Hur man kontaktar media om en historia

Tro det eller inte, de flesta reportrar får ledningar för sina berättelser från privata medborgare som låter dem veta vad som händer i världen! Om du har information om en historia och vill se den skrivas ut i en tidning eller transporteras på ditt lokala nyhetsnätverk, kontakta ett medieuttag. Välj flera mediauttag för att skicka din berättelse till baserad på gravitationen av din berättelse och omfattningen av undersökningsresurser som krävs för att undersöka historien korrekt. Titta på Media Outlets hemsida för att hitta ett nummer eller en e-postadress.

Steg

Metod 1 av 3:
Välja ett medieuttag
  1. Bild med titeln Kontakta media om en berättelse Steg 1
1. Nå ut till ett stort mediauttag om du har information om en stor historia. Det är exceptionellt svårt att få en historia som hämtas av ett stort medieuttag, som CNN, BBC, eller Väktaren, Men om du har skopa på något stort, gå för det! En allvarlig brottslighet, insiderinformation på ett stort företag, och upplyftande berättelser om den mänskliga andan hör alla i stora nyheter publikationer. Välj att kontakta stora medier om du har information om något stort!
  • Journalister är ofta ganska upptagna och populära reportrar får massor av tips och platser för att sortera igenom. Denna process kan ta dig några veckor, eller till och med månader, beroende på hur upptagen nyhetsutloppet är och hur länge historien tar för att undersöka eller rapportera om.
  • En brytare om ett barn kidnappar förtjänar att vara på ett stort mediautlopp. Men mindre, områdespecifika berättelser, som köpcentra och fundraisers, är mer benägna att hämtas av lokala organisationer.
  • Du kan kontakta flera nyhetsställen på en gång. Det är inget fel att nå ut till flera organisationer med samma historia.
  • Bild med titeln Kontakta media om en berättelse Steg 2
    2. Välj ett lokalt nyhetsuttag för mindre historier som påverkar din region. Lokala nyhetsställen rapporterar om historier som är relevanta för en viss stad eller en region, oavsett historiens allvar. Store öppningar, småbrott, mänskliga intressen, och lokala politiska händelser är alla täckta av lokala nyhetsbutiker. Välj ett lokalt nyhetsuttag om du har information om en berättelse som gäller personer i ditt område.
  • Till exempel, om du är värd för en fundraiser för din granne som förlorade sitt hus i en eld, kontakta ett lokalt nyhetsuttag. Det lokala samhället kommer att bry sig om grann och deras läsare / tittare kommer att vilja veta om fundraiser, vilket gör det troligt att de väljer berättelsen.
  • Om du vill lägga en historia till en lokal nyhetsorganisation, kontakta lokala tidningar och tv-stationer samtidigt. Båda medierna är utmärkta resurser för att få en historia ut.
  • Bild med titeln Kontakta media om en berättelse Steg 3
    3. Kontakta en specifik reporter om du har en specialiserad historia. Veteran reportrar brukar specialisera sig i en viss typ av journalistik. Till exempel, om du har en historia om en Little League Baseball Tournament, välj en lokal sportreporter för din berättelse. Om du försöker kasta en historia om ett lokalt företag som scamming människor och du känner till en lokal reporter som utför tuffa intervjuer, kontakta den reportern för att få ett starkt resultat.

    Varning: Det är inget fel med att kontakta flera reportrar samtidigt, men kontakta inte 2 reportrar på samma uttag. Om de båda vill välja historien, kan du skapa lite dålig vilja med organisationen och kommer sannolikt att vändas bort.

  • Bild med titeln Kontakta media om en berättelse Steg 4
    4. Nå ut till ett utredningsrapporteringsteam för omoraliska eller kriminella ledningar. Undersökande reportrar är typ av detektiv - de refererar till polisrapporter, utför vittnesintervjuer och gör fältarbete för att avslöja sanningen. Kontakta ett lokalt utredningsrapporteringsgrupp om du har unik information om ett brott, skuggigt företag eller tror att du har blivit felaktig eller behandlad orättvist.
  • Om du har förekommande kunskap om ett brott och polisen är omedveten om att brottet har inträffat, kontakta ditt lokala polisdistrikt innan du tar berättelsen till en reporter.
  • Nå ut som en anonym källa genom att använda ett VPN och ett nytt e-postkonto eller ringa mediautloppet från en betalningstelefon om du är orolig för vedergällning från berättelsen.
  • Bild med titeln Kontakta media om en berättelse Steg 5
    5. Publicera en pressmeddelande För varje uttag att välja din historia. Ett pressmeddelande är ett formellt offentligt tillkännagivande om en betydande händelse eller erfarenhet. Om du vill offentligt ge några nyhetsuttag möjlighet att rapportera om något, skriv ett pressmeddelande. Du kan skicka ett pressmeddelande till mediauttag eller publicera det själv på ett företag eller en personlig webbplats. För att skriva ett pressmeddelande, skriv en rubrik som sammanfattar informationen, innehåller några relevanta uppgifter för pressen och inkluderar kontaktinformation för ytterligare förfrågningar.
  • Ett exempel Pressmeddelande kan börja med rubriken, "Magic Kayaks öppnar en ny butik på Foster Avenue."I kroppen, säg något som," magiska kajaker, varumärket bakom den patenterade dubbeldäckaren kajak, öppnar en helt ny butik i början av augusti på 2025 Foster Avenue i Springfield. Butiken kommer att innehålla 3 våningar av produkter och kommer även att innehålla en anpassad kajakservice. För mer information, ring 555-5252 med frågor eller problem."
  • Om du har många reportrar som kontaktar dig om en historia, skriver ett pressmeddelande ett bra sätt att ge dem information utan att spendera tid att skapa ett unikt svar på varje förfrågan.
  • Metod 2 av 3:
    Kontakta mediauttag
    1. Bild med titeln Kontakta media om en berättelse Steg 6
    1. Använd en VPN eller Pay-telefon om du vill vara anonym. VPN står för virtuellt privat nätverk, och är en typ av webbläsare som döljer din IP-adress för att skydda din integritet. Ladda ner en VPN och skapa ett nytt e-postkonto med ett tvetydigt namn innan du kontaktar mediauttag om du vill vara anonym. Om du ska ringa med mediauttaget, använd en Pay Phone.
    • Den enda anledningen till att vara anonym är om du är rädd för retribution eller frigör känslig information som kan få dig i trubbel.
    • Om du försöker marknadsföra något, gör inte en anonym kontakt med media.

    Dricks: Använda * 67 för att blockera ditt nummer fortfarande lämnar ett spår som samtalet kom från din telefon, och det kommer inte att inaktivera varje uppringnings-ID. Det kan hålla dig anonymt i vissa fall, men det kommer inte alltid att blockera ditt nummer.

  • Bild med titeln Kontakta media om en berättelse Steg 7
    2. Titta på Media Outlets hemsida för en e-postadress. För att hitta kontaktinformation för en tidning eller tv-station, sök namnet på mediauttaget online. Hitta organisationens hemsida och söka efter fliken "Om oss" eller "Kontakt". De flesta nyhetsorganisationer publicerar ett e-postmeddelande eller telefonnummer för tips om historier. Använd det här e-postmeddelandet eller telefonnumret för att kontakta pressen och berätta om din berättelse.
  • Vissa tidningar och tidskrifter kommer att lista sin kontaktinformation på baksidan eller insidan av den första sidan.
  • Bild med titeln Kontakta media om en berättelse Steg 8
    3. Kontakta en specifik reporter med e-post eller sociala medier. Om du vill nå ut till en viss reporter, börja med att titta på nyhetsorganisations hemsida för att se om de bryter kontaktinformation för enskilda reportrar. Om du hittar reportern på organisationens hemsida, använd den e-postadressen eller telefonnumret. Alternativt, sök på reporterns namn på Facebook eller Twitter för att se om de har några sociala medier. Om de gör det, skicka dem ett privat meddelande för att berätta för dem om din berättelse.
  • Reportrar upprätthåller ofta sociala medier för att främja sina berättelser.
  • Bild med titeln Kontakta media om en berättelse Steg 9
    4. Ring mediasutloppet om du inte hittar kontaktuppgifter. Om mediauttaget inte listar en specifik e-postadress eller telefonnummer för historier, ring det allmänna numret för deras kontor listat online. Fråga personen bakom skrivbordet som kontaktar med din historia och följer deras anvisningar för att bestämma vem du behöver prata med för att få din historia där ute.
  • Du kan sluta kämpa för att hitta kontaktinformation för mindre publikationer.
  • Metod 3 av 3:
    Pitching din scoop
    1. Bild med titeln Kontakta media om en berättelse Steg 10
    1. Berätta för din berättelse på ett tydligt och okomplicerat sätt. Undvik att använda högkylande bilder eller gå överbord med dina adjektiv. Att ge reportern med de viktigaste detaljerna kommer att ge reportern en tydlig bild av vad historiens punkt är. Å andra sidan kan du använda en hel del beskrivande språk göra reportern att du försöker få dem att känna ett visst sätt om ämnet.
    • Till exempel, säger, "mitt hem blev inrymt men polisen hämtar inte mina samtal" kommer att stimulera reportern att titta på historien på egen hand. Men "Polisen i den här staden är korrupta, skadliga och försummade. Vissa vagrant stal alla mina tillhörigheter och polisen vägrar att ens filera en rapport "kommer att göra dem misstänkta att du gör historien upp.
    • Skriv inte mer än en paragraf. Reportrar är vanligtvis ganska upptagna och de kan helt enkelt sluta läsa om du fortsätter att lägga till obetydliga detaljer.

    Dricks: Reportrar är stolta över att vara objektiva och direkta. Med hjälp av ord och språk som de respekterar kommer att göra dem mer benägna att hämta din berättelse.

  • Bilden med titeln Kontakta media om en berättelse Steg 11
    2. Förklara betydelsen av din berättelse och överdriv inte. Beroende på vilken berättelse du pitcherar, kan det inte vara omedelbart klart vad relevansen av din historia är. Efter att ha lämnat detaljer om innehållet i din berättelse, skriv några rader om varför historien ska täckas. Men undvika överdriven. Om du verkar som om du trycker på en agenda, kan reportern tro att du har en personlig andel i hur historien rapporteras.
  • Säg något som, "Jag tror att den här historien är relevant för föräldrarna till vår stad eftersom vår skolans huvudmän är i strid med statliga lagar" eller "Jag har inte sett några reportrar som täcker detta brott, men det låter som en ganska outlandish evenemang."
  • Om du stigar en historia som involverar kriminellt eller omoraliskt beteende, kan det se ut som om du har en vendetta mot ämnet om du sätter in din personliga kommentar om någons skuld. Använd blidspråk och gå inte över toppen för att verka opartisk och ärlig.
  • Bild med titeln Kontakta media om en berättelse Steg 12
    3. Tack utloppet eller reportern för att läsa om din berättelse. Reportrar får dussintals platser varje vecka och de är inte skyldiga att hämta din historia. Låt reportern veta att du uppskattar dem att ta dig tid att läsa din tonhöjd. Stäng ut ditt brev eller telefonsamtal med 1-2 meningar av tacksamhet.
  • Till exempel kan du säga, "Tack för att du har tagit dig tid att lära dig lite mer om vad som händer i vårt lokala samhälle. Jag uppskattar ditt arbete och hoppas att höra från dig i framtiden."
  • Bild med titeln Kontakta media om en berättelse Steg 13
    4. Ange din kontaktinformation så att de kan följa upp med dig om det behövs. Om du inte lämnar ett anonymt tips, se till att du lämnar ett telefonnummer för reportern för att kontakta dig. En reporter kan vilja välja din historia, men om de inte kan nå dig för uppföljningsfrågor, kanske de kanske inte skriver en komplett bit!
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande