Hur man förfalskar en tjock rysk accent

Lärande accenter kan vara ett bra sätt att förbereda för språkinlärning, liksom att utföra en roll där du måste använda den accenten. Den ryska accenten kan vara svårt eftersom det innebär några ljud och någon ortografi (stavning) som är ovanligt för engelska. Genom att uttala ord, modulera kadensen av din röst och lyssna på inhemska ryska högtalare, kan du börja utveckla en acceptabel rysk accent.

Steg

Metod 1 av 3:
Uttalande ord
  1. Bild med titeln Fake ett tjockt ryskt accent steg 1
1. Rulla din / r /. Som med många europeiska språk, rullas eller rullas eller trillas på ryska. Så när du talar engelska med en rysk accent, se till att du rullar din Rs. Att göra detta konsekvent kommer att göra Accent Ljud mer äkta. Trill inte din / r / för länge, eftersom det kommer att göra accentet ljudet falskt.
  • Till exempel, när du säger ordet "mycket," Du kommer att rulla / r /. Det kan komma ut som en "d" Först, men med övning kan du få det rullande ljudet nere.
  • Bild med titeln Fake ett tjockt ryskt accent steg 2
    2. Byt ljud / th / med ljudet / d /. Så istället för att säga "detta", säga "förr". Om du gör det kommer det att bidra till att förbättra din tjocka ryska accent. Gör inte det här om du vill skildra en lättare ryska accent. Detta är inte sant i ändarna av ord, som på ryska, är konsonanter inte uttryckta i ändarna av ord. Konunce / th / as / t /. Till exempel skulle du säga, "spjälsäng" för ordet "torsk" (fisken) istället för "coth".
  • Bild med titeln Fake ett tjockt ryskt accent steg 3
    3. Uttala slutande konsonant ljud / d /, / v /, och / z /, as / t /, / f /, och / s /. På ryska är konsonanterna i ändarna inte uttryckta. Du skulle uttala "Breeze" som "Breese."Att göra detta kommer att göra ditt accent ljud tjockare.
  • Till exempel, "kärlek" bli "lof" och "klump" bli "koagulera".
  • Bild med titeln Fake ett tjockt ryskt accent steg 4
    4. Uttala vokalljudet som används i ord som "I"mer som vokalen i "Sett". "Jag ska göra den här saken större" skulle bli "Jag Weel gör Thees Theeng Beegger." Detta beror på det långa "jag" vokal ljud inträffar sällan på ryska, så en inhemsk rysk talare som är ny på engelska kommer sannolikt att säga "ee" istället för den långa "jag" ljud.
  • Bild med titeln Fake ett tjockt ryskt accent steg 5
    5. Uttala det korta "o" Ljud på ett klippt sätt. På engelska är ljudet en diftong, och du uttalar faktiskt ljudet av "o" och "du," Även om den senare är väldigt mjuk. Till exempel ordet "båt" blir mycket kortare, mer som "bota". Eftersom vi inte använder ljudet på engelska, är det viktigt att lyssna på inhemska talare av ryska.
  • Bild med titeln Fake ett tjockt ryskt accent steg 6
    6. Uttala initial / w / as / v / eller vice versa. Eftersom / med ljudet inte är frekvent på ryska, kan det vara svårt för ryska ells (engelska lärare) att hämta. Medan många människor brukar bara ändra / w / till / v /, kan felet gå båda sätten. Därför bör en mer acceptabel accent innehålla båda typerna av fel. Till exempel kan du säga, "Vere är min väst?" för "Var är min väst?"
  • Metod 2 av 3:
    Modulera kadensen och tonen i din röst
    1. Bild med titeln Fake ett tjockt ryskt accent steg 7
    1. Uttala stressade stavelser med högre ton och under längre perioder än på engelska. Med stressade stavelser ("stressad" i ordet "bedrövad"), du bör höja din tonhöjd och förlänga stavelsen bara lite. Det borde inte vara för evigt, men bör vara märkbart att uppnå den ryska accenten.
  • Bild med titeln Fake ett tjockt ryskt accent steg 8
    2. Gör din tonsteg från början och faller sedan i slutet av deklarativa meningar. Detta är praktiskt taget motsatsen till intonation vi har för frågor (frågeformulär, inte deklarativa meningar) på engelska där våra toner är lägre mot början och högre mot slutet. Öva detta för att hjälpa ditt övergripande talljud ryska.
  • Bild med titeln Fake ett tjockt ryskt accent steg 9
    3. Sakta ner. Som med de flesta icke-moderna högtalare som är ganska nya att prata regelbundet, bör en rysk accent på engelska uttalas långsammare än en typisk infödd engelsktalare. Detta bör dock inte dras ut så att det blir löjligt, bara långsamt nog att det betonar accenten.
  • Metod 3 av 3:
    Lyssna på inhemska ryssar talar engelska
    1. Bild med titeln Fake ett tjockt ryskt accent steg 10
    1. Lyssna nära det sätt de uttalar varje ljud. Det kan hjälpa till att få ett transkript att markera, speciellt om du lär dig accentet för ett skript. Du kanske vill lyssna på inspelningen flera gånger för att hämta de specifika ljuden. Du kan bara koncentrera dig på "s" i ett lyssnande eller du kan fokusera på vokalerna i ett annat lyssnande.
  • Bild med titeln Fake ett tjockt ryskt accent steg 11
    2. Mimic Russian Cadence. Kadens, eller mönstret av stressade och ostressade stavelser, påverkar hur en accent låter så mycket som de enskilda bokstäverna. Utan rätt kadens kan du låta som någon från ett helt annat område. Ta Tom Kaines intryck av Donald Trump-han låter ingenting som Trumps New York accent.
  • Bild med titeln Fake ett tjockt ryskt accent steg 12
    3. Lyssna på ton. Tonen kan påverka hur en mening låter också. Du kan läsa om en ton som ska skiftas, men på grund av subtila skillnader mellan accenter är det viktigt att höra det själv. Välj en inspelning eller video med en hel del meningsort så att du kan höra hur deklarativa, förhörande och utropstecken som låter i en viss accent.
  • På ryska bör deklarativa meningar vara mycket mer monoton än på engelska. Istället för att betona ett ord för att ge det mening, som "Jag vill inte gå" (med all-caps representerade ökad stress på ett ord," skulle du säga "jag vill inte gå."
  • För frågor bör betoningen falla på det ord som är ifråga. Till exempel istället för "Har du sett den nya filmen?," skulle du säga, "Har du sett den nya filmen?" Detta kan göra meningen verkar oförskämd till inhemska engelska talare.
  • Bild med titeln Fake ett tjockt ryskt accent steg 13
    4. Lyssna på en mängd ryska accenter. Välj ett accent som fungerar för din karaktär. Accenter reflekterar inte bara region utan klass och historisk period. Till exempel, i 1900-talet Ryssland, var den övre klassen mycket bekant med franska, och de kastade ofta franska termer i deras dialog. Denna typ av detaljer tillåter dig att perfekta en accent.
  • Bild med titeln Fake ett tjockt ryskt accent steg 14
    5. Titta på en video. Detta hjälper dig att se hur en rysk flyttar sin mun när du talar engelska. Oftast kan det vara lätt att ignorera den här fasetten, men det kan göra skillnaden mellan en övertygande och en övertygande accent.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Ett vanligt misstag Människor gör när man försöker en tjock rysk accent är ljudet det brev du brukar göra i ord som "skära". Det bör uttalas som "fart" Använda ljudet i "är".
  • Prata lägre, långsammare och högre.
  • Detta är en fantastisk accent som ska användas för prank samtal.
  • Tycka om "w", Det ryska språket har nej "th" ljud, antingen. Så kompenserar många ryssar genom att säga "f", "d", eller "v", istället.
  • Vokalen i "katt" låter som den första i "utgång".
  • På ryska, vodka uttalas som "Vot-ka". Lägg tonvikten på "rusa", Men det borde vara mycket kort. Också O är uttalad som O i "Foto", inte som o in "kämpade".
  • På grund av att denna accent saktar ditt tal och använder tydligare konsonanter är den ryska accenten (som alla slaviska accenter) konstigt bra för att förklara svåra saker eller ge instruktioner.
  • Varningar

    Försök att inte säga vodka för mycket eller du låter för stereotyp.
  • Som en artighet, avstå från att försöka efterlikna en rysk accent om någon som är känd för att vara ryska ligger inom öronshot. Även om det inte är en garanti, kan de förolämpas.
  • Försök bara att emulera accenter på ett respektfullt sätt. Det betyder mycket övning, och inte använda den i en rent skojning där accentet är avsett att göra det roligt med de ifrågavarande människorna.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande