Hur man blir en aktieanalytiker

En aktieanalytiker undersöker trender inom en industri, geografisk plats eller typ av produkt. Investerare använder informationen för att förutsäga framtiden för aktierna. Eget kapitalanalytiker kan arbeta för ett värdepappersföretag med inriktning på ett visst område på marknaden för att göra förutsägelser om investeringar. En karriär som en aktieanalytiker kräver en formell utbildning, skicklighet och erfarenhet av att spotta trender och tolka data. Analytiker måste ha färdigheter i matematik, statistik och forskning för att arbeta i positionen. Medan ingen specifik certifiering eller licensiering krävs kan du önska att få specialiserad certifiering för att fördjupa din karriär.

Steg

Del 1 av 3:
Få en utbildning
  1. Bilden med titeln Bli en aktieanalytiker Steg 1
1. Tjäna goda betyg i gymnasiet. Om du är så tidigt som dina gymnasier som du vill ange fältet för ekonomisk analys, bör du arbeta hårt för att tjäna bra betyg. Du kommer sannolikt att behöva en högskoleexamen, så det är bra i skolan, hjälper dig att få tillgång till högskolan eller universitetet. Du bör börja fokusera på matematik och affärskurser, eftersom de kommer att vara mest direkt relaterade till ditt framtida arbete. En stark bakgrund i läsning, skrivning och analys kommer också att vara till hjälp.
  • Bildbeteckningen blir en aktieanalytiker Steg 2
    2. Tjäna en examen från ett välrenommerat högskola eller universitet. För att få ett jobb som en aktieanalytiker behöver du en högskoleexamen. Du kan komma igång med en fyraårig kandidatexamen, även om en magisterexamen kommer att göra dig en starkare jobbkandidat. Du bör fokusera dina studier om ekonomi, finans eller företag.
  • Guidansrådgivaren på din gymnasium borde kunna hjälpa dig att undersöka högskolor och universitet som har starka finansiella program. Om du redan är ute av gymnasiet kan du försöka ringa guidekontoret för gymnasiet i ditt område för att se om de kan hjälpa dig ändå. Du kan också kolla med referensbibliotekaren på ditt offentliga bibliotek eller på ett universitetsbibliotek.
  • Ditt examensprogram bör innehålla kurser i statistik, finans, redovisning och skatter för att förbereda en karriär som analytiker.
  • Eget kapitalanalytiker måste vara bekanta med affärsregler och regeringens politik för att bestämma hur det kommer att påverka marknaden och verksamheten.
  • Bildbetatled blir en aktieanalytiker Steg 3
    3. Fyll i ett magisterexamen. En examensgrad ökar de anställningsmöjligheter som kommer att vara tillgängliga för dig. Du kommer att vilja leta efter avancerade studier i ekonomi, företag eller ekonomi.
  • Du bör bedriva avancerade kurser som obligationsvärdering och riskhantering för att driva en karriär som en aktieanalytiker.
  • En magisterexamen i finansiering innehåller kurser som förbereder dig att arbeta i finansbranschen. Relevanta kurser kan omfatta internationell finansiering, finansiell strategi, företagsfinansieringsteori och eget kapitalvärdering.
  • Bilden med titeln Bli en aktieanalytiker Steg 4
    4. Ta avancerade professionella kurser för att fördjupa din karriär. Även efter att du arbetar som en aktieanalytiker, kanske du vill fortsätta ta kurser. Detta är ett bra sätt att visa din arbetsgivare att du är seriös om din karriär och du vill avancera i företaget. Professionella utbildningskurser erbjuds, både online och i klassrumsinställningar, som täcker grunderna i eget kapitalrapport. Dessa kan innehålla sådana ämnen som bedömning av industrin attraktivitet, finansiell modellering, eget kapitalvärderingsteknik och eget kapital och investeringsrapport.
  • Kontrollera med din arbetsgivare innan du registrerar dig i några sådana kurser. Ditt företag kan ha ett program för att ersätta dig för utbildningskostnader. Du kan också ha rätt till löneökningar i förhållande till de kurser du tar.
  • Del 2 av 3:
    Landar ett jobb som en aktieanalytiker
    1. Bildtiteln blir en aktieanalytiker Steg 5
    1. Få händerna på erfarenhet genom praktik. Ett av de bästa sätten att få erfarenhet är att arbeta i en praktik när du studerar. Vissa skolor kan erbjuda praktikprogram för undergrader, medan andra praktikprogram endast är för doktorander. Du bör försöka utnyttja alla praktikmöjligheter som du kan.
    • Som praktikant kommer du att tilldelas en eller flera mentorer i det företag där du arbetar. Denna tillsyn utökar din utbildning när du ger dig på jobbet.
  • Bilden med titeln Bli en aktieanalytiker Steg 6
    2. Besluta om ditt yrkesfokus. I yrket att arbeta som en aktieanalytiker finns det två primära riktningar att gå. Du kan välja att vara en sälja-analytiker eller en köp-sida analytiker. Ditt arbete i praktik kan hjälpa dig att utveckla en preferens för den ena eller den andra. Innan du börjar ansöka om jobb, bör du åtminstone förstå de två typerna av positioner och vara medveten om fokus för de företag där du ansöker.
  • En sälja-analytiker arbetar ofta för en stor investeringsbank. Den här personens jobb består i allmänhet av att undersöka de ekonomiska utsikterna för företag som banken överväger att ta allmänhet. Du kommer att bli skyldig att besluta vilka företag som har potential att tjäna de flesta pengar i framtiden.
  • En köpesidan Analyst arbetar för fondmäklare eller finansiella rådgivande företag. I den här rollen skulle du undersöka företag som är i din arbetsgivares portfölj och andra företag som representerar lönsamma investeringar.
  • Bildbeteckningen blir en aktieanalytiker Steg 7
    3. Börja bygga ett nätverk av professionella kollegor. En bra aktiemarknadsanalytiker är inte bara någon som bedriver forskning. Du måste också vara en "folkperson". Bygg upp starka personliga relationer med personer du möter längs vägen, i din praktik eller i dina klasser. Dessa människor kan vara användbara för att tillhandahålla referenser för framtida jobbansökningar eller länkar till arbetstillfällen.
  • Bildbeteckningen blir en aktieanalytiker Steg 8
    4. Presentera dig bra med ett starkt brev och återuppta. För många jobb används inte brevbrevet som ett sätt att sända ditt CV. I affärsvärlden kommer dock din energi- och skrivförmåga att dömas från början. Du måste markera vilken relevant erfarenhet du har och uttrycka din önskan att arbeta hårt i detta krävande fält.
  • Bilden med titeln Bli en aktieanalytiker Steg 9
    5. Förbered dig för din anställningsintervju. Forskning företaget och dess tidigare affärspraxis. Du kommer att vilja kunna tala intelligent om företaget och den position du intervjuar för. Dessutom bör du vara beredd att diskutera din praktik och tidigare aktier du har undersökt. En vanlig fråga, särskilt för en position i ett toppnivåföretag, skulle vara att be dig att diskutera en eller flera aktuella aktier som du har studerat och förklara varför du skulle eller inte rekommendera dem till en klient. Kort sagt måste du vara beredd att sätta på platsen precis som du skulle på jobbet.
  • Genom din intervju måste du projektera entusiasm såväl som intelligens. Du måste visa att du kan analysera aktier, fatta beslut och kommunicera dina tankar tydligt.
  • Del 3 av 3:
    Tjäna avancerad certifiering med en CFA
    1. Bildbeteckningen blir en aktieanalytiker Steg 10
    1. Undersök ett gemensamt MBA / CFA-program. Den mest användbara certifieringen för en aktieanalytiker är den befraktade finansanalytiker, eller CFA. Det finns andra certifieringar, men CFA är mest sannolikt att vara fördelaktig. Några Top Business Schools erbjuder MBA-program som inkluderar studie för CFA-certifieringen. CFA-institutet har samarbetat med 41 forskarskolor för att ge CFA-instruktioner som en del av ett befintligt MBA-program.
    • Ett gemensamt MBA / CFA-program låter dig förbereda dig och tjäna CFA-certifieringen mer effektivt, medan det är inskrivet i ditt MBA-program.
  • Bildbeteckningen blir en aktieanalytiker Steg 11
    2. Fyll i fyra års arbetslivserfarenhet. Innan du kan ansöka om CFA-certifieringen måste du slutföra 48 månader av relevant arbetslivserfarenhet på det finansiella fältet. Detta arbete behöver inte vara specifikt i en roll som en aktieanalytiker. Definitionen av relevant arbete är ganska bred och kan innehålla sådana områden som handel, ekonomi och företagsfinansiering.
  • Bildbeteckningen blir en aktieanalytiker Steg 12
    3. Förbered dig för CFA-tentamen. För att tjäna CFA-stadgan måste du passera tre successiva tentamina, i ordning. Nivå I-examen erbjuds i antingen sen vår eller fall, medan nivå II och nivå II-tentor erbjuds endast en gång om året, i slutet av våren. Passagen för tentamen är mycket låg, så du borde planera att studera hårt för det. CFA-institutet, som administrerar tentamen, uppskattar att sökande ska planera minst 250 timmars studie för varje nivå.
  • Varje nivå består av en sex timmars examen, som täcker ett brett utbud av ämnen som är relaterade till det finansiella fältet. Det allmänna utbudet av ämnen inkluderar:
  • Etik och professionella standarder
  • kvantitativa metoder
  • ekonomi
  • Finansiell rapportering och analys
  • företagsekonomi
  • Aktieinvesteringar
  • derivat
  • Alternativa investeringar
  • portföljförvaltning
  • rikedomsplanering. 
  • CFA-institutet publicerar gratis studiematerial online, som du kan komma åt på https: // cfainstitute.Org / program / cfaprogram / sidor / index.aspx. Dessutom kan du hitta många kommersiella material eller studieprogram med en enkel sökning online.
  • Bilden med titeln Bli en aktieanalytiker Steg 13
    4. Registrera för CFA-tentamen. Du kan lära dig mer om CFA-programmet och tentorierna på https: // cfainstitute.Org / program / cfaprogram / sidor / index.aspx. På den sidan följer du länken till "Registrera" för att starta din ansökan. Den sidan innehåller allt du behöver om att registrera dig för tentamen och ansöka om CFA-certifiering efter att du har slutfört alla krav.
  • Bildbetiteln blir en aktieanalytiker Steg 14
    5. Håll din arbetsgivare råd om dina framsteg och certifiering. Innan du ens börjar ett CFA-program, bör du diskutera din plan med din direkta handledare. Vissa företag kommer att värdera denna certifiering, medan andra kanske inte placerar en sådan premie på den. Du kommer att ägna mycket tid och ansträngning för din studie, och du måste veta att arbetet kommer att vara fördelaktigt.
  • Förutsatt att din ansökan är framgångsrik, bör du meddela din handledare när du får din certifiering. Denna goda nyheter ska anges i din personalfil och bör hjälpa dig att gå vidare i bolaget.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande