Hur man är en kop trainee

Innan K-popsångare var stjärnor, var de praktikanter. Trainees lever, träna och utföra tillsammans med en mycket ung ålder. Vissa praktikanter börjar så unga som 11 år, men många blir inte upptäckta och gå med i ett företag tills de är i sina sena tonåringar, så förtvivlan inte om du är lite äldre! Många K-Pop Trainees och Idols är koreanska, men det är inte ett absolut krav att vara koreanska - människor av alla etniciteter och raser kan audition. Skicklighet och persona har mycket att göra med din potentiella framgång, liksom din vilja att göra hårt arbete.

Steg

Del 1 av 4:
Odla dina färdigheter
  1. Bild med titeln vara en K Pop Trainee Steg 1
1. Ta dansklasser för att bli en bättre och mer mångsidig dansare. Speciellt om du inte har mycket träning dans ännu, titta på att ta så många olika klasser som du kan. Fokusera på hiphop och urban dans. En stor del av att vara praktikant (och förhoppningsvis en idol!) kan utföra exceptionellt, och det innefattar dans.
  • Om du inte kan ta aktuella klasser, använd internet för att lära dig nya färdigheter.
  • Bild med titeln vara en K Pop Trainee Steg 2
    2. Investera i en vokal tränare till Stärka dina sångförmåga. Även om du redan är en bra sångare, är chansen att du fortfarande kan lära dig något från en tränare. Om inget annat kan de ge dig tips för att öka din uthållighet när du utför.
  • Om din huvudsakliga skicklighet dansar, det är okej! Men att ha förmågan att sjunga kommer att öka dina odds för att bli märkt när du audition ska bli en praktikant.
  • Bild med titeln vara en K Pop Trainee Steg 3
    3. Arbeta på din rappning färdigheter för att runda ut din färdighetsuppsättning. Rapping är en viktig del av K-POP-livsstilen, och det kan också vara kul! Lyssna på mer rapmusik för att få en uppfattning om rytmen och börja imitera dina favoritartister.
  • Om du blir fast på orden, träna tungvrickare Att lossa dina läppar.
  • Bild med titeln vara en K Pop Trainee Steg 4
    4. Öva Skriva din egen musik och perfekta kända låtar. När du audition måste du utföra låtar som producenterna redan vet, men när du är en praktikant, arbetar du med att skriva och koreografering din egen ursprungliga musik. Det är en bra idé att arbeta med båda aspekterna av att vara en utövande.
  • Ta en musikskrivningsklass om du kan, och spendera mycket tid på att lyssna på K-Pop och titta på musikvideor så att du kan börja emulera populära stilar.
  • Del 2 av 4:
    Anta nya vanor
    1. Bild med titeln vara en K Pop Trainee Steg 5
    1. Bekanta dig med koreanska kulturella normer och skönhetsstandarder. Även om många företag kommer att acceptera icke-koreanska praktikanter, kommer du fortfarande att vara catering till en i stort sett koreansk publik. Det är smart att lära sig om kulturen om du inte redan är bekant. Studera populära k-pop-grupper, spendera tid på koreanska modewebbplatser och läs upp på etikett och sociala normer.
    • Om du inte är koreansk, kommer det att visa de producenter som du investerar i att bli en K-Pop Trainee och är villiga att arbeta hårt för att vara en del av kulturen.
  • Bild med titeln vara en K Pop Trainee Steg 6
    2. Lära sig tala koreanska Om det inte är ett språk du är bekant med. Se till att du vet grundläggande fraser som "Hej", "Goodbye," "tack" och "tack."Men ju mer du vet desto bättre! Du måste sjunga i Koreanska åtminstone en del av tiden om du blir praktikant, och att veta att språket också hjälper dig att göra vänner och komma runt i Sydkorea.
  • Om du inte kan ta en koreansk språkklass, försök ladda ner en app som äggbun eller Duolingo.
  • Bild med titeln vara en K Pop Trainee Steg 7
    3. Undvik skandal och var försiktig med vad du lägger på sociala medier. En stor del av att vara en framgångsrik praktikant kännetecknas av att ha bra sätt och beter sig ordentligt. Försök att hålla dig ur situationer där du kan komma i trubbel, som till exempel att vara på en fest där det finns underåring. Och använd försiktighet när du lägger saker på sociala medier. Chefer och chefer kan sannolikt se dina konton.
  • Producenter är intresserade av praktikanter som har rätt skicklighet och är villiga att arbeta hårt. De är inte intresserade av praktikanter som hamnar i rampljuset eftersom de ofta är i trubbel eller orsakar drama.
  • Bild med titeln vara en K Pop Trainee Steg 8
    4. Skapa en Youtube-kanal För att ladda upp videor och skapa ett följande. Börja spela in dina ursprungliga låtar, liksom dina omslag. Känn dig fri att experimentera med videor som visar att du pratar om din erfarenhet i din strävan efter att bli en K-Pop Trainee. Producenter besöker ofta YouTube-kanaler när man letar efter nya rekryter.
  • Skapa ett schema för att skicka så att du regelbundet lägger till nytt innehåll på din kanal och forskar olika sätt att Växa din publik.
  • Bild med titeln vara en K Pop Trainee Steg 9
    5
    Upprätthålla en hälsosam vikt och vara i bra form. Vissa företag letar efter rekryter som är mycket smala, medan andra gärna acceptera praktikanter som är lite större. Men oavsett din storlek måste du kunna följa med de stränga fysiska kraven, som timmar av dansklasser varje dag.
  • Om du är ute av form eller vill gå ner i vikt, Inkorporera daglig träning i din rutin och försök att äta mer hela livsmedel istället för bearbetade livsmedel.
  • Del 3 av 4:
    Auditioning att bli en praktikant
    1. Bild med titeln vara en K Pop Trainee Steg 10
    1. Forskning Vilket företag du vill auditionera för. Några av de stora K-popbolagen är SM, JYP, YG, CUBE, LOEN, PLEDIS, WOOLIM och BIGHIT. Vissa företag är inriktade på praktikanter som matchar en viss estetisk och vet redan hur man sjunger och dansar, medan andra inte har något emot att ta någon som ser lite annorlunda ut än normen eller som behöver mer utbildning i ett visst område.
    • Du kan audition för varje tillfälle du stöter på, men det kan bli dyrt och tidskrävande. Det är en bra idé att hitta det företag som verkar mest sannolikt att acceptera dig och fokusera din uppmärksamhet på sina auditioner.
    • Det är också bra att notera att om du är under 14 kommer en vårdnadshavare att behöva delta eller logga ut på auditionen för dig.
  • Bild med titeln vara en K Pop Trainee Steg 11
    2. Bli en expert på din skicklighet och vara självsäker När du audition. De flesta K-POP-praktikanter är stora på en av följande färdigheter: sång, dans eller rappning. Var noga med att ha en riktigt stark skicklighet och en förtrogenhet med allt annat. Till exempel, om du är starkast vid dans, ta klasser och fina den skickligheten så bra som möjligt, men också inte försumma att arbeta med din sång och rappning också.
  • Oavsett var du hamnar, tar du timmar och timmar av klasser för alla de färdigheter som behövs för att vara en K-POP-idol. Men att ha en styrka när du bestämmer dig för att tillämpa kan hjälpa dig att sticka ut till producenterna.
  • Bild med titeln vara en K Pop Trainee Steg 12
    3. Förbered 3 låtar för en audition, varav 1 ska vara koreanskt. Tänk på var dina talanger skiner, och gör sedan dina sångval baserade på den talangen. Till exempel, om du är bra på att rappa och dansa, välj 1 sång som är i koreanska som visar på din rappning och dansande färdigheter, välj en annan som uppvisar en annan typ av dans, och sedan välja en sång som du absolut älskar - producenterna kommer Få en chans att se din skicklighet och din passion!
  • Sök YouTube för auditionsvideor för att kolla vad andra hoppfulla praktikanter gör.
  • Bild med titeln vara en K Pop Trainee Steg 13
    4. Skaffa sig headshots gjort för att dela ut eller skicka till producenter. Du kan få dem gjort professionellt, eller du kan försöka göra dem själv hemma. Ta bilder från framsidan och profilen och inkluderar bilder av bara ditt ansikte såväl som hela din kropp.
  • Bära minimal smink för dina headshots, eftersom producenterna vill se ditt ansikte på egen hand.
  • Bild med titeln vara en K Pop Trainee Steg 14
    5. Använd normala kläder och minimal smink på din auditionsdag. Domarna kommer att vilja se vad ditt ansikte och kropp ser ut utan överdriven smink eller kroppsändande kläder (som Spanx). K-Pop Trainees bor i en värld som styrs av företaget, och de kommer att välja dina kläder och styla din smink och hår för dig när du utför eller gör offentliga framträdanden.
  • Undvik att bära K-Pop Fan Clothing-producenter kan anta att du är på auditionen för att få se din idol.
  • Bild med titeln vara en K Pop Trainee Steg 15
    6. Delta i en live audition eller skicka in en online-audition om du är utomlands. Det finns massor av levande auditioner som äger rum över hela världen, så chansen är att du kan hitta en i ditt land att delta. Om du inte kan delta i en live audition (eller ens om du kan men vill skicka in mer arbete), kolla in varje företags online-auditionsforum på sina webbplatser.
  • Online-auditioner är ett bra alternativ för människor som hoppas kunna vara praktikanter! Live Auditions är bra för erfarenheten och möjligheten, men rabatt inte möjligheten att bli upptäckt genom en online-audition.
  • Bild med titeln vara en K Pop Trainee Steg 16
    7. Vara uthållig-Det kan ta lång tid att bli accepterad som praktikant! Många människor auditionstid efter gång på gång innan de äntligen blir valda för att vara praktikant. Om du får feedback från en audition, se till att inkludera det före din nästa. Till exempel, om en domare säger att du behöver arbeta med din vokalstyrka, börja se en vokal tränare för att arbeta på det.
  • Oroa dig inte om du är äldre och fortfarande inte en praktikant. Massor av K-Pop-idoler kom inte igång i ett företag tills de var i sina sena tonåringar. Fortsätt arbeta med dina färdigheter och delta i auditioner.
  • Del 4 av 4:
    Lever trainee livsstilen
    1. Bild med titeln vara en K Pop Trainee Steg 17
    1. Inse att det kan vara svårt att göra vänner om du är utlänning. Praktikanter ofta undertecknar årslånga kontrakt och spenderar upp till 18 timmar om dagen med de andra praktikerna. Om du inte talar koreanska eller är obekanta med kulturen, kan det ta ett tag före dig skaffa vänner och känner att du passar in.
    • Göra ett försök att försöka kommunicera tydligt med andra, speciellt om det finns ett språkbarriär. Och försök också att vara snäll mot andra - det kan gå långt när du är hemifrån och försöker bli framgångsrik samtidigt som vi gör vänner.
  • Bild med titeln vara en K Pop Trainee Steg 18
    2. Läs ditt kontrakt noga innan du förbinder ett företag. Att vara en K-Pop Trainee är ett långsiktigt engagemang! Vissa företag, beroende på din ålder, kan till och med be dig att underteckna ett 5-6 års kontrakt. Var noga med att läsa och granska kontraktsspråket mycket nära. Om du inte talar Korean, anlita en professionell advokat som gör att granska det fina trycket.
  • Massor av företag får dig att återbetala din lön om du bryter ditt kontrakt. Några av dem gör inte heller boende för nödsituationer eller hälsoproblem. Skriv inte något innan du förstår det helt.
  • Bild med titeln vara en Kop Trainee Steg 19
    3. Ta hand om din hälsa för att motstå det grusande schemat. Många praktikanter arbetar från 5 eller 6 am till midnatt eller 1 am. Förutom träning kan du också ha skolarbete som måste göras eller behöver extra övning på egen hand.
  • Företaget sätter ofta schemat för sina praktikanter utan att köra det av dem först.
  • Trainees får vanligtvis inte den rekommenderade mängden sömn varje natt, och de äter ofta inte måltider med jämna mellanrum.
  • Bild med titeln vara en K Pop Trainee Steg 20
    4. Var beredd på månatliga utvärderingstest. Eftersom nya praktikanter ofta kommer in i företaget utvärderas alla månadsvis för att säkerställa att rekryterna är upp till standard. Det kan vara en spänd tid varje månad som företaget kunde välja att låta dig gå om du inte fungerar bra.
  • Det finns i allmänhet 20-30 andra studenter på något företag vid en viss tid, så du brukar vara i tävling med dina klasskamrater för att hålla din plats på företaget.
  • Tips

    Var respektfull för alla på auditioner. Du vet aldrig vem som tittar på!
  • Titta på recensioner från andra praktikanter och idoler om de företag som de arbetade för-som kan berätta mycket om företaget och om du vill arbeta med dem eller inte.
  • Var beredd på varje resultat om det är bra eller dåligt. Till exempel, om du har en röstspricka under auditionerna, fortsätt och tveka inte eller sluta.
  • Använd inte någon merk från KPOP-band. Det gör att du ser ut som om du bara vill se din idol.
  • Varningar

    Om du inte är från Sydkorea och bli en praktikant, kan du behöva flytta dit för att delta i branschen, så tänk noga på om det är något du vill ha för ditt liv eller något som din familj kan ta emot.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande