Hur man gör en röst över

Röstdel är allestädes närvarande i videor av alla slag. Helt enkelt sätta, en röst är bara någon som talar medan en video spelar, men personen är vanligtvis inte direkt i scenen. Från reklamfilmer till filmer är en röst över ett bra sätt att få information direkt till publiken att det inte annars kan hämta. Tack vare förbättringar i mikrofoner, datorer och ljudutrustning är en bra röst över nu något som någon kan åstadkomma hemma.

Steg

Metod 1 av 3:
Förbereder din video för röst över
  1. Bild med titeln Gör en röst över steg 1
1. Skriv ut ett skript. Om du gör kommentarer på något, som en YouTube-video, bör du åtminstone visa videon flera gånger för att få en känsla för vad som händer. För alla andra röst är ett skript viktigt. Du måste veta hur länge du måste prata, om du svarar på några tecken eller signaler i videon, och vad du ska säga. Detta skript kan ändras när det matchas med den slutliga videon, men du kan aldrig gå fel med lite förplanering.
  • Bild med titeln Gör en röst över steg 2
    2. Förstå rollen som din röst i videon. Det finns i allmänhet två typer av röstverkande, som alla används för två mycket olika typer av video. Den stil du valde att följa kommer att vara beroende av ditt skript och videon du skjuter:
  • Konversationell voice-overs används i animering, filmer och några reklamfilmer. Poängen är att låta klart men naturligt, som om du är dialoguering med videon / publiken.
  • Hårdförsäljning / annonsör Voice-overs används i reklam och evenemang och talar över människor istället för till dem. Du tar uppmärksamhet och matar nyckelinformation, och din röst är skarp och auktoritativ.
  • Bild med titeln Gör en röst över steg 3
    3. Få en bra mikrofon och dator för inspelning. Många bärbara datorer har inbyggda mikrofoner som kommer att spela in måttligt ljud, men att investera i en mikrofon är alltid den bästa idén. Du kan köpa USB MIC som krokar direkt i din dator, eller får en dyrare mikrofon och mixer för högteknologiska alternativ.
  • Du behöver ett datorprogram som kan registreras också. För nybörjare, ladda ner Audacity, som är gratis. Om du planerar att spela in, bör du få ett program som logik eller proverktyg för fullständig anpassning av din röst.
  • Du kan också få fickinspelare, som Tascams, för bärbar och effektiv ljudinspelning.
  • En vindruta, som förhindrar luften från andan från att nå mikrofonen, är ett otroligt och viktigt verktyg som du kan få billigt online.
  • Bild med titeln Gör en röst över steg 4
    4. Öva din del tills du vet det nere. Du måste behandla voice-over precis som en skådespelande spelning. Varje rad du säger är i huvudsak som att leverera en rad för en film, förutom att du inte har din kropp och ansiktsuttryck för att hjälpa till att sälja linjen. Det bästa sättet att träna är att spela in din röst och spela den tillbaka, vilket gör anteckningar om hur man byter saker. Framför allt måste du komma till en punkt där du är:
  • Tydlig och koncis. Varje ord måste lätt höras och förstås.
  • Känslomässiga. Du måste bara få känslan eller idén om linjen som bara använder tonen i din röst.
  • Konsekvent. Detta är särskilt viktigt om du spelar ett tecken. Det bästa, mest unika röst i världen är värdelös om du glider ut ur det var 3-4 ord.
  • Bild med titeln Gör en röst över steg 5
    5. Ta hand om din "instrument."` Voice actors behandlar sina halsar som en bra sångare behandlar deras. Du vill se till att du har full kontroll över ditt ljud när du börjar spela in, och det kommer från att ta hand om din röstlåda:
  • Undvik att skrika och skrika när det är möjligt.
  • Håll hydratiserad med en liter eller två vatten varje dag.
  • Undvik tungt mejeri på den dag du spelar in, eftersom det skapar slem runt din röstlåda.
  • Undvik cigaretter och alkohol, speciellt en dag eller två innan du spelar in.
  • Bild med titeln Gör en framgångsrik röst över steg 3
    6. Var uppmärksam på tonhöjd och böjning. Detta hänvisar till din rösts höghet och lowness. Variationer i tonhöjd kallas böjning, och de håller publiken engagerade (det är svårt att lyssna på monoton för mycket lång). Tänk på böjning som melodin av ditt tal. Använd böjning för att betona nyckelord, med tanke på att betoning påverkar publikens tolkning.
  • Ta meningen "Bollen är på bordet." "De boll är på bordet" förmedlar en annan mening än "Bollen är bordet. Använd böjning för att få ditt meddelande över till lyssnaren.
  • Metod 2 av 3:
    Inspelning av en röst över
    1. Bild med titeln Gör en röst över steg 6
    1. Ställ in de bilder du läser upp på en datorskärm. Om du läser över en förskottsvideo, se till att du kan se videon från ditt inspelningsområde. Du kan också spela in voice-over utan videon, förenkla ditt jobb och låta dig fokusera på att tala. Men om du behöver reagera på videon är det bäst att läsa med videon i bakgrunden.
    • När det är möjligt att spela upp på video och mikrofoninspelare samtidigt. Då, när du börjar spela in, kommer du att synas helt och hållet upp till videon.
  • Bild med titeln Gör en röst över steg 7
    2. Stå när du levererar dina linjer. Stående öppnar brösthålan, så att du kan prata med en tydlig, obestämd röst. Det låter dig också vara mer animerad, som verkar några händelser så att du sjunker djupt in i karaktären.
  • Du vill vara 8-10 tum från mikrofonen. Ungefär avståndet mellan tummen och pinky om de båda är utökade.
  • Bilden med titeln Gör en röst över steg 8
    3. Se till att ditt inspelningsrum är tyst och fri från eko. Om du inte har ett ljudisolerat rum eller inspelningsbox Du kan fortfarande göra en för dig själv. Echoing Sound visas i din inspelning och behåll din röst från att låta klara om du inte tar tid till ljudisol. Många amatörer har funnit att inspelning i en garderob är lätt: dina kläder kommer naturligtvis att dämpa ljudet och du kan lägga en handduk eller filt på golvet och dörren för att helt stänga av det.
  • Huvudmålet är att bli av med eller täcka några hårda ytor, vilket reflekterar ljudet tillbaka till mikrofonen.
  • Om din mikrofon har en "Hyper-kardioidmönster," Använd den. Det betyder att ljudet rör sig genom mikrofonen och ut i ryggen istället för att eka runt inuti.
  • Öva ljudande konversation. Du borde låta som om du pratar med en annan person, inte som om du reciterar något.
  • Bild med titeln Gör en röst över steg 9
    4. Använd hörlurar. Du måste kunna höra din röst när du spelar in och snabbt spela upp ditt ljud för att lyssna på några misstag. Försök och investera i goda hörlurar, helst över örat, som ger den bästa uppspelningen av din röst över.
  • Bild med titeln Gör en röst över steg 10
    5. Tala lite "större än livet." Denna söta plats är svårt att hitta, men det är grunden för alla goda voice-overs. Din röst tenderar att förlora lite karaktär i en inspelning, så överemphasizing känslor och artriation ger tillbaka din rösts naturliga energi. För att testa detta, prova 3-4 linjer i början av inspelningen på olika nivåer av energi. Spela dem tillbaka och justera din röst i enlighet med detta, hitta den som låter bäst i inspelning, Inte när du säger det högt.
  • Du behöver inte oroa dig för att tala högt in i mikrofonen, bara vara tydlig och känslomässig.
  • Bild med titeln Gör en röst över steg 11
    6. Fokusera på stark, varierad böjning. Böjning är rytmen och tonen i ditt tal. Många nybörjare gillar att börja med alla sina meningar som slutar "upp" toner, som de ställer frågor. Bra böjning handlar dock om att variera din röst för att låta naturliga och dynamiska. Mycket av detta kommer från "Utagerande" dina delar som du talar. Till exempel kan publiken faktiskt "höra" ler, eftersom det ändrar din ton av röst något till ett lyckligare registrering.
  • Bilden med titeln Gör en röst över steg 12
    7. Säg aldrig "uhm" eller andra fyllmedljud. Dessa ord har bara en plats i rösten om ditt skript ber om dem. "Uhm," "ahh," och "uhhhh" är alla missade i vardaglig konversation, men de kommer att vara uppenbara i en inspelning, när publiken bara fokuserar på din röst. Fokusera på att läsa skriptet och inget annat. Om du behöver pausa, stanna bara tyst. Detta tar övning, men att lyssna på dina egna inspelningar om och om igen kommer att hjälpa till.
  • Metod 3 av 3:
    Perfecting Your Röst Overs
    1. Bild med titeln Gör en röst över steg 13
    1. Vet att för mycket röst över ruiner flödet av en video. Filmer är iboende visuella medier, och om du inte kan berätta historien med dina visuella, kanske du vill överväga att använda en annan konstform. Det betyder inte att röst över är dåligt. Snarare behöver du använda den för att komma över punkter som inte kan kommuniceras via video istället för att slå publiken över huvudet med utställning.
    • I Kyss kyss Bang Bang, Robert Downy Jr.s berättare ger stor, sarkastisk kommentar om platserna och fyller i nödvändig backstory, så att filmen kan fokusera på komedi, handling och händelser istället för att berätta för allas historia.
    • I naturdokumentärer som Planeten jorden, Berättaren vet att det är tyst under stora perioder, så att de underbara bilderna tar mittstadiet.
  • Bild med titeln Gör en röst över steg 14
    2. Prova flera linjeläsningar. Registrera inte bara samma böjning, pauser och betoning varje gång du gör linjen. Testa nya avläsningar av linjen, försöker få 3-4 versioner av den linje du gillar och kan spela med att redigera. Det här är en stor hjälp om du är redaktören, och det är också ett ovärderligt tillägg för en direktör för den kommersiella eller filmen. Detta ger dem flexibilitet vid redigering, och det hjälper dig att hitta det bästa sättet att skildra den röst du agerar.
  • Var medveten om din takt. Var medveten om den hastighet som du talar. Gör mentala anteckningar om hur snabbt du tror att du talar medan du spelar in dig själv. Spela sedan in inspelningen. Hade du rätt? Kom ihåg att olika röstöverdelar kommer att kräva olika steg (tänk på en energisk hip hop dance club kommersiell vs en avkopplande massage kommersiell).
  • Bild med titeln Gör en röst över steg 15
    3. Andas så tyst som möjligt. Bra andning för voice-over liknar god andning för sångare. Ett stort, hörbart andetag i mitten av en mening låter oprofessionellt och är distraherande, liksom flygbiljetter i början av varje mening. Fokusera på att ta korta, kontrollerade andetag, vända sig från mikrofonen när du behöver ta ett stort andetag.
  • Andning är mycket lättare att ta bort från inspelningar än det brukade vara, men det sparar fortfarande alla tid att undvika att spela in den i första hand.
  • Fokusera på att andas in och ut genom bröstet, flytta din mage med varje andetag som en sångare gör.
  • Bilden med titeln Gör en röst över steg 16
    4. Anpassa skriptet så att det flyter naturligt. Ibland är linjerna på sidan bara inte bra till mikrofonen. Om du har försökt varje linjeläsning som är tänkbar och det låter fortfarande som verbalt slam, försök skära några ord för att få det att flöda smidigt. Känn dig fri att anpassa, justera, eller redigera skriptet i flugan om det inte låter naturligt när du säger det. Som sagt, var noga med att dina nya ändringar är tillräckligt små för att de ursprungliga målen med skriptet är sant.
  • Var noga med att läsa hela skriptet innan du gör ändringar - du vet aldrig om en detalj du tror är liten kommer tillbaka senare.
  • Bilden med titeln Gör en röst över steg 17
    5. Lär dig hur du låter ingenjör. Det här är en färdighet som tar en livstid att behärska, men är väl värt det för en karriär i röst över. Du måste kunna göra din röst det bästa det möjligt, eftersom det kommer att förändras genom mikrofonen. Balanseringsljudet är inte lätt, men börja med att använda ett gratis program som Audacity och leta upp handledning online, vilket kan hjälpa dig att hitta specifika effekter (som film-annonsörsröst, könsomkoppling, etc).
  • Om du är seriös om ljud, behöver du ett program som Pro-verktyg eller logik för att verkligen blanda och master ljud.
  • Åtminstone spela med EQ och volymen av din röst, vilket gör att du kan subtilt balansera tonen i din röst.
  • Tips

    Öva att hitta din "dubbning" tona. Det är stort, tydligt och fortfarande "du."

    Saker du behöver

    • En mikrofon
    • En camstudio
    • En dator
    • En video
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande