Hur man skapar en excel-finansiell räknare

En finansiell räknare kan vara dyr för studenter. Det är inte intuitivt att använda och om de inte blir investeringsbanker eller fastighetsmäklare, kommer de flesta studenter aldrig att använda den efter avslutad kurs. Lyckligtvis är det väldigt lätt att skapa en ekonomisk räknare gratis om du har Excel på din dator. En Excel-kalkylator kan göra mycket mer än en dedikerad ekonomisk räknare.

Steg

  1. Bild med titeln Skapa en Excel Financial Calculator Steg 1
1. Installera Microsoft Excel på din dator, om du inte redan har det.
  • Bild med titeln Skapa en Excel Financial Calculator Steg 2
    2. För att göra inlärningsprocessen enkelt klickar du på länken längst ner på den här sidan för att ladda ner en redan skapad ekonomisk räknare. [Tips: Använd Shift-klicka för att öppna den i ett nytt fönster.Anklagelse
  • Bild med titeln Skapa en Excel Financial Calculator Steg 3
    3. Det antas att du redan har kunskap om de 5 parametrarna som ofta används i Finans - FV (framtida värde), PV (nuvärde), ränta, nper (antal perioder) och PMT (betalning). Funktionen hos denna kalkylator är, med tanke på någon 4 av dessa parametrar, för att beräkna den 5: e parametern.
  • Bild med titeln Skapa en Excel Financial Calculator Steg 4
    4. Prova provkalkylatorn för beräkning av FV, framtida värde. Antag att du vill att resultatet av FV ska visas i fält B17. Ange hastigheten i B12, antalet perioder i B13, betalningen i B14, nuvärdet i B15 och B16 för typ. I Excel är typen antingen 0 eller 1.Typ är 0 om betalningar beror i början av perioden.Typ är 1 om betalningar betalas i slutet av perioden.[Se provkalkylatorn du bara öppnat i steg 1].
  • Bild med titeln Skapa en Excel Financial Calculator Steg 5
    5. För att skapa din egen finansiella kalkylator i Excel, starta en ny fil- eller ark- och etikettfält för hastighet, nper, pmt, pv och typ och lägga till några provvärden.Välj cellen där du vill ha resultatet för att fv ska gå.Klicka på Infoga och fungerar sedan (eller fx På aktivitetsfältet) för att öppna Infoga funktionsfönster. Välj i den vänstra kolumnen "Finansiell". Detta kommer att ge dig alla funktioner i ekonomisk beräkning.
  • Bild med titeln Skapa en Excel Financial Calculator Steg 6
    6. Dubbelklicka på FV. Ett funktionsargumentfönster öppnas. Fyll i fältnummer enligt hur du märkte dem.Om du vill, medan du är i det här fönstret, klicka på ? Knapp för hjälp och läs detaljerna om hur denna Excel-funktion fungerar.
  • Bild med titeln Skapa en Excel Financial Calculator Steg 7
    7. Klicka på OK och grattis, din ekonomiska räknare för FV skapas. Om du fyller i värdet av pris, NPER, PMT och PV, kommer fält B17 att visa FV.
  • Bild med titeln Skapa en Excel Financial Calculator Steg 8
    8. Fortsätt på detta sätt för att göra en hastighetsräknare, NPER-kalkylator, och så vidare.När du är klar kommer du att ha en mycket intuitiv finansiell räknare, och du kommer att lära dig bättre finansiering än om du hade köpt en fin ekonomisk räknare. Ha så kul!
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Du kan också göra Excel-kalkylatorer för att göra ekonomiska beräkningar när det gäller en ojämn betalning. Provkalkylatorn har exempel på några ytterligare funktioner. Din professor kan bli förvånad över hur snabbt du kan göra dessa beräkningar.
  • Du kanske vill skydda fälten har formler inbyggda så att du inte av misstag tar bort formlerna. För att skydda ett fält, klicka på den cellen och högerklicka och välj Formatceller.På fliken Skydd, kolla låst.
  • Ange pengar utbetalda, som lånebetalningar, i negativa tal.Ange pengar som tas in, som intresseutdelning, i positiva tal.
  • Varningar

    När du använder den här kalkylatorn, var noga med att dina enheter är konsekventa.Det vill säga, om du använder perioder i månader, se till att du använder en månadsränta också.För att få månatlig ränta, dela den årliga räntesatsen med 12.
  • Du får inte ha tillgång till Excel under ett test eller quiz.Om du tar en klass, ta reda på förut om du behöver en ekonomisk räknare för test och se om du kan låna en från en vän.Lär dig hur du använder det i förväg.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande