Hur man köper en unicykel

Om du bara dykar in i Unicyclings värld, kan det alla känna lite överväldigande. Olika storlekar, märken och typer av unicyklar kan alla låta tilltalande, men de är inte alla bra för alla. Du kan välja rätt storlek, typ och märke av unicycle för att passa dina behov idag. Glöm inte din hjälm!

Steg

Fråga 1 av 5:
Vad är den bästa unicykeln för nybörjare?
  1. Bild med titeln Köp ett unicykel steg 1
1. Leta efter en nybörjare eller elevicule. Elev unicyklar är vanligtvis samma som freestyle unicycles, men de har tunnare däck så de är lättare att träna på. Du kan få dem i både barn och vuxna storlekar, så du behöver inte oroa dig för att det bryter när du lär dig.
  • Nybörjare unicyklar kan vara lite mindre robusta än vanliga. Om du vill göra ett ton av coola trick och du är orolig för att skada din nya unicykel, gå till en freestyle one istället.
  • Försök att gå för en unicykel som är $ 100 eller mindre när du först börjar. När det är dags att uppgradera din unicykel har du råd att spendera mer på en mer specialiserad modell.
Fråga 2 av 5:
Vilken stil av unicycle ska jag köpa efter en nybörjare?
  1. Bild med titeln Köp ett unicykel steg 2
1. Först måste du bestämma vilken typ av tur du vill ha. Om du vill göra trick på din unicykel, gå till en freestyle en, eftersom den har slick däck för att hjälpa dig att göra tricks. Om du vill hoppa över hinder eller på räcken, köp en prövningar unicycle med 2.5 i (6.4 cm) hjul. Om du vill pendla på din unicykel, köp en väg en med tunna däck. Och om du vill åka mountainbike på din unicykel, hitta en Muni-unicykel med knobbly däck.
  • Om du letar efter en unicykel att åka i en parade, gå till en giraff unicycle. Du kan få en mellan 4 och 8 fot (1.2 och 2.4 m) lång, och det har ett magerhjul som inte tar upp mycket utrymme.
  • De flesta unicyklar har liknande plats- och pedalstilar, så du behöver inte oroa dig för att välja den delen.
Fråga 3 av 5:
Hur storlekar du en unicykel?
  1. Bild med titeln Köp ett unicykel steg 3
1. Gå för en 20 till 24 i (51 till 61 cm) hjul när du börjar. Det här är den enklaste längden att kontrollera, så det är bra för nybörjare. Om du arbetar med ett 20 i (51 cm) hjul, passa den med en vev eller den del som fäster vid pedalerna, det är minst 114 millimeter (4.5 in) lång. För ett 24 i (61 cm) hjul, passa den med en 125 mm (4.9 i) vev.
  • Om du köper en unicykel för ett barn under 7 år, starta dem med ett 16 i (41 cm) hjul.
  • 2. Placera sätet 1 till 2 i (2.5 till 5.1 cm) under din navelknapp. Om din plats är för lång kan du skära av lite längd med en rörskärare eller en såg. Lossa sätesposten från ditt hjul, håll det stadigt med en hand. Markera längden du vill skära av med en markör, sedan försiktigt sagt fram och tillbaka med ditt verktyg.
  • Om din plats är för kort, lägg till lite höjd genom att köpa en längre platspost. Säteinlägg är vanligtvis runt $ 10, så du behöver inte bryta banken om du behöver en.
  • Fråga 4 av 5:
    Vad är det bästa unicykel varumärket?
    1. Bild med titeln Köp ett unicykel steg 5
    1. Sun, Raleigh, Club, Fun och Nimbus är några av de mest populära unicykel varumärkena. Roliga och klubb unicyklar har ett stort utbud för barn och nybörjare, medan Raleigh och Nimbus är mer för sport eller trick unicyklar. Varje varumärke har ett brett prisklass beroende på vad du letar efter.
    • Du kan leta efter dessa märken på en stor online-återförsäljare som Amazon, eller du kan besöka en unicykel-specifik webbplats, som unicycles.com, tvångscykler eller mad4one.
    Fråga 5 av 5:
    Är det svårt att lära sig att rida den unicykel?
    1. Bild med titeln Köp ett unicykel Steg 6
    1. Det tar tid, övning och mycket faller ner. Så länge du kommer tillbaka igen, kommer du att kunna behärska den unicykel på nolltid. För att montera din unicykel, lägg sätet mellan benen och lägg sedan din dominerande fot på en pedal. Håll på en vägg eller en räcke för att stabila dig själv när du hämtar din andra fot.
    • Det kan vara till hjälp att ha någon i närheten om du börjar falla.
    • Använd alltid en hjälm när du är unicycle. Du kan också lägga på armbandsvakter, armbågsplattor och knäskydd, om du vill ha dem.
  • 2. Håll ryggen rakt och ditt huvud vänd framåt. Sätt dina armar ut mot sidan för balans, sedan långsamt pedal framåt, flytta fötterna ca 1/4 av en full rotation. Nu pedalerar du!
  • Om du börjar förlora din balans, håll din rörelse framåt så att du kan lägga en fot ner innan du faller över.
  • Tips

    De flesta cykelaffärer har unicycle delar som du kan köpa om något bryter eller du behöver en ersättare.

    Varningar

    Använd alltid en hjälm medan unicycling för att vara säker!
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande