Hur man ber om ursäkt till någon du gjorde arg

Under hela livet, ibland skadar vi de människor som är närmast oss, inklusive vänner, släktingar, eller till och med medarbetare och klasskamrater.Ber om ursäkt när du har gjort ett misstag kan vara svårt men det är nödvändigt.Du kan erbjuda en äkta ursäkt genom att reflektera över vad som hände, acceptera ansvar och erbjuda lösningar för att gå vidare i ditt förhållande.

Steg

Del 1 av 3:
Förberedelser för konversationen
  1. Bild med titeln Känn bra om dig själv Steg 30
1. Ta dig tid att tänka på vad du gjorde.Omedelbart efter en kamp eller ett problem inträffar tenderar känslor att vara det högsta, men du kan inte erbjuda en riktigt uppriktig ursäkt om du inte har en fullständig förståelse för vad du gjorde det var fel.Detta kommer att förhindra att du ber om ursäkt för något som du inte menar och kommer också att hjälpa dig att börja processen med självförbättring.
  • Var noga med att ta ansvar för din roll i argumentet. Hur du ber om ursäkt beror på hur du kan ha felaktigt personen. Till exempel kanske du vill kompensera din vän monetärt eller genom att hitta ett annat sätt att rätta till ditt misstag tillsammans med att be om ursäkt för det.
  • Skriv en lista över alla anledningar som din vän kan vara upprörd.
  • Meditation kan också vara till hjälp.Efter ett argument kan ditt sinne vara i en frenesi.Ta några ögonblick för att tysta dina tankar.Sitta i ditt rum i tystnad och stäng dina ögon.Tänk på problemet som inträffade och din roll i den.Detta ger dig större klarhet i frågan.
  • Bild med titeln Känn bra om dig själv Steg 13
    2. Skriv ut dina tankar.Ibland är det inte tillräckligt att tänka på problemet.Ta ut din tidskrift och skriv ut dina känslor, inklusive, hur du känner för din vän, dig själv och kampen. Detta kan hjälpa dig att samla dina tankar på ett organiserat och konstruktivt sätt.
  • Förutom att skriva dessa listor kan du också överväga att skriva en dikt eller en sång för att uttrycka dina känslor.
  • Bildtiteln känner igen varningsskyltarna på självmordssteg 12
    3. Prata med någon du litar på.Ibland kan den största klarheten ges av dem som är utanför situationen.Föräldrar och morföräldrar har ofta större visdom från alla sina livsupplevelser och har mycket sannolikt stött på en liknande situation.De kommer att kunna ge dig insikt om hur man ber om ursäkt och rätta till situationen.
  • Du kanske säger något till dem som "mig och min vän kom precis in i en kamp och jag hade fel och vill be om ursäkt.Har du några råd om hur du fixar det?"
  • De kommer också att kunna ge dig större insikt om dig själv.Kanske har de märkt att du har en tendens att bli hotad, och din kamp med din vän var rotad i detta speciella beteende hos din.Ta dig tid att lyssna på de äldre och klokare än du ska få perspektiv om dig själv så att du kan förbättra.
  • Bild med titeln Deal med konfliktsteg 3
    4. Sätt dig i sina skor.Vid förberedelserna för en verkligt äkta ursäkt, överväga situationen från din väns perspektiv.Det finns en tendens i argument att vara mycket "jag" fokuserade, men det här är aldrig till hjälp för att återställa och förbättra ditt förhållande.I stället fokusera på hur din vän kan känna och svara på de känslor när du ber om ursäkt.
  • Till exempel, om du förlorat din väns favoritpar skor, är de troligt inte bara upprörd, men kan också känna att de inte kan lita på dig längre med sina saker.När du ber om ursäkt, bör du erkänna att din vän inte får lita på dig längre, men att du tänker återställa det förtroendet och vara pålitligt i framtiden.
  • Bild med titeln vara vänner med alla steg 15
    5. Reflektera över tidigare argument.Det är viktigt att med tanke på denna fråga i ditt förhållande att du inte tänker på det som en isolerad händelse.Ofta existerar indikatorer på problem innan problemet någonsin uppstår.Ta dig tid att reflektera över de händelser som byggdes upp till denna situation och hur det kunde ha förhindrats.Detta kan också vara till hjälp när du ber om ursäkt, eftersom du inte bara behöver be om ursäkt för den sista händelsen utan för din roll i det som ledde upp till det, speciellt om du har gjort något som liknar dem tidigare.
  • Till exempel, om din vän är arg på dig för att berätta för en av deras hemligheter, tänka på om du någonsin har gossipat om andra tidigare.Att berätta för andra människors verksamhet är en gateway att göra det till någon som du älskar.
  • Bild med titeln har telefonsex steg 1
    6. Avsätta tid.Nu när du har tänkt helt om problemet och vad du gjorde fel, är det dags att nå ut till din vän att prata.Dessa konversationer är bäst att ha i person, men du kan upptäcka att din vän inte är redo för det här samtalet än, vilket är förståeligt.Fråga dem en tid som är bra för dem och även erbjuda att prata i telefonen som ett alternativ.
  • Ring dem eller skicka dem en text och säg "Jag vill att du ska veta att jag ångrar vad jag har gjort och jag är så ledsen.Jag har tänkt mycket om vad jag har gjort och jag skulle verkligen vilja om vi kunde träffas för att prata."
  • Del 2 av 3:
    Erbjuder en äkta ursäkt
    1. Bild med titeln Behandla din flickvän Steg 1
    1. Säg vad du är ledsen för.Efter all den självreflektion som du har gjort bör du vara beredd att artikulera exakt vad du har gjort fel.Tala om för din vän vad du önskar att du inte hade gjort och vara väldigt specifik med dem.
    • Vaga ursäkter känner ofta oöverträffade och dåligt genomtänkt.Din vän kommer att uppskatta mycket mer om du erbjuder ett mycket specifikt erkännande av vad du gjorde fel.
    • Du kanske säger något som "Jag är ledsen för att du ringer till det namnet.Det var oförskämt för mig att göra och jag menade det inte."
  • Bild med titeln Tala om din bästa vän Du är deprimerad Steg 5
    2. Erkänna ansvaret.Även i en ursäkt finns det fortfarande den mänskliga förtjänar att självbevara.I stället för att vara defensiv, erkänna alla sätt som du hade fel utan backtracking.Detta kommer att hjälpa ursäktet att gå mer smidigt.Var så ärlig som möjligt.
  • Många faller offer för att spela "tit för tat" med sin vän, genom att säga saker som "bra, om du inte hade gjort det då skulle jag inte ha gjort det."Detta kommer att vända om ursäkt som du har erbjudit och kommer omedelbart att göra din vän upprörd igen.
  • Bild med titeln Gör någon må bättre steg 5
    3. Ge upp behovet av att vara rätt.Även om du känner att du har en del motivering för vad du gjorde, negerar det inte det faktum att du skadar någon nära dig.Vid en senare punkt kan din vän fråga dig varför du gjorde vad du gjorde, och vid den tiden kan du erbjuda dem din rationale.Men i fråga om en ursäkt, motiverade varför du gjorde något dåligt, är det bara skadligt och kommer sannolikt att förlänga kampen.
  • Försök inte förklara dig själv. Håll det enkelt och fortsätt.
  • Erbjuda inte ursäkter.Att göra ursäkter för att skada någon är aldrig till hjälp under en ursäkt och är bara en mekanism för skuldskiftning.Acceptera skulden för vad du har gjort och håll det rörande.
  • Bild med titeln Pick Up Girls Steg 10
    4. Undvik vanliga ursäktsfel.Förutom att göra ursäkter och defensiv, finns det andra misstag som du kan göra i ursäkt.Några av dessa inkluderar att säga saker som "Jag är ledsen att du kände så sätt", "Jag är ledsen att du är så lätt upprörd" och "Jag menar aldrig att skada dig".Dessa falska former av ursäktande ger partiellt ansvar till den skadade för det som hände och kan känna sig väldigt oincere i ögonblicket.Undvik att göra dessa uttalanden till varje pris och i stället ber om ursäkt direkt för vad du har gjort.
  • Ett exempel på en lämplig ursäkt är "Jag är ledsen för att du lämnar dig på festen utan att fråga dig om du ville gå.Vi åkte dit tillsammans och jag borde ha pratat med dig innan du lämnade ensam.jag ber om ursäkt för det."
  • Bilden med titeln Få din pojkvän att koka med dig Steg 7
    5. Lyssna på att förstå ytterligare.Även om du har återspeglat den utfärdade och själv kan du fortfarande inte vara fullt medveten om deras problem med dig.Ta lite tid under denna konversation för att verkligen lyssna på de sätt på vilka du har skadat dem.Denna sista händelse kunde bara ha varit det sista strået för dem, men det kunde ha varit andra gånger att du var oförskämd för dem att du inte har övervägt.
  • Fråga om det finns något sätt du kan göra det upp till dem i framtiden, eller om det finns något du kan göra för att förhindra att något liknande händer igen.
  • Ber om ursäkt för de sätt du har skadat dem bortsett från den senaste frågan.Tänk kritiskt om vad de säger till dig så att du inte ber om ursäkt för att bara sluta konversationen.Se till att alla "jag är ledsen" du erbjuder är äkta.
  • Bilden med titeln lockar tjejer utan att prata med dem steg 8
    6. Övervaka dina gester och ansiktsuttryck.När du har den här konversationen personligen, var noga med att öva öppet och positivt kroppsspråk.Enkla tekniker som att lämna dina armar och ben uncrossed är bra sätt att uttrycka öppenhet och att visa kroppsspråk som är avslappnad och lugn.
  • Se också på dem i ögonen när de talar, men bryta blicken varje så ofta att titta runt.Ingen gillar att stirra på, men folk vill också känna att du uppmärksammar dem.
  • Bild med titeln känner igen varningsskyltarna på självmordssteg 22
    7. Erbjuda din vänskap.När du känner att konversationen mellan er två har nått en nivå av ömsesidig förståelse och positivitet, erbjuda din vänskap till dem.Detta kan vara ett bra sätt att gå vidare från konversationen och påminna dem om att du fortfarande vill vara vänner.
  • Du kanske säger något som "igen, jag ville bara upprepa att jag är så ledsen för att skada dig och att det inte kommer att hända igen.Men jag vill inte ha den här situationen att definiera oss.Skulle du överväga att vara min vän igen?
  • Även om de sannolikt kommer att acceptera, förstå om de inte gör det.De är inom sina rättigheter att vägra vänskap med dig, speciellt om du har gjort något väldigt dåligt för dem.
  • Bild med titeln Hjälp Spara miljön Steg 56
    8. Skriv ett brev om det behövs.Det kan hända att din vän inte vill prata med dig personligen eller på telefonen, och du måste respektera sitt beslut.Men det betyder inte att du bör undvika att ursäkta.Ta lite tid att skriva dem ett hjärtligt brev som erkänner vad du har gjort, ber om ursäkt för det, och erbjuder lösningar för att reparera din vänskap.Du kan antingen maila dem brevet eller lämna det i deras skåp om du är klasskamrater.
  • Bild med titeln Answera intervjufrågor Steg 15
    9. Göra förändringar ekonomiskt om det behövs.Om du bröt något av deras eller tog något från dem och förlorat det, borde du göra allt du kan för att köpa en ny för dem.Vissa saker kan inte ersättas som familjen arv, men om det kan, bör du göra allt i din makt för att ersätta det.
  • Om det behövs, be dina föräldrar att låna pengar så att du kan köpa för dem vad du bröt eller förlorade.
  • Du kan också få deltid eller tillfälligt jobb för att tjäna tillräckligt med pengar för att köpa det själv.Din vän kommer att respektera dig allt mer för det och du kommer att kunna ställa rätt fel som du gjorde.
  • Bild med titeln känner igen varningsskyltarna på självmordssteg 16
    10. Ge dem utrymme.Även om konversationen gick bra, kan du upptäcka att din vän fortfarande behöver lite tid att tänka, och kanske du gör det också.Respektera din vän nog att ge dem den tid de behöver för att bearbeta och de kommer sannolikt att komma tillbaka till dig snart.
  • Undvik att vara klipig eller kväva dem.De kommer tillbaka till dig i sin egen tid och din vänskap blir det bättre för det.
  • Del 3 av 3:
    Gå vidare i ditt förhållande
    1. Bild med titeln Deal med snobbiga människor Steg 1
    1. Undvik framtida problem.Ta de problem som din vän diskuterade med dig i ditt samtal till hjärtat för att förhindra att man har slagsmål i framtiden och återupprätta förtroendet mellan er två.Var försiktig med att inte upprepa gamla misstag igen, men att lära av dem istället och gå vidare.
    • Till exempel, om du vet att de blir upprörd när du tar sina saker utan att fråga, var då mycket säker på att inte göra det i framtiden.
    • Också, om det finns några saker du behöver jobba med för att förbättra dig själv, börja processen.Till exempel, om du är mycket glömlig och regelbundet glömmer planer med din vän, investerar sedan i en planerare eller använder din telefon för att ställa in påminnelser för dig. Att vara proaktiv hjälper till att återuppbygga din väns förtroende för dig genom att visa dem att du tar konkreta åtgärder för att undvika en liknande situation.
  • Bild med titeln vara vänner med alla steg 5
    2. Hålla dina löften.Under din ursäkt, har du mycket sannolikt visst lovar till din vän att du antingen skulle undvika oförskämd beteende eller börja göra saker annorlunda i framtiden.För att förnya din vänskap med den här personen är det viktigt att du håller och fortsätter att hålla dessa löften att du inte bara gjorde för att undvika ett argument utan att bevara din vänskap för långdistansen.
  • Bild med titeln Face Challenges Steg 11
    3. Reflektera över goda minnen.Ta lite tid med din vän att reflektera över de stora minnena som du har delat med varandra.Det här skulle vara en bra tid att ta fram ditt fotoalbum eller titta på dina gemensamma bilder på sociala medier.Sitta och påminna med din vän för att påminna varandra om dessa tider och de goda tiderna att komma.
  • Du kan även försöka använda en liten humor för att lätta upp situationen och återansluta med personen efter att ha gjort en ursäkt.
  • Bild med titeln Få ut det mesta av din sommarlov (för tonåringar) Steg 14
    4. Gör roliga saker du brukade göra.Förutom att reflektera, gå ut och återskapa dessa roliga minnen!Om du och din vän älskar att gå till stranden, spela sport eller gå ut på bio, gör alla dessa saker igen.Detta är ett utmärkt sätt att påminna varandra om varför du blev vänner i första hand och att gå vidare från din kamp.
  • Bild med titeln Ta ett hopp om tro Steg 11
    5. Förlåt dig själv.När du fokuserar på att få din vän att förlåta dig, kan det vara lätt att konsumeras med skuld över dina handlingar.Men om du vet att du har gjort allt i din makt för att göra förändringar med den här personen är det dags att göra allting med dig själv.Slå dig om något kommer inte att förbättra situationen, men kommer sannolikt att göra det värre.Förlåt dig själv!
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Ge dem utrymme.
  • Bli inte arg om de säger nej.
  • Skrika inte eller argumentera med dem.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande