Hur man skapar en nyhetscast

En nyhetscast är en grupp nyhetssegment som har redigerats tillsammans. En typisk nyhetscast är 22 minuter lång för att tillåta tid för annonser. Du kan bestämma dig för att skapa en nyhetscast för en klass eller som ett roligt projekt med vänner. Börja med att tilldela roller för nyhetsslutet, som ett ankare, reporter och en producent. Sedan skriv och presentera nyhetsslutet så det är en kortfattad samling av journalistik för tittare att njuta av.

Steg

Del 1 av 3:
Tilldela roller
  1. Bild med titeln Skapa ett nyhetscast-steg 1
1. Hitta någon som är organiserad för att vara producenten. Producenten av nyhetsbytet ansvarar för att beställa nyhetsbeskämningen. De kommer att bestämma hur nyhetsbytet flyter från ett nyhetssegment till en annan. De måste organiseras och villiga att ta på sig utmaningen att sätta nyhetsbänden tillsammans.
  • Om du arbetar med en stor grupp människor kan du be två personer att fungera som producenter för nyhetsslutet. På det sättet delas arbetet med att organisera nyheten mellan två personer.
  • Bild med titeln Skapa ett nyhetscast-steg 2
    2. Välj en stark kommunikator för att vara författaren. En nyhetscast är vanligtvis skrivet av en författare, eller ett lag av författare. Välj någon som är bra på att kommunicera på papper och som har ett öra för att skriva dialog. De skriver då varje nyhetssegment så att språket och tonen flyter väl tillsammans i nyhetsbytet.
  • Ett annat alternativ är att be varje reporter att skriva sitt eget nyhetssegment.
  • Bild med titeln Skapa ett nyhetscast-steg 3
    3. Välj någon med en bra påkamera närvaro för att vara ankaren. Ankaren ansvarar för att introducera varje nyhetssegment i nyhetsslutet. De kommer att fungera som guiden för nyhetsslutet. Ankaren ska vara bekväm på kameran och ha en vänlig, självsäker upplevelse.
  • Du kan välja två personer att fungera som ankare för nyhetsslutet. Ankarna kan sedan vända om att introducera nyhetssegmenten.
  • Bild med titeln Skapa ett nyhetscast-steg 4
    4. Tilldela flera reportrar för att täcka olika historier. En typisk nyhetscast kommer att ha fyra till fem nyhetsersegment. Varje nyhetssegment kommer att täcka en ny historia. Tilldela en reporter per historia. Reportrarna måste vara bekväma att visas på kameran och vara beredd att diskutera detaljerna i nyhetshistorien.
  • Om du har ett begränsat antal reportrar kan du be reportrarna att täcka mer än en nyhetshistoria.
  • Del 2 av 3:
    Skriva nyhetsbänden
    1. Bild med titeln Skapa ett nyhetscast-steg 5
    1. Skriv ankarens introduktion. De flesta ankare introduktioner börjar med att hälsa på publiken med "god kväll", "god morgon" eller "välkommen."Introduktionen kommer då att kortfattat skissera varje nyhetssegment i nyhetsslutet.
    • Till exempel kan ankareintroduktionen vara "god morgon och välkommen till de lokala nyheterna. Dagens berättelser inkluderar hjärtvärmelse av en tjej och hennes husdjursköldpadda, en titt på stigande sysselsättningsnivåer och ett klipp av orkanens seger vid fotbollsmästerskapen igår kväll."
  • Bild med titeln Skapa ett nyhetscast-steg 6
    2. Skapa två till fyra minuters tidningssegment. Nyhetssegmenten ska vara korta och till den punkten. Varje nyhetssegment bör ge de viktigaste detaljerna om händelsen och berätta för tittaren vad som hände i korthet. Nyhetssegmenten skapas vanligtvis av författaren, eller författare.
  • Du kan till exempel ha ett sportsegment som, "The orkanen höll tillbaka Cleveland-jetsna för att ta mästerskapet på söndagskvällen. Star Forward Kit Hunt Racked upp en post 25 hjälper till i första hälften av spelet. En dramatisk straffspark av bestämde vinsten för orkanen, som är 0-5 hittills under säsongen."
  • Bild med titeln Skapa ett nyhetscast-steg 7
    3. Ha en mängd nya segment. De flesta nyhetssändningar har flera olika nyhetsberättelser. Sätt en idrottshistoria, en nuvarande nyhetshistoria, en väderuppdatering och en mänsklig intressehistoria som alla i samma nyhetsbesättning. Inkluderar bara mer än en av samma typ av nyhetshistoria om det är mycket aktuellt eller relevant.
  • Till exempel, om det finns två nyhetsberättelser om rån i det lokala området, kan du inkludera båda nyhetsberättelserna.
  • Bilden med titeln Skapa ett nyhetscast-steg 8
    4. Behåll en vänlig, konversationston i nyhetssegmenten. Författaren av nyhetssegmenten ska närma sig innehållet som de pratar med en vän. Tonen ska vara vänlig och konversation, med enkelt språk som är lätt att följa.
  • Undvik meningar längre än två linjer och körningar. Använd enkla termer som är tillgängliga för publiken.
  • Bild med titeln Skapa ett nyhetscast-steg 9
    5. Beställ nyhetssegmenten. Sätt nyhetssegmenten i en viss ordning, som börjar med den mest engagerande historien först. Producenten kommer att göra detta innan nyhetsbytet är inställd på luft, beställer nyhetssegmenten så att de flyter ihop snyggt. Till exempel kan nyheten börja med vädret och sedan övergå till en berättelse om sysselsättningsnivåer, följt av en sporthistoria och en mänsklig intresse.
  • Välj ett segment som har kraftfulla visuella eller är mycket aktuell och i det ögonblick som det första nyhetssegmentet. Till exempel kan du välja en nyhetshistoria om en eld som inträffade igår kväll i en lokal skola som öppningssegmentet.
  • Några nyhetssändningar börjar med nuvarande väderförhållanden för att hålla tittarna att titta på och visa dem något relevant direkt.
  • Försök inte att länka ihop nyhetssegment som är tydligt annorlunda eller oanvända. Gör ordern som organisk och naturlig som du kan. Håll tittaren i åtanke när du organiserar segmenten.
  • Bild med titeln Skapa ett nyhetscast-steg 10
    6. Sätt i övergångar mellan nyhetssegment. Ankaren kommer att visas mellan varje nyhetssegment och säg några ord att övergå från segment till segment. Se till att du inkluderar övergångar i skriptet för nyhetsslutet så att ankaren vet vad man ska säga mellan berättelser.
  • Till exempel kan ankaren säga, "Nu, låt oss vända oss till en hjärtvärmare historia om en ung tjej och hennes husdjurssköldpadda, räddad från en brinnande byggnad sen igår kväll. Vår stad beat reporter Joanna har mer."
  • Bild med titeln Skapa ett nyhetscast-steg 11
    7. Ha ett ankare tecken i slutet av nyhetsbytet. Ankaren ska avsluta nyhetsslutet med en kort inloggning. Loggen kan vara något enkelt som, "Tack för att du tittar på dina lokala nyheter. På uppdrag av oss alla på Channel 7, vi ses nästa gång."
  • Del 3 av 3:
    Presentera nyhetsslutet
    1. Bild med titeln Skapa ett nyhetscast-steg 12
    1. Gör cue-kort för ankaren och reportrarna. Ge ankaren och reportrarna en guide så att de känner till sina linjer under nyhetsbestämningen. Du kan göra stora cue-kort som du håller bakom kameran eller framför reportrarna för att de ska läsa.
    • Ankaren kan också hålla kort med anteckningar för varje segment och läsas från dem.
  • Bilden med titeln Skapa ett nyhetscast-steg 13
    2. Uppmuntra ankaren och reportrarna för att undvika att läsa cue-korten. Ankaren och reportrarna ska använda CUE-korten som en guide och inte bara avläsas av dem. De borde presentera sina linjer medan de tittar upp på kameran eller publiken.
  • Ha ankare att behålla ögonkontakt med kameran under nyhetsslutet. De borde visa avslappnat kroppsspråk, med sina axlar tillbaka, deras haka upp, och deras händer vilar på nyhetsbordet.
  • Bild med titeln Skapa ett nyhetscast-steg 14
    3. Placera ankaren och reportrarna på uppsättningen. Om du presenterar nyhetssändningen för en klass, kanske du kan styra det framför en publik och leva det. Du kan också film Använda en videobandspelare eller en kamera. Placera ankaren vid ett mittbord och har reportrarna på vardera sidan av ankaren.
  • Om du vet hur man ska redigera video, Du kan också skjuta nyhetsbytet i flera tar och redigera den tillsammans för att skapa en organiserad nyhetscast.
  • Bild med titeln Skapa ett nyhetscast-steg 15
    4. Öva nyhetsbytet flera gånger innan du presenterar den. Springa igenom nyhetsbytet flera gånger från början till slut. Se till att ankaren och reportrarna känner till sina linjer, med hjälp av CUE-korten. Kontrollera att nyhetsbestämningen flyter väl och verkar engagera sig på tittarna.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande