Hur man köper en begagnad fiskebåt

När du fiskar av docken är det bara inte tillräckligt med, det finns alltid möjlighet att köpa en fiskebåt. Att kunna komma åt mitten av nästan någon sjö ökar mycket chanserna att återvända hem med en anständig fångst. De nyaste fiskebåtarna är inte alltid ett lönsamt alternativ för dem som vill hantera kostnader. Lyckligtvis har det aldrig varit lättare att spåra en bra använt fiskebåt som kan fungera som ett bra alternativ att shelling ut för en ny modell.

Steg

Metod 1 av 3:
Identifiera en båt
  1. Bild med titeln Köp en begagnad fiskebåt Steg 1
1. Bestäm vad du letar efter i en fiskebåt. Prospektiva köpare har flera saker att tänka på när man väljer en båt att köpa:
  • Storlek: Fiskebåtar kommer i ett brett utbud av storlekar, från vattenfartyg som du kan lagra i din skjul till mammutfartyg som kräver boathouses. Var noga med att du väljer en båt som du kan lagra på lämpligt sätt och överskrider inte dina gränser. En dåligt lagrad vattenfartyg kan drabbas av irreparabel skada i hårda väderförhållanden.
  • Kosta: Ju större båten desto större är priset. De flesta säljare kommer att vara villiga att pruta, men det skulle vara klokt att komma med ett maximalt belopp som du är villig att spendera och hålla fast vid det oavsett vad. Om du har problem med att hitta något du gillar i ditt prisklass, var tålamod och förläng din sökning.
  • Syfte: Är du en avslappnad fiskare som letar efter något att ta ut på sjön bakom stugan? Eller är du en turnering Angler som söker en båt som ger dig den kanten i nästa tävling? Vad du planerar att göra med din båt kommer att gå långt i att minska din sökning så att du inte är kvar med ett fruktlöst besök efter en annan.
  • Motortyp: Om du väljer en powerboat måste du bestämma hur mycket motorkraft du letar efter. Tänk på var du planerar att använda båten och välja din motor i enlighet med detta. Om ditt fiskehål är en liten, tyst sjö, behöver du inte en kraftbåt med en livlig motor.
  • Bild med titeln Köp en begagnad fiskebåt Steg 2
    2. Välj vilken typ av båt du vill ha. Det finns ett antal alternativ här:
  • Inhore fiskebåtar är enkla och kostnadseffektiva båtar för fiskare som planerar att hålla det enkelt. De är effektiva i grunt vatten och på plana ytor, och är känt för att vara lätt att transportera och lagra.
  • Offshore fiskebåtar är mycket större och utarbetade på grund av deras behov att tåla straffande havsvågor. Dessa båtar är begränsade till fiskeentusiaster med massor av pengar att spendera - det är svårt att hitta begagnade fiskebåtar.
  • Jon fiskebåtar är plana, fyrkantiga båtar med spetsiga bågar som är perfekta när de fiskar på lugna, plana ytor. De är vanligtvis gjorda av aluminium eller trä och är bland de enklaste båtarna att flytta.
  • Drift fiskebåtar är formade som kanoter, bara med mycket mer utrymme i mitten. Designen gör dessa båtar det optimala valet när man fiskar i snabbvatten som aktiva sjöar eller floder. Dessa båtar är i allmänhet konstruerade av glasfiber, trä eller aluminium.
  • Ponton fiskebåtar är den mest unika av gänget, som består av ett sittande område med pontoner på vardera sidan för att hålla hantverket flytande. Dessa båtar är bra för enskilda fiskare som inte behöver mycket extra utrymme. De är också prisvärda och lätta att lagra.
  • Sport eller jetfiskebåtar är motorstyrda båtar som tillåter användare att täcka stora avstånd på kort tid. Sportfiskebåtar använder motorer som är bladdrivna, medan jetfiskebåtar använder vattendrivningsmotorer och är säkrare att använda i grunt vatten.
  • Metod 2 av 3:
    Söker efter en båt
    1. Bild med titeln Köp en begagnad fiskebåt Steg 3
    1. Skura annonser för begagnade båtar. Varje säljare har ett föredraget sätt att skicka en annons. Vissa kommer att använda tidningar, andra väljer sekreter eller fordonsköp och säljtidskrifter, och många använder gratis online-tjänster. Sök dem alla noggrant och notera de använda båtarna som passar noga vad du letar efter. Också vara säker på att notera villkoret som det är listat i annonsen.
  • Bild med titeln Köp en begagnad fiskebåt Steg 4
    2. Agera snabbt när du hittar en du gillar. Liksom de flesta lyxiga begagnade föremål, kommer en hel del på en begagnad båt inte att vara länge. Ta ner telefonnumret och ring samtalet så snart du kan. Ta för länge och du kan sakna helt.
  • Bild med titeln Köp en begagnad fiskebåt Steg 5
    3. Upprätta en tid att se båten. Var villig att arbeta runt säljarens schema, men var noga med att lämna dig gott om tid för att inspektera båten. Lämna ett kontaktnummer om säljaren behöver komma i kontakt med dig före besöket.
  • Metod 3 av 3:
    Köpa båten
    1. Bild med titeln Köp en begagnad fiskebåt Steg 6
    1. Inspektera båten. En mindre båt borde inte kräva mycket tid att inspektera, medan ett större hantverk kan ta timmar. Det finns flera problemfläckar du borde vara uppmärksam på när du tittar över:
    • Se till att båtmotor är i arbetsordning om du köper en motorbåt.
    • Kontrollera lura För att säkerställa att det inte är fullt av vatten, som kan samla under stormen. Ägaren kan innehålla en manuell eller automatisk länspump med båten.
    • Se till att styrning och strypa är fullt fungerande.
    • Ha elektriska komponenter kontrolleras för att se till att de arbetar som de borde.
    • Inspekterar skrov och siding och letar efter något slitage, skada eller andra problem (detta bör göras ur vatten.)
    • Bekräftar att propeller och propelleraxel arbeta ordentligt.
    • Se till att Rigring, hårdvara, och segel Fungerar bra om du köper en segelbåt.
  • Bild med titeln Köp en begagnad fiskebåt Steg 7
    2. Ta båten för ett testspinn. Några av ovanstående problem får endast adresseras genom en provkörning. De mest välrenommerade båtsäljare kommer att möjliggöra detta, eftersom det bara kan förbättra oddsen att göra en framgångsrik försäljning. Var noga med att ta itu med var och en av dina problem individuellt. Kontrollera till exempel styrningen genom att göra vänster och höger sväng eller justera motorn till olika hastigheter för att säkerställa att den fungerar ordentligt.
  • Bild med titeln Köp en begagnad fiskebåt Steg 8
    3. Utarbeta ett betalningsarrangemang. Om du är nöjd med det du ser, bör du antingen godkänna det listade priset eller ta dina chanser att förhandla om en lägre. Vissa säljare är fasta i sin värdering (och kommer ofta att säga det i sina annonser), men många är villiga att åtminstone underhålla ett erbjudande. Det är slutligen säljarens beslut.
  • Bild med titeln Köp en begagnad fiskebåt Steg 9
    4. Slutför transaktionen. Var inte rädd att be om att förbereda båten för transport om du har ordnat att göra det själv. Chanserna är lovande att säljaren kommer att vara i gott humör, att ha lossat en stor börda. Dubbelkontroll för att se till att båten är helt säker innan du lämnar lokalerna.
  • Tips

    Om du inte är bekväm med din kompetensnivå för att inspektera båten, kontakta en marinmätare som kommer att kunna berätta om hantverket möter byggstandarder. En landmätare kan identifiera exakt vad som behöver fixas eller förbättras för att få båten upp till lämpliga standarder.
  • Tveka inte att fråga säljaren för detaljerade poster, inklusive båttid, underhållshistorik och lagringshistorik.
  • Varningar

    Var försiktig när du svarar på annonser från tidningar eller klassificerade tidningar. I många fall förhindrar rymden att affischen inklusive ett foto, lämnar dig med bokstavligen ingen aning om vad båten ser ut. Fråga massor av frågor och gör inte en lång resa om du inte är säker på att det är värt en titt.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande