Hur man blir en professionell fotograf

Professionell fotografi är ett utmärkt karriärval för alla som vill få betalt för att använda sina kreativa talanger. Det är ett av de få fält där ålder och högskoleexamen är inte lika viktiga som ett bra öga, en kvalitetsprodukt och självdisciplin. Fotografi är ett konkurrensfält, så var beredd att börja små. Sedan perfekt ditt hantverk och bygga en portfölj av ditt bästa arbete.

Steg

Del 1 av 3:
Fokusera på din fotografi
  1. Bild med titeln Bli en professionell fotograf Steg 1
1. Utveckla dina fotografiska färdigheter.Det finns inget "rätt sätt" eller "fel väg" att bli en bättre fotograf.Vissa människor tar en klass eller får en högskoleexamen med fotografering.Andra tror att högskolan är slöseri med tid för att bli fotograf.Du kan upptäcka att du kan lära dig om fotografering från böcker och experiment, eller du kanske vill lära av andra yrkesverksamma. Vad du än bestämmer dig för att välja, om du arbetar för det kan du uppnå det.
  • Bild med titeln Bli en professionell fotograf Steg 2
    2. Få lämplig utrustning. Den typ av utrustning du behöver beror på vilken typ av fotografi du gör, men du kommer sannolikt att behöva en eller två kamerakroppar och en mängd olika linser för olika situationer.Du behöver också en kvalitetsfotoredigeringsprogramvara.
  • Du kan behöva ytterligare utrustning för belysning eller om du vill skapa en hemstudio.Återigen beror det här på din fotografiska specialisering.
  • Bild med titeln Bli en professionell fotograf Steg 3
    3. Köputrustning sparsamt. Att ha kvalitetsutrustning är viktigt för att ta bilder av hög kvalitet, men du behöver inte investera alla dina besparingar i helt ny, avancerad utrustning innan du verkligen börjar din karriär.Du kan köpa begagnad utrustning i gott skick, köpa äldre modeller med rabatt efter att en ny modell kommer ut, hyr utrustningen, eller till och med låna utrustning tills du är säker på att ditt företag kommer att bli framgångsrik.
  • När du behöver köpa redskap, håll reda på det för skatter eftersom det är en avskrivning.
  • Objektiv är ofta en viktigare investering än kameraorgan som de kan återanvändas om du någonsin köper en ny kamera och brukar ge ett större hopp i bildkvalitet.
  • Bild med titeln Bli en professionell fotograf Steg 4
    4. Känn din kamera.Innan du bokar din första betalda fotosession, bör du veta varje inställning, felmeddelande och quirk av din kamera.Du borde kunna byta linser med dina ögon stängda.Fumbling med utrustning kommer att göra att du verkar oprofessionellt och kan påverka kvaliteten på din slutprodukt.
  • Läs kamerans manual fram till baksidan.Handboken ger dig mycket detaljer om funktionerna och funktionen hos din kamera på ett sätt som generiska fotokällor inte gör det.
  • Att bli riktigt skicklig, träna i stor utsträckning hemma.Experimentera med ljus och skugga, prova olika inställningar på din kamera och lär dig ins och outs för att ta bilder med din tillgängliga utrustning.
  • Bild med titeln Bli en professionell fotograf Steg 5
    5. Forskning Kamera Teknik och Fotografi Tips. Hämta böcker, tidskrifter och online artiklar för den senaste informationen om kamerainställningar, tips och tricks. Dessa kommer att bidra till att lära dig nya sätt att använda din kamera och linser för att skapa bra bilder.
  • Se till att du är kunnig om hur du använder ditt andra kamerautrustning, till exempel en fjärrflamp eller olika linser. Att ha en bakgrund i dessa kommer att förbättra dina foton avsevärt.
  • Bildbeteckningen blir en professionell fotograf Steg 6
    6. Lär dig att använda redigeringsprogram.Även de bästa bilderna kan behöva lite mindre redigering.Att använda en kvalitetsredigeringsprogram kan ta bilder från "bra" till "bra."Men var försiktig med att göra speciella effekter - dina kunder kanske inte gillar fotografier som är alltför stiliserade eller redigerade.
  • Bild med titeln Bli en professionell fotograf Steg 7
    7. Bygg en komplett portfölj. För att bli anställd av någon som inte är nära familjemedlem eller vän, måste du ha en portfölj att visa. Använd fotografier från flera skott med olika ämnen för att markera utbudet av dina talanger. Se till att din portfölj består av mer än bara fem eller tio foton. Folk kommer att vilja se det stora arbetet du har gjort.
  • Om du behöver runda ut din portfölj med modellering eller poserade bilder, hyra amatörmodeller från lokala byråer. Erbjuda gratis utskrifter i utbyte mot gratis modellering.
  • Bildtiteln Bli en professionell fotograf Steg 8
    8. Hitta din nisch. Prova flera fotografier innan du bosätter sig på en som din favorit. Till exempel kan du fokusera på porträtt, bröllop, sport eller landskapsfotografering. Hitta ditt kompetensområde och använd det till din fördel i ditt företag.
  • Bild med titeln Bli en professionell fotograf Steg 9
    9. Ge kunderna vad de vill ha.Du kanske gillar att ta kreativa porträtt av människor, men dina kunder kanske bara vill se bra ut.Kom ihåg det, speciellt när du börjar, måste du tjäna pengar.Det bästa sättet att göra det är att få dina kunder att köpa utskrifter (eller digitala bilder med rättigheter att skriva ut).De är mer benägna att köpa utskrifter om de gillar vad de ser!
  • Del 2 av 3:
    Skapa ett företag
    1. Bildbeteckningen blir en professionell fotograf Steg 10
    1. Praktikant med en professionell fotograf.Om du är en amatörfotograf eller du börjar, bör du intern eller lärling med en professionell fotograf för att få en känsla för hur en fotografering ska köras. Det är troligt att du inte håller med hur mentorn gör allt i hennes företag, men det kommer att ge dig en bra uppfattning om den "stora bilden" för att driva en fotografering.
  • Bildbeteckningen blir en professionell fotograf Steg 11
    2. Utveckla dina "människors färdigheter."Mycket av att köra en fotografering fungerar med människor.Du bör arbeta med din förmåga att prata med människor om sina visioner och mål för en fotografering, för att lugna ner klienter som är arg eller besvikna och att bygga upprepade affärer.
  • Bild med titeln Bli en professionell fotograf Steg 12
    3. Uppsatta mål. Skapa flera långsiktiga mål. Då, kortsiktiga mål som kommer att få dig närmare att uppnå de långsiktiga målen. De kortsiktiga målen ska vara mätbara och har en tidsram eller tidsfrist. Till exempel skulle ett kortsiktigt mål vara att boka 5 nya kunder de närmaste tre månaderna. Detta kan hjälpa dig att uppnå ett större mål att ha en etablerad kundkrets inom ett år.
  • Var noga med att skriva ner alla dina mål. Studier har visat att du är mer benägna att slutföra mål som du har skrivit ner.
  • Bild med titeln Bli en professionell fotograf Steg 13
    4. Ställ in ett arbetsschema. Detta kommer i stor utsträckning att bero på din kunds behov så att du måste vara organiserad och förberedd. När du ställer in ett schema, överväga hur länge skottet måste vara och hur mycket tid du behöver redigera foton innan du levererar en produkt till din klient. Inse att vissa typer av fotografering kommer att kräva specifika scheman. Till exempel kommer du förmodligen att arbeta massor av helger och kvällar om du skjuter bröllop.
  • Kom ihåg att en fotografering innehåller körtid, fotograferingstid, redigeringstid, möte tid, et cetera. Därför är det mer än bara en "1 timmars skjut."
  • Bild med titeln Bli en professionell fotograf Steg 14
    5. Annonsera ditt företag. Skapa en webbplats, gör visitkort, nätverk med lokalbefolkningen och prata om din fotografering med alla du möter. Att vara aktiv på sociala medier hjälper också dig att göra ett namn för dig själv. Instagram är ett bra sätt att skicka bilder som många människor kommer att se.
  • Skapa ett vattenstämpel för att skydda dina bilder så att du kan annonsera dem online. Låt dina kunder använda dina vattenmärkta bilder för sina egna sociala medier, i huvudsak göra din annonsering för dig. Se till att din sökmotoroptimering (SEO) är hög för din webbplats så att ditt företag stiger till sökmotorfrågor.
  • Bildbetaget blir en professionell fotograf Steg 15
    6. Säg "ja" till nya arbetsmöjligheter.Om ett tillfälle är lite ut ur din nisch, vrid inte den direkt eftersom det inte är din idealiska arbetssituation.Du kan ta reda på att du gillar något som du trodde var utanför din komfortzon. Men du borde inte känna sig tvungen att göra något helt enkelt för att det representerar en affärsmöjlighet.
  • Bild med titeln Bli en professionell fotograf Steg 16
    7. Nätverk med alla.Du bör ta alla möjligheter att nätverk.Om du arbetar mot en specifik specialisering, som bröllopsfotografi, nätverk med alla i din stad som har en förening med bröllop.Prata med och ge ditt kort till bröllopsplanerare, kakabagers, cateringfirmor, andra fotografer (de kan ha en konflikt och bli ombedd för ett hänskjutande), bröllopsklänningsaffärsmöjligheter, etc.
  • Var beredd på nätverket (professionellt) vid ett evenemang.Till exempel, om du gör en fotografering för ett bröllop, ta bilder av maten och ge dem till cateringarna. De kan använda bilderna som annonser själva, och kan rekommendera dig som fotograf som tog dem.
  • Ridning på bussen, står i linje i affären, eller delar ett bord på en kafé är alla bra tider för dig att annonsera ditt företag.
  • Bild med titeln Bli en professionell fotograf Steg 17
    8. Be om hänvisningar och upprepa verksamhet.Om någon är nöjd med de fotografier du tog för henne, be henne att hänvisa dig till sina vänner.Försök också att bygga upprepade affärer - om du tog 6 månaders porträtt för en bebis, kontakta familjen 4 eller 5 månader senare och fråga om de skulle vilja boka en 1-årig porträttsession.Ditt företag kan snöboll genom munnen i munnen.
  • Del 3 av 3:
    Hantera ditt företag
    1. Bildbeteckningen blir en professionell fotograf Steg 18
    1. Håll din dag jobb först.Du kommer förmodligen inte att kunna övergå från en amatörfotograf till en professionell fotograf på ett sätt om veckor.Det tar tid att etablera och bygga affärer innan du börjar göra tillräckligt med pengar för att stödja dig själv.Som sådan kanske du vill behålla en annan inkomstkälla tills du blir etablerad som en professionell.
    • Detta kan göra ditt liv svårt ett tag, men du kan upptäcka att mycket av ditt fotograferingsarbete händer under icke-arbetstimmar ändå.Till exempel planerar många människor familjefotografier på helgerna, när deras barn är ute av skolan.
  • Bildbeteckningen blir en professionell fotograf Steg 19
    2. Ordna dina dokument och filer. Innan du kan börja arbeta som professionell fotograf måste du få ditt företagslicens och börja göra dig själv ett företag. Forskning Ditt statens eller länets krav på ett företagslicens och de dokument du behöver för att lagligt kalla dig själv en professionell.
  • Tala med en liten företagsadvokat för en bättre uppfattning om de specifika saker du behöver. Till exempel, om du planerar att göra fotografering enbart, se till att du har försäkring som täcker ditt företag. Detta kan innehålla utrustning och sjukförsäkring för dig och dina anställda.
  • Du borde vara noggrann om din registrering.Håll kontrakt, kvitton, klientemail och fakturor.Organisera allt på ett sätt som är vettigt för dig (per månad, med kundnamn eller på plats) och överväga att hålla både elektroniska och papperskopior av det viktigaste pappersarbetet.
  • Bildtiteln Bli en professionell fotograf Steg 20
    3. Hantera dina pengar. Ställ in ett företagsbankkonto, skapa en ledare och balansera din budget. Varje vecka bör du uppdatera din ledare med alla monetära utbyten du gjorde under de senaste sju dagarna.
  • Se till att du har tillräckligt med pengar som sparas för att betala för minst ett års utgifter. På det här sättet, om ditt företag faller igenom eller om du har en affärsbransch, får du tillräckligt med pengar för att leva vidare tills du får ett annat jobb.
  • Var noga med att hålla kvitton för alla affärsrelaterade kostnader.Din revisor kan använda kvitton för att beräkna skatteavdrag för dina företagskostnader.
  • Kom ihåg att (beroende på hur ditt företag är juridiskt inrättat) Din inkomst kommer att bli föremål för egenföretagande skatter - överväga att ta bort pengar från varje fotografering för att betala skatt det följande året.
  • Bild med titeln Bli en professionell fotograf Steg 21
    4. Skapa ett kontrakt. Innan du håller med om att gå in i någon fotografering med någon, se till att du har ett företagsavtal som de måste skriva. Detta bör innehålla allt som deras pengar betalar för och de saker du är och är inte ansvariga för. Till exempel, gör det klart om du har ansvar för bilder som oavsiktligt och oåterkalleligt raderas, eller om det efter att ha undertecknat kontraktet är det inte längre ett problem med din.
  • Ha en advokat skriva ett kontrakt för dig om du vill ta den säkraste vägen. Att gå med i en fotograferingsgrupp ger dig också möjlighet att använda ett förskrivet kontrakt tillgängligt för gruppmedlemmar.
  • Bildbetaget blir en professionell fotograf Steg 22
    5. Ange dina priser. Tänk på den tid som krävs för varje skytte, kostnaden för ditt redskap, kostnaden för utskrifterna eller CD-skivan som slutprodukt, och din erfarenhet. Undvik att prissätta dina fotografiska sessioner för högt eller för lågt. Ett pris som är för högt kommer att skrämma bort de flesta kunder, medan du sätter ett pris mycket lågt, gör att du verkar desperat eller oattraktivt som fotograf.
  • Titta upp andra lokala fotografer och se vad de tar betalt för sina egna företag. Då, basera din egen prissättning baserat på dina färdigheter och förmågor i jämförelse med deras.
  • Tips

    Hemligheten att vara en framgångsrik fotograf och inte förlora passionen för hantverket är att ständigt arbeta med personliga projekt. Gör tiden att skjuta vad du älskar för dig själv och din passion kommer att växa genom att försöka olika digitala fotografiska tekniker. Samtidigt kommer ditt förtroende som en professionell också att växa. Detta är sant för någon hobby som blir ett företag.
  • Investera i bra fotoredigeringsprogram för din dator. Även om det mesta av "redigering" bör göras i det manuella läget på din kamera innan du tar bilderna, med möjlighet att göra snabba touch-ups och justeringar av dina foton är mycket värdefull.
  • Var medveten om att om du betalas för att ta bilder av andra, kommer du att förväntas möta din kunds önskemål för fotografierna snarare än dina egna konstnärliga preferenser. Som man brukar säga, "Kunden är alltid rätt."
  • Var inte rädd för att använda din fotokamera eller en punkt-och-shoot för att ta bilder på fritiden. Att ta bilder på daglig basis är idealisk, men kan inte alltid göras med en stor kamera och upptagen schema.
  • Starta alltid ditt företag långsamt, och förvänta dig inte att det blir otroligt snabbt.
  • En fördel att skjuta i rå vs. JPEG (om din kamera stöder den) kan arbeta med mycket mer information för att korrekt avslöja din bild efteråt.
  • Ta alltid en paus från dina bilder och kom tillbaka till dem om några dagar, veckor eller till och med månader. Detta ger dig ett nytt perspektiv på ditt arbete.
  • Varningar

    Ta aldrig bort ett foto från din kamera tills du har tittat på den på din dator. Det är ofta svårt att berätta om en bild har mindre ofullkomligheter eller inte förrän du ser dem fullstorlek. Ibland kan små misstag fixas i ett program som Gimp eller Photoshop, men lita inte på det för att korrigera stora misstag (jag.e. suddiga bilder, klippt höjdpunkter, etc.).
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande