Hur man gör en presentation i klassen

Att göra en presentation i klassen kan vara skrämmande, men det behöver inte vara. Thiswill ger dig massor av pekare om hur man gör en presentation i klassen med minimal stress.

Steg

Del 1 av 2:
Planerar presentationen
  1. Bild med titeln fokus på studier Steg 8
1. Skriv notekort på indexkort. Skriv huvudidéer på ditt indexkort. Skriv inte detaljer, eller sitta fast med ödet att titta ner och stirra på dina notkort medan du läser. Sätta i några roliga fakta, interaktiva frågor och andra interaktiva aktiviteter på korten att dela med klassen.
  • Skriv ner nyckelord eller huvudidéer. Om du behöver kontakta ditt indexkort, kommer du bara att vilja skanna indexkortet för information, läs inte varje sista ord.
  • För det mesta, kommer handlingen att sätta information ner på ditt indexkort hjälpa dig att komma ihåg informationen. Så, medan du kanske inte strängt behöver notekorten, är det en trevlig säkerhetsfilm att ha om du råkar glömma vad du skulle säga.
  • Bild med titeln kommunicera effektivt steg 21
    2. Öva. I de flesta presentationer är det ganska uppenbart som har övat och vem har inte. Arbeta på vad du ska säga och hur du ska säga det. Du kommer att känna dig mycket mer självsäker när du gör det riktiga och du kommer att eliminera "gillar" och "ums" Till skillnad från dem som försöker "höfta."
  • Öva framför din familj eller vänner, eller framför spegeln, när du repeterar din presentation. Det är nog bättre att göra det framför vänner som du kanske inte vet bra, eftersom det hjälper dig att replikera känslan av att vara framför klassen.
  • Fråga dina vänner för feedback efter att du har avslutat din presentation. Var presentationen tillräckligt länge? Hur var din ögonkontakt? Stammar du alls? Var alla punkter tydligt gjorda?
  • Göra en kritik av din övning. Utmana dig själv att arbeta med alla saker som du tror att du kan förbättra under den verkliga presentationen. När det är dags att leverera den verkliga affären, känner du dig säker på att du har jobbat extra hårt på vad som var tuffast för dig.
  • Bild med titeln Utför Research Steg 9
    3. Gör din forskning. För att ge en engagerande presentation måste du veta vad du pratar om. Du behöver inte bli expert, eller läs varje bok eller webbplats som någonsin skrivits om ditt ämne, men du borde kunna svara på några frågor som din lärare eller klasskamrater kan ge dig.
  • Få citat från tillförlitliga källor. Bra citat gör en bra presentation stor. Att ta vad smarta människor har sagt och sätta det i din presentation gör du inte bara att du ser smart ut, det visar läraren att du spenderade tid på att tänka på vad andra sa.
  • Se till att dina källor är pålitliga. Det finns inget som helt kan bryta ditt självförtroende som ett faktum som visar sig att det inte är ett faktum. Lita inte alltid på den information du får av Internet.
  • Del 2 av 2:
    Leverera presentationen
    1. Bildbeteckningen är en smart student Steg 17
    1
    Leende På din publik. När det är dags att presentera finns det inget som drar publiken i din presentation än ett bra gammaldags leende. Var glad - du är på väg att lära din hela klass något de inte visste förut.
    • Studier har visat att leenden är infektiösa - det betyder att när du ler, är det svårt för alla andra inte att le. Så om du vill att din presentation ska gå utan en hitch, tvinga dig själv att le. Det kommer att få alla att le - och kanske de ler kommer att få dig att le.
  • Bild med titeln kommunicera effektivt steg 4
    2. Känna sig säker på din presentation. När du ger din klass en presentation, har din lärare väsentligen att du tar över jobbet för ett tag. Det är ditt jobb att se till att alla förstår vad du försöker berätta för dem. Se till att du uppmärksammar hur din lärare gör det innan din presentation, eftersom lärare är expertpresenter.
  • Visualisera framgång före, under, och efter din presentation. Var ödmjuk om vad du gör - inget behov av cockiness - men föreställ dig en lyckad presentation hela tiden. Låt inte tanken på misslyckande krypa i ditt sinne.
  • På många sätt är ditt förtroende lika viktigt som den information du levererar. Du vill inte sprida felinformation, eller skimp på att göra din forskning, men mycket av vad du kommer att betygas på - och vad de andra studenterna kommer med - kommer att bli din förtroende. Också om du är övertygad, kommer du att få en bättre tid att utbyta idéer med klassen.
  • Om du behöver ett självförtroende, tänk stor bild. Efter 10 eller 15 minuter kommer din presentation att vara över. Vad kommer din presentation på lång sikt? Förmodligen inte så mycket. Försök att göra det bästa du kan, men om du blir nervös, påminna dig om att det finns mycket viktiga ögonblick i ditt liv att komma.
  • Bild med titeln Gör ögonkontakt Steg 2
    3. Få ögonkontakt. Ingenting är mer tråkigt än att lyssna på en presentatör som tittar på golvet eller på anteckningskort. Koppla av. Din publik består av dina vänner och du pratar med dem hela tiden - prata på samma sätt.
  • Har målet att titta på varje person i klassrummet minst en gång. På det sättet kommer alla att känna att du har förlovat dem. Dessutom ser du ut som om du vet vad du pratar om.
  • Bild med titeln kommunicera effektivt steg 10
    4. Var noga med att ha böjning i din röst. Ditt mål är att engagera din publik, inte sätta dem i sömn. Bli animerad om ditt ämne. Prata om det som om det var det mest intressanta i världen. Dina klasskamrater kommer tacka för det.
  • Böjning är den typ av rörelse som Radio DJ sätter i sin röst - det är den rampade stigningen i din röst när den blir upphetsad. Du vill inte låta som om du bara har sett ett lejon, men du vill inte heller låta som om du bara sett en ekorre, antingen. Variera det för att göra presentationen mer intressant.
  • Bilden med titeln Utveckla ett perfekt talande röststeg 2
    5. Använd handmotioner. Flytta händerna längs när du pratar, använder dem för att betona poäng och hålla publiken intresserade. Det kommer också att kanalisera din nervös energi till en bättre plats.
  • Bild med titeln utveckla kritiska tänkande färdigheter steg 4
    6. Ha en bra slutsats. Du har nog hört presentationerna som slutar i något liknande "um... ja," Din slutsats är ditt slutliga intryck på din publik, inklusive din lärare. Göra det spännande genom att introducera en slutstatistik, eller komma med något kreativt att göra i slutet. Din slutsats kan vara något så länge som publiken vet att du är klar.
  • Berätta en historia, kanske en med en personlig anteckning. Berättelser är bra för historia eller engelska presentationer. Kanske kan du knyta din presentation till en liten anekdot om en berömd historisk person?
  • Fråga en provocerande fråga. Att slutar med en fråga är ett bra sätt att få din publik att tänka på din presentation på ett intressant sätt. Finns det en viss slutsats som du vill att de ska komma till?
  • Bild med titeln Gör vänner på ett nytt skolsteg 11
    7. Gå tillbaka till din plats med ett leende. Vet att du bara har gjort din rapport och att du bara gjorde något som många aldrig skulle kunna göra. Bli inte besviken om du inte får applåder. Stanna bara självsäker.
  • Community Q & A

    Sök
    Lägg till ny fråga
    • Fråga
      Vad händer om någon frågar en fråga?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Om någon frågar en fråga under din presentation, be dem att vänta tills du är klar med att prata. Om någon frågar en fråga i slutet av din presentation eller under en Q & A-del, svara så bra som möjligt - och var inte rädd för att du inte vet, eller att du behöver göra mer forskning!
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 27helpful 241
    • Fråga
      Hur är jag säker?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Vara bekant med ditt material, gå långsamt och få ögonkontakt med din publik.Ta djupa andetag för att hjälpa till med nerverna.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 57hjälp 265
    • Fråga
      Vad händer om jag övar men fortfarande stotter?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Försök träna genom att ge din presentation till dina vänner eller en familjemedlem. Fokusera på att tala långsamt och tydligt.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte hjälpsam 59helpful 255
    Se fler svar

    Tips

    Ha bra hållning. Korsa inte eller vik dina armar, håll dem öppna. Slåka inte och håll ryggen rakt.
  • Försök att inte argumentera med din publik. Detta förringar din presentation. Berätta bara för dem att de har en intressant punkt och att du kommer att kontrollera och komma tillbaka till dem.
  • Glöm inte att titta på alla, inte bara golvet. Stirra inte på någon i synnerhet men "skumma" klassen.
  • Om du gör ett misstag, oroa dig inte för det. Om du inte uppmärksammar det genom att korrigera dig själv, kommer ingen att märka och om de gör det kommer de snabbt att glömma.
  • Gör din röst högt eller i skådespelaren, projicera din röst.
  • Vara självsäker och när du närmar dig slutet av din presentation, fråga publiken om de har några frågor eller kommentarer. Det kommer att få dig att se mogen och låt klassen veta att du verkligen bryr dig om ämnet.
  • Den powerpunkten är ett verktyg för din publik, inte ditt skript. Din presentation bör innehålla mycket mer än du sätter på Power Point och dina bilder ska inte ha för mycket text på dem.
  • Försök att få rätt formalitet i ditt tal, beroende på vad det är för och vem du presenterar den.
  • Se till att du tittar runt i rummet, inte bara mitt i rummet.
  • Flytta runt! Du behöver inte stå på en plats hela tiden. Ha kul med det! Använda din kropp för att accentuera din röst kan också lägga till en mer naturlig känsla för din presentation.
  • Vet att alla tittar på dig är så nervös för sin egen presentation, de lyssnar nog inte mycket på din.
  • Välj att presentera i mitten av klassen. På det sättet kan du titta på några presentationer och undvika sina misstag, men din publik är inte så uttråkad när det är din tur.
  • Håll händerna under axlarna så att publiken inte blir distraherad.
  • Blåsa på tummen, det kan minska stress och ångest.
  • Om du har en affisch, läs inte det ordet med ord! Använd bara orden på affischen som påminnelser för dig själv.
  • Stå inte i vägen i projektorn, eftersom det kommer att avleda uppmärksamheten på din silhuett och hindra de detaljer som skrivs i din bild.
  • Håll hakan upp, men visa inte din nacke. Människor kommer att tendera att märka att hålla din haka hög, men inte för hög, ger dig mer av en säker titt på dig själv.
  • Varningar

    Vissa människor kan vara så bundna före en presentation som de känner sig svaga och kan gå ut under sitt tal. Om det här beskriver dig, se till att du förbereder dig speciellt hårt och håller ditt blodsocker upp innan du presenterar.
  • Håll inte din mobiltelefon i fickan eller det kommer att störa mikrofonen (om någon).
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande