Hur man blir en tv-reporter eller nyhetsankare

Att vara en tv-reporter eller nyhetsförankring är ett spännande och snabbt yrket. Men om du är i det för bara glamouren och ära, kan du behöva ompröva dina prioriteringar. Att vara en tv-reporter eller nyhetsackor kräver inte bara hårt arbete, styva tidsfrister, och förmågan att prata med de svåraste människorna, men du kan också hitta dig själv att spendera sex timmar i 20 graders väder som väntar på en gisslan situation att bryta. Om du tror att du har tarmar, uthållighet och engagemang för att vara en TV-reporter eller nyhetsförankring, följ sedan dessa steg.

Steg

Del 1 av 4:
Ha vad som krävs
  1. Bildtiteln Bli en TV-reporter eller nyheter Anchor Steg 1
1. Vara en artikulerad högtalare. Din röst är nyckeln på det här fältet. Du bör koncentrera dig på projektion, uppsägning och böjning. Alla dessa saker hjälper dig att leverera ditt "skript" i en övertygande natur. Vara auktoritativ i ditt tal. Detta ger dig trovärdighet med din publik. Läs tidningar och tidskrifter högt. Lyssna på de bästa journalisterna på fältet när de talar och försöker att efterlikna dem.
  • Du måste tala högt och långsamt nog för att människor ska förstå dig, men tillräckligt snabbt för att täcka allt du behöver säga i en viss tid.
  • Bildbetiteln Bli en TV-reporter eller nyheter Anchor Steg 2
    2. Se bra ut på kamera. Det betyder inte att du måste se ut som en filmstjärna eller en viktorias hemliga modell. Du behöver inte ens vara klassiskt stilig eller vacker. Du måste dock vara tilltalande på kameran, och ha den speciella kvalitet som gör att folk vill se dig göra vad du än gör. Detta är en blandning av karisma, självförtroende, och det speciella något som gör att människor svarar på dig även om du täcker en historia om en lokal baka försäljning.
  • Tyvärr kan det gå på det andra sättet - du kan vara otroligt attraktivt men kan komma av som brist på kamera. Tänk inte att ditt utseende är en gyllene biljett till yrket.
  • Bildtiteln Bli en TV-reporter eller nyheter Anchor Steg 3
    3. Har mördare människor färdigheter. Om du vill lyckas i världen av tv-rapportering eller nyhetsförankring måste du kunna prata med någon om nästan vad som helst. Om du rapporterar kan du kanske prata med människor, på plats, och på kamera, även om de inte är bekväma, och ditt jobb är att göra dem bekväma. Om du är ett ankare måste du presentera människor till din publik och prata med dem i studion och använda samma färdigheter för att få dem att öppna och känna sig lugna.
  • Du kanske inte inser att många reportrar och nyhetsförankringar måste skriva och undersöka sina egna historier, men det kan faktiskt vara en stor del av ditt jobb. Om så är fallet måste du kunna prata med en mängd personer som kan ge dig tillgång till den information du vill ha.
  • Bild med titeln Bli en TV-reporter eller nyheter Anchor Steg 4
    4. Vara fri från bias. Tuff, eh? Om du vill vara en ärlig tv-reporter eller nyhetsankare måste du lära dig att lägga dina fördomar åt sidan. Även om du lutar ett visst sätt politiskt eller känner sig partiskt mot vissa yrken, människor eller regioner, måste du göra din rapportering så objektivt som möjligt. Du kommer inte att kunna låta de människor du intervjua se igenom till dina personliga övertygelser, eller du kommer inte att ge människor de ärliga, opartiska nyheterna som de verkligen vill ha.
  • Om du är fördomad mot vissa människor, kommer de att vara mycket mindre benägna att öppna upp till dig.
  • Bildtiteln Bli en TV-reporter eller nyheter Anchor Steg 5
    5. Har stellar skrivkunskaper. Även om det är artikulärt talare är avgörande, är det inte långt bakom sig. Även om du bara läser vad du måste säga och improvisera när du går, eller om du måste skriva egna historier, kommer skrivkunskaper att få dig långt i fältet. Skriva färdigheter kommer också att hjälpa dig att kommunicera med andra om du måste utveckla dina egna historier, och ditt skrivande ska göra dig låta som professionell som möjligt.
  • Bildtiteln Bli en TV-reporter eller nyheter Anchor Steg 6
    6. Har löjligt uthållighet. Om du är den typ av person som behöver en tupplur efter att ha arbetat i två timmar, är livet för en TV-reporter eller nyhetsförankring inte för dig. Du kan behöva jobba 12 timmars skift, gå upp på 2 a.m., eller spendera timmar som bara står på samma plats under ovanligt kalla eller heta förhållanden som väntar på en berättelse att bryta. Och du måste ha möjlighet att arbeta ett 10 timmars skift, bara för att få veta att en stor historia bara bröt och jobba med 5 timmar tills du tar hand om affärer.
  • Du måste vara flexibel. Det här är inte ett jobb för personer som vill arbeta 9-5 och sedan gå hem och sparka sina fötter upp. Tror att du kan göra det?
  • Del 2 av 4:
    Få erfarenheten
    1. Bildtiteln Bli en TV-reporter eller nyheter Anchor Steg 7
    1. Få en kandidatexamen. De flesta tv-stationer kräver att du har en högskoleexamen, helst i sändning journalistik. Att få en examen på engelska eller kommunikation är också en stor hjälp. Vissa skolor som har toppsändningsjournalistikprogram är Brigham Young University, University Missouri Columbia, Northwestern University, Syracuse University och Arizona State University.
    • Att ta en mängd olika liberala konstkurser, som statsvetenskap eller konsthistoria, hjälper dig att få mer erfarenhet av en mängd olika ämnen och kommer att göra dig till en mer rundad reporter eller ankare.
  • Bildtiteln Bli en TV-reporter eller nyheter Anchor Steg 8
    2. Få relevant erfarenhet på din grundutbildning. När du är på college måste du göra mer än bara få din kandidatexamen om du vill ta din karriär till nästa nivå. Gå med i din skoltidning och få lite träningshistorier, undersökande ledare och förstå det hårda arbetet som behövs för att ge din publik en bra historia. Om du har en lokal högskole-TV-station, försök att involveras där, slutligen hamnar som ett ankare eller reporter om du kan.
  • Om din högskola inte har en lokal tv-station, gå till den lokala radiostationen. Detta kommer fortfarande att ge dig lite erfarenhet av att intervjua andra och tala på ett artikulärt sätt.
  • Bildtiteln Bli en TV-reporter eller nyheter Anchor Steg 9
    3. Få lite praktikupplevelse. Du kan göra det under sommaren, mellan grundutbildning, eller ens efter att du har examen från college. Att få en praktik på ett lokalt papper kan hjälpa dig att göra anslutningar och få en bättre förståelse för hur en nyhetsstation körs. Du får inte sluta göra mycket mer än att svara på telefoner och få kaffe, men om du vill komma framåt måste du göra det - med entusiasm.
  • Att få denna erfarenhet kommer att bidra till att förbättra ditt CV mycket. Det här är den typ av sak som kommer att säkerhetskopiera en imponerande CV-reel.
  • Bildtiteln Bli en TV-reporter eller nyheter Anchor Steg 10
    4. Överväg att få en magisterexamen i journalistik. Även om en magisterexamen i journalistik är inte nödvändig för att du ska bli en tv-reporter eller ett nyhetsankar, kan det hjälpa dig att få ett ben upp i yrket. De flesta journalistikmästarprogram, som den på Columbia University, är bara en eller två år lång. Du kanske måste betala ur fickan för den här examen om du inte kan få finansiering eller ett stipendium, så välj klokt. En journalistikgrad kan hjälpa dig att inte bara få en uppskattning för området för rapportering, men det kan också hjälpa dig att få ett ben upp i ansökan.
  • Dessutom kan gå till journalistikskolan hjälpa dig att göra värdefulla anslutningar som kan leda till jobb i framtiden.
  • Bildtiteln Bli en TV-reporter eller nyheter Anchor Steg 11
    5
    Lär dig hur du skriver för TV. Du lär dig självklart några av detta i skolan. Skrivning för tv är väldigt annorlunda än att skriva ett termpapper. Du måste lära dig hur du skriver till bilderna Din publik kommer att se på TV. Det kallas att skriva till video. Du bör också fortsätta skriva enkelt och hålla sig borta från legalesiska och klichéer. Du har bara ett skott för att uppmärksamma människor hemma.
  • Även om nyhetsförankringar ofta läser från sina anteckningar eller från telepromptörer (samtidigt som de förbättras på vägen), måste de flesta reportrar skriva sin egen kopia för när de går i fältet.
  • Del 3 av 4:
    Skaffar ett jobb
    1. Bildtiteln Bli en TV-reporter eller nyheter Anchor Steg 12
    1. Skapa ett resuméband. Ett resuméband är en rulle som visar ett urval av din rapportering / förankringsförmåga. Det börjar vanligtvis med en skiffer - en kort visning av ditt namn och kontaktinformation. Skifferet följs vanligtvis av en montage, vilket är ett kort segment av övertygande levande skott, prover av rapportering och förankring. Montage följs sedan av tre av dina bästa berättelser.
    • Det bästa sättet att få ditt första resuméband är att göra en i skolan - annars kan det vara ganska dyrt.
  • Bild med titeln Bli en TV-reporter eller nyheter Anchor Steg 13
    2. Ansök om jobb. När du ansöker om arbete måste du skicka både ditt resuméband och ett verkligt resumé. CV kommer att innehålla alla relevanta erfarenheter och utbildning, till exempel frivilligt eller deltidsarbete du har gjort på fältet. Du kommer också att lista några stora nyhetsberättelser som du har täckt såväl som dina roller för att presentera dem. Du kan också inkludera din tekniska erfarenhet och färdighet med digitala kommunikationsenheter eller system, eftersom de flesta stationer är tekniska kunniga.
  • Gäller inte bara de stationer som anställer. Skicka ditt band och resumé Absolut överallt som du kan skicka den utan att vara en olägenhet. Du vet aldrig när en öppning kommer att dyka upp, och att ha ditt band på rätt persons skrivbord vid rätt tidpunkt kan öka dina chanser att få det jobbet.
  • Bildtiteln Bli en TV-reporter eller nyheter Anchor Steg 14
    3. Var villig att flytta någonstans för att få din fot i dörren. Du hittar inte ditt första jobb tre kvarter från ditt hus. Jobb är så konkurrenskraftiga att du inte kan vara choosy när du landar ditt första jobb. Visst, du kanske vill hålla ut för San Diego, Kalifornien, men om Biloxi, Mississippi erbjuder dig ditt första jobb, bör du förmodligen säga ja. Skicka ditt band och använd överallt du kan, och var beredd att gå ut ur din komfortzon.
  • Kom ihåg att ju mer erfarenhet du har, desto mer kommando du har över var du kan leva och arbeta. Du kanske inte har mycket kontroll över ditt första jobb eller två, men när du bygger upp ett rykte har du mer framgång när du ansöker om arbeten på stationer på mer eftertraktade platser.
  • Bild med titeln Bli en TV-reporter eller nyheter Anchor Steg 15
    4. Börja på en liten marknads-tv-station. Alla har visioner att ta över NBC Nightly News Anchor Desk, men sanningens sanning är en liten del av människor som kommer in i TV-nyhetsverksamheten någonsin kommer att göra det till en topp 10-marknad. Det är en bra idé att starta din karriär på en liten lokal marknad eftersom du kan lära dig alla aspekter av verksamheten. Du kommer sannolikt att göra allt som: Rapportera, producera, ankare, skjuta video, redigera och kanske till och med köra teleprompter med din fot!
  • Du får också möjlighet att göra dina misstag. Publiken är mycket mer förlåtande i mobil, Alabama än de är i New York City.
  • Bildtiteln Bli en TV-reporter eller nyheter Anchor Steg 16
    5. Förbered dig för att få lite lön i början. Det genomsnittliga reporterjobb på en liten marknad betalas mellan $ 15.000 och $ 18.000 per år. Inte vad du förväntade dig? I motsats till populär tro, rullar de flesta tv-personligheter inte i deg. TV-nyheter är ett fält där utbudet uppväger efterfrågan. I grund och botten finns det fler människor som vill vara på TV än det finns tillgängliga positioner. Det är en del av anledningen till att lönen inte är konkurrenskraftig.
  • Om du börjar på en liten marknadsstation får du en liten marknadslön. Det är verksamhetens natur. Om du gör mycket pengar i din karriär är det viktigt för dig, kom inte in i TV-nyheter!
  • Ankarna på de 25 största marknaderna gör cirka 130 000 dollar per år, men det är mycket prestigefyllda positioner.
  • Bildtiteln Bli en TV-reporter eller nyheter Anchor Steg 17
    6. Arbeta på större stationer. När du har lagt in minst 3-5 år på en liten station och har hittat lite framgång, kan du börja flytta upp i ledningarna. Ansök om arbete på större stationer, eller till och med medelstora stationer, och se vad du kan göra. Ansök överallt, inte bara platser som har öppningar och använder din stora erfarenhet som ett sätt att säkerhetskopiera det faktum att du blir en fantastisk kandidat för jobbet.
  • Tänk inte att arbeta på de större stationerna, men kommer att låta dig vara mer flexibel och att ställa in dina egna timmar mer. Raka motsatsen. Ju mer prestigefyllda din position, desto strikta krav kommer att vara.
  • Del 4 av 4:
    Lyckas i din karriär
    1. Bildtiteln Bli en TV-reporter eller nyheter Anchor Steg 18
    1. Hitta din nisch. När du börjar jobbar du som ankare eller en reporter för vilket fält som helst som är tillgängligt. Men som du går i din karriär kan du ha mer att säga om vilket fält du kommer att rapportera i. Du kan fungera som en nyhetsreporter, i konsumentnyheter, eller i hälso-nyheter, till exempel. Detta kan bero på din personlighet och vad du gillar att göra mest. Om du är rolig och avslappnad, kan de quirky mänskliga intressehistorierna vara mer din hastighet - om du är allvarligare, så kan du täcka mer intensiva ämnen som homicid.
    • Om du inte vill bli negativt påverkad av de nyheter du delar, kan du överväga att arbeta i konsument, medicinska eller funktioner. De kan vara lite mindre spännande, men de kommer också att vara mindre känslomässigt tömning.
  • Bild med titeln Bli en TV-reporter eller nyheter Anchor Steg 19
    2. Glöm semester hemma. Sanningen är att du knappt någonsin får semester. Du kommer sannolikt att arbeta. Etablerade huvudankare på TV-stationer kommer sannolikt att få semester av, vilket innebär att du kommer att fastna på jobbet. Om du ständigt rör marknaderna varje par år för att öka din lön och erfarenhet, kommer du alltid att vara det nya barnet på kvarteret, vilket innebär att du inte kommer att ha anställning. Så, du kan kyssa tacksägelse, jul, nyår, fjärde juli och arbetsdagens farväl.
  • Också "sopar" månader (när stationer övervakar hur många som tittar på) kommer att vara av gränser för semestertid. Dessa månader är: Februari, maj, juli och november.
  • Bildtiteln Bli en TV-reporter eller nyheter Anchor Steg 20
    3. Var beredd på ett krävande schema. Du kan placeras på morgonskiftet, kvällskiftet, en delad skift och helgskiftet vid ett visst ögonblick. Nya reportrar har speciellt mycket lite säga i de timmar de arbetar. Arbetsövertid är mycket vanliga och få stationer betalar övertid.
  • Inte bara kommer ditt schema att kräva, men det kan ändras på ett ögonblick. Du måste inte bara vara tillgänglig, men att vara flexibel.
  • Bildtiteln Bli en TV-reporter eller nyheter Anchor Steg 21
    4. Från din karriär. Det finns ett antal sätt att fördjupa din karriär, och det betyder inte alltid att arbeta vid större och bättre nyhetsstationer. Du kan gå "nätverkshoppning," vilket innebär att flytta från en station till nästa för att få fler ansvar och att bygga ditt rykte. Men om du har fått nog av denna rigorösa livsstil och har byggt upp tillräckligt med prestige, kan du överväga att komma in i Talk Show Forum-rutten, fungerar som en syndikerad kolumnist för ett stort papper, eller till och med vända sig till att vara en författare, a Public Relations Specialist, en redaktör eller en högskoleprofessor.
  • Kom bara ihåg att det kan ta ett decennium eller längre att flytta förbi den traditionella vägen för en TV-reporter eller nyhetsförankring.
  • Bildbeteckningen blir en TV-reporter eller nyhetsankar Steg 22
    5. Hålla det professionellt. Tyvärr, till skillnad från de flesta andra yrken, om du gör ett stort misstag inom rapportering eller förankring, kan det vara på permanent rekord. Du vill inte vara reportern som är känd för förbannelse på nationell tv eller som mumlade en anstötlig och offensiv term framför hundratals tittare. Om du gör ett misstag så kan du inte bli förlåtad.
  • Om du också är känd för offentliga utbrott, måste du få det under kontroll innan du kommer bakom kameran.
  • Bildbeteckningen blir en TV-reporter eller nyhetsförankringssteg 23
    6
    Vara kvar. Persistens är en värdefull skicklighet någon reporter / ankare ska ha. Du behöver inte bara den här färdigheten att landa det första jobbet, men du behöver det för att flytta upp i ledningarna och att verkligen arbeta hårt för att få det drömjobb som du kommer att kämpa för. Om du undersöker dina historier själv är Persistens en värdefull kvalitet som du måste se till att du kan följa leder, se någon annanstans när du får en död, och att fortsätta försöka tills du lyckas.
  • Prov CV

    Prov News Anchor CV

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Tips

    Gå med i en professionell förening för sändningsjournalister som National Association of Broadcasters, Radio Television News Directors Association, National Association of Asian Journalister, National Association of Black Journalister eller National Association of Hispanic Journalister, för att nämna några.

    Varningar

    TV-nyheter är inte för det svaga i hjärtat. Om du har problem med stress och arbetar på en tidsfrist, prova ett annat fält. Om dina känslor lätt skadas kan det inte vara det bästa fältet för dig.
  • TV-nyheter är ett litet och incestivt fält. Alla vet att alla och rykte sprids snabbt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande