyheter. Följ olika lager och se vad som stiger och vad som faller. Medan Joe är avfödda Ferrets och Jim spelar fotboll, kommer du att se till att du går ut ur skolan med en sexfigurig inkomst att starta.
  • Prova William Bernsteins "De fyra pelarna av investeringar: lektioner för att bygga en vinnande portfölj," eller Mark Hebners "Indexfonder: 12-stegs program för aktiva investerare." Wall Street Journal eller NY Times Financial Section kommer inte heller att skada!
  • Du känner förmodligen ett halvt dussin människor som åtminstone dabble i investeringar. Fråga dem om vad de vet! Den enda anledningen till att du behöver en utbildning är det som är den nuvarande akademiska trenden. Tillbaka på dagen var det bara människor som tog ett aktivt intresse för det. Så tryck på alla dina resurser så snart du kan, så ofta du kan.
  • Bild med titeln vara en lagermäklare Steg 5
    5. Starta din egen investeringsportfölj. När du blir gammal, börja ta hand om några av dina egna pengar (om du är under 18, måste det vara i din föräldrars namn). Arbeta med en familjemedlem som gör det och se hur du kan börja bygga bevis på ditt know-how. Om du inte skulle lita på dig med din egen pengar, varför skulle någon annan lita på dig med deras?!
  • Del 2 av 4:
    Planerar din framtid
    1. Bild med titeln vara en lagermäklare Steg 6
    1. Tänk på dina alternativ. Det finns tre vägar som din karriär kan ta:
    • Var en fullservice mäklare. Detta skulle arbeta på ett företag som Merrill Lynch eller Morgan Stanley. För att lyckas här måste du vara mycket försäljningsorienterad. De kommer att ställa dig upp med ett utrymme, få dig utbildad och ge dig en lön att börja tills du passerar försöksperioden.
    • Var en rabattmäklare. Charles Schwab eller Fidelity är två exempel på rabattmäklare. Om du är mer serviceorienterad, är det här för dig. Du kommer i allmänhet alltid att vara på lön, vilket gör mindre provision, men främst att hjälpa dem som kommer till dig, köper och säljer men inte ge råd.
    • Var en bankmäklare. Detta är ganska enkelt - du arbetar på en bank. Bankens kunder kommer till dig för att köpa fasta livränta och göra andra, ofta mer konservativa, val.
    • Rabattmäklare måste i allmänhet veta lite om allt (rollovers, aktieoptioner, marginalredovisning, derivat, bindade stegar, etc.), medan fullservice mäklare vanligtvis specialiserar sig på ett område, som IRA-rollovers eller personaloptioner.
    • Fulltjänstmäklare är ansvariga för att hitta egna kunder. Men de ges också arbetsyta och en lön att börja. Med rabattmäklare betalar du dina kostnader och gör mindre provision. Det är verkligen en ge och ta.
  • Bild med titeln vara ett lagermäklare Steg 7
    2. Forskningsföretag. Om du har begränsat det till vilken typ av mäklare du vill vara, måste du fortfarande bestämma vilka företag du vill ansöka om. Precis som ett par byxor (en som du ska ha på sig i årtionden) behöver det passa dig precis rätt. Det viktigaste att tänka på? Storlek.
  • Ett stort företag kan ofta erbjuda dig ett konkurrenskraftigt träningspaket, vilket gör att du känner dig mer fast i din jordning och lindra dina ekonomiska startväv. Men du kan känna att du är en teeny fisk som drunknar i en stor damm.
  • Ett litet företag kan ge dig den uppmärksamhet du önskar och känner dig mer personliga (förutom att erbjuda en högre provision), men de kanske inte kan erbjuda dig kundens eller utbildning av ett större program.
  • Bild med titeln vara en lagermäklare Steg 8
    3. Bli utbildad på ett företag. Du måste få några månader på jobbet innan du kan ta din licens och vara en fullfjädrad börsmäklare, men du kan fortfarande komma till jobbet. Allt beror på var du är anställd. Vissa kan kalla det en praktik, vissa kommer bara att överväga det förträning, vissa kommer att erbjuda mer pengar än andra. Oavsett vilken form din tar, är det ett nödvändigt steg förundersökning.
  • Del 3 av 4:
    Blir fullt kvalificerad
    1. Bild med titeln vara en lagermäklare Steg 9
    1. Ta dina obligatoriska tentor. Det finns två grundläggande tester du måste ta:
    • Serien 7. Formellt känd som Allmän värdepapper Registrerad representantundersökning. Detta test ges av den finansiella industrins tillsynsmyndighet (FINRA) och är det svåraste testet du kommer att ta (varaktigt 6 timmar). Efter att ha passerat det, blir du en "registrerad representant," eller börsmäklare. Du har befogenhet att sälja alla värdepapper och investeringar utom för fastigheter, livförsäkring och råvaror. Det kostar $ 290.00 för närvarande.
    • Serien 63. Den här handlar bara om att bedriva affärer och de olika lagarna som styr transaktioner. Det är mycket kortare (75 minuter) och mycket lättare. Den här kostar $ 96.00
  • Bild med titeln vara en lagermäklare Steg 10
    2. Överväga att ta andra tentor att specialisera. De är inte exakt nödvändiga, men de gör det så att ingenting är off-gränser för dig. De undantag som nämns i serien 7? De går bort när dessa test passeras.
  • Serien 65. Ditt företag kan kräva att du blir en "Registrerad Investeringsrådgivare." Du måste ta 65 för dem att använda professionella förvaltningsplattformar.
  • Serien 66. Bara en kombination av 63 och 65.
  • Serien 3. Detta test är skyldigt att sälja råvaror Futures Contracts.
  • Serien 31. För att sälja förvaltade futuresfonder måste du ta detta test. Det erhålls vanligtvis i stället för de 3.
  • Bild med titeln vara en lagermäklare Steg 11
    3. Om du är i Storbritannien, vet att testprocessen är helt annorlunda. Serie-testen är inte en sak. Över dammen kan du antingen ha ett CFA-samhälle UK Level 4-certifikat i investeringshantering, ett CISI-nivå 4-examensbevis i investeringsrådgivning, en CISI-nivå 7 master i rikedomshantering, en kollega eller associerad med fakulteten eller institutet för aktuarier, eller En Manchester Metropolitan University BA (Hons) i finansiella tjänster, planering och ledning.
  • Bild med titeln vara en lagermäklare Steg 12
    4. Hantera staplarna av pappersarbete. När dina tentor är i väskan måste du slutföra din registrering med FINRA / NFA, och registrera dig hos värdepapperskommissionen för varje stat som du planerar att arbeta i. Här är grunderna:
  • Passera en bakgrundskontroll (någonting bortom en mindre trafikbrott kan diskvalificera dig)
  • Få ett fingeravtryckskort
  • Komplett pappersarbete för både statliga och federala nivåer
  • Bild med titeln vara en lagermäklare Steg 13
    5. Möt kvoter och komma förbi ditt första år. Om bara den svåra delen var över. Nu när du är en legitim mäklare, måste du träffa förväntningarna. Beroende på ditt företag kommer de förmodligen att ge dig sex månader till ett år med en baslön för att ge dig tid att bygga upp din kundkrets. Detta kommer att bli den svåraste delen. Faktum är att många tar flera år innan de är väldigt bekväma. Det är stressigt, men det är värt det.
  • Majoriteten av människor som släpper ut släpper ut nu. Pengarna kommer inte in som de vill, de är inte bra försäljare, de kan inte stå på de långa timmarna prospektering, de blir tappade eftersom de inte gör tillräckligt för företaget, vad som helst. Om du kan komma över den här humpen, är du gyllene.
  • Bild med titeln vara en lagermäklare Steg 14
    6. Ta fortbildningskurser. För att behålla din licens måste du delta i seminarier och ta fortbildningskurser. Din arbetsgivare kommer att underlätta detta för dig. Bara fortsätt! Marknaden förändras ständigt.
  • Del 4 av 4:
    Lyckas i din karriär
    1. Bild med titeln vara en lagermäklare Steg 15
    1. Bygg din klientbas. Än en gång finns det tre traditionella sätt att du kan göra detta:
    • Kallsamtal eller dörrkött. Du tar bokstavligen telefonboken (de överraskande do finns fortfarande) och börja ringa med ett leende plastered på ditt ansikte. Du kan också få en lista med namn från länets clerk för ett grannskap och gå dörrkött. Ja, hundar kan jaga dig.
    • En lista över möjliga kunder. Du kan antingen köpa dessa från ett marknadsföringsföretag eller din arbetsgivare kan ge dem till dig. Betydligt bättre än att bli anklagad för intrång.
    • Går igenom ditt eget nätverk. Att slå upp vänner, vänner av vänner, långa förlorade farbröder av vänner av vänner, gå med utbytesklubbar och olika organisationer att slå sina medlemmar, etc.
  • Bild med titeln vara en lagermäklare Steg 16
    2. Komma över inlärningskurvan. Ganska självklart är aktiemarknaden inte en 2 + 2 = 4 slags plats. Det finns en miljard faktorer på gång att du måste lära dig att ta hänsyn till. Du kommer att ge människor råd och riskera sina svåra tjäna pengar. Det är ganska mycket att vänja sig vid. Ganska mycket är en stor underdrift, förstås.
  • Mängden pengar du tar hem kommer att öka med varje år. Ju lättare ditt jobb får, desto mer pengar kommer du att göra, förvånansvärt nog. Det får verkligen bollen rullande det är den svåraste delen.
  • Ursprungligen jobbar du hela tiden. När du kan komma till kunder ska du arbeta. Det betyder nätter, helger och helgdagar. Men när du har en fast kundbas, hittar du dig själv med 6 timmars dagar och tar ledig tid när du behöver. Det kan bara ta år att komma dit.
  • Bild med titeln vara en lagermäklare Steg 17
    3. Vänja sig vid det ständiga försäljningsrycket. Du kommer att träffa kvoter från dag ett. Om du inte får folk att grotta till ditt försäljningsförmån är ditt jobb på linjen. Innan du har en bank av personer du kan lita på att investera med dig, kommer trycket att vara den 24/7. Det kan vara ganska mycket för vissa människor.
  • Återigen, om du inte är en superförsäljare, kan en rabattmäklare eller bankmäklare vara mer upp i din gränd. Försäljningen är inte för alla. Du kan också börja på en bank eller rabatt, bygga ditt nätverk och sedan Gå till en fullservice mäklare.
  • Bild med titeln vara en lagermäklare Steg 18
    4. Bli övertygande. Hela jobbet handlar om att få folk att lita på dig. Att lita på dig med sina hårt intjänade pengar. Det frågar mycket! För att inte tala om att du förmodligen är en komplett främling. Hur kommer du ens att få din fot i dörren?
  • Det är här Få en mentor kommer till hands. Det finns psykologiska tricks av handeln att alla proffs använder för att hålla människor från ganska bokstavligen hängande på dem eller slår dörren i sina ansikten. Naturligtvis att du kommer att utveckla ganska tjock hud.
  • Bild med titeln vara ett lagermäklare Steg 19
    5. Effektivt kommunicera. Låt oss helt enkelt: Du kommer att veta många termer och begrepp som det genomsnittliga Joe inte gör det. Det är så du har ett jobb. I stället för att rulla runt alla de akronymer och koncept som människor inte förstår, måste du komma på deras nivå. Kan du ta allt du vet och gör tillgängligt för alla? Hoppas det!
  • Bild med titeln vara en lagermäklare Steg 20
    6. Arbeta för en oberoende mäklare. Raymond James eller LPLs finansiella är två exempel på oberoende mäklare. De erbjuder praktiskt taget alla projekt och deras anställda se utbetalningar i intervallet 80-95% (fullservice kan starta dig på cirka 40% i början av din karriär, arbeta dig långsamt, men säkert).
  • Du behöver en etablerad kundbas för att göra detta. En väldigt stor klientbas. Av denna anledning har CPAs och skatteförberedare ofta ett ben upp i den här avdelningen. Det är något att sträva efter, säkert. Efter ett tag i spelet är det här en bestämd möjlighet.
  • Prov CV

    Prov Stock Broker CV

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Tips

    Mäklare kan också driva certifiering som en befraktad finansiell analytiker (CFA) efter att ha arbetat fyra år och passerar tre tentor.
  • Både FINRA och NASAA kräver poäng på 70%, förutom serien 7, 63 och 65, som har passagerare på 72% - serien 66 har ett passande poäng på 75%.
  • Varningar

    En stockbroker karriär är mycket konkurrenskraftig och stressig, vilket resulterar i en hög omsättning.
  • Många mäklarfirmor föredrar att anställa mäklare som har visat framgång i andra finansiella områden.
  • Stockbrokers och försäljningsagenter arbetar ofta mer än 40 timmar per vecka, inklusive kvällar och helger.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande