Hur man blir en tv-författare

Om du är passionerad om historia som berättar och tv, blir det en tv-författare för dig. Tv-författare tar tanken på en bra historia och formar den i en pågående show som kan dra i miljontals tittare och springa i många årstider. Skriva för tv kan vara givande och spännande men att bryta in en tv-skribents roll kan ta lite tid. Genom att göra anslutningar, utbilda dig och skapa ett skrivprov, blir en tv-författare ett uppnåeligt mål.

Steg

Del 1 av 3:
Skaffa en utbildning och erfarenhet
  1. Bildtiteln Bli en TV-författare Steg 1
1. Major i underhållningsskrivning. Leta efter högskolor som erbjuder skrivningsgrader i screenwriting, film och tv, eller biograf och medieproduktion. TV-skrivning är en viss typ av skrivning och majoring på engelska eller kreativt skrivande kan vara för bred. Var specifik när du väljer ett skrivprogram och se till att det innehåller klasser som är specifika för tv-produktion.
  • Filmklasser hjälper dig att förstå tecken, plot och vad som översätter väl från sidan till skärmen. Dessa klasser kommer också att ge dig en förståelse för hur filmer är gjorda.
  • Teaterklasser ger dig en djupgående titt på att arbeta med aktörer på ett skript. Dessa klasser kräver ofta att du arbetar med andra och lär dig hur du arbetar i ett lag. Detta kommer att hjälpa till att förbereda dig för det större projektet av TV-skrivning.
  • TV-skrivning och produktionsklasser kommer att vara några av de mest fördelaktiga du kan ta. Dessa klasser kommer att täcka hur man skapar skript, vad man kan förvänta sig i ditt jobbsökning och karriärmöjligheter.
  • Bildbeteckningen blir en TV-författare Steg 2
    2. Ta skrivning för tv-klasser. Du behöver inte söka en examen för att ta dessa klasser. Klasser erbjuds online eller personligen, beroende på var du är. Titta i ditt område för tv-skrivarklasser sponsrade av högskolor, skrivgrupper eller medieföretag. Om du bor i ett område utan tillgång till i personklasser är online-klasser lika fördelaktiga. Endera alternativet tillåter dig att träffa nya personer som delar ditt intresse och gör anslutningar för framtiden.
  • Bildtiteln Bli en TV-brännare Steg 3
    3. Läs böcker om TV-skrivning. Referensböcker hjälper dig att förstå formatering såväl som den kreativa aspekten av TV-skrivning. Skottförfattarens bibel av David Trottier eller Crafty TV: Tänkande inuti lådan av Alex Epstein är bra böcker att börja med. TV-skript är inte formaterade på samma sätt som böcker eller uppsatser så att undersöka är viktigt.
  • Bildbeteckningen blir en TV-författare Steg 4
    4. Studie TV-program. Titta på nuvarande tv-program med syftet att utbilda dig själv. Fråga dig själv vad i skrivandet gör showen.
  • Hur förmedlar dialogen (eller inte) vad tecknen försöker kommunicera?
  • Vilken roll spelar icke-verbal kommunikation i showen?
  • Hur går tomten framåt i den här specifika showen och resten av säsongen?
  • Hur förmedlar skrivningen karaktärsutveckling?
  • Bildtiteln Bli en TV-brännare Steg 5
    5. Forskningsskärare du beundrar. Använd Internet för att ta reda på vem som skriver de visar du tycker om och undersök dem. Titta på eller läsa intervjuer med screenwriters för att ta reda på hur deras karriär började och växte.
  • Om komedi är ett område som intresserar dig, har Carol Leifer skrivit för Lördagskväll live, Seinfeld, och Devious maids Bland annat visar. Hon beskriver sina erfarenheter i hennes memoarer Hur man lyckas i affärer utan att verkligen gråta: Lärdomar från ett liv i komedi såväl som i många intervjuer.
  • Om du är en fan av Greys anatomy, Skandal, eller Hur man kommer undan med mord, Shonda Rhimes har gett flera intervjuer som diskuterar sin karriär. Hon diskuterar sin övergång från film till tv och har ofta råd för aspirerande författare.
  • Del 2 av 3:
    Skriva dina skript
    1. Bildbeteckningen blir en TV-skrivare Steg 6
    1. Välj en nätverks-tv-show du älskar att titta på. Skriva för en show och tecken som du är anslutna till kommer att stöta på som mer äkta än att skriva för en show bara för att det är populärt. Skriv inte en original Visa idé. Visa chefer Vill du veta om du kan skriva i en tidigare existerande värld utan att drastiskt ändra showens dynamiska eller förlora din unika röst. En etablerad show är bättre än en helt ny eftersom den sannolikt fortfarande är på luften när ditt skript är klart att skicka ut.
    Expertips
    Lucy V. Hay

    Lucy v. Hö

    Professionell Writerlucy v. Hay är en författare, Script Editor och Blogger som hjälper andra författare genom att skriva workshops, kurser och hennes blogg Bang2Write. Lucy är producenten av två brittiska thrillers och hennes debutbrotts roman, den andra tvillingen, är för närvarande anpassad för skärmen med gratis @ sista TV, tillverkare av Emmy-nominerade Agatha Raisin.
    Lucy V. Hay
    Lucy v. Hö
    Professionell författare

    Skriv ett originalskript för att bli en screenwriter i Storbritannien. Screenwriter och författare Lucy Hay säger: "I Storbritannien ser vi inte på provskript för befintliga shower. Du måste skriva ett originalskript och sedan få det framför producenter eller nätverk. Nätverk kan acceptera skript när som helst, eller de kan ha specifika tider där de kallar efter inlagor. BBC-författarens rum accepterar till exempel skript vid vissa tillfällen under hela året, och om ditt skript har löfte, bjuder de till sina olika verkstadsdagar."

  • Bildtiteln Bli en TV-skrivare Steg 7
    2. Skriv ett typiskt avsnitt. Det här är inte dags att drastiskt ändra bana på showen eller visa upp dina nya idéer. Håll dig sant mot karaktärerna och storylinen för att bevisa att du kan arbeta inom den etablerade världen av showen.
  • Tänk på historien som showen kretsar runt. Om det är ett mysterium, lösa inte mysteriet i din episod. På samma sätt skriv inte en episod där två tecken äntligen blir ett par om showen kretsar kring sin romantiska spänning. Det är också bäst att inte döda några tecken i ditt spec-skript.
  • Revisit inte eller skriva om showens historia. Du bör hålla ditt skript i förbindelsens gränser för utställningen. Ditt skript ska vara gratis med flashbacks och mytologi.
  • Bild med titeln Bli en TV-skrivare Steg 8
    3. Förfina ditt skrivande. Redigera ditt skript och redigera det igen. Titta på TV-serien du skriver en episod för och sedan gå tillbaka till ditt skript för att se till att skrivandet är sant mot showen. Är dialogen trovärdig för showen? Är dina scenanvisningar realistiska inom seriens gränser?
  • Bildtiteln Bli en TV-skrivare Steg 9
    4. Sök redaktörer. Familj och vänner är inte idealiska eftersom de ofta är för nära dig för att vara ärlig. Leta efter författarens grupper, antingen online eller personligen, för att utbyta idéer och redigeringstjänster med. Dessa grupper hjälper dig att stärka ditt hantverk. De kommer också att hjälpa dig att lära dig att acceptera avslag graciöst.
  • Bildtiteln Bli en TV-författare Steg 10
    5. Börja ett andra skript. Du behöver minst två spekulativa (spec) skript för att bryta sig in i underhållningsverksamheten. För tv kommer det att vara två episodiska skärm av en tv-show. Så här visar du chefer och ShowRunners din skrivförmåga och det är i huvudsak ditt CV. Du vill också se till att du har en redo att skicka in omedelbart om den begärs.
  • Del 3 av 3:
    Landa ett jobb
    1. Bildtiteln Bli en TV-brännare Steg 11
    1. Få en agent. En agent kan hjälpa till att få ditt skript i de högra händerna. Agenter kommer att lista på deras hemsida specifika instruktioner om hur du skickar ditt skrivande. Författarens guild av Amerika är en välrenommerad resurs för att hitta byråer.
    • Nästan alla agenter kräver en frågebrev. Detta är ett brev där du säljer ditt skrivande och själv till agenten. Vissa kräver ett visst format så kontrollera deras hemsida. Alla letar efter något som sticker ut så se till att ditt brev belyser de bästa delarna av dig och ditt skrivande.
    • En agent bör inte ladda upp för att representera dig. De flesta agenters avgifter är 10-12 procent efter att de mäklare är din affär. Om en agent frågar dig att betala en avgift bara för representation, gå vidare till en annan byrå.
  • Bild med titeln Bli en TV-brännare Steg 12
    2. Skicka ditt skript till TV-showrunners och verkställande producenter. Du kan leta upp information online om hur du skickar ditt skript till dem eftersom de har specifika, enskilda instruktioner. Många accepterar inte skript, beroende på juridiska problem med sina nuvarande utställningar. De som accepterar dem brukar ha instruktioner på deras företags webbplats för att skicka in episod manuskript.
  • Bildtiteln Bli en TV-brännare Steg 13
    3. Ansök om ett jobb som assistent. Att bli en författares eller producentassistent är ett utmärkt sätt att få din fot i dörren till TV-skrivning. Du kommer inte göra mycket pengar, men du kommer att bli utsatt för en TV-show från OFF-kamera synvinkel. Detta gör att du kan läsa skript, se hur författare och producenter arbetar i realtid och gör många förbindelser inom branschen. Kolla in sektion för jobbmöjligheter på produktionsbolagets hemsida du är intresserad av att gå med.
    Expertips
    Lucy V. Hay

    Lucy v. Hö

    Professionell Writerlucy v. Hay är en författare, Script Editor och Blogger som hjälper andra författare genom att skriva workshops, kurser och hennes blogg Bang2Write. Lucy är producenten av två brittiska thrillers och hennes debutbrotts roman, den andra tvillingen, är för närvarande anpassad för skärmen med gratis @ sista TV, tillverkare av Emmy-nominerade Agatha Raisin.
    Lucy V. Hay
    Lucy v. Hö
    Professionell författare

    Om du vill skriva för TV i Amerika, ansöka om ett jobb som en personalförfattare i en författares rum. Författare och screenwriter Lucy Hay säger: "I Amerika, vanligtvis finns det en show löpare, och alla personalförfattare arbetar under den personen. Vanligtvis får du de jobb genom att skriva provskript för olika shower, och du skickar dem till de olika nätverken."

  • Bildtiteln Bli en TV-författare Steg 14
    4. Nätverk så ofta som möjligt. Sök online för workshops, konventioner, eller träffa och hälsar i ditt fält. Gå med i mediegrupper online och följ dem på sociala medier. Ju fler anslutningar du gör desto bättre är din chans att få en fot i dörren.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande