Hur man bryter in i hollywood som en författare

Att bryta sig in i Hollywoods filmindustri är svår och gör det som en manusförfattare med sin egen uppsättning utmaningar. Tills du får din första paus, kommer du sannolikt inte att bli betald för ditt skrivande, vilket innebär att du måste jobba ett annat jobb för att tjäna pengar under tiden. Men om du är skyldig att skriva ofta, kommer med unika historier och nätverk med rätt personer, kan du sluta sälja ditt skript till en producent.

Steg

Del 1 av 3:
Skriva bra skript
  1. Bild med titeln bryta in i Hollywood som en författare Steg 1
1. Skriv varje dag. Den viktigaste nyckeln till att vara en framgångsrik författare är en bra författare. Din skicklighet som författare är som en muskel - ju mer du utövar det desto starkare blir det. Oavsett om du arbetar med en fulllängdsfilm eller en kortplats för TV, försök skriva något varje dag.
  • Bild med titeln Break in Hollywood som författare Steg 2
    2. Arbeta på flera projekt på en gång. Du kan vara fast besluten att avsluta din fulllängdsfunktion, men det borde inte hindra dig från att arbeta med andra projekt. Dessutom, om du befinner dig i ett slut på ett skript, kan du hitta det uppfriskande att skriva något helt annat än ett tag. För att inte nämna, det är en bra idé att kunna diskutera flera projekt om du råkar träffa en producent eller regissör eller någon som känner till en.
  • Bild med titeln bryta in i Hollywood som en författare Steg 3
    3. Var uppmärksam på trender. Forskning Vilka typer av skript köps av produktionsföretag. Zombie Films? MURDER Mystery TV Shows? Läsa Hollywood Reporter eller Mängd För att få en bra idé. Du vill vara sant mot vad du vet, men var inte rädd för att gå ut ur din komfortzon och skriva skript som människor är intresserade av.
  • Samtidigt, tänk utanför lådan av det som är för närvarande populärt. Det kan vara uppfriskande för en producent att komma över ett engagerande och originellt skript som går emot kornet av vad de brukar se.
  • Bild med titeln bryta in i Hollywood som en författare Steg 4
    4. Ta raster. Alla författare står inför de fruktade "författarna block" vid någon tidpunkt. Om du känner dig utbränd på vad du än jobbar med, eller du kan bara inte ta reda på vad som ska hända nästa i en historia, ta en paus. Gå till en jogga, ta en tupplur eller träffa vänner. Slå av din hjärna för ett tag kan faktiskt hjälpa dig att hitta den inspiration du letar efter.
  • Bild med titeln Break in Hollywood som en författare Steg 5
    5. Låt folk läsa ditt arbete. Det är aldrig en dålig idé att ha flera uppsättningar ögon på ditt arbete. Om du känner till människor som är bra författare själva, eller människor som helt enkelt har ett sinne för bra idéer, be dem att läsa dina skript. Berätta för dem att vara ärliga om vad de tycker, och ta sina förslag på allvar.
  • Överväga att ta en skrivpartner. Du och din partner kan antingen arbeta med samma manuskript och utbyta idéer, eller arbeta på olika skript och regelbundet få feedback från varandra.
  • Alternativt kan du gå med i en författare grupp, vilket gör det möjligt för andra att kommentera ditt arbete och, om du kämpar för att hitta motivation, skapar deadlines för dig.
  • Bild med titeln bryta in i Hollywood som en författare Steg 6
    6. Studera andra skript. När du inte skriver, läs skript. Titta på filmer och tv-program. Var uppmärksam på struktur, stil och dialog. Det bästa sättet att förbättra som en författare, förutom att skriva varje dag, observerar vad bra författare gör och hur de gör det.
  • Del 2 av 3:
    Få ditt arbete där ute
    1. Bild med titeln bryta in i Hollywood som en författare Steg 7
    1. Var din egen agent. Om du tror att ditt skript är klart, skicka sökbrev till produktionsföretag och styrelseledamöter som begär tillstånd att skicka dem ditt skript. Ditt huvudmål är att främja dig själv och ditt arbete. Din sökbrev bör adressera den lämpliga personen (istället för "Till vem det kan vara") och bör innehålla följande:
    • En endomslogga som beskriver vad din historia handlar om.
    • En plot Synopsis (upp till en punkt) som beskriver din berättelse i detalj, inklusive tecken, deras resor och vad som står på spel. Du bör förmedla vad som är unikt om ditt skript och varför företaget behöver det.
    • En kort biografi. Låt din läsare veta vilken erfarenhet du har i filmindustrin. Det är okej att skryta lite här. Var specifik och berätta för dem om utmärkelser du har vunnit och vad du har uppnått. Om du inte har någon erfarenhet, kanske du vill förklara din bakgrund och varför du är intresserad av filmindustrin.
  • Bild med titeln Break in Hollywood som en författare Steg 8
    2. Lär dig att leva med avslag. Din berättelse kan vara bra. Det kan vara bra. Fortfarande, bara cirka två procent av skript gör det förbi det första skrivbordet.Om din avvisas, eller du aldrig får ett svar, var inte avskräckt. Fortsätt skicka ditt skript ut. Alternativt kan du överväga att göra vissa förbättringar av ditt skript som kan få det accepterat.
  • Bild med titeln bryta in i Hollywood som en författare Steg 9
    3. Överväg att flytta till en livlig filmstad. Los Angeles är fortfarande där det mesta av åtgärden är. Men städer som Atlanta, New York, Chicago och Austin har livliga filmscener och är hem för många produktionsföretag.Om du ser screening som en framtida karriär och inte bara en hobby, bör du vara beredd att flytta för den karriären. Bor i l.A. eller städer som det kommer att göra dig tillgänglig för möten med producenter eller agenter, och de kommer att vara mer benägna att ta dig allvarligt om du är lokal.
  • Bild med titeln Break in Hollywood som författare Steg 10
    4. Nätverk. Oavsett om du är på jobbet eller på din lokala kafé, prata med människor. Beroende på vem du träffas kan du finna att de arbetar i filmindustrin, eller kanske de känner till någon i filmindustrin. Var redo att ge dem din kontaktinformation - eller bättre än, ett visitkort - och håll en anteckningsbok av människor och deras titlar. Att göra det i Hollywood är inte alltid om vem du vet, men att veta viktiga människor gör det säkert inte. Du kan sluta sälja ditt skript helt enkelt för att du träffade rätt person.
  • Bild med titeln bryta in i Hollywood som en författare Steg 11
    5. Få ett jobb i filmindustrin. Något jobb. Även om ditt jobb är att åka på kaffe körs för gjutet och besättningen, gör du dig själv känd. Oavsett jobb du slutar med, var bra på det. Högre ups kommer att märka och uppskatta dig, och du får möjlighet att kasta din historia. Om det händer, var beredd att skicka det omedelbart-producenter kanske inte kommer ihåg dig några månader på vägen.
  • Del 3 av 3:
    Försäljning av ditt skript
    1. Bild med titeln Break in Hollywood som en författare Steg 12
    1. Förlora ditt ego. Om du äntligen fångar en paus och en producent är intresserad av ditt skript, kanske de vill att du ska göra några ändringar. Framgångsrika producenter är framgångsrika för en anledning: de vet vad som säljer och vad som gör en bra film. Även om du tror att ditt skript är perfekt, var beredd att svälja din stolthet och redigera ditt skript.
  • Bild med titeln Break in Hollywood som en författare Steg 13
    2. Vet när du ska hålla fast vid dina vapen. Du vill inte förlora möjligheten att sälja ditt arbete genom att aldrig kompromissa med. Men du borde få tillåtelse att försvara delar ditt skript då och då. Du kan övertyga producenten att ändra hans eller hennes sinne, och de kan vara imponerade av din lust att hålla fast vid dina vapen.
  • Bild med titeln Break in i Hollywood som en författare Steg 14
    3. Vara professionell. Om du får ett möte med en producent, anländer i tid. Klä som du skulle för en arbetsintervju och tala tydligt och självsäkert.
  • Bild med titeln Break in Hollywood som en författare Steg 15
    4. Omgiv dig med människor du litar på. Bo i regelbunden kontakt med vänner och familj som har dina bästa intresse i åtanke. Tyvärr kan du gå in i agenter och producenter som bara ser värdet i ditt skript, inte du. När du är i färd med att sälja ett skript, fråga de människor du litar på om de tror att du fattar de bästa besluten.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande