Hur man blir en detektiv

Om du vill vara en detektiv eftersom du älskar att följa den spännande utvecklingen i Lag och ordning, Du behöver nog en verklighetskontroll innan du går framåt. Att vara en detektiv kan vara spännande, men det kräver också hårt arbete, uthållighet och långa timmar som spenderas efter ledningar och väntar på utvecklingen. Det finns två huvudtyper av detektiver: polis detektiver och privata detektiver. Om du vill veta om du har vad som krävs för att bli en detektiv, följ dessa steg.

Steg

Metod 1 av 3:
Uppfylla kraven
  1. Bildtiteln blir ett detektiv steg 1
1. Uppfylla de utbildningsbehov. Om du vill vara en detektiv, med ett gymnasiet eller ett GED är det nakna minimikravet för båda typerna. Men om du förföljer en högre utbildning och examen med en medarbetare eller till och med en kandidatexamen i något som är relevant för polisarbete, som straffrätt, straffrätt, kriminologi, mänskliga relationer, rättslig funktion, rättsmedicinsk, statsvetenskap och straffrättsligt förfarande, Då kommer du att göra dig en ännu mer önskvärd kandidat. Många byråer kräver college kurser eller högskoleexamen.
  • Du kan även hitta ett examensprogram som innehåller en praktikomponent, som ger dig mer erfarenhet i verkligheten.
  • Medan du utbildar dig själv, se om du kan hitta ett användbart främmande språk för ditt samhälle, som spanska. Att veta ett främmande språk är en stor tillgång för många stadsdelar och federala byråer, och det hjälper dig att göra dig en önskvärd kandidat, speciellt om du bor i ett område där ett andra språk är allmänt talat.
  • Att få en högskola eller kandidatexamen kommer också att göra det troligt att du har en högre startlön.
  • Bilden med titeln blir ett detektiv steg 2
    2. Var minst 21 år gammal. Detta är ett annat krav i båda staterna, så du kommer inte att kunna vara en detektiv när du är rätt ut ur gymnasiet. Medan du väntar på att bli 21, kan du dra nytta av någon relevant utbildning eller få en högre utbildning.
  • Bildbeteckningen blir ett detektiv steg 3
    3. Uppfylla de fysiska kraven. När du ansöker om det är en detektiv, måste du skicka en fysisk tentamen för att visa att du har ljudvision, hörsel, styrka och smidighet.
  • Bildtiteln blir ett detektiv steg 4
    4. Ha en ren rekord. Om du har en felaktig övertygelse, kan du diskvalificeras. Du kan också bli ombedd att ta ett Lie Detector-test och gå igenom en serie intervjuer, så se till att du är ärlig om ditt förflutna.
  • Bildtiteln blir ett detektiv steg 5
    5. Ha ett körkort. Du behöver ett körkort för att vara en detektiv.
  • Bilden med titeln blir ett detektiv steg 6
    6. Ha de egenskaper du behöver vara en bra detektiv. Även om du kan arbeta med att utveckla dessa egenskaper under din karriär, börjar med en bas av egenskaper som gör dig perfekt för jobbet kan förbättra dina chanser att lyckas. Här är några av de egenskaper som är avgörande för framgång som detektiv:
  • Förmågan att multi-uppgift. Även om du kan fokusera på ett fall i taget, kommer du alltid att ha flera uppgifter och massor av pappersarbete att bli gjort inom en kort tidsram, så du måste kunna jonglera en mängd olika uppgifter på en gång.
  • Överlägsen kommunikationsförmåga. Om du vill undersöka ett brott till det bästa av din förmåga, måste du kanske prata med människor på ett tröstande men ändå fasta sätt att se till att du får bästa möjliga information.
  • Starka skrivkunskaper. Att vara ett detektiv handlar inte allt om att gå ut i fältet, med höghastighets-chaser och följa spännande leads. Det kommer att finnas gott om skrivning, och du behöver veta hur du bäst uttrycker detaljerna om en händelse genom kortfattad, tillgänglig skrivning.
  • Tålamod. Om du vill vara en bra detektiv, kan du inte besluta om att lösa ett fall omedelbart - det kan ta månader, eller till och med år, att följa en ledning, och mycket av ditt detektivarbete kommer att leda till döda ändar.
  • Uppfattning. Du måste utveckla förmågan att ta in alla detaljer om en brottsplats, och att tänka på informationen på ett original sätt som kan få ett steg närmare att hitta lösningen.
  • Metod 2 av 3:
    Bli polisdetektiv
    1. Bildtiteln blir ett detektivsteg 7
    1. Bli utbildad som polis. Även om det är en polis är inte obligatorisk för att vara en detektiv, rekommenderas det. Du kan få erfarenhet på andra sätt, som militär träning, men det här är den mest välfärdiga vägen. Som polisrekrytering måste du slutföra Training Academy-programmet, vilket kräver att du passerar skriftliga och fysiska test innan du blir en officer. Du kan få din träning på en lokal polisavdelning, eller en stat eller federal byrå. Dessa kurser kör vanligtvis cirka 14 veckor lång.
    • Programmen involverar utbildning och klassrumsstudie som inkluderar självförsvar, trafikstyrning och första hjälpen.
  • Bilden med titeln blir ett detektiv steg 8
    2. Få arbetslivserfarenhet. När du har blivit en polis, måste du lägga in din bästa ansträngning i minst tre år innan du är till och med berättigad till en detektivposition. Du måste låta dina överordnade veta att du vill hållas i åtanke för en kampanj och att du är intresserad av att vara detektiv. För att bevisa dig själv, måste du gå utöver uppmaningen, värdera högt på byråns tentor och få höga betyg i utvärderingar från dina överordnade. Här är några sätt att göra dig själv som du får erfarenhet:
  • Borsta upp med de senaste teknikerna och tekniken och vara datorkunnig. Studera datorteknik för att lära sig att slåss med cyberkriminalitet. Alltid vara uppdaterad om de senaste framstegen så att du är redo att vara en detektiv när tiden kommer. Att ta natthögskolan kan hjälpa till att bygga upp din upplevelse.
  • Stanna fysiskt passform. Fortsätt att träna regelbundet, för att göra aerob och styrketräning, och att se fysiskt passande så att du kan hantera det skrämmande naturen av ditt jobb.
  • Utveckla dina undersökande färdigheter. Du måste arbeta för att vara uppmärksam och att uppmärksamma detaljer - det här är viktiga kvaliteter för en detektiv.
  • Skriv detaljerade rapporter om brottscener och olyckor, som visar att inget kan passera dig.
  • Bilden med titeln blir ett detektiv steg 9
    3. Var beredd att ta ett detektivtest när som helst. Om du vet att din byrå erbjuder detta test, bör du vara beredd att ta det när som helst, oavsett om byrån har några öppningar eller inte. Detta kommer inte bara att få dig redo för jobbet, men det kommer att visa initiativ och kommer att göra dig mer benägna att lyckas när tiden kommer.
  • Bildtiteln blir ett detektiv steg 10
    4. Bli utbildad för att vara en detektiv. Om du arbetar i en stat eller en stor polisavdelning, får du träning direkt i din egen byråns polisakademi. Men om du arbetar i en mindre avdelning, kan du behöva gå till en statlig eller regional akademi för att få din träning. Din utbildning kommer att innebära klassrumsinstruktion i medborgerliga rättigheter, statliga lagar, konstitutionell rätt, liksom polisetik. Du kommer också att bli utbildad i andra områden som inkluderar hur man använder skjutvapen, självförsvar, första hjälpen och nödsituation.
  • Ett alternativ är att gå in i Federal Bureau of Investigation National Academy. Denna akademi ger utbildning för kommunala detektiver.
  • Metod 3 av 3:
    Bli en privat detektiv
    1. Bildbetatled blir ett detektiv steg 11
    1. Få arbetslivserfarenheten. Även om man arbetar som polis är fortfarande värdefull erfarenhet för att bli privat detektiv, kan du också arbeta för försäkrings- eller samlingsföretag, i ekonomi, som en paralegal eller en advokat, eller som revisor. Du kan också ha arbetat i militären eller ens i en federal intelligensjobb. Många människor blir till och med privata detektiv som en andra karriär.
    • I grund och botten kommer någon arbetslivserfarenhet på ett fält som är något relevant för att vara en privat utredare att hjälpa dig att bli en bättre kandidat till jobbet. Ingen skulle vilja anställa en privat utredare som har absolut ingen arbetslivserfarenhet.
  • Bildtiteln blir ett detektiv steg 12
    2. Bli licensierad. De flesta stater kräver att du är licensierad som en privat detektiv eller utredare, så kolla in kraven i ditt tillstånd. Vissa stater har mycket mer krav än andra. Om du bär en pistol, kommer du sannolikt att behöva uppfylla ytterligare krav, beroende på ditt tillstånd. Kom ihåg att du behöver ett tillstånd att bära en skjutvapen.
  • Om du är en dator rättsmedicinsk undersökare, kan ditt tillstånd kräva att du är licensierad som en privat utredare också. Även om det inte är nödvändigt, kommer licensen att hjälpa dig att följa upp det utredande arbetet.
  • Bildtiteln blir ett detektiv steg 13
    3. Få certifiering från en professionell organisation. Vissa privata detektiv får också certifiering, vilket hjälper dem att flytta upp i sina karriärer. Om du specialiserar dig i försumlighet eller kriminellt försvar, kan du bli certifierad vid National Association of Legal Investigators. Om du specialiserar dig i säkerhet kan du få certifierad av ASIS International, som erbjuder den professionella certifierade utredningscertifieringen.
  • Bildtiteln blir ett detektiv steg 14
    4. Få arbete på en privat detektivbyrå. Detta är vanligtvis det första steget innan du kan gå ut på egen hand. De flesta av dessa byråer är små, utan mycket utrymme för framsteg, och de har inte bestämda steg eller rankas som du kan följa för att flytta upp i din karriär. Ändå bör du få några års erfarenhet på denna byrå innan du försöker göra det på egen hand.
  • Bildtiteln blir ett detektiv steg 15
    5. Överväg att vara en privat utredare för ett företag. Om den privata detektivbyrån inte är din sak, kan du också arbeta som en företags eller juridisk utredare. Denna position är lika krävande som arbetet hos en privat byrå, men du kan spendera mindre tid på fältet.
  • Bildtiteln blir ett detektiv steg 16
    6. Överväg att starta ditt eget företag. När du har tillräckligt med erfarenhet och har byggt upp en kundbas, kan du starta ditt eget företag om du vill vara mer oberoende. Du kan anställa andra eller arbeta på egen hand - men det kan vara svårt att starta ditt eget företag, du kommer att skörda fördelarna när du lyckas.
  • Tips

    Detektiver måste vara hårt arbetande och dedikerade. Om du vill fortsätta den här karriären måste du vara villig att offra allt för att hjälpa andra.
  • Denna information samlas enbart från mina familjemedlemmars erfarenheter och andra brottsbekämpande tjänstemän som jag har träffat. Jag är inte en detektiv, och jag hävdar inte att vara.
  • Varningar

    Att vara polisdetektiv är inte som vad du ser på TV. Det kan vara spännande och givande, men förvänta dig inte att delta i höghastighets bilchaser och skjuta ut varannan dag. Kom ihåg, CSI och Law & Order är fyllda med evenemang som Hollywood har förbättrats för att göra det roligare att titta på.
  • Att vara medlem i brottsbekämpning är farlig. De flesta människor misstroar eller helt ogillar dig baserat på din karriär. Det kommer att finnas många människor som vill skada dig för att hålla sig från att debiteras med ett brott.
  • Innan du överväger den här karriärvägen, se till att det är absolut vad du vill göra. Kom ihåg att det här är en svår karriär som tar många år att uppnå. Om du inte är mycket engagerad är det osannolikt att du blir en detektiv.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande