Hur man blir en finansiell rådgivare

Finansiella rådgivare ger råd om investeringsstrategier, fonder, obligationer och aktier. Du kan arbeta hos ett bank- eller mäklarfirma eller i ett försäkringsbolag. För att bli en finansiell rådgivare behöver du i allmänhet minst en fyraårig examen och viss erfarenhet inom finanssortsindustrin. De flesta finansiella rådgivare har också en professionell certifiering.

Steg

Del 1 av 3:
Förvärva nödvändiga färdigheter och utbildningTrött på annonser? Uppgradera till PRO
  1. Bildbeteckningen blir en finansiell rådgivare Steg 1
1. Få en kandidatexamen i en finansrelaterad disciplin. De flesta finansiella rådgivare har minst en fyraårig examen i en disciplin som ekonomi eller redovisning. Välj ett område som intresserar dig och att du vill fortsätta som en karriär.
  • Ta introduktionskurser inom pension och fastighetsplanering, inkomstskatt, investeringsstrategier och riskhantering. Ta sedan avancerade kurser i de områden som intresserar dig mest.
  • Din specifika major spelar vanligtvis ingen roll så mycket, men grader i finansiering, redovisning, ekonomi, matematik eller datavetenskap kan se bra ut på en finansiell rådgivares resumé.
  • Bildbeteckningen blir en finansiell rådgivare Steg 2
    2. Leta efter certifieringsförberedande program. Om du planerar att få en professionell certifiering, till exempel som en certifierad finansiell planerare (CFP), kan ett program som är speciellt utformat för att förbereda dig för certifieringsundersökningsprocessen hjälpa dig mycket.
  • I vissa länder, som Kanada, krävs en CFP om du vill arbeta som finansiell rådgivare i någon kapacitet, även om vissa andra finansiella certifieringar eller licenser accepteras som likvärdiga.
  • Bild med titeln Bli en finansiell rådgivare Steg 3
    3. Leta efter en praktikplats medan du fortfarande är i skolan. Många finansiella rådgivare börjar sin karriär som obetalda praktikanter innan de slutför sina kurser. Förutsatt att du har möjlighet att göra det, kan en praktik ge dig anslutningar och erfarenheter inom finanssektorn.
  • Din skola brukar ha information om tillgängliga praktikplatser via avdelningen Office eller Career Services Office, tillsammans med andra resurser för att hjälpa dig att säkra en position.
  • Vissa praktikplatser kan vara berättigade till klasskrediter mot din examen.
  • Bildbeteckningen blir en finansiell rådgivare Steg 4
    4. Ta några psykologi kurser. Som finansiell rådgivare spenderar du mycket tidsrådgivande människor. Några förståelse för hur människor tror och uppträder kan hjälpa dig att rådgöra dina kunder och förutsäga marknaden.
  • Bildbeteckningen blir en finansiell rådgivare Steg 5
    5. Gå vidare med en magisterexamen eller doktorsexamen. Att ha en examen kommer att göra dig till en mer värdefull finansiell rådgivare. Du kommer att kunna beordra en högre lön och, om du så småningom startar ditt eget företag, kan du ladda dina kunder mer för dina tjänster.
  • Graduate grader eller professionella grader öppnar också andra möjligheter för dig. Till exempel, om du får en laggrad, kan du ge kunderna juridiska och finansiella rådgivning.
  • Om du har en magisterexamen eller pH.D. I ekonomi, företag eller ekonomi, kan du hoppa över alla licens- och certifieringsexaminer.
  • Del 2 av 3:
    Få arbetslivserfarenhetTrött på annonser? Uppgradera till PRO
    1. Bildbeteckningen blir en finansiell rådgivare Steg 6
    1. Hitta en anmälningsnivå i Financial Services Industry. Ännu innan du får din examen, kan en postnivåposition hjälpa dig att få en förståelse för det berörda arbetet. Det ger dig också möjlighet att prata med finansiella rådgivare.
    • Till exempel kan du få ett jobb som en räkner på en bank, eller som en postnivå clerk på ett mäklarfirma.
    • Försäkringsbyråer bidrar också till att förbereda dig för en karriär som finansiell rådgivare, särskilt om du vill arbeta i pensionsplaneringssektorn.
  • Bildbeteckningen blir en finansiell rådgivare Steg 7
    2. Logga in med ett träningsprogram. Större värdepappersföretag startar vanligtvis nya finansiella rådgivare i ett formellt utbildningsprogram där du arbetar sida vid sida med en ledande finansiell rådgivare eller ytterligare utbildning som leder till dina licens- eller certifieringsexaminer.
  • Dessa program varar vanligtvis ett år eller längre, och ge dig de färdigheter och kunskaper du behöver för att skicka certifieringsexaminer och bli en framgångsrik finansiell rådgivare.
  • Större, mer etablerade företag tenderar att ha mycket konkurrenskraftiga träningsprogram. För att bli accepterad behöver du toppkvaliteter och oklanderliga referenser. Dessutom, leta efter andra möjligheter som kan skilja dig från andra sökande, till exempel forskningsprojekt eller tävlingar.
  • Bildbeteckningen blir en finansiell rådgivare Steg 8
    3. Försök med ett mindre företag. Medan träningsprogram med stora investeringsbolag är mycket konkurrenskraftiga, erbjuder mindre företag vanligtvis mer praktiska lärandemöjligheter och en-på-en-tiden med en ledande rådgivare.
  • Små oberoende värdepappersföretag har också tillgång till en större mängd investeringsprodukter än några av de större företagen. Detta ger dig bredare erfarenhet, vilket ger dig mer flexibilitet i din karriär.
  • Särskilt med mindre företag, undersök bakgrunden och rykte för företaget själv och de människor som arbetar där. Du vill inte bli upptagen i oetisk eller bedräglig verksamhet, särskilt när du bara börjar.
  • Bildbeteckningen blir en finansiell rådgivare Steg 9
    4. Arbeta mot att starta ditt eget företag. Du kan vara nöjd med att arbeta för ett etablerat företag, eller du kan bestämma att du vill slå ut på egen hand. Att starta ditt eget företag ger dig mer flexibilitet och kontroll över ditt företag.
  • Under träning, fokusera på hur man gör arbetsprocessen effektiviserad och effektivare. Lär dig polisens policy där du arbetar, men tänk på hur du kan anpassa dessa policyer för att fungera bättre.
  • Del 3 av 3:
    Få licensierad och certifieradTrött på annonser? Uppgradera till PRO
    1. Bildbeteckningen blir en finansiell rådgivare Steg 10
    1. Bestäm vilken typ av arbete du tycker om. Finansiella rådgivare arbetar på flera olika områden. Det finns ett antal olika professionella certifieringar eller licenser finansiella rådgivare kan ha. När du väl vet den sökväg du vill följa, vet du vilka certifieringar eller licenser du behöver eller vill ha.
    • Licenser och certifieringar kan bli dyra om du får mer än en, och flera licenser eller certifieringar får inte förbättra ditt värde som finansiell rådgivare. Välj vad du vill göra klokt.
    • Om du till exempel vill ha komplexa globala transaktioner och internationella investeringsmöjligheter, kanske du vill ha licensierat som en befraktad finansiell analytiker (CFA).
    • Om du planerar att arbeta för ett försäkringsbolag måste du vanligtvis vara licensierad som försäkringsagent.
  • Bildbeteckningen blir en finansiell rådgivare Steg 11
    2. Bli en certifierad finansiell planerare (CFP) om du vill vara en personlig finansiell planerare. CFP är en av de mer flexibla certifieringarna som är tillgängliga för finansiella rådgivare. I vissa länder kan du inte arbeta med allmänheten som en finansiell rådgivare utan denna certifiering.
  • Denna beteckning tillåter dig inte att faktiskt köpa och sälja investeringsprodukter - det är enbart en professionell referens. Du kan behöva ytterligare licenser, beroende på vilken typ av arbete du vill göra som en rådgivare.
  • För att få en CFP måste du ha en fyraårig examen, tre års arbetslivserfarenhet och ta en två dagars 10-timmars examen. Du kan ta förberedande klasser för provet genom ett universitet, eller ta en självstudie kurs på egen hand.
  • Bildbeteckningen blir en finansiell rådgivare Steg 12
    3. Få licensierad som en befraktad finansiell analytiker (CFA) om du vill ha en karriär i globala investeringar.CFA förbereder dig främst för att hantera stora globala investeringsportföljer eller vara en finansiell forskningsanalytiker.
  • För att vara berättigad till en CFA måste du ha åtminstone en kandidatexamen och fyra års erfarenhet som finansiell rådgivare. CFA erbjuds av CFA-institutet, som erbjuder ett självstudieprogram delat i tre faser, med en sex timmars examen i slutet av varje fas. För att få charteret måste du bli en vanlig medlem av CFA-institutet.
  • CFA är en globalt erkänd karriärskillnad som hjälper dig att stå ut på den konkurrenskraftiga finansiell rådgivningsmarknaden. Det ger dig också ett skott på ett jobb med stora värdepappersföretag, som Merrill Lynch och JPMorgan Chase.
  • Bildbeteckningen blir en finansiell rådgivare Steg 13
    4. Bli en registrerad Investment Advisor (RIA) för att få betalt för investeringsrådgivning. Övriga finansiella rådgivare kan betala en lön av sin arbetsgivare, eller de får erhålla provisioner från försäljningen av investeringsprodukter. Men om du har en RIA, kommer kunderna att betala dig direkt för dig investeringsrådgivning.
  • Du behöver inte en RIA om du helt enkelt betalas för allmänna investeringsrådgivning. Men om du ger kunder specifika investeringsrådgivning om att köpa eller sälja en specifik varu, måste du vara registrerad som en investeringsrådgivare.
  • Denna beteckning kan kräva andra licenser eller registreringar beroende på lagarna i ditt land och storleken på de portföljer du hanterar.
  • Bildbeteckningen blir en finansiell rådgivare Steg 14
    5. Registrera med Securities Commission. Beroende på hur mycket investeringar du hanterar kan värdepappersregistrering krävas. Du måste betala en avgift för att registrera, och kan vara skyldig att ta tentor eller på annat sätt visa din kompetens som en investeringsrådgivare.
  • Du måste vanligtvis registrera dig hos Securities Commission om du köper och säljer investeringar och råvaror direkt på uppdrag av dina kunder. I allmänhet sparkar detta krav om du hanterar portföljer på totalt 100 miljoner dollar i investeringar.
  • Förutom nationella provisioner kan du också vara skyldig att registrera sig med statliga eller lokala tillsynsmyndigheter.
  • Bildbeteckningen blir en finansiell rådgivare Steg 15
    6. Få några nödvändiga försäkringslicenser. Om du arbetar med ett försäkringsbolag måste du vanligtvis vara en licensierad försäkringsagent. Licensen kräver vanligtvis att du tar en tentamen som testar din kunskap om försäkringsrätt.
  • Försäkringslicenser är vanligtvis de enklaste av någon licens som en finansiell rådgivare kan behöva. Allt du behöver göra är att betala en avgift och ta en två- eller tre timmars examen.
  • Bildbeteckningen blir en finansiell rådgivare Steg 16
    7. Uppföljning med fortsatt utbildning. Många licenser och certifieringar har ett fortsatt utbildningsbehov att du måste träffas för att behålla din licens eller certifiering i gott skick. Du måste också betala en förnyelseavgift varje år.
  • Till exempel, även om en försäkringslicens är en av de enklaste licenserna för en finansiell rådgivare att få, kräver de vanligtvis ganska omfattande fortbildning för att behålla.
  • Fortsatt utbildning håller dig också uppdaterad på olika marknads- och investeringstrender som direkt kan påverka dina kunder och framgången med sina investeringar.
  • Tänk inte på fortbildning som något du behöver göra för att hålla din licens, men som något du vill göra för att vara den bästa möjliga finansiell rådgivaren.
  • Prov CV

    Prov Finansiell rådgivare CV

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande