Hur man är en beat writer

En beat-författare är en journalist som täcker ett slag, ett specifikt intresseområde, regelbundet. Beat-författare är vanligtvis upplevda reportrar och anses vara experter på deras beat. För att vara en framgångsrik beatförfattare är det viktigt att du bygger en skrivportfölj för att visa din erfarenhet och färdigheter, lära dig allt du kan om ditt slag och leverera tillgängliga, ärliga och pålitliga rapporter.

Steg

Metod 1 av 3:
Bygga en skrivportfölj
  1. Bild med titeln Be A beat Writer Steg 1
1. Ta journalistikklasser för att förbättra dina skrivförmåga. Reportrar som tilldelas ett slag är vanligtvis erfarna journalister med år av att skriva under sina bälten. Att ta journalistikklasser eller få en journalistiksexamen hjälper dig att förbättra dina skrivförmåga när du bygger din skrivportfölj.
  • Även om det inte är nödvändigt att få en journalistik är det inte nödvändigt att vara en beat-författare, det kan hjälpa dig att få ett jobb snabbare om du är ny på fältet.
  • Medan du tar klasser, kolla om din skola har en tidning. Att skriva för din skoltidning kan ge ett extra tillfälle att få praktisk erfarenhet och lägga till publicerat arbete till din portfölj.
  • Bild med titeln Be A beat Writer Steg 2
    2. Arbeta som frilansskribent. En frilansskribent är en författare som är egenföretagare och skriver för mer än en publikation i taget. Medan frilansskribenter som bara börjar ofta täcka ett varierat utbud av ämnen, blir många specialiserade som de får erfarenhet och expertis inom specifika områden. Frilansskrivning är ett utmärkt sätt att bygga din skrivportfölj medan du begränsar dina intressanta områden och expertis.
  • Försök att kontakta redaktören för din lokala eller regionala tidning och fråga om frilansande möjligheter.
  • Om du bara börjar, kanske du vill kontakta medieenheter och erbjuda att skriva några artiklar utan lön. Redaktörer som söker en beat-författare vill se exempel på tidigare arbete, så det kan vara värt att skriva artiklar utan att betala för att bygga upp din skrivportfölj.
  • Bild med titeln Be A beat Writer Steg 3
    3. Ansök om en journalistik praktik. En praktik på en tidning, tidning eller nyhetsstation är ett bra alternativ för journalister som vill bygga sin portfölj. Författare som tilldelats ett slag har i allmänhet mycket skrivupplevelse. Om du är relativt ny på fältet, kommer en praktik att göra det möjligt för dig att få skrivupplevelse samtidigt som du förbättrar dina undersökande färdigheter.
  • När du letar efter en praktik, försök att välja ett alternativ som gör att du kan få erfarenhet av att skriva om önskat beat. Om du vill vara en musikslagskribent, till exempel, fokusera på att hitta en praktik på en underhållningsmagasin eller i nöjesavdelningen på en tidning.
  • Bild med titeln Be A beat Writer Steg 4
    4. Starta en blogg för att fastställa ditt rykte. Om du vet vad du vill att ditt slag ska vara, börjar en blogg på ditt intresseområde ett bra sätt att bygga din skrivportfölj när du etablerar dig själv som en expert. Medan du kanske inte tjänar pengar för din blogg kan det göra det möjligt för dig att bygga din skrivportfölj utan att bli anställd av en mediaenhet.
  • Till exempel, om du vill vara en sportslag författare, skapa en blogg som fokuserar på en eller flera av sportorganisationerna i ditt område.
  • Bild med titeln Be A beat Writer Steg 5
    5. Visa dina bästa skrivprover i din professionella portfölj. När du har lite skrivupplevelse under ditt bälte, sätt ihop din skrivportfölj. I allmänhet syftar till att ha cirka 10 till 20 exempel på ditt arbete i din portfölj för att effektivt förmedla dina intressen, erfarenheter och färdigheter. När du väljer att skriva prover för att inkludera, prioritera de exempel som är närmast relaterade till ditt slag.
  • Sätt de mest relevanta proven på framsidan. Du vill att ditt mål är klart från början, så det är viktigt att alla redaktörer som tittar på din portfölj är medvetna om dina specifika intressen och expertis.
  • Oavsett om du väljer ett digitalt eller pappersformat för din portfölj beror du på dina karriärmål och personliga preferenser. Om du söker en position som en beatförfattare för en digital tidning, skapar till exempel en digital portfölj.
  • Metod 2 av 3:
    Mastering ditt ämne
    1. Bild med titeln Be A beat Writer Steg 6
    1. Forskningsbakgrundsinformation om ditt ämne. Framgångsrika slagförfattare är välkända i deras takts historia och strävar ständigt efter att lära sig mer om deras ämne. För att göra detta bör du konsultera ett brett utbud av resurser för att lära sig bakgrunden och förstå varför det är viktigt för din publik.
    • Till exempel, om du är anställd som en lokal politik beat writer, är det avgörande att du undersöker den politiska historien i området, inklusive de stora trenderna, händelserna och de involverade människorna.
    • Läser gamla artiklar skrivna av Beat Writers på ditt ämne kan vara ett bra ställe att börja. Detta hjälper dig att lära dig historien och hjälpa dig att få ett grepp om de typer av artiklar som produceras tidigare.
  • Bild med titeln Be A beat Writer Steg 7
    2. Lär känna de personer som är involverade i ditt slag. Ditt mål är att veta ditt slag inifrån och ut, så var noga med att bygga en rapport med potentiella källor och lära känna de stora aktörerna i branschen. Nätverket kan effektivt hjälpa dig att odla kontakter som kan ge värdefull information för dina rapporter.
  • Till exempel, om du täcker det lokala sportslagen, lära känna tränare, medarbetare och andra experter från olika idrottsorganisationer är avgörande.
  • Att bygga en rapport med de stora aktörerna kan också hjälpa dig att identifiera och bättre förstå de viktigaste frågorna och bekymmer.
  • Kom ihåg att alltid närma sig dina kontakter med respekt och förståelse. Ditt mål är att odla ett långsiktigt och ömsesidigt fördelaktigt förhållande med dina kontakter.
  • Bild med titeln Be A beat Writer Steg 8
    3. Verse dig själv på det specialiserade språket eller jargong. Förstå och använda ditt slags särskilda ordförråd etablerar din expertis och visar andra att du är seriös om ditt arbete. Det kan också styra dig när du kommer med frågor för att fråga dina kontakter.
  • Om du arbetar som en sjukvårdslagförfattare, bör du till exempel förstå tillräckligt med hälsorelaterad terminologi för att intelligent kommunicera med läkare eller annan vårdpersonal.
  • Bild med titeln Be A beat Writer Steg 9
    4. Bli involverad i branschaktiviteter och evenemang. Fördjupa dig i de aktiviteter och händelser som är förknippade med ditt slag för att utveckla en hög kompetens. Att bli involverad tillåter dig också att träffas mer viktiga människor och hjälper dig att hålla dig ovanpå primärintressen, problem och bekymmer.
  • Till exempel, om du vill vara en politisk beatförfattare, delta i politiska rallyer och demonstrationer, titta på tv-tal och prata med beståndsdelar om vad som är viktigt för dem.
  • Metod 3 av 3:
    Skriva en framgångsrik beat-kolumn
    1. Bild med titeln Be A beat Writer Steg 10
    1. Kontrollera din information för noggrannhet. Det är avgörande att den information du tillhandahåller till din publik är pålitlig och faktiskt sund. Kontrollera alltid informationen som tillhandahålls av kontakter eller andra resurser innan du publicerar din kolumn. Läsare kommer att förvänta sig kompetens, bra skrivning och tydlig, factually-baserad analys.
  • Bild med titeln Be A beat Writer Steg 11
    2. Skriv som objektivitet som du kan. Beat-författare förväntas ge opartisk, fabriksbaserad information. Du kommer nog inte att bli ombedd att skriva opinionsstycken.
  • Som en beatförfattare kan återstående mål bli allt svårare när du lär dig mer om ditt ämne och utveckla branschrelationer. För att undvika oavsiktliga fördomar, granska ditt arbete noggrant innan du publicerar.
  • Det kan också vara till hjälp för att få någon annan att granska ditt arbete för objektivitet.
  • Bild med titeln Be A beat Writer Steg 12
    3. Välj rätt historier för din publik. Underhålla kommunikationen med de personer som är involverade i ditt slag, delta i händelser och aktiviteter, och kontinuerligt forskning och läsindustrin relaterade medier för att få en uppfattning om vad läsare vill ha. Var noga med att stanna på toppen av att bryta historier så att du kan leverera övertygande och informativa rapporter.
  • Bild med titeln Be A beat Writer Steg 13
    4. Gör ditt skriv tillgängligt för din avsedda publik. Din publik kommer förmodligen inte att ha nivån på expertkunskap du har om ämnet. Var noga med att översätta Jargon med vanligt språk så att din information kommer att vara meningsfullt för dina läsare. Den roll som en beatförfattare är att se till att deras publik förstår betydelsen av deras ämne helt.
  • Bild med titeln Be A beat Writer Steg 14
    5. Följ något specifikt skriv- och formateringsprotokoll. Om du är anställd som en beatförfattare för en mediaenhet är det troligt att din organisation kommer att ha specifika skriv- och formatering av riktlinjer för att du ska följa. Skrivstil och formateringsprotokoll varierar beroende på din position, men det är viktigt att följa de riktlinjer och skriv med ljud grammatik och skiljetecken.
  • Tidningar, till exempel, kommer sannolikt att förvänta dig att bibehålla en liknande ton över problem för att säkerställa konsistens. Tidningar har också en begränsad mängd utrymme, vilket bestämmer hur du formaterar och redigerar ditt skrivande.
  • Arbeta som en beatförfattare för en blogg, å andra sidan, kommer det sannolikt att göra det möjligt för dig att producera mer djupgående rapportering med mer skrivande och formatering av flexibilitet.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande