Hur man bygger en modelleringsportfölj

Lansering av en modellering karriär är knepig nog, men du gör det ännu svårare om du inte har en portfölj. Den goda nyheten är att de är lätta att sätta ihop, och en bra modelleringsportfölj kan göra skillnaden mellan att få det eftertraktade modellering jobbet och förlorar det. Den dåliga nyheten är att om du förstör det kommer det säkert att kosta dig jobb, och kan till och med förstöra din karriär innan du ens kommer igång.

Steg

Del 1 av 3:
Lägger grunden
  1. Bild med titeln Bli en modell Steg 6
1. Bestäm din modelltyp. Det finns många olika typer av modellering, vissa med mycket specifika krav när det gäller fysiskt utseende och färdighetsnivå. Medan det är sant att de vanligaste typerna av modellering kräver långa, tunna människor, finns det andra typer av modellering där den föredragna kroppsstilen är mer flexibel.
  • Levande modellering är ett exempel där personlighet är viktigare än en exakt kroppstyp eller titta. Levande modeller representerar företag på mässor, köpcentra och andra arenor för att främja en viss produkt eller varumärke. Eftersom levande modellering kräver att man interagerar med många människor är det viktigt att modellen är utåtriktad och har en solig disposition.
  • Modemodellering är den vanligaste typen av modellering som människor vet om. Att vara en framgångsrik modemodell kräver en viss höjd. På de större marknaderna, som New York, är den minsta acceptabla höjden 5`10 ", medan de mindre marknaderna är 5`8".Modemodeller måste också vara ganska tunna. När det gäller utseende är ett bredare intervall acceptabelt, från konventionellt vackert till slående.
  • Kommersiell utskriftsmodellering är en fångst-All för modeller som visas i annonser i tidningar och tidningar. Det kan sträcka sig från baddräktsmodellering för att skildra en specifik roll, till exempel Affärspersonal, doktor eller representativ för en viss demografisk.Utseende krav varierar med typ av jobb. Till exempel måste baddräktmodeller vara kurviga, men visa goda muskelton, medan representanter för en viss demografisk man bara behöver vara attraktiva exempel på den demografiska.
  • Kroppsdelmodellering visar en viss kroppsdel, ett sådant hår, ben eller händer. Om du har glansigt hår, graciösa händer eller ben som fortsätter för alltid, överväga denna modelleringstyp.
  • Bild med titeln Bli en modell Steg 10
    2. Hyr en professionell fotograf. Ring några lokala modelleringsbyråer och ta reda på vem de använder. Fotografer som arbetar i branschen kommer att ha erfarenhet av modeller. De kommer sannolikt också att veta vilka myndigheter som vanligtvis söker i portföljbilder och kan ge dig råd.
  • Bild med titeln Bli en modell Steg 8
    3. Hyr en professionell make-up artist. Om du har tur, kommer fotografen att sortera ut det här för dig, men kom ihåg att fråga om kostnaden för sminkartisten ingår i avgiften, eller om du måste betala extra. Om fotografen inte ger en, be de lokala modelleringsbyråerna att rekommendera en.Som med fotografen kommer sminkartister i verksamheten att veta vad som förväntas.
  • Bild med titeln klänning trevlig varje dag (för tjejer) Steg 13
    4. Praxis poserar.Titta igenom tidskrifter för att hitta poser som inspirerar dig. Var inte rädd för att ändra dem lite för att göra dem till din egen. Öva dem framför en spegel och ändra vinkeln från tid till annan. Be en familjemedlem eller en vän att kritisera dina poser som du övar.
  • Bild med titeln klänning trevlig varje dag (för tjejer) Steg 7
    5. Plocka ut dina kläder för skottet. Det är viktigt att inse att syftet med din portfölj är att sälja dig.Eliminera allt som distraherar från det ändamålet. För det ändamålet, behåll dina kläder val enkla. Välj soliga färger och håll dig borta från tryck och mönster. Välj kläder som du vet passar dig bra: Undvik allt som är för hårt eller lös. Din portfölj är inte heller platsen för "Fashion-Foreward" outfits.
  • Du behöver flera outfit val eftersom du inte vill ha bilder av dig på bara en eller två.
  • Om du tänker på att gå in i kommersiell utskriftsmodellering är det också en bra idé att ta med en baddräkt.
  • Bild med titeln Bli en modell Steg 3
    6. Förbered dig för att visa mångsidighet. Att ha ett antal utseende lämpade för den typ av modellering som du är lämpad är viktigt. Om fotografen är bra, kommer han eller hon att veta vilka typer av bilder och ser du att du behöver.
  • Headshotsare-bilder där modellens ansikte är tydligt. Vanligtvis kommer i 8x10 storlek, är bilden typiskt av modellens huvud och övre torso, tas i nära håll. Det är viktigt att headshot fokuserar på ansiktet. De brukar vanligtvis tas med minimal smink, så att modellens ansiktsstruktur och hudton är uppenbara. Varje modell behöver en i sin portfölj.
  • Skönhetsskott, å andra sidan är konstnärliga bilder, som som headshot, är av modellens huvud och överkropp. Men i motsats till headshots är modellen upp och kan ställas dramatiskt. Om du vill arbeta som kommersiell utskriftsmodell är det här fotot ett måste för dig.
  • Fashion Shots är exakt vad de låter som: Fotografier av modellen som bär olika outfits, med fokus på kläderna. Även modellens smink kompletterar outfiten. Dessa bilder är för modemodeller.
  • Baddräktsskott visar modellens kropp. Detta är ett annat foto som du behöver för kommersiell utskriftsmodellering.
  • Ett annat foto som är viktigt om du vill gå in i kommersiell utskriftsmodellering är det redaktionella skottet. Centrerad runt en historia, här är där du kommer att spela en karaktär i en viss berättelse.
  • Se till att du har dina kläder redo minst fem dagar före fotodagen.
  • Bildtiteln Bli en modell Steg 2
    7. Behålla ditt utseende.Ser ditt bästa på din fotografering är avgörande för din framgång som modell. Följaktligen, utför ett rutinunderhåll på dig själv som du behöver före den stora dagen. Till exempel, ha ett hårklippt eller få en manikyr.
  • Dagen före skottet, se till att du får en god natts sömn och håll dig borta från alkohol.
  • Del 2 av 3:
    Besöker fotografens studio
    1. Bild med titeln klä väl när du
    1. Kontrollera och dubbelkontrollera din väska. Innan du lämnar huset, se till att din väska är packad och att du har pengar för transportkostnader och parkeringsavgifter. Syfte att anlända 10 minuter innan du är skyldig. Bära fotografens nummer på dig och ge dem ett samtal om du inser att du kanske är sen.
  • Bild med titeln Bli en modell Steg 9
    2. Kommunicera med fotografen. God kommunikation mellan modell och fotograf är viktigt för bra bilder. Lyssna noga på vad fotografen vill ha. Försök att inte vara nervös, men erkänna att känslan är normal...Även modeller som har arbetat i åren blir nervös.
  • Bildtiteln blir en modell Steg 11
    3. Visa ditt förtroende och charm. Du vill att dina bilder ska fånga kärnan i vad du kan ta med som modell: din livskraft och förmåga att skildra varierade tecken och humör. Var inte rädd för att visa upp. Det här är din tid att skina.
  • Bild med titeln bryr sig inte om vad andra tycker om dig Steg 1
    4. Visa korrekt etikett. Det är viktigt att bygga bra professionella relationer med din fotograf och makeup artist. Var noga med att skriva båda av dem tack noter efter att fotograferingen är över.
  • Del 3 av 3:
    Skapa din portfölj
    1. Bild med titeln Ta bra selfies Steg 18
    1. Välj dina portföljbilder. Kom ihåg kvalitetsfrågor mer än kvantitet. Välj 12 till 16 av dina bästa fotografier. Enlist familj och vänner för att hjälpa dig.
    • Se till att dina bilder visar dig i olika outfits och på olika platser. Också viktigt är att ta bilder av dig i olika belysningar, till exempel inomhus och utomhus.
    • Den vanliga fotostorleken är 8x10 tum. Andra storlekar inkluderar 9x12 och 11x14
  • Bild med titeln föreslår din pojkvän Steg 7
    2. Ordna dina bilder för publicering. När en potentiell klient öppnar din portfölj vill du wow dem från början till slut. Följaktligen, inkludera dina bästa bilder, två i öppningen och två i stängningssidorna i din portfölj.
  • Bild med titeln Bli en modell Steg 3
    3. Få en portföljbok tryckt. Din fotograf kan erbjuda den här tjänsten. Om inte, kan någon fotoutskriftsplats göra det för dig. De kan också skapa en skiva av din portfölj, också.
  • Ett annat alternativ förutom en tryckt version är en onlineportfölj. Det är bäst att anställa någon för att designa en webbplats för att vara värd för det istället för att försöka göra det själv. Annars kommer det att visas amatör.
  • Bild med titeln klänning trevlig varje dag (för tjejer) Steg 9
    4. Uppdatera din portfölj. När du får modellering jobb och få erfarenhet, lägg till det här med din portfölj. Håll "Tear-lakan", vanligtvis tidningssidor eller foton från en fotografering. Dessa visar din framgång som modell.
  • Bild med titeln Bli en modell Steg 6
    5. Inkludera en profilsida. Din profil kommer att lista en viktig information om dig. Inkludera de typer av arbete du är villig att göra, din statistik, till exempel din höjd, vikt, hår och ögonfärg, om du har några problemområden på din kropp, till exempel tatueringar eller ärr, och slutligen, alla relevanta färdigheter du har, till exempel att veta en sport, eller hur man spelar ett musikinstrument.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Det är en bra idé att hålla spara kopior av bilderna i din portfölj på ett säkert ställe. Du kommer att undvika stora panik om du ska förlora din portfölj om du gör det här.
  • Prova inte nytt ansikte tvättar natten innan din fotografera eftersom det kan orsaka en pinsamt breakout.
  • Om du ändrar din frisyr, färgar ditt hår, flätat håret, bära en peruk eller några andra långvariga förändringar i ditt hår, byt headshots eller lägg till en annan uppsättning headshots med din olika frisyr.
  • När du klär på, se till att alla dina kläder är ordentligt - som i inga vridna band, gör inga knappar upp genom de felaktiga hålen.
  • Köp en 9 x 12" tum portföljbok. Det verkar professionellt och det kan låta dig lägga till mer information till varje sida.
  • Var medveten om garvning före skottet som Tan Lines kan se fula.
  • Sätt ditt CV och din kontaktinformation på den första sidan. För det mesta när de tittar igenom portföljen, skulle de skumma igenom sidorna. Om de inte såg ditt telefonnummer, kommer de inte att kontakta dig.
  • Helst bör du sträva efter att ha bilder som inte är äldre än ett år i din portfölj. Detta kan innebära att du måste få din portfölj igen, så var beredd.
  • Portföljen måste vara hållbar. Även om den 10 $ portfölj du ser på försäljning är överkomlig, det kommer inte att vara kvar.
  • De två viktigaste skotten är dina headshots och ditt fulla kroppsskott. Det här är de viktigaste skotten från dem alla och de flesta byråer ser på dessa först.
  • Kom ihåg - din portfölj är inte ett fotoalbum. Om ett foto inte gör det "sälja" du, behåll inte det eftersom du har utvecklat sentimentalt värde mot det.
  • Ta alltid med din portfölj till dina auditioner
  • Bära ditt hår exakt samma sätt du bär den i din headshot till auditioner. Om du inte bär det exakt, skulle det vara motsvarande att ligga i modelleringsvärlden.
  • Om du försöker få din portfölj gjort med det enda syftet att bli undertecknat till en byrå, tänk två gånger. Majoriteten av byråerna kommer att be dig att göra en portföljfotografering vid undertecknande ändå, så det kan mycket väl betyda att betala två gånger.
  • Ändra dina headshots / Full Body Shots var 6: e månad Om du är under 18 år eftersom barn och tonåringar utvecklas i snabb takt. Om du är över 18 år, ändra det var 10-12 månader.
  • Använd kartongpapper istället för vanligt papper. Det är inte så tunt och inte så tjockt och det ser professionellt ut.
  • Varningar

    Var medveten om garvning före skottet som Tan Lines kan skapa problem.
  • Var medveten om att många fotografer och sminkartister kommer att ha avbokningsregler. Som en tumregel, om du avbryter inom 48 timmar efter skottets starttid, måste du betala åtminstone vissa, om inte alla av avgiften.
  • Antag inte att fotografen laddar dig mest måste vara bäst. Å andra sidan, kom ihåg att du får vad du betalar för.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande