Hur man är en framgångsrik ingenjör

Ingenjörer gör samhällsfunktionen. De designar våra vägar, vår transit, vår kommunikation, våra liv - du kan säga att det finns ingenjör bakom allt i ditt liv. Engineering kan också vara givande och betalar bra. Det är faktiskt en av de bästa betalande jobben ur college idag. Hur man blir en, men? För att lyckas i fältet måste du förbereda dig bra för college, specialisera sig i en av de många delfälten och arbeta hårt för att landa det eftertraktade jobbet.

Steg

Del 1 av 4:
Börja din karriär i skolan
  1. Bild med titeln vara ett framgångsrikt ingenjörssteg 1
1. Förbereda tidigt. Du bör försöka få en tidig start om ditt mål är att vara en ingenjör, under gymnasiet och gymnasiet om du kan. Ingenjörer behöver en jordning i matematik och vetenskap, så planera ditt schema runt dessa ämnen. Ladda upp på de högra klasserna och registrera dig i aktiviteter som ger dig en kant när högskoleupptagning rullar runt.
  • Se till att du tar grundläggande matte kurser som Algebra I & II, geometri, trigonometri, pre-calculus och calculus. Ta vetenskapskurser som kemi, biologi och fysik,.
  • Ta så många avancerade placeringar eller hedersklasser som möjligt i dessa ämnen. Framgång i Honors kurser hjälper dig att komma in i det program av ditt val på college, medan du förbereder dig för det arbete som behövs av ingenjörer.
  • Bli involverad i extracurricular aktiviteter också. Gå till ett matte eller vetenskapsläger på sommaren, till exempel, eller gå med i Robotics Club på din skola. Det finns också regionala, statliga och nationella tekniska tävlingar. Gör vad som helst som ger dig en bredare grund.
  • Bilden med titeln är en framgångsrik ingenjörssteg 2
    2. Välj en bra högskola. De flesta större universitet har ingenjörsprogram. Efterfrågan är också ganska hög, så du kommer förmodligen att kunna få ett bra jobb även utan en examen från en toppskola som Caltech eller MIT. Det finns fortfarande faktorer att tänka på när man ansöker.
  • Helst, välj en skola med ett gott rykte för teknik. Alla högskolor är inte skapade lika, och vissa program är svagare än andra. En examen från västra Michigan University är OK, men du skulle göra bättre på det mer högt ansedda universitetet i Michigan eller Michigan Tech.
  • Vissa högskolor fungerar bättre på vissa tekniska områden. Purdue och Michigan State University har till exempel utmärkta jordbrukstekniska program, men är svagare inom områden som civil och elteknik.
  • Ingenjörer tjänar cirka 72 000 dollar ur skolan, men du vill fortfarande hålla din undervisning och skuld så låg som du kan. En solid state-skola som Illinois Urbana-Champaign kan vara ett bättre val än en elit, pricy college som Stanford: $ 15.000 i statskostnader vs. $ 46.000.
  • Du kanske också tittar på platsen (jag.e. Är du villig att flytta hemifrån?) och vilka högskolor erbjuder praktikplatser och industrin coops, vilket ger dig tidigt på jobbet.
  • Bild med titeln vara ett framgångsrikt ingenjörssteg 3
    3. Skjut för framgång på college. Precis som gymnasiet är det viktigt att få bra märken i din kurs på college och att bygga upp ditt CV med ett öga till framtiden. Ta det önskade kursen, se vilken typ av arbete som passar dig bäst, nätverk och engagera sig i extracurricular aktiviteter.
  • Allt vanligt råd för skolan gäller: delta i föreläsning och lab, ta anteckningar, göra dina läxor, skapa en studierutin och applicera dig själv.
  • Försök att delta i ingenjörsrelaterade aktiviteter, som din universitets ingenjörsklubb eller matematik och vetenskapstävlingar. Dessa erfarenheter hjälper dig att få erfarenhet av att arbeta med lag och i informella ledarroller.
  • Överväga att ta en företagsklass. Ingenjörer behöver inte bara vara tekniskt skickliga, men också kunna navigera i affärsrelationer med kunder, advokater och reglerande tjänstemän. Det kan också hjälpa dig att nätverk.
  • Håll upptagen året runt. Om du vill bli framgångsrik, borde du inte förvänta dig att spendera somrarna som sitter runt. Använd dem för att få praktisk erfarenhet, antingen som fungerar eller som en praktikant.
  • Del 2 av 4:
    Plockar ett fält
    1. Bild med titeln Be En framgångsrik ingenjör Steg 4
    1. Välj en stor. Vid någon tidpunkt, antingen före eller under college, måste du tänka på vilken typ av ingenjör du vill vara. Det finns dussintals fält och delfält i teknik, från flyg och kemikalier till kärnkraft och gruvdrift. Varje fält erbjuder olika typer av arbets- och arbetsmöjligheter.
    • Gör din forskning. Var medveten om de möjliga fälten utanför de stora områdena av elektronisk, mekanisk, civil och kemisk teknik.
    • Du kanske vill tänka på vilka fält som kommer att anställa. För närvarande ser det ut som förnyelsesurser och energi har en ljus framtid och kommer att skapa massor av höginkomstjobb.
    • Men framtiden kan vara oförutsägbar. Tänk också på vad som blir upphetsad. Gillar du att skriva kod på fritiden? Kanske datorteknik är ett bra val för dig. Som tinkering? Du kan vara en stor mekanisk ingenjör.
    • Tänk på att ditt fält kan påverka var du så småningom bor och arbetar. Till exempel är många kemiska och petrokemiska tekniska jobb nära olja och naturgasavlagringar. Som en rymdingenjör kan du behöva flytta till de stora branschnubbarna i Texas eller Florida.
  • Bildbeteckningen är ett framgångsrikt ingenjörssteg 5
    2. Känna till de stora tekniska disciplinerna. Engineering är uppdelad i fyra huvudfält eller discipliner: civil, kemisk, elektrisk och mekanisk. Var och en av dessa discipliner delas igen i alla slags delfält. När du bestämmer dig för ditt större och fält, ta en titt på var och en av de fyra.
  • Till exempel skapar civilingenjörer den inbyggda miljön hos modern civilisation, jag.e. Broar, vägar, flygplatser, energisystem, etc.De kan också vara inblandade i gruv-, transit- eller trafikteknik, eller i utformningen av en bättre bildörr eller mer hållbar vägyta.
  • Kemiska ingenjörer hanterar material och materialprocesser - produktion, transport och omvandling av material. På detta område kan du arbeta för Petro- eller Energindustrin eller utveckla nya processer för att göra polymerer eller droger. Kemiska ingenjörer gör mycket av sitt arbete i labs.
  • Mekaniska ingenjörer får produkter från idé till marknaden. De använder fysik och matematik för att förstå alla krafter som går in i en produkt och dess produktion och försöker hitta det bästa sättet att bygga det och förhindra misslyckanden.
  • Elektriska ingenjörer tillämpar fysik och matematik, elektronik och elektromagnetism till elektriska system och processer. De kan designa elektriska komponenter, bygga kommunikationsnät eller arbeta för dator- eller verktygsföretag.
  • Bild med titeln vara ett framgångsrikt ingenjörssteg 6
    3. Kom också ihåg andra delfält! Det finns otaliga delfält inom de fyra stora disciplinerna, liksom. En kemisk ingenjör kan också vara en pappersingenjör, till exempel involverad i de processer som vänder råvaror till papper och bläck. En mekanisk ingenjör kan vara en marin eller rymdingenjör, design av fartyg, plan eller rymdfarkoster.
  • Det finns även underfält som "ingenjör" människor. Industriella ingenjörer studerar hur människor arbetar med modellering och tidsstudier för att göra processer effektivare och produktiva.
  • Bild med titeln vara ett framgångsrikt ingenjörssteg 7
    4. Få en praktikplats. En av de viktigaste sakerna du kan göra för att cementera ditt fält på college är att slutföra en praktikplats. En eller flera praktikplatser kommer att se bra ut till arbetsgivare på den privata sfären. De kommer också att ge dig en första smak av fältet, så att du ser huruvida det är verkligen för dig.
  • Börja tidigt. Praktikplatser är konkurrenskraftiga. Besök din högskolans karriär och praktikplats för att ta reda på möjligheter. Sätt ihop ett CV och kopior av dina college transkript för applikationer.
  • Tänk på dina intressen och möjliga platser. Är du villig att ta en praktik i ett område utanför ditt idealiska fokus? Är du villig att flytta till sommaren?
  • Odla relationer med professorer. Nätverk och lära känna dina instruktörer. Arbetsgivare kan begära en eller två professionella referenser och du behöver sitt stöd.
  • Låt oss upprepa: praktikplatser i teknik är enorma. Faktum är att man bara kan börja din karriär. Cirka 80% av arbetsgivarna Se dem som en källa för heltidsanställningar.
  • Del 3 av 4:
    Få ett ingenjörsjobb
    1. Bild med titeln vara ett framgångsrikt ingenjörssteg 8
    1. Få din professionella licensiering. När du har examen från college med ingenjörsexamen är nästa steg att arbeta mot professionell certifiering. Först bör du ta grunden för teknik (Fe) examen. Detta test ges av granskningsrådet för teknik och mätning (ncees) och ger dig rätt att presentera dig som ingenjör. Ett passande betyg låter dig också arbeta som en oberoende konsult och kan vara en fördel på jobbet jakt.
    • Fe är en datorbaserad examen skräddarsydd för din disciplin. Du bör förbereda för testet, eftersom det inte är lätt: 116 Flera valfrågor i en tilldelad tid på 6 timmar.
    • När du har passerat Fe-examen och arbetat i fältet i fyra år, kommer du att vara berättigad att ta den professionella teknik (PE). När du har slutfört det här steget blir du en certifierad professionell ingenjör och kan förvänta sig mer förtroende och ansvar från kunder.
  • Bild med titeln vara ett framgångsrikt ingenjörssteg 9
    2. Börja ansökan om jobb. Även om ingenjörer är i hög efterfrågan, kommer det inte nödvändigtvis att vara lätt. Förbered dig själv för Long-Haul. Ta ansökan seriöst, förbered och skräddarsy dina material till varje jobb.
  • För att hitta möjligheter, sökbolags webbplatser och delta i karriärmässor på din högskola. Ansök på jobb i ditt fält och alla andra du kan vara kvalificerad för och njut av.
  • Sätt tanken i ditt CV. Tweak det för att markera dina akademiska och personliga styrkor, provisionskvällen och konkreta prestationer. Se till att CV ser skarp, ren och professionell.
  • Polera din online-närvaro. Det innebär att du tar bort eventuellt skadligt material från Facebook, Instagram och andra sociala mediekonton samtidigt som du bygger upp en positiv närvaro. Skapa ett LinkedIn-konto eller kanske till och med en slick, professionell webbplats.
  • Skräddarsy applikationer till varje jobb. Arbetsgivare slösar inte tid på ett generiskt brevbrev. Var noga med att göra din forskning. Vet vad företaget gör, vad jobbet medför och förutse vad de letar efter - sälja dig själv som någon som fyller det gapet.
  • Expertips
    Ken Koster, MS

    Ken Koster, MS

    Programvara EngineerKen Koster är medgrundaren och CTO av Ceevra, ett medicintekniskt företag. Han har över 15 års erfarenhetsprogrammering och ledande mjukvarulag på Silicon Valley-företag. Ken har en BS och MS i datavetenskap från Stanford University.
    Ken Koster, MS
    Ken Koster, MS
    Mjukvaruingenjör

    Tänk på den riktning du vill att din karriär ska växa. Programvara Professional Ken Koster säger: "Om du har utbildning som en mjukvaruingenjör finns det massor av tillväxtmöjlighet, liksom ganska latitud att ta din karriär i olika riktningar, beroende på vad du vill göra. Till exempel kan du växa till seniorroller där du har mer ansvar över tekniska frågor. Du kan också dyka djupt in i mer specifika områden, speciellt om du arbetar i forskningsänden av FoU. Om du gillar förvaltningsaspekten, kan du också bli en chef, som blir mycket vanlig."

  • Bild med titeln vara ett framgångsrikt ingenjörssteg 10
    3. Segla genom intervjuerna. Gör dig redo för en serie formella och informella samtal och intervjuer innan du får jobbet, både via telefon och personligen. Dessa intervjuer är din chans att sjunka eller simma. Om du förbereder dig före tid, är du dock säker på att ha en högre framgång.
  • Forskning och studie före varje intervju. Intervjuerna vill se att du förstår vad deras företag gör och vad jobbet kräver. De letar också efter tecken på att du kan fylla rollen.
  • Försök att förutse. Baserat på vad du vet om jobbet, vilka frågor tycker du att intervjuarna kommer att fråga? Bilda svar på dessa i förväg.
  • Intervjuer kan ta en mängd olika former. Det kan vara en fråga och svar session. Eller intervjuarna kan be dig att prata om situationer: jag.e., "Berätta om en tid då andra motstod ett förfarande som du introducerade. Hur svarade du? Hur fick du stöd?"Den senare är en populär metod just nu.
  • Ett annat format är fallet. Här presenterar intervjuarna ett hypotetiskt problem och ber dig att lösa det, steg för steg.
  • Några företag använder ett "stress" -test för att mäta hur du reagerar på svåra situationer. De kommer att fråga aggressiva frågor, avbryta och ändra ämnet plötsligt för att döma hur du hanterar det. Nyckeln är inte att bli rattled.
  • Har alltid uppföljningsfrågor, jag.e. "Vad är företagets prioriteringar för de kommande fem åren?"" Vad är den största utmaningen som du står inför just nu?"Eller" Hur mäter du framgång? Kan du ge mig några exempel?"Detta visar att du har tagit tanke på företaget och intervjun.
  • Del 4 av 4:
    Håll dig aktuell i fältet
    1. Bild med titeln vara ett framgångsrikt ingenjörssteg 11
    1. Gör utanför forskning. Liksom de flesta vetenskapsområden, utvecklas tekniskt som ett yrke ständigt. För att vara en bra ingenjör är det viktigt att vara aktuell med utvecklingen på fältet. Läs upp på den typ av teknik du praktiserar, till exempel och håller sig ajour med de senaste trenderna.
    • Överväga att prenumerera på en professionell tidning, som teknik, maskinteknik eller teknik och teknik.
    • Gå med i en professionell organisation som det nationella samhället för professionella ingenjörer och göra de nyhetsbrev som krävs, också.
  • Bildbeteckningen är ett framgångsrikt ingenjörssteg 12
    2. Engagera sig i professionell utveckling. Att hålla nuvarande medel som övar vetenskapen. Arbeta med en idé som du har utanför jobbet eller fråga din chef om du kan prova något nytt i ett projekt.
  • Om du har en exceptionellt innovativ idé kan du ansöka om bidrag som erbjuds av organisationer som stöder denna typ av arbete - som de som erbjuds av National Science Foundation.
  • Var medveten om professionella certifieringsmöjligheter i ditt underfält också. Industriella ingenjörer kan till exempel ta mager tillverkningskurser, vilket ger råd om hur man begränsar avfall i tillverkningsprocesser och försörjningskedjor.
  • Bild med titeln vara ett framgångsrikt ingenjörssteg 13
    3. Publicera. Inte alla ingenjörer behöver publicera vetenskapliga papper. Men du är mer än välkommen att försöka om du är ambitiös eller bara ha en intressant och innovativ idé. Skriv upp din idé eller fallstudie och skicka in den till en teknisk tidskrift eller vetenskaplig tidskrift.
  • Försök titlar som International Journal of Engineering Science, Journal of Engineering, eller International Journal for Plasticity.
  • Publicering av ditt papper betyder vanligtvis en dubbelblind peer review. Det betyder att tidningen skickar ditt papper ut till en eller flera experter för feedback. Du vet inte vem de är, och de vet inte vem du är.
  • Förvänta dig att vänta. Peer-review och publicering kan ta så länge som ett år. Du måste noga revidera papperet, även om det är villkorligt accepterat (revidera och skicka in). Det tar flera månader att visas i tryck, men det är väl värt att vänta!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande